Kızlar ben geldimhızımı almışlen uyku setini beşiğe yerleştirdikten sonra eşyaları da yerleştirdim dolabına. Zaten 10 dk sürdü düdük gibi oldu gardrop öyle fazla da bi eşyası yokmuş benim kuzumun onu anladım doğsun gelsin de alırız artık yavaş yavaş.
Hiç yalnız kalacağını düşünme canım, ikimiz herkesi doğurtup öyle gitcez biz doğuma
Sorma canım valla iş bitmez. Bi de ben öyle yatıp her işi anneme bırakamıyorum. Ütü vardı baya birikmiş, annem namaz kılarken hemen giriştim birazını ütüledim, eşim 'ayakta doğurcam sen' diyoannem de kızıyo bişey yaparken görünce de napim kıyamıyorum anneme, birkaç haftaya iş yapamayacak duruma gelince zaten istesem de yapamicam, hazır enerjim varken rahat bırakın kıpırdayayım biraz diyorum
Valla korkar oldum evin içinde bişey yaparken annem şimdi yakalayıp azarlicak diye
Saat 17 40 da fatih kaganimiz dogdu darisi basiniza ins :) sezeryan olduk korktugum gibi cok agrim olmadi adet agrisi gibi hafiften Allah hepinize kolay dogumlar nasip etsin ins catim darmis bebekte 4 kilo 30 gr olmus supriz oldu bugun aldi doktprum boyumuzda 51 cm hersey iyi simdilik sadece biraz sutumuz yetmiyo sanirim ins oda emdikce dizelir
evet canım uni baby ıslak pamuk...saf su ve pamukmuş yenidoğanlar içinmiş içinde kimyasal yokmuş.ev toptancı gibi oldu bi sürü ıslak mendil şampuan doldu heryer
Benimde bugün annem geldi. Ama bende hiç oturmuyorum hep bişeylere kalkıyorum annemde kızıyor otursa na diye:) tek artım şuam evde olup çalışmaman sanırım.
meraba kızlar.32 haftalıkken çalışabilir raporu almıştım.36 haftada iyi hissetmedim ayrıldım.şimdi bir öğretmen arkadaşın raporu erken kestiği için geçen yıl çalıştığı kısmında kullandırılmadığını duydum.çalışabilir raporu almışsın 5 hafta çalışmalıydın demişler. böyle bişey yapamazlar değilmi ben boşuna çalışmadım heralde ? son haftalar bide buna takmış durumdayım şimdi.bilginiz varmı kızlar???
Bende unibaby aldım herkes öve öve bitiremiyodu sebamed falanda iyidir ama
ayy bugün adet sancısı gibi ağrılar çekiyorum belim ağrıyo sağ kasığım arıyo ara ara karnım kasılıyo dk tuttum belli olmuyoyarın dra gitcem nstye bakalım hayırlısı
karnin asagi yukari olmasiyla cok alakali degildir sanirim.doktorun baska biseyler gormus olmali canim
nerlerdesin yavrum sen
bende senin gibi gun tuketiyorum valla uyumak yurumek gibi seyler hic bu kadar zor olmamistikuzumuz iyi teyzesi cirkin oglumun kocaman agzi koca surati var her hafta ultrasonda degisik bi cocuk goruyoruz meraktan catlicaz artik sen olcumlerdeki farka takilma zaten 1 hafta normal ki nerdeyse dogurcaksin artik 6-7 haftalik hamile degiliz korkma gelismistir gelisecegi kadar.
evde olmanin tadini cikar canim bende izine ciktim 36 da.simdi hamile oldugumu anliyorum.calismaktan bisey anlamiyomusum megerbenim bebucuk de biyere toplaniyo fotolarini cekiyom gobegimin.telefondan gonderebilsem de gorsen.k validem diyo senin karnin bi acaip.dedim cocuk acaip karnimda gariplik yok
insallah normal dogum yapariz bende cok istiyorum canim :84:
gunaydim bocum lutfen kendini kotu seylere sartlama.her zaman mi hamile oluyoruz ya tadini cikar.bak az kaldi zaten.dogumdan sonra diger yavrunada vakit ayiricaksin simdiden nolur diye dusunme kendini yipratiyosun bak insanlar 3-5 cocukla nasi yapiyolar.
sakin ol birazcik.hersey duzene giricek zamanla.
bu arada ocagin ilk annelerinden gorunuyorum ama topigin yarisi benden once doguracak gibi
guzelmis kilosu canim.benim de 36 da 3000 falandi.ayni gidiyolar bizimkiler
yengem öğretmen ve 36.haftada doğum yaptı, söylediğine göre öncesinde çalıştığı haftalar iznine eklenmemiş , 37 haftayı doldurmadım diye iznim yandı demişti. ama şu an prosedür nedir bilmiyorum tabi.. ben şirketteki ik'ya sorduğumda da kaç hafta çalıştıysan iznine eklenir dedi.. kafam karıştı benimde..
yengem öğretmen ve 36.haftada doğum yaptı, söylediğine göre öncesinde çalıştığı haftalar iznine eklenmemiş , 37 haftayı doldurmadım diye iznim yandı demişti. ama şu an prosedür nedir bilmiyorum tabi.. ben şirketteki ik'ya sorduğumda da kaç hafta çalıştıysan iznine eklenir dedi.. kafam karıştı benimde..
Evet canım benimde duyduğum tam olarak bu.haksızlık bu eğer böyleyse.32 haftada izin hakkım doğmuş ama buna rağmen çalıştım.son haftada ağırlaştım ayrılmam gerekti artık.4 haftamı nasıl yok sayarlar.umarım böyle değildir
sebamedin ıslak mendili var mıymış bilmiyodum...ben de acayip kabızım kan ilacını günde 2 ye çıkardı doktor.ne kansızlık geçiyo ne kabızlık...ağlıyorum resmen sancıdan...sana da geçmiş olsun ama doğum sancıları geçmiyor azalmıyor ve gitgide sıklığı artıyor.eğer öyle olmasaydı ben şimdiye dek 10 kez doğurmuştum...bi de bu gün gün hamilelik takvimi var ya orda gerçek doğum sancılarının belden başlayıp karna yayıldığı yazıyor...yani bu belirtiler varsa yarın mutlaka git canım sabahtan.ama dönünce de haber ver sonra ben meraktan çatlıyorum....benim de randevum haftaya cumartesi yani var daha.artık sen git 15 gün sonra gel diyemez heralde daha da çünkü zaten son randevumdan sonra 1 hafta kalıyo doğuma ...benim doktor rahatlıkta son nokta
Ben böyle bişeyi ilk defa duydum kızlar, o da sizden. Çok fena uyuz olmuş durumdayım nasıl böyle saçma bir uygulama olabilir anlamış değilim. Salı günü okula gidince yapacağım ilk iş bunu okuldaki müdür yardımcıma sormak olacak. Okulda doğum izninde çok öğretmen var o kesin bilir böyle bir şey varsa. Çünkü ben de 36+5'te alıcam raporumu, pzt'den başlatayım dedim, yerime gelecek öğretmen de hafta başında işine başlar, Çarşamba günde izne ayrılmayayım dedim.
Ama bi de şöyle bişey var; benim çalışabilir raporumda 'doğumuna 8 hafta kalmış olup...' şeklinde bir cümle yazılıydı, aldığımız çalışamaz raporunda da '36+şu kadar günlüktür' gibi bişey yazmicak bildiğim kadarıyla, 'doğumuna 3 hafta kalmış olup çalışmaya devam etmesi uygun değildir' gibi bişey yazarsa iznimizi falan yakamazlar. Doktor da '37'nin bitmesine 2 günün varmış daha, veremem bu raporu' diyecek hâli yok Doktorun verdiği rapor değil mi resmi belge olan, adamlar nerden bilecek bizim son adet tarihimizi falan? :) yarın sabah doktor randevum var ben bunu doktora bi sorayım, yarın yazarım size ne dediğini.
Ay canım geçmiş olsun bol bol kayısı ye halbuki kan ilacı ishal yapar inşallah sıkıntın geçer tatlişim şuan varya karnım taş gibi ve kasığım ağrıyor bel sırt ağrısıda ara ara oluyo dakika tutuyorum belli olmuyo anlamıyorumki ne olduğunu acemilikten varya doğurucam annem beni rüyasında görmüş dün akşam bebeğin başı çıkmış annemde çekmiş çıkarmış:) aşağıda veteriner komşum var adam 2 -3 saate bir sancı geliyosa doğurmasına bir gün kalmıştır demiş kendimi inek gibi hissettim varya:) kimisinin hiç sancısı yokken açılması oluyo doğuruyo valla ben bu doğum işinden bişey anlamadım doğum sancısını iki kere yaşadım ama bi 36. Haftada arkadaşlardaydım birden tüm karnım ağrımaya başladı bide gece bi kere olmuştu heralde öyle bişey diyorum ama ikigündür bebeğin aşağıya inmeye çalıştığını hissediyorum sanki çok sertleşio bide karnım ya aşağıdada baskı var yarın bi gelsede doktora gitsem hiç ümidim yok ya bakalım haberleri yarın gelince veririm artık eğer haber gelmezse bilki hastanede doğurmuşumdur:)
Kizlar ben doguruyorum:) hastanedeyim. Sanci odasında. Dua edin. Çok ani oldu. Gece 1de suyum geldi. 4-5 cm aciklik varmis geldiğimde. Simdi bekliyoruz bakalim
Saat 17 40 da fatih kaganimiz dogdu darisi basiniza ins :) sezeryan olduk korktugum gibi cok agrim olmadi adet agrisi gibi hafiften Allah hepinize kolay dogumlar nasip etsin ins catim darmis bebekte 4 kilo 30 gr olmus supriz oldu bugun aldi doktprum boyumuzda 51 cm hersey iyi simdilik sadece biraz sutumuz yetmiyo sanirim ins oda emdikce dizelir
Kizlar ben doguruyorum:) hastanedeyim. Sanci odasında. Dua edin. Çok ani oldu. Gece 1de suyum geldi. 4-5 cm aciklik varmis geldiğimde. Simdi bekliyoruz bakalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?