2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Günaydın canlar :)

bizde bugün erkenciyiz babamız gittiğinden beri benim yaramaz vurup duruyor babam gitti sende yatma der gibi yahu :))
dünden beri yazılanları okuyordum aşerme konusu olmuş :) benim kocam Allah razı olsun bir dediğimi ikiletmedi (2 kere bişi istedim gerçi) öyle ki bi tatlı istedim eşimin tatlı kültürü hiç yok sevmez hiç karım ben onu bilmiyorum ki beraber gidip alalım nerde gördün onu diyor seviyroum onu yaa :)) doğumlarda çoğaldı Allah herkesin yavrusunu bağışlasın analı babalı büyüsünler inşallah :))
yarın doktor teyzeye gideceğiz (son gittiğimizde bir surat asmıştı oğlum görmeniz lazım dr diyo çatmış yüzünü rahatsız ettim galiba) ilk defa nts olacak bakalım merakla bekliyorum gerçi daha ortalama 1 ayım var inşallah çok aceleci davranmaz bizim bıdık.
bi de hafta sonu babamızda evde diye biraz boşladık evi bugün çookk işimiz var...

hamile korsesi kullanan varmı??ben 1 haftadır kullanıyorum, bel ve kasık ağrılarıma iyi geldi.
özellikleri şöyleymiş..

•Gebelik korsesi çift fonksiyonludur.

•Doğum öncesinde düşük yapma ihtimalinin azaltılmasına yardımcı olur.

•Gebelik korsesi bel ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.

•Bebeğin ana rahminde rahat durmasına yardımcı olur.

•Doğum sonrasında gebelik korsesi ters çevrilerek kullanılır.

•Gebelik korsesi Doğum sonrası sarkma ve deformasyonun önlenmesine yardımcı olur.

gunaydin kizlar
heryerim agriyoooo
Günaydın herkese, son dört iş günüm...
Haftaya pazartesi, iznim başlıyor.... Allahım sağlıksıhhat versin...
Günaydın ;
yine grip oldum hamileyken hastalık hiç çekilmiyormuş anlamış oldum :44::44: yarında çalışıyorum sonra izinliyim
izinler gelmis kizlar ha gayret
sipidim cok gecmis olsun
canim herkes facede simdi ben burdayim terketmiom.
benim tosuncuk 38 haftalik gorunuyo.daha dogrusu heryerinin olcumu farkli cikiyo.kafa ilerde boy geride govde baska haftada
takmiyom o farklari.sen de takma zaten su an daha yavas buyuyolar canim
Kizlar ben doguruyorum:) hastanedeyim. Sanci odasında. Dua edin. Çok ani oldu. Gece 1de suyum geldi. 4-5 cm aciklik varmis geldiğimde. Simdi bekliyoruz bakalim
azurem simdiye dogurdunmu acep yaa.rabbim yardimcin olsun saglikla kavus insallah yavruna.darisi basimiza olsun

kizlar oglum dunden beri bi acaip,oynamasi azaldi ve onceden sadece ayaklarini elimle hissederdim.simdi bacaklarini da hissediyorum ve itiklemiyo sanki jimnastik yapiyo tarif edemiyorum.
sekil degistirdi sanki.gobek deligimi ve uzerini ittiriyo oynarken.insallah dogumu zorlastircak bi sekle girmemistir.
su an karnimin seklini gorseniz korkarsiniz

günaydın arkadaslar azurem de doguruyo belkıde dogurdu allah yardımcısı olsun inş. kolay gecmiştir yada kolay gecer...
hergün mutlaka bi dogum oluyo ne güzel...
bende gıdıp amelıyat masasına yatıcam hiç bi atraksıyon yok ılkıde öyleydı sancım baslamıştı ama hiç hissetmıyodum adet oluyo gıbıydı ne suyum geldı nede nişanım hiç yaşamamış olcam böle bişey neyse hersey ıyı gıtsınde......

ılk sezeryanım çok kolay gectıgı halde fena halde korkuyorum bu sefer....

gunaydin cnm takvimleri goremiorum telefondan.senin sezeryan vaktin geldi mi.kac gun once olacaksin
ilki kolay gectiyse bunyen bunu da kolay atlatir.tabi dogum sonucta insan nolursa olsun heyecan ve panik yapiyo

OTE=miniiiikkelebek;33212472]
yok kuzum yaa gecikmeden dogurim diye ugrasiyorum ama gelen giden yok.gece 3-5 nobeti tuttum valla ilk defa dusunmekten uyuyamadim bu gece.insallah hayirlisi olur.
sende cok yorma ise guce dalip.doktordan hayirli haberlerle gel insallah

canım gününü bekleyip yeniyıl bebeği olacak gibi duruyor. çok da kasma kendini rahatı yerinde demekki bıdığın. İnşallah hayırlısıyla en kısa zamanda kucağıma aldım yazarsın bu sayfaya :))
iş güç di mi ayy kalkıyorum ben başlayım da dinlene dinlene devam edeyim kocam pc yi tv ye bağladı elimde klavye ne güzel oturuyorum hala :). İnşallah canım yarın paylaşıcam doktor teyzemiz ne diyecek bize :)

korse konusunda ise şimdilik artık hamıle korsesıne falan para veremem ama dogum sonrası için korse aldım bı tane vardı ama o bıraz gevşek gıbıme geldı bı tane daha aldım dogumdan 4 gün sonra gıymiştim rahat edemedıgım için sonra bı daha gıymedım bu sefer kı dogumdan sonra gıyerım ıstemıyorum kendımı öle koca karınlı görmek....

izinler gelmis kizlar ha gayret
sipidim cok gecmis olsun

hızlıca geldi bir anda

hareketleri kaçıncı hafta da azalıyor bende azalsa tedirgin olurum diye düşünüyrum hep
bide geçen ay gittiğimde öyle çok hareket ettiki bebek dr kesin makat gelişli oldu bu kız demiştim
dr bana doğum pozisyonuna dönen bebek kolay kolay şekil değiştirmz demişti poposu ve bacakalrı oynuyırmuş sadece

Annemle bebeğin kalan eşyalarını yerleştirdik kaynanam 12 tane örgü ceket yelek 5-6 tane patik bere göndermiş o ne dedim ya tüm sülale örüyomuş bebiş için ay bide mevlüt takımı göndermişler çok tatlı hertaraf kıyafet oldu bi buçuk sene kıyafet almam inşallah dolabını granül sabunla sildik kıyafetlerini sıvı deterjanla yıkadım uyku seti birde nevresim takımı almışım yün yorganı bahara yaptırırım diyorum belkide yaptırmam şükürler olsun sonunda bitti eksikleri bebişimin bi kendisi eksik son aylar geçmiyor kızlar ya uff bekle bekle Rabbim hayırlı zamanda doğum nasip etsin tabi ama çok yoruldum ya uykusuzluk ağırlık bel sırt kasık ağrısı karnım taş gibi oluyo sancımı kasılmamı bebişmi hareket ediyo anlamıyorumki doğum yapınca tüy gibi oluyomuş insan Rabbim kolay doğum nasip etsin geceleri uyurken Allahın isimlerinden Ya Şafi ve Er Rakib isimlerini zikir çekiyorum doğumu kolaylaştırıyomuş

gunaydin cnm takvimleri goremiorum telefondan.senin sezeryan vaktin geldi mi.kac gun once olacaksin
ilki kolay gectiyse bunyen bunu da kolay atlatir.tabi dogum sonucta insan nolursa olsun heyecan ve panik yapiyo

bu cuma 38 bıtıyo ıstersem alır dr kı istiycem gıbı ama kardesım yolda onunda olmasını istiyorum o da arıyo naptın dıye sonunda bebegıme kardeşimin adını koymaya karar verdım mehmet:))) o da pazartesıye gelecek sanırım onunla konusur ona göre gıdıp dogururum dıyorum allah kısmet ederse... annem de ona göre izin alacak zaten bılıyosunuz çok depresıfım bu gunlerde nolursa olsun dıyorum...

akşam eşimde neden bu kadar streslısın dedı öyle bagırdım kı ona ben amelıyata gırecem sen noldu dıyosun dıye bebegı çıkar cıkmaz kardesının kucagına verın şunu yapın bunu yapın sonunda o da bana sesını yükselttı bızde cocuk degılız artık saçmalamaya basladın dıye bende çıktım gıttım odadan arkamdan gelmış hemen ben anlıyorumsenı senın düşündüklerını bnde düşünüyorum dıye çok gergınım gecmıyo bu halım. Bİ AN EVVEL DOGURALIMDA ARTIK HAYIRLISIYLA...

Kızlar herkese günaydın
Doktor teyzemize gittik geldik, çok şükür güzel haberlerle geldik
34+5 haftalığız bugün, 2260 gr-47cm olmuş kuzucuğum yirim onu
Suyumuz iyiymiş, kafası hala aşağıda, çok şükür doğum pozisyonunu bozmamış kuzum, bu saatten sonra tekrar döner mi dedim, yok geri dönmez artık böyle kalır dedi doktorumuz.
Bol sıvı almaya devam et, normal doğum için bol bol yürüyüş yap, alışveriş merkezlerinde yürü dedi, Ankara'nın soğuğunu bi görseniz, dışarda donar insan ondan öyle dedi heralde
Bi de ultrasonda bakarken karnında hiç yağ dokun yok, doğumdan sonra hiçbişey kalmicak dedi, çok hoşuma gitti moral oldu sabah sabah
Normalde doğumum 28 Ocak'ta görünüyo, o zamana kadar bekleriz, hala gelmediyse bir 10 gün daha bekleriz dedi. Sen normal doğurmak istediğin sürece, herhangi bir sağlık problemin de olmazsa, ben sana normal doğum yaptırırım dedi, rahatladık geldik
2 hafta sonra tekrar gidicez artık nst maceralarımız başlayacak.
Kan ve idrar tahlillerim de yenilenecek o da iyi oldu 2 hafta sonra öğrencez onları da.
Bizden haberler böyle, doktora giden herkes güzel haberlerle gelsin inşallah

Kizlar ben doguruyorum:) hastanedeyim. Sanci odasında. Dua edin. Çok ani oldu. Gece 1de suyum geldi. 4-5 cm aciklik varmis geldiğimde. Simdi bekliyoruz bakalim

Canım Allah yardımcın olsun, bir avazda kurtarsın inşallah. Bize haber ver doğumun olunca.

Günaydın herkese, son dört iş günüm...

Haftaya pazartesi, iznim başlıyor.... Allahım sağlıksıhhat versin...

Gözün aydın canım bitmiş bile bişey kalmamış. Darısı başımıza

Günaydın ;
yine grip oldum hamileyken hastalık hiç çekilmiyormuş anlamış oldum :44::44: yarında çalışıyorum sonra izinliyim

Geçmiş olsun canım ya hastalık çok zor hamileyken iznine de bişey kalmamış, sabret.

Canım ben onu doktoruma sordum. Açıklaması şöyle oldu: 'benim birsürü öğretmen hastam var, asla böyle birşey yok, ne zaman ayrılmak istersen o zaman bırakırsın, ne kadar çalıştıysan o kadarı aktarılır. 37'ye kadar çalışabilir raporu aldın, 36'da doğum yaptın; çalıştığın 4 hafta+doğum öncesinde hakkın olduğu halde kullanamadığın 1 hafta bile doğum sonrasına aktarılır. Diyelim ki 41'de doğum yaptın geç doğum raporu yazılır, 1 hafta daha eklenir doğum sonrasına.'
Ben hafta başında başlatayım iznimi diye 36+5'te 6 Ocak pzt günü başlatmayı düşünüyodum, '2 gün daha çalışma hakkın var nasıl olsa, ne kadar geç yazarsak raporu o kadar geç biter iznin' deyince ben de madem 37'nin bittiği gün 8 Ocak'a kadar bekliyim dedim, 2 gün ileri attık rapor tarihini. 8 Ocak çrş günü tam 37 bitince alcam.

2011 yılında çıkan 6111 sayılı kanunun ilgili maddesi:

"MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.

Bu maddeye göre 36'da doğurdu diye nasıl çalıştığı süreleri aktarmamışlar aklım ermedi hala :44:

maşallah kuzucuk ne güzel büyüyor sağlıkla
inşallah herşey güzel gider ve normal doğum yaparsın kolayca tabiki

iznime son 1 gün ama hastayken bu 2 gün bile çekilmiyormuş anladım

Günaydın annişler, ben yine uykusuz bize geçirdim geceler işkence oldu bana sağa sola dönmekten bi hal oldum. Gece kaçta uyuduğumu bilmiyorum. Karın ağrısı, çatı kemiklerimin ağrısı ve bel ağrısı uyutmuyor beni Allah hepimize yardım etsin bu son günler geçmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…