Günaydın annişler, ben yine uykusuz bize geçirdimgeceler işkence oldu bana sağa sola dönmekten bi hal oldum. Gece kaçta uyuduğumu bilmiyorum. Karın ağrısı, çatı kemiklerimin ağrısı ve bel ağrısı uyutmuyor beni Allah hepimize yardım etsin bu son günler geçmiyor
Canım bu haftalarda büyüdükleri için yerleri daralıyor bebişlerimizin o yüzden hareketleri azalıyor. Karnımın şekli benimde akşamları garip oluyor bebiş bi tarafa toplanıyor , karnımda sağ taraf yüksek sol taraf alçak kalıyor eşime gösteriyorum o da hayret ediyor:)kizlar oglum dunden beri bi acaip,oynamasi azaldi ve onceden sadece ayaklarini elimle hissederdim.simdi bacaklarini da hissediyorum ve itiklemiyo sanki jimnastik yapiyo tarif edemiyorum.
sekil degistirdi sanki.gobek deligimi ve uzerini ittiriyo oynarken.insallah dogumu zorlastircak bi sekle girmemistir.
su an karnimin seklini gorseniz korkarsiniz
jullıet merhaba nasılsın
evet canım yaa daha yeni kendimize geldik...zaten ayak doğumdan sonra kalıyomuş öyle.herkes ayağım 1 numara büyüdü öylede kaldı diyo...hem bebek olunca hiç çıkıp alamam artık alcam mecbur.bi de bebek olcak masraf oluyo diye doğru dürüst bişey alamıyodum vicdan yapıyodum artık aldım herşeyini bebeğimin sıra bana geldi sonunda..şükür ki...sağol canım benim
kızlar eltimin ablası cuma doğum yapmış ama kadının 8 cm açıkla gittiği halde beklemeden doğuma alıp kesmişler damar kesilmiş çok kan kaybetmiş 2 kilo kan vermişler 3 kere dikişi açıp dikmişler tutmamış falan 3 yaşında da oğlu var dua edin kızlar hala hastanede bide kan pıhtılaşması başlamış
Saat 17 40 da fatih kaganimiz dogdu darisi basiniza ins :) sezeryan olduk korktugum gibi cok agrim olmadi adet agrisi gibi hafiften Allah hepinize kolay dogumlar nasip etsin ins catim darmis bebekte 4 kilo 30 gr olmus supriz oldu bugun aldi doktprum boyumuzda 51 cm hersey iyi simdilik sadece biraz sutumuz yetmiyo sanirim ins oda emdikce dizelir
ayyyy canım benim ben de park yatak uyku seti aldım ama daha gelmedi gelsin hemen yerleştircem....ben de beşiğine bakıyorum sonra pişman oluyorum çok iyi sayılmaz diyolar diye...ama 9 ay bounca böle geçti yaa saçını kesme iyi değil erkenden bişey alma iyi değil.çok gezme iyi değil beşiği sallama iyi değil çok heveslenme iyi değil....offf bebeği kucağıma vercekler bakamicam korkumdan bu kez ben dicem iyi değil diyee...iyi yapıon yavrum.daha benim de bitmedi işler güçler...sonradan gelen örgüler yıkancak falan ohoooo...hala ev işleri bitmiyor birini yap öbürü batıyo...
Kizlar ben doguruyorum:) hastanedeyim. Sanci odasında. Dua edin. Çok ani oldu. Gece 1de suyum geldi. 4-5 cm aciklik varmis geldiğimde. Simdi bekliyoruz bakalim
Günaydın annişler, ben yine uykusuz bize geçirdimgeceler işkence oldu bana sağa sola dönmekten bi hal oldum. Gece kaçta uyuduğumu bilmiyorum. Karın ağrısı, çatı kemiklerimin ağrısı ve bel ağrısı uyutmuyor beni Allah hepimize yardım etsin bu son günler geçmiyor
Kızlar herkese günaydın
Doktor teyzemize gittik geldik, çok şükür güzel haberlerle geldik
34+5 haftalığız bugün, 2260 gr-47cm olmuş kuzucuğum yirim onu
Suyumuz iyiymiş, kafası hala aşağıda, çok şükür doğum pozisyonunu bozmamış kuzum, bu saatten sonra tekrar döner mi dedim, yok geri dönmez artık böyle kalır dedi doktorumuz.
Bol sıvı almaya devam et, normal doğum için bol bol yürüyüş yap, alışveriş merkezlerinde yürü dedi, Ankara'nın soğuğunu bi görseniz, dışarda donar insan ondan öyle dedi heralde
Bi de ultrasonda bakarken karnında hiç yağ dokun yok, doğumdan sonra hiçbişey kalmicak dedi, çok hoşuma gitti moral oldu sabah sabah
Normalde doğumum 28 Ocak'ta görünüyo, o zamana kadar bekleriz, hala gelmediyse bir 10 gün daha bekleriz dedi. Sen normal doğurmak istediğin sürece, herhangi bir sağlık problemin de olmazsa, ben sana normal doğum yaptırırım dedi, rahatladık geldik
2 hafta sonra tekrar gidicez artık nst maceralarımız başlayacak.
Kan ve idrar tahlillerim de yenilenecek o da iyi oldu 2 hafta sonra öğrencez onları da.
Bizden haberler böyle, doktora giden herkes güzel haberlerle gelsin inşallah
Canım ben onu doktoruma sordum. Açıklaması şöyle oldu: 'benim birsürü öğretmen hastam var, asla böyle birşey yok, ne zaman ayrılmak istersen o zaman bırakırsın, ne kadar çalıştıysan o kadarı aktarılır. 37'ye kadar çalışabilir raporu aldın, 36'da doğum yaptın; çalıştığın 4 hafta+doğum öncesinde hakkın olduğu halde kullanamadığın 1 hafta bile doğum sonrasına aktarılır. Diyelim ki 41'de doğum yaptın geç doğum raporu yazılır, 1 hafta daha eklenir doğum sonrasına.'
Ben hafta başında başlatayım iznimi diye 36+5'te 6 Ocak pzt günü başlatmayı düşünüyodum, '2 gün daha çalışma hakkın var nasıl olsa, ne kadar geç yazarsak raporu o kadar geç biter iznin' deyince ben de madem 37'nin bittiği gün 8 Ocak'a kadar bekliyim dedim, 2 gün ileri attık rapor tarihini. 8 Ocak çrş günü tam 37 bitince alcam.
2011 yılında çıkan 6111 sayılı kanunun ilgili maddesi:
"MADDE 104- A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Bu maddeye göre 36'da doğurdu diye nasıl çalıştığı süreleri aktarmamışlar aklım ermedi hala :44:
Kızlar herkese günaydın
Doktor teyzemize gittik geldik, çok şükür güzel haberlerle geldik
34+5 haftalığız bugün, 2260 gr-47cm olmuş kuzucuğum yirim onu
Suyumuz iyiymiş, kafası hala aşağıda, çok şükür doğum pozisyonunu bozmamış kuzum, bu saatten sonra tekrar döner mi dedim, yok geri dönmez artık böyle kalır dedi doktorumuz.
Bol sıvı almaya devam et, normal doğum için bol bol yürüyüş yap, alışveriş merkezlerinde yürü dedi, Ankara'nın soğuğunu bi görseniz, dışarda donar insan ondan öyle dedi heralde
Bi de ultrasonda bakarken karnında hiç yağ dokun yok, doğumdan sonra hiçbişey kalmicak dedi, çok hoşuma gitti moral oldu sabah sabah
Normalde doğumum 28 Ocak'ta görünüyo, o zamana kadar bekleriz, hala gelmediyse bir 10 gün daha bekleriz dedi. Sen normal doğurmak istediğin sürece, herhangi bir sağlık problemin de olmazsa, ben sana normal doğum yaptırırım dedi, rahatladık geldik
2 hafta sonra tekrar gidicez artık nst maceralarımız başlayacak.
Kan ve idrar tahlillerim de yenilenecek o da iyi oldu 2 hafta sonra öğrencez onları da.
Bizden haberler böyle, doktora giden herkes güzel haberlerle gelsin inşallah
Canım Allah yardımcın olsun, bir avazda kurtarsın inşallah. Bize haber ver doğumun olunca.
Gözün aydın canım bitmiş bile bişey kalmamış. 44:
oynuyo ama hareketler bi acaip dedigin gibi sanki oynayamiyo zorluyo.hızlıca geldi bir anda
hareketleri kaçıncı hafta da azalıyor bende azalsa tedirgin olurum diye düşünüyrum hep
bide geçen ay gittiğimde öyle çok hareket ettiki bebek dr kesin makat gelişli oldu bu kız demiştim
dr bana doğum pozisyonuna dönen bebek kolay kolay şekil değiştirmz demişti poposu ve bacakalrı oynuyırmuş sadece
eline saglik canim artik en basit hareketler bile zorlastiAnnemle bebeğin kalan eşyalarını yerleştirdik kaynanam 12 tane örgü ceket yelek 5-6 tane patik bere göndermiş o ne dedim ya tüm sülale örüyomuş bebiş için ay bide mevlüt takımı göndermişler çok tatlı hertaraf kıyafet oldu bi buçuk sene kıyafet almam inşallah dolabını granül sabunla sildik kıyafetlerini sıvı deterjanla yıkadım uyku seti birde nevresim takımı almışım yün yorganı bahara yaptırırım diyorum belkide yaptırmam şükürler olsun sonunda bitti eksikleri bebişimin bi kendisi eksik son aylar geçmiyor kızlar ya uff bekle bekle Rabbim hayırlı zamanda doğum nasip etsin tabi ama çok yoruldum ya uykusuzluk ağırlık bel sırt kasık ağrısı karnım taş gibi oluyo sancımı kasılmamı bebişmi hareket ediyo anlamıyorumki doğum yapınca tüy gibi oluyomuş insan Rabbim kolay doğum nasip etsin geceleri uyurken Allahın isimlerinden Ya Şafi ve Er Rakib isimlerini zikir çekiyorum doğumu kolaylaştırıyomuş
vakti gelmek uzere ama sen dogum yapinca da kendini telkin etmen lazim canim.dogumdan sonra hersey bi anda degismicek.esinden destek alacaksinbu cuma 38 bıtıyo ıstersem alır dr kı istiycem gıbı ama kardesım yolda onunda olmasını istiyorum o da arıyo naptın dıye sonunda bebegıme kardeşimin adını koymaya karar verdım mehmet:))) o da pazartesıye gelecek sanırım onunla konusur ona göre gıdıp dogururum dıyorum allah kısmet ederse... annem de ona göre izin alacak zaten bılıyosunuz çok depresıfım bu gunlerde nolursa olsun dıyorum...
akşam eşimde neden bu kadar streslısın dedı öyle bagırdım kı ona ben amelıyata gırecem sen noldu dıyosun dıye bebegı çıkar cıkmaz kardesının kucagına verın şunu yapın bunu yapın sonunda o da bana sesını yükselttı bızde cocuk degılız artık saçmalamaya basladın dıye bende çıktım gıttım odadan arkamdan gelmış hemen ben anlıyorumsenı senın düşündüklerını bnde düşünüyorum dıye çok gergınım gecmıyo bu halım. Bİ AN EVVEL DOGURALIMDA ARTIK HAYIRLISIYLA...
Eki Görüntüle 905263 Eki Görüntüle 905264
Bebek şekerlerimize de karar verdik kısmetse çarşamba gidip alacağız mevlüt için
70 tane biblo
10 tane ayıcıklı mum ( yakına 2 tane vermiş olacağım )
oynuyo ama hareketler bi acaip dedigin gibi sanki oynayamiyo zorluyo.
acaba kanala mi girdi napti ya
ayy fazla mi kurcaliyorum bilmiyorum ama canimi yakiyo cok fena
gule gule kullanin canim cok sekerler
bu da benim prensesimin odası :)
Her şeyiniz çok güzel, hele o koltuk, bayıldım, ben olsam şimdiden kullanmaya başlamıştım...
Güzel, sağlıklı günlerde kullanın...
maşallah kuzucuk ne güzel büyüyor sağlıkla
inşallah herşey güzel gider ve normal doğum yaparsın kolayca tabiki
iznime son 1 gün ama hastayken bu 2 gün bile çekilmiyormuş anladım
maşallah kuzucuguna .. bende yarın gidiyorum doktora .. bakalım bizim paşa ne kadar olmuş ..
bende 9 ocakta 37+0 da izne ayrılacagım kısmetse
merhaba kızlar,
doğumlar başladı allah sağlıkla yavrularına kavuştursun herkesi.
bizde cumartesi kontrole gittik.oğlumuz 2741 gr olmuş:) haftaya gidip izin için raporumu alıcam ve ilk nst çekilecekmiş.
bizim oğlanın kafası biraz büyük olduğu için çatı muayenesini de yapıp sezeryan ihtimalini konuşacağız.doktorum eğer çatın müsaitse ve sen istersen normali deneriz dedi.ama çatım müsait değilse hiç boşuna sancı çekmeme gerek yokmuş.
normal istiyorum ama korkmuyor değilim o yüzden allah'a emanet bu saatten sonra
benim hazırlıklarım hala tam olarak bitmedi, o yüzden oğlum bir süpriz yaparsa diye korkuyorum
Bebek şekerlerimize de karar verdik kısmetse çarşamba gidip alacağız mevlüt için
70 tane biblo
bi anda degisti canim hep sag tarafa vururdu.dun biden sol tarafa vurmaya basladi.simdi gobek tarafina bacaklarini oldugu gibi dayamis eklemlerini hissediyorum.Canım bu haftalarda büyüdükleri için yerleri daralıyor bebişlerimizin o yüzden hareketleri azalıyor. Karnımın şekli benimde akşamları garip oluyor bebiş bi tarafa toplanıyor , karnımda sağ taraf yüksek sol taraf alçak kalıyor eşime gösteriyorum o da hayret ediyor:)
Sağolasın canım, şafak sayıyorum zaten.... Randevu için bugünden aradım daha liste açılmadı, dediler, sinir oldum... Saat dokuzda gitmek istiyorum....
Sen de haftaya alıyorsun diye hatırlıyorum... Su gibi geçer vakitler inş...
Oh ne güzel misss, bebeğini görmüşsün, mutlu mesut... Allahım hep böyle güzel haberlerle dönmeyi nasip etsin...
Maşallah kuzuşun da büyümüş...
70 tane biblo
bi ara yolu bulmustu asagi dogru basiyodu ama tam cikisi bulamadi galibayavrum içeri sığamıyordur artık napsın çıksamd a kurtulsam diye belki de yol arıyor :26::26:
esinden allah razi olsun onlari silmek de zor is yaa.biz topikce is guc yaparken dogurucazDün eşim, kanepeleri ve Mutfak ve oturma odası halımı sildi sağolsun...
Tabii o bu işleri tyapınca haftalık süpürme silme işleri bana kaldı, bir de üstüne yemek yaptım... Çamaşır as, topla....Bu gece nerde yattığımı hatırlamıyorum bile..
Bazen yorgunluktan uyyamıyorum, bazen de çok iyi uyuyorum... Bu gece, çok şükür iyice uyumuşum, darısı diğer gecelere ve tüm hamilelerein başına...
Ah canım sağlıklıyken bile çekilmiyo hamilelikte çalışmak, bi de hastayken saatleri sayıyosundur eminimAz kalmış sabret sonra yatarsın büyütürsün bebişi evde
Büyümüştür annesi, hiç korkmabenim minik kızım bile 20 günde 370 gr almış, erkek bebekler az biraz daha kilolu oluyo, seninki daha fazladır. Geçen gittiğimizde sormuştum ben doktora, benim bebiş biraz küçük mü ne sanki diye, 'senin cüssende birinden de kimse 4 kilo çocuk beklemesin zaten' deyip dalga geçmişti benle önemli olan kilosu değil organ gelişimi, kilo dediğin yağ dokusunun fazlalığı sonuçta. Çok rahatım ben, doğunca beslerim kuzumu. Kilo olayına takılmıyorum yani hiç.
Bizim izinler de hemen arka arkayaymış, şafak sayalım beraber
Maşallah kuzucuğuna, neyle besledin kız o tosuncuğu (nazarlık yapmaya çalıştım ama olmadı:)))
Ben de daha hiç nst ye girmedim çok merak ediyorum nasıl bişey olduğunu
Gözün aydın iznin de gelmiş darısı bizim de başımıza
Ah canım sağlıklıyken bile çekilmiyo hamilelikte çalışmak, bi de hastayken saatleri sayıyosundur eminimAz kalmış sabret sonra yatarsın büyütürsün bebişi evde
Çok güzeller.... Mutlu mesut günlerinize şahit olsunlar...
Çok güzeller canım, bebişler gelsin artık da şekerler sahiplerini bulsun
bi ara yolu bulmustu asagi dogru basiyodu ama tam cikisi bulamadi galiba
esinden allah razi olsun onlari silmek de zor is yaa.biz topikce is guc yaparken dogurucaz
bende dun beyazlari yikadim esimin gomlekleri bana bakiyo utuleyim diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?