2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

ıspanak bebeğe güzel kilo yapıyor diyebiliyorum canım ama almamasını takma kafana sağlıklı olması önemli olan

Canim benim bi ara bebegim 50 gr eksik kalinca cok aglamistim simdi cok iyi toparladik sukur sabahlari acikinca kahvaltiya kadar hemen bi muz ye ve balik et mantar en iyi besleyen seyler bunlar inan sebze agirlikli beslenince belli oluyor ama et yiyince dr bile hayret ediyor cok yariyor bebege hemde saglikli ve ben et yiyince bebegim oyle cok oynuyor ki Allah tum hamilelere alma guci versin diyorum oglum oyle cok seviyor
Birde kasari duymustum ama emin degilim ondan balik yemedigim hergunde balik yagi kapsulu aliyorum
Insallah bebisin toparlar bende bi ara yasadim insanin cok morali bozuluyor bolca meyve ye sut ic ama yapisida neyse o oluyor

Ay Allah yardimcin olsun insanin tek istedigi sey onemsenmek ve guvenmek ben olsam hemen karar vermezdim belki cok ciddi ameliyata girmesi gerekmistir normaldede yaparmiydi boyle bide bu haftalarda artik bebeklerimizi pek goremiuoruz b3nimde hep yuzunu kapatiyor uzulmemeye calis bak bebegine yansir

Malesef sorularinin hic bi cevabini bilmiyorum ama bence surekli yat birtek wc ye kalk insallah hayirlisiyla zamaninda gelir kuzun bak 1 haftayi bile atlatsan baya toparlar kendisini annesi

6 gün yat canım 37 bitsin sonra artık kaçgün daha kalırsa kalsın ama 37 dolsun 38 e gırsın o zaman premature olmuyo zayıfta olsa koymuyolar kuvöze kı 37 haftada artık çok da zayıf olmaz 3 kılo olur asagı yukarı..

her zaman oyle uzun uzun vakıt ayırmadı ama öle kovalar gıbı de göndermedıler madem amelıyatı vardı neden muayene randevusu verıyolar yok acıl amelıyatsa kı sadece dogum yaptırıyo 15 20dk da cıkardı kuzenımı bılemedın yarım saat sürüyo amelıyatı bekleseydım de amelıyat sonrası alsaydı muayeneye konussaydım hergunde dopplere 50tl 50 tl para veremem kı ben...

slm ocak anneleri sizleri takip ediyorum,herkes heyecan icinde:18: cok az kaldi benim de 6 subat tahmini dogum tarihim suan hersey normal gidiyor normal dogum olacak gibi allahtan mani cikmazsa, olurda 37.38.haftalar geliyim derse ocak sonuna denk gelir..
insallah kolay guzel dogumlar olur herkes icin....

Son düzenleme:
Selam kızlar, bende bebeğim kilolu olsun istiyorum ama buda 3000-3500 anca doğar dedi doktorum, ne kadar zor olsada kiloya takılmamak gerekiyor aslında, görümcem 38. haftada 4500 gr 53 cm kız doğurdu, nazarlandı hep kızı, şimdi görseniz bir lokma, üzülmeyelim bebeklerimiz zayıf diye oğlum ayda 2 kilo alıyordu sadece anne sütü alarak inşallah sağlıkla doğururuz memelerimiz süt dolar besleriz yavrularımızı

Arkadaşlar dün akşam 17:30 itibariyle bebeğimi kucağıma aldım şu an hastanedyz bugün taburcu olcaz inşallah allah hepinize hayirli doğumlar versin inşallah..
Allah analı babalı büyütsün İnşallah. Çok heyecanlı yaaa

Ay canım hayırlı uğurlu olsun Allahım nazarlardan saklasın hergün biri doğuruyor bugünün şanslısı garfıeld yarınınkide ben olayım:)
misaa en son ben kalıcam topikte sanırım. daha çok var. %20 si aralıkta doğurdu veya doğurucak. Ama ben çok heyecanlıyım. İnşallah hayırlısıyla 38 en geç 39 da doğar. 40 ı bekleyemeyeceğim :)))

Ya kızlar çatı ağrısı kasık ağrısı çeken varmı uyuyamıyorum ağrıdan çatım darmı yoksa benim
canım benimde yatarken kalçam çok ağrıyor. 2 haftadır da arrttı fazlaca. doğuma yardımcı olan hormonların etkisiyle eklemlerimiz gevşiyor. bu da gece yatarken ağrı yapıyor bizde. aslında doğuma yaklaştığımızın ve vücudumuzun hazırlandığının habercisi bu ağrılar.
canım usg ölçümleri çok hatalı çıkıyor. kimisinin usg ölçümünden fazla çıksa da genellikle usg ölçümünden daha zayıf doğuyor bebekler. Bence sen hiç acele etme. 3100 gr ken bile çok yeterli değil kilosu. Bebek gelişsin içeride. herşeyde bir hayır vardır. bazen doktorlar çok yoğun olabiliyorlar veya kafalarına takılan kötü durumda bir hastaları olabiliyor. Normaldir. Tabiki radyoloğun ölçümleri daha doğru yapılmıştır gibi geliyor bana da. sonuçta hem radyolog hem de uzun uzun incelemiş. haftaya pazartesi salı bi daha git bakalım randevu alıp. rahat bi zamanında daha iyi değerlendirebilir.
1 haftada 100 gr fazla değil mi zaten findux?. nette 30 gr haftada alır yazıyor. yatarken soluna doğru yatanların bebekleri sağına yatanların bebeklerinden daha kilolu olurmuş. böyle bi araştırma yapılmıştı. ballı süt kilo aldırıyor diye biliyorum. bi de senin sezeryan mı olcak? normal doğum olacaksa çok yatmasan iyi olur, gezdikçe daha rahat doğurursun İnşallah. Tabi doktorun ne düşündü bilemiyorum. sezeryan düşünüyorsanız, hem bebek kilo alsın diye hem de normal doğumu tetiklemesin diye istirahat et demiş olabilir.
ağdayı da bi arkadaşım doğum sancısı tutunca hastaneye gitmiş. muayenede açılman başlamış demişler. o da 2 dk bekleyin demiş. gitmiş kuaföre ağda yaptırmış :) sonra tekrar gitmiş hastaneye :)) ben ilk doğumum olacağı için, hızlı bir şekilde doğuracağımı sanmıyorum. normalde doğum 12-15 saati buluyor zaten. ilk sancılarımı hissedince, epilasyon yapıp, ılık duş alıp öyle evden çıkmayı düşünüyorum. İnşallah istediğim şekilde yapabilirim. genelde burdaki arkadaşların hep sancısı, nişanı .. gibi bulguları doğumdan saatler önce oldu.

bazen verilen ilaçlar doğumu hiç engelleyemiyor bile. senin çok şükür ki durmuş. ama bi daha ne zaman tutar sancın bilemeyiz. bu ilaçların öyle bir özelliği yok, hani şu kadar gün geciktirir diye. İnşallah bi 10 gün daha sabreder bebişin. 2 cm açılmayla 1 hafta kalan arkadaşım olmuştu. bence yaklaşık 1 hafta da doğum olur gibi. çok şükür riskli haftaları da geçmişsin. İnşallah sağlıkla , sorunsuz bir şekilde yavruna kavuşursun

haklısın canım. zaten en ideal doğum tartısı bence 3000-3500 gr. senin ki gayet iyi olcak ozaman. doğumu daha kolay olur ve dediğin gibi nazara da gelmez. 4 kilo hatta 3500 ün üstündeki bebekler doğarken annenin yapısına hasar veriyorlar. ileride idrar tutamama, pelvik fıtık gibi sorunlar olabiliyor Allah korusun.

benim bebeğim biraz tombiş gibi, 35 hafta oluyor bugün cumartesi kontrolde 2741 gr çıkmıştı.bence kilo durumu biraz genetik ve ultrason ölçümlerinde dikkat ederseniz yanılma payı 400 gr civarında.ama illaki beslenme ile ilgili takılıyorsanız muz bebeğe kilo aldırır diye biliyorum.ben aşırı mandalina tüketiyorum ama onun dışında yemekleri abartmıyorum ve tatlı da pek yemiyorum.

ağda konusu bence de çok muallak, haftaya çatı muayenem var yapmasan olmaz yapsan doğuma kadar yenilenmez, hoş normal olacak olursa ne zaman yapacağını da bilemez insan...

2cm açıklıkla gününe kadar beklıyenı duydum , fakat benım aynı zamanda sancımda oldu. ben fazla hissetmesemde nst de sancım çıkıyordu. bakalım hayırlısı 37 haftayı doldursa sıkıntı olmuyor diye biliyorum

İlk doğumumda 39+3 te çatı muayenesi yapmıştı doktorum, yoluna girmeye başlamış dedi 2 gün sonra 39+5 te sezaryenle doğum yapmıştım, acaba benimkimi geç yapmıştı çatı muayenesini, yoksa ultrasonda bişeyler görüp ona göremi yapıyorlar, benim 2 sezaryen olduğundan doğuma kadar ağdayla felan uğraşmıcam.

merhaba annişler
akşam ne çok yazmışsınız öyle anca bitirdim okumayı..
bugün doktor kontrolümüz vardı 2745 gr 49 cm olmuş bebiş.. yüzünü yine elleriyle kapatmıştı, eskisi gibi yüzünü göstermiyor hiç bize paşamız. suyumuz iyiymiş. plasenta hala yukarı çıkmamış rahim ağzının kenarında, dönmezse 38.haftada sezeryana gircez, dönerse normal doğum deneyeceğiz.hakkımızda hangisi hayırlı ise o olsun.
bu arada emiriremve bu sabah sezeryan ile bebişini almış kucagına, sezeryan tarihini yazmıştı burdan doktorumuzda aynı olunca gittiğimde sordum doktora :) durumları iyiymiş.3. sezeryan oldugu için biraz daha zor oluyormuş ama sıkıntı yok dedi doktor.Allah sağlık versin bütün doğum yapanlara..
bu arada tansiyonum ilk defa 12-9 çıktı hep 9-6 filan çıkıyodu, tam hastaneye gittiğimizde arabamız bozuldu, stres yaptım sanırım... bir hafta boyunca hergün tansiyonumu ölçtürüp not alacakmışım.. haftaya tekrar kontrolümüz var, artık her hafta geleceksin dedi doktor.

Son düzenleme:

Haklısın ama biz insanoğlu hep daha fazlasını istediğimiz için şükürsüzlüğe alışıyoruz maalesef, eli ayağı yüzü kulağı organları tam diye şükür ederken, bir yandanda daha uzun daha şişman daha güzel daha daha daha ama dahalar hiiiiç bitmiyor bende dahilim buna, Rabbim en iyisini bilir ve bizim için onu verir, şükürler olsun verdiklerine ve esirgediklerine.

Yok ben sezeryan olucam da doktor o zamana kadar beklerse deyip duruyo yani arada yakalarsa hiç iyi olmıcak diye haftabaşı kuaföre gitmeye karar verdim yılbaşına kadar içim rahat etmicek çünkü 2sinde olsa diyom sezeryan ağdaya gideli bir hafta olcak çok çıkmaz herhal

Hayırlısı olsun canım bebişin iyiyse normale sezeryana çok takılmayın bence . Kilosuda boyuda iyiymiş maşallah maşallah

Kızlaar hadi doğurun da bebişlerimizib gaz sancılarından uykusuz kaldığımız gecelerden de konuşmaya başlayalım. Lohusalımtan kv lerden annelerden kocalardan yakınalım dert yanalum biraz da. Hadi bekliyorum :) :) :)

Hayırlısı olsun canım bebişin iyiyse normale sezeryana çok takılmayın bence . Kilosuda boyuda iyiymiş maşallah maşallah

maşallah kuzuma :) hiç takılmıyorum doğum şekline hayırlısı sağlıklısı ne ise o olsun diyorum, tabiki gönlüm normalden yana ama sorun yaşama ihtimalimiz olacaksa gerek yok :) Allah herşeyin hayırlısını versin. her işin başı sağlık

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…