Hım ok o zaman canım çok dikkat et tansiyon önemli biliyosun endişelenme ama dikkat et çalışmıyosun dimi stres çalışmak bunlarda yükseltiyo biliyorum
saol canım yok 32 de izn çıktım iş yerine yolum uzun dayanamadım ben.
evet canım senin hem sancın olmuş hem de bebeğin kafası doğum kanalına ilerlemiş. belki gününü beklemeyebilir. hiç merak etme canım, kilosu da yeterliyse şimdi doğsa bile sorun yaşamazsınız Allah ın izniyle. bizler için son dönemeç 36. hafta çünkü. 36 haftayı bitirince artık kuvöze bile gerek kalmıyor. ki zaten 32. haftada doğurup sağlıklı bebekleri olan arkadaşım ve tanıdıklarım var.2cm açıklıkla gününe kadar beklıyenı duydum , fakat benım aynı zamanda sancımda oldu. ben fazla hissetmesemde nst de sancım çıkıyordu. bakalım hayırlısı 37 haftayı doldursa sıkıntı olmuyor diye biliyorum
Haklısın ama biz insanoğlu hep daha fazlasını istediğimiz için şükürsüzlüğe alışıyoruz maalesef, eli ayağı yüzü kulağı organları tam diye şükür ederken, bir yandanda daha uzun daha şişman daha güzel daha daha daha ama dahalar hiiiiç bitmiyor bende dahilim buna, Rabbim en iyisini bilir ve bizim için onu verir, şükürler olsun verdiklerine ve esirgediklerine.
Haftalık 30 gr sa iyi tabi doğru söylüyosun canım. Evet sezeryan olcam diye yat deyip duruyo herhal . Neyse istesede kalkamıyorum ki kendimi çok yorgun hissediyorum topu topu 4kilo aldım ama yuvarlasan yuvarlanırım sanırım artık darlanmaya başladım biraz . Yinede bugünüme şükür tabi.
Haftalık 30 gr sa iyi tabi doğru söylüyosun canım. Evet sezeryan olcam diye yat deyip duruyo herhal . Neyse istesede kalkamıyorum ki kendimi çok yorgun hissediyorum topu topu 4kilo aldım ama yuvarlasan yuvarlanırım sanırım artık darlanmaya başladım biraz . Yinede bugünüme şükür tabi.
o yorgunluk bende de başladı yaa. sanırım geceleri uykumuzu alamıyoruz ve artık fazla kilolarımız bacaklarımızı yoruyor. gerçi senin 4 kiloymuş Maşallah çok iyi. doğumda da bi 6 kilon giderse, 2 kilo eksik bitirmiş olacaksın gebeliği :)
bende normal düşündüğüm için 3500 ü geçmesin istiyorum. karbonhidratı kısıtladım. Bebeğe karbonhidrat ve protein ağırlıklı gıdalar kilo yapar. istediğini ye iç canım. o toparlar Allah ın izniyle.
ben günde 1 yumurta ve yarım litre süt içmeye çalıştım. haftada en az 2 gün et, 1 gün balık ve aşırı tatlı isteğim de eklenince sanırım bizim kız tombik olcak. annesi de 13 kilo aldı çünkü :)))
Arkadaşlar dün akşam 17:30 itibariyle bebeğimi kucağıma aldım şu an hastanedyz bugün taburcu olcaz inşallah allah hepinize hayirli doğumlar versin inşallah..
sabah lavaboda bi 2 damla kan geldi kadıklarımda baskı ve hafif sancı var
Çok korkuyrm
Ne ağdalıyım ne evim temiz nede daha çantam hazır
Bizde kontrolden geldik kızlar bebişim 1 haftada 100 gr anca almış biraz moralim bozuldu doktora hiç kilo almamış dedim bu cihazın 440 gr yanılma payı var nerden biliyosun tartımı bu dedi peki dedik haftaya bidaha çağırdı 2-3-4 bunlardan birinde alırız sanırım dedi dewamlı yat dedi sizede yat diyomu doktorunuz niye benimki hep yat deyip duruyo ? Bide ne yesemde bebiş azcık kilo alsa sizce ?
Ay bu ağda işi benide delirtecek bu halde sancı tutarsa diyom önce kuaföre sonramı doktora gitsem diye düşünmüyo değilim:))
Selam kızlar, bende bebeğim kilolu olsun istiyorum ama buda 3000-3500 anca doğar dedi doktorum, ne kadar zor olsada kiloya takılmamak gerekiyor aslında, görümcem 38. haftada 4500 gr 53 cm kız doğurdu, nazarlandı hep kızı, şimdi görseniz bir lokma, üzülmeyelim bebeklerimiz zayıf diye oğlum ayda 2 kilo alıyordu sadece anne sütü alarak inşallah sağlıkla doğururuz memelerimiz süt dolar besleriz yavrularımızı
merhaba annişler
akşam ne çok yazmışsınız öyle anca bitirdim okumayı..
bugün doktor kontrolümüz vardı 2745 gr 49 cm olmuş bebiş.. yüzünü yine elleriyle kapatmıştı, eskisi gibi yüzünü göstermiyor hiç bize paşamız. suyumuz iyiymiş. plasenta hala yukarı çıkmamış rahim ağzının kenarında, dönmezse 38.haftada sezeryana gircez, dönerse normal doğum deneyeceğiz.hakkımızda hangisi hayırlı ise o olsun.
bu arada emiriremve bu sabah sezeryan ile bebişini almış kucagına, sezeryan tarihini yazmıştı burdan doktorumuzda aynı olunca gittiğimde sordum doktora :) durumları iyiymiş.3. sezeryan oldugu için biraz daha zor oluyormuş ama sıkıntı yok dedi doktor.Allah sağlık versin bütün doğum yapanlara..
bu arada tansiyonum ilk defa 12-9 çıktı hep 9-6 filan çıkıyodu, tam hastaneye gittiğimizde arabamız bozuldu, stres yaptım sanırım... bir hafta boyunca hergün tansiyonumu ölçtürüp not alacakmışım.. haftaya tekrar kontrolümüz var, artık her hafta geleceksin dedi doktor.
evet doğuma varda bizim ultrasonda kilosu 3776 çıkıyor. geçen 3 haftada 1150 gr almıştı bu defa 10 günde 400 gr tamam ben onu 3400 kabul edeyim ama böyle giderse bi de ilk çocuk normal doğum sana zor 4 kiloyu geçer diyor. 2 hafta içinde doğarsa normal doğum sansın olur aksi halde sezeryan öneririm dedi. yer sil yürüyüş yap koltukta otur kalk sürekli dedi. dün gece yataktan bir kalkışım var biri beni boğuyor gibi nefes alamadım eşimde çok korktu bebek büyük baskı olur meraklanma dedi. tansiyonumda son iki kontrolde hep 14/9 canım sınırda takip edelim bakalım diyor.
Merhaba selma benim de iki hafta 14/7 cikinca dr preeklampsi olabilir diyerek kan idrar tahlili istedi. Cok sukur bir sey cikmadi. Sonra da kucuk normal buyukte gerginlikten yukseliyordur dedi. Sende idrar tahlili yaptirsan cunku yuksek tansiyon ordan anlasiliyor canim.Bir dahaki kontrolde dr danis istersen.
toplamda sadece 4 kg miii?? süpermiş valla ben 14 kg aldım
evet canım senin hem sancın olmuş hem de bebeğin kafası doğum kanalına ilerlemiş. belki gününü beklemeyebilir. hiç merak etme canım, kilosu da yeterliyse şimdi doğsa bile sorun yaşamazsınız Allah ın izniyle. bizler için son dönemeç 36. hafta çünkü. 36 haftayı bitirince artık kuvöze bile gerek kalmıyor. ki zaten 32. haftada doğurup sağlıklı bebekleri olan arkadaşım ve tanıdıklarım var.
bende çok zorluklarla ve Allah ın izniyle kavuştum yavruma. inan ki cinsiyeti için bile dua etmekten çekindim. yetr ki sağlıklı olsun, sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir bebek olsun dedim. Çok şükür bu günlere geldik. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguları. nasıl güzelmiş o minik tekmeler, yumruklar :)) gerçi bugün bizim kız çok sessiz. korkutuyor annesini tembelll
Kozlar biz kizimla hastanedeyiz. Allah sizleri de kurtarsin. Benimki normal baslayip spinal sezeryanla biten zor bi doğum oldu. Bilseydim normalle hic ugrasmazdim ama nasip. Spinal sezeryan çok rahatmis gercekten. Su anda ikimiz de iyiyiz. Kizim 16 gün erken geldi. Ultrasonda en son 3 kilo gibi cikmisti. Ama 2400 doğdu. Zayif ama saglikliyiz. Biz daha önce ultrasonda falan yüzünü hic görmemiştim. Sürpriz oldu. Çok kibar minicik kizin benim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Doğum hikayem macerali ama dediğim gibi benim için normal dogurmaya calisma kismi zordu o yüzden sizi caydirmasin diye ayrintili yazmiyorum. Yalniz doktorum çok ugrasti dogurtmak için. Terden suya batti adam. Su anda da hala dalga geçiyor niye doguramadin sen diye:))
benimde doktorum beni çok rencide etmişti. bu kadar kilo alınır mı, naptın seen, dikkat et, şunu yeme bunu yeme filan hemde eşimin yanında. halbuki doktor hamile olmamasına rağmen benden kiloluydu :))O maşallah canım bence tam ideal kilo almışsın benimki normal değilki hep panik halindeyim bebek iyimi diye gecen sağlık ocağına gittim ordaki ebe de hamilelikte kilo vermek iyi değil ama deyip moralimi bozmuştu her anlamda sıkıntı bence ben şu balık yeme performansımı hiç beğenmiyorum başka herşeyde yiyorum azar azar da balık yok yiyemedim olmadı o yani:)
Kozlar biz kizimla hastanedeyiz. Allah sizleri de kurtarsin. Benimki normal baslayip spinal sezeryanla biten zor bi doğum oldu. Bilseydim normalle hic ugrasmazdim ama nasip. Spinal sezeryan çok rahatmis gercekten. Su anda ikimiz de iyiyiz. Kizim 16 gün erken geldi. Ultrasonda en son 3 kilo gibi cikmisti. Ama 2400 doğdu. Zayif ama saglikliyiz. Biz daha önce ultrasonda falan yüzünü hic görmemiştim. Sürpriz oldu. Çok kibar minicik kizin benim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Doğum hikayem macerali ama dediğim gibi benim için normal dogurmaya calisma kismi zordu o yüzden sizi caydirmasin diye ayrintili yazmiyorum. Yalniz doktorum çok ugrasti dogurtmak için. Terden suya batti adam. Su anda da hala dalga geçiyor niye doguramadin sen diye:))
Maşallah canım kuzucuğuna
Bu plasentanın dönme ihtimali var mıymış bu saatten sonra? İnşallah değişir yeri de bari normal doğum şansın olur. Normal istiyosun di mi sen de? Hayırlısı olsun da hangisi olursa olsun artık, önemli olan sağlıkla kavuşmamız kuzucuklara
Gözün aydın canım, çok şükür sağlıkla kavuşmuşsun ya....Kozlar biz kizimla hastanedeyiz. Allah sizleri de kurtarsin. Benimki normal baslayip spinal sezeryanla biten zor bi doğum oldu. Bilseydim normalle hic ugrasmazdim ama nasip. Spinal sezeryan çok rahatmis gercekten. Su anda ikimiz de iyiyiz. Kizim 16 gün erken geldi. Ultrasonda en son 3 kilo gibi cikmisti. Ama 2400 doğdu. Zayif ama saglikliyiz. Biz daha önce ultrasonda falan yüzünü hic görmemiştim. Sürpriz oldu. Çok kibar minicik kizin benim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Doğum hikayem macerali ama dediğim gibi benim için normal dogurmaya calisma kismi zordu o yüzden sizi caydirmasin diye ayrintili yazmiyorum. Yalniz doktorum çok ugrasti dogurtmak için. Terden suya batti adam. Su anda da hala dalga geçiyor niye doguramadin sen diye:))
bebek bezini 1 numara (2-5 kg) mı, 2 numara(3-6 kg) mi aldınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?