- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
Kozlar biz kizimla hastanedeyiz. Allah sizleri de kurtarsin. Benimki normal baslayip spinal sezeryanla biten zor bi doğum oldu. Bilseydim normalle hic ugrasmazdim ama nasip. Spinal sezeryan çok rahatmis gercekten. Su anda ikimiz de iyiyiz. Kizim 16 gün erken geldi. Ultrasonda en son 3 kilo gibi cikmisti. Ama 2400 doğdu. Zayif ama saglikliyiz. Biz daha önce ultrasonda falan yüzünü hic görmemiştim. Sürpriz oldu. Çok kibar minicik kizin benim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Doğum hikayem macerali ama dediğim gibi benim için normal dogurmaya calisma kismi zordu o yüzden sizi caydirmasin diye ayrintili yazmiyorum. Yalniz doktorum çok ugrasti dogurtmak için. Terden suya batti adam. Su anda da hala dalga geçiyor niye doguramadin sen diye:))
benimde doktorum beni çok rencide etmişti. bu kadar kilo alınır mı, naptın seen, dikkat et, şunu yeme bunu yeme filan hemde eşimin yanında. halbuki doktor hamile olmamasına rağmen benden kiloluydu :))
doktorlar hiçbir şekilde memnun olmuyorlar canım en iyisi biz kafamıza göre takılalım :))
balık öyle benimde çok düzenli olmadı. ilk 4 ay hiç yapmadım hiç yiyemedim, zaten havalar sıcaktı. 6. aydan itibaren düzenli yiyebildim sayılır. belki sen kilolu başladın gebeliğe. kilolu başlayanlar da alamıyor fazla. bir arkadaşım hem çok zayıf hem de sadece 6 kilo almıştı ama çok şükür bebeği sağlıklı doğdu.
Tabi canım tabiki 76 kiloydum hamile kaldığımda şimdide 80 im yani gaayyeet kiloluydum çok şükür:)
bebek bezini 1 numara (2-5 kg) mı, 2 numara(3-6 kg) mi aldınız?
Merhaba selma benim de iki hafta 14/7 cikinca dr preeklampsi olabilir diyerek kan idrar tahlili istedi. Cok sukur bir sey cikmadi. Sonra da kucuk normal buyukte gerginlikten yukseliyordur dedi. Sende idrar tahlili yaptirsan cunku yuksek tansiyon ordan anlasiliyor canim.Bir dahaki kontrolde dr danis istersen.
slm canım idrar tahlili yaptırdı enfeksiyon da varmış antibiyatik ve bi de ilaç verdi bi sonraki kontrolde tekrar idrar tahlillerini yenileyecek. bu bi hafta da sürekli bi ölçeyim bakalım inşallah normale döner canım. Şükür sende bişi çıkmamış.
Kozlar biz kizimla hastanedeyiz. Allah sizleri de kurtarsin. Benimki normal baslayip spinal sezeryanla biten zor bi doğum oldu. Bilseydim normalle hic ugrasmazdim ama nasip. Spinal sezeryan çok rahatmis gercekten. Su anda ikimiz de iyiyiz. Kizim 16 gün erken geldi. Ultrasonda en son 3 kilo gibi cikmisti. Ama 2400 doğdu. Zayif ama saglikliyiz. Biz daha önce ultrasonda falan yüzünü hic görmemiştim. Sürpriz oldu. Çok kibar minicik kizin benim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Doğum hikayem macerali ama dediğim gibi benim için normal dogurmaya calisma kismi zordu o yüzden sizi caydirmasin diye ayrintili yazmiyorum. Yalniz doktorum çok ugrasti dogurtmak için. Terden suya batti adam. Su anda da hala dalga geçiyor niye doguramadin sen diye:))
benimde doktorum beni çok rencide etmişti. bu kadar kilo alınır mı, naptın seen, dikkat et, şunu yeme bunu yeme filan hemde eşimin yanında. halbuki doktor hamile olmamasına rağmen benden kiloluydu :))
doktorlar hiçbir şekilde memnun olmuyorlar canım en iyisi biz kafamıza göre takılalım :))
balık öyle benimde çok düzenli olmadı. ilk 4 ay hiç yapmadım hiç yiyemedim, zaten havalar sıcaktı. 6. aydan itibaren düzenli yiyebildim sayılır. belki sen kilolu başladın gebeliğe. kilolu başlayanlar da alamıyor fazla. bir arkadaşım hem çok zayıf hem de sadece 6 kilo almıştı ama çok şükür bebeği sağlıklı doğdu.
Tabi canım tabiki 76 kiloydum hamile kaldığımda şimdide 80 im yani gaayyeet kiloluydum çok şükür:)
bende 79 kiloydum oldum 93 ..inşallah doğumdan sonra verebilirim kiloları, allahtan çok kısa değilimde yuvarlanmıyorum :)
son dakikaya kadar herşey değişebiliyormuş, temennim plasentanın dönmesi ve normal doğum yapabilmek hayırlısıyla.. dediğin gibi en önemlisi hem bebişlerin hem bizim doğum mucizesini sağlıklı şekilde yaşamamız..
ben 2 numara aldım canım.
ağda konusu açılmışken bişey sorcam arkadaşlar.şimdi ben ağda yaptıralı 1 hafta oldu tek tük çıktılar ama doğum başlarsa napcam?çok çirkin bi görüntü.utanırım ebelerden.bi de tahmini doğum tarihim 7 ocak ama vaktinden önce gelirse nasıl ağda yapabilcem jiletle alsam dedim eşime bebeğin kafasını zımparalıycan mı diyo?gerçekten bebeğin kafasını acıtır mı acaba?
yok canım ben jileti bile yapamıyorum şu an.ağdayı kuaförde yaptırıyorum.ama kız beni çok seviyo yani hergün gidip her ihtimale karşı çıkan varsa alır valla....dediğinn çok mantıklı muayeneye giderken ağda doğuma giderken jilet olmalı...jileti nasıl yapcam onu bilmiyorum.eşim traş bile olamıyor.kaldı ki beni traş yapcak. ...artık aynayı duvara asıp ne gördüysem alırım.doğumda da ebelere izah ederim bi şekilde heralde
sen nerde oturuyorsun muayne 35 tl
Allah analı babalı büyütsün İnşallah. Çok heyecanlı yaaa
misaa en son ben kalıcam topikte sanırım. daha çok var. %20 si aralıkta doğurdu veya doğurucak. Ama ben çok heyecanlıyım. İnşallah hayırlısıyla 38 en geç 39 da doğar. 40 ı bekleyemeyeceğim :)))
canım benimde yatarken kalçam çok ağrıyor. 2 haftadır da arrttı fazlaca. doğuma yardımcı olan hormonların etkisiyle eklemlerimiz gevşiyor. bu da gece yatarken ağrı yapıyor bizde. aslında doğuma yaklaştığımızın ve vücudumuzun hazırlandığının habercisi bu ağrılar.
canım usg ölçümleri çok hatalı çıkıyor. kimisinin usg ölçümünden fazla çıksa da genellikle usg ölçümünden daha zayıf doğuyor bebekler. Bence sen hiç acele etme. 3100 gr ken bile çok yeterli değil kilosu. Bebek gelişsin içeride. herşeyde bir hayır vardır. bazen doktorlar çok yoğun olabiliyorlar veya kafalarına takılan kötü durumda bir hastaları olabiliyor. Normaldir. Tabiki radyoloğun ölçümleri daha doğru yapılmıştır gibi geliyor bana da. sonuçta hem radyolog hem de uzun uzun incelemiş. haftaya pazartesi salı bi daha git bakalım randevu alıp. rahat bi zamanında daha iyi değerlendirebilir.
1 haftada 100 gr fazla değil mi zaten findux?. nette 30 gr haftada alır yazıyor. yatarken soluna doğru yatanların bebekleri sağına yatanların bebeklerinden daha kilolu olurmuş. böyle bi araştırma yapılmıştı. ballı süt kilo aldırıyor diye biliyorum. bi de senin sezeryan mı olcak? normal doğum olacaksa çok yatmasan iyi olur, gezdikçe daha rahat doğurursun İnşallah. Tabi doktorun ne düşündü bilemiyorum. sezeryan düşünüyorsanız, hem bebek kilo alsın diye hem de normal doğumu tetiklemesin diye istirahat et demiş olabilir.
ağdayı da bi arkadaşım doğum sancısı tutunca hastaneye gitmiş. muayenede açılman başlamış demişler. o da 2 dk bekleyin demiş. gitmiş kuaföre ağda yaptırmış :) sonra tekrar gitmiş hastaneye :)) ben ilk doğumum olacağı için, hızlı bir şekilde doğuracağımı sanmıyorum. normalde doğum 12-15 saati buluyor zaten. ilk sancılarımı hissedince, epilasyon yapıp, ılık duş alıp öyle evden çıkmayı düşünüyorum. İnşallah istediğim şekilde yapabilirim. genelde burdaki arkadaşların hep sancısı, nişanı .. gibi bulguları doğumdan saatler önce oldu.
bazen verilen ilaçlar doğumu hiç engelleyemiyor bile. senin çok şükür ki durmuş. ama bi daha ne zaman tutar sancın bilemeyiz. bu ilaçların öyle bir özelliği yok, hani şu kadar gün geciktirir diye. İnşallah bi 10 gün daha sabreder bebişin. 2 cm açılmayla 1 hafta kalan arkadaşım olmuştu. bence yaklaşık 1 hafta da doğum olur gibi. çok şükür riskli haftaları da geçmişsin. İnşallah sağlıkla , sorunsuz bir şekilde yavruna kavuşursun
Ya kızlar çatı ağrısı kasık ağrısı çeken varmı uyuyamıyorum ağrıdan çatım darmı yoksa benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?