canımmm hayırlı uğurlu olsun maşallah sağlıkla hayatınıza yeni bir can geldi yılbaşı hediyeniz geldi:)
hayırlı uğurlu olsun canım sağlıkla ailenizle kızınızla bir ömür dilerim
nazar değmesin
ayyy siz ne güzel çıkmışssınız öyle güzel bir hatıra olmuş :)
maşallah
canım benim zaman zaman değişiyor bazen soda iyi gleiyor bazen ılık süt bazen ıhlamur deneme yanılma tamamen
iyi geceler 37 haftalık hamileyim sabah kalktığımda elim ayağım şişmişti o şekilde okula gidip geldim eşim eve gelince tansiyonumu ölçtü önceden normal değerlerim 4 e 8 di.şimdi ise 8 e 11 çıktı korkuyorum ciddi bir şey olurmu diye bide sabah eczaneden ölçtüreceğim ona göre doktora giderim eşimde pek önemsemiyor bir şey olmaz diyor ama bende korkuyorum..
sağol canım evet hatıra olsun dedik.cimrilik böyle bişey iştecanımmm hayırlı uğurlu olsun maşallah sağlıkla hayatınıza yeni bir can geldi yılbaşı hediyeniz geldi:)
hayırlı uğurlu olsun canım sağlıkla ailenizle kızınızla bir ömür dilerim
nazar değmesin
ayyy siz ne güzel çıkmışssınız öyle güzel bir hatıra olmuş :)
maşallah
canım benim zaman zaman değişiyor bazen soda iyi gleiyor bazen ılık süt bazen ıhlamur deneme yanılma tamamen
mıdem agrımıyor yanıyor :(( o zaman sut ıcmesem mı
eee o zaman sut mu ıcsem ne yapsam karnımdan ses de gelıyor afedersınız gaz olur ya boyle gurk gurk sındıremedım yedıgım seyı bır de sankı karnım agrıyor yanı ıshal olcagınız zamankı gıbı
arkadaslar bugun gun boyu sol kasıgımda baskı hıssedıyrum ama suan son 1 saatr cok cok daha fazla hıssedıyorum..sankı bısy war orda bebısın kafasımı acaba ? bısyler dıyın ne olurrrritekleyıp duruo sankııı
kızlar gece adet sancısı gibi hatırladığım 5 defa ağrı yaşadım. yandan giren yalancı sancılar belden gelmedi çünkü ne olur ne olmaz diye bütün gün temizlik yaptım şuan yürüyemiyorum bile kasığım çok fena ağrıyor evde ayağımın birini atıp diğerini peşinden çekiyorumayaklarım olmuş davul kocam sağolsun sırtıma yastık ayaklarımın altına yastık koydu heykel gibi duruyorum temizliğin derdine düşmemek gerekiyormuş onu anladım.
birde birşey soracağım canlar meyveli soda içebiliyor muyuz biz yaa
canım soda çok faydalı içerdiği mineraller açısından ama meyveli soda mutlaka katkı içeriyodur.ben ikisinden de hiç hoşlanmam
ben doktora sormuştum maden suyunu, günde bi şişeden fazla tüketme demişti
sağol canım evet hatıra olsun dedik.cimrilik böyle bişey işte
ayy sen resmen yediklerin dokunduğu için böyle olmuşsun.ama mide gazın varsa 1 bardak ılık suya 1 limon sıkıp içmen ve geğirme geldiği anda geğirmen lazım.gelmediği halde zorlarsan daha çok yanar.iyice dinle kendini bakiim.mide gazı mı yanma mı?eğer yanmaysa limonlu su daha da yakacaktır.tam olarak ne ise anlamaya çalış...
Kızlar minik kelebek sabahtan beri yazmadı hiç. Doğum mu yaptı acaba haberi olan var mı ?
yok kizlar doguramadim halaminikkelebekten ses çıkmıyor, doğurdumu yoksa hııı :)
hayirlisi olsun canim artik benim icin son gun 8 ocak carsamba.doktor amcamiza cok guveniyoruz ne derse onu yapicaz artik :124:canım benim. Allah hayırlı şifalar versin. Büyük bişey atlatmışsın gerçekten. Çok şükür şimdi bebeğinle berabersin. Allah analı babalı büyütsün kuzucugunuuu
cts kontrolün çok önemli, k detaylı konuş doktorunla. ben riskli bişey yapmak istemiyorum filan dersiniz. Hepimiz kendimizi normal doğuma hazırladık ama şartlar son dakika golü atabiliyor bize. bende de şeker çıktı. muhtemelen benim bebekte tombiş olursa sezeryan olacak
çok duygulandım yaaa. ay ne tatlıdır şimdi. Maşallah size canım. Sezeryan oldu diyede üzülme, bebeğin ve senin için en doğrusu hayırlısı oymuş demekki. ben de istiyorum kızıma kavuşmaaaakkkk. o cicilerini giydirmek istiyorummm :)))
ah canım niye üzüyorsun kendini böyle ufak tefek şeyler için. ben daha nst ye hiç girmedim ve sanırım girme ihtimalim de yok. burda yapmadılar bile. zaten usg de görmüşsün. kilosu da iyiymiş çok şükür. az kalmış işte mutlu sona.
simdi daha sakinim canim bidaha yaparsa acikca soylicem.kalabaliktan nefret ederim ben aksine sulalemde cok genis.dogurunca hepsi tepemde olucak kovalarim valla tepem atarsa.tersim pistirçok geçmiş olsun, rabbim başka sıkıntılar vermesin. kuzun sağlıkla büyüsü
ben de kocamın beni dinen boşadığını gördüm kafayı yiyecektim rüyamda adamın üzerine atladım uyandığımda boğazını sıkmak istiyordum :)
"eş" dediğin öyle olmalı zaten. ne güzel allah hep böyle olmayı nasibetsin.
ilk doğumda doğumhaneye alınana kadar eşim yanımdaydı, sancı çekerken hep elini tuttum, başka kimseyi hayal edemezdim yaımda zaten. annem de vardı ama olmasaydı daha iyiydi sanki. şimdi de sadece onunla gitmeyi planlıyorum. sancılar sıklaşmadan bebeğin eşyalarını falan çıkarıp hazırlarım ben. ona sadece elimi tutmak kalır :) inşallah herşey yolunda gider de kolay doğumlar yaşarız. bu arada lüzumsuz kimseyi götürmeyin yanınızda, kapıda kimse olmasın, siz kendinize geldikten sonra gelsinler ziyarete. sezeryandan çıplak çıkacaksınız zaten, bacaklar uyuşuk, 2 saatten önce giydirmiyorlarmış diye duydum, emzirme faslı var. normal doğumdan sonra zaten 4-5 saat kelime duymak istemeyeceksiniz, değil insan görmek. konuşun yakınlarınızla bütün sülale kapıda beklemesin.
canım takma bu kadar yaaaa... gerçekten çok sıkıntı verici evet ama maalesef senin lohusalığını başkaları yaşarken sen trip çekmek zorunda kalabiliyorsun. kk forumda ben lohusayım ama herkes benden lohusa diye bir topic vardı araştır bul bak neler var. yeri geldiğinde çemkirmeyi ihmal etme. ben ilk seferde çok sustum annemle kocam kavga etti annemle ben kavga ettim sonrakorkunç bir süreçti, duvarları yumrukladım ciddi ciddi. bu defa hiç çekinmeden çemkiriyorum "hayırdır" diyorum "kim doğuracak kim lohusa olacak, siz mi ben mi" hiç kalp kırarım falan diye düşünmeden söyle istediklerini yoksa tepene binebiliyorlar. ama alındığın şeyin gerçekten alınma gerektirecek birşey olduğundan emin ol. belki de o kadar önemli değildir kızdığın şey
ben tulumu ayrı aldım hastane çıkışında sadece iki üst iki alt var ve tulumu vereceğim giydirsinler diye, ayrıca hastane sıcak olur iki kat da battaniyeye sarılı olur zaten çok giydirmeyin çocukları, emmeye çalışırken çok terliyorlar
benimkide ikram derdinde onu alalim bunu alalim diyo param yok diyorum destek de olmuyo ama al diye zorluyo.bizim o isleri hep kv halletti sagolsun.Kızlar bir anne dertlisi de benim. Bu saatte aramış Eminönü'ne gidelim diyor. Bahane bulmuş kendine yok bişey bakacakmış. Ben gelemem bu kalabalıkta oraya dedim. Halim yok zaten dedim. Sen şeker almayı düşünmüyorsun heraldeden girdi. Ne alaka diyorum hani başka bişey bakacaktın. Hem daha erken daha bugün 36 haftalığım açıkçası erken doğurursamda umurumda olan şeker değil bebeğimin sağlığı. Sürekli manevi baskı 2 haftadır şeker de şeker. Az milleti düşüneceğine beni düşün ya. Saat olmuş 1 yılbaşı öncesi ne kadar kalabalık olacağını tahmin edebiliyormusunuz. Zaten tutturmuş yarın doğuracaksın kesin sen diye yedi beni 1 haftadır. Bende kızdım. Anne millete söyleyeceğin belli erken doğdu bebek acele geldi. Bu kadar basit. Abartmasına dayanamıyorum. Alırız çikolata dağıtırız. Mevlütte 2 hediye veriririz. Daha öncede söyledim anlamak istemiyor kadın ya offff.
bidaha olursa soylicem canim.ben evde tekken de oyle giriyo hadi kaldirmak istemio dedim ama esim varken yapamaz.artik ben varkende zil calmasini soylicem.yarin gelicek.anahtardan once zile bas korkuyorum dicemCanım bence annenle konuş, siz evdeyken anahtarla gelmesi doğru değil ya eşin de olsaydı? Bence içine atıp kendini üzme. KV yapsa senin de çok rahatsız olacağını falan söyle.
ah canim ucu bize dokunmasa oyle yapcam belki ama direk bizim hayatimiza mudahale bu.daha kotuolmadan dur demem sartçok haklısın, bende çok sinir olurdum. bu sıralar doğumu da beklediğin için gerginsin,seni anlaması ona göre davranması lazım. ama yapacak bişey yok. kimsenin huyu değişmiyor. o yüzden atcaz arkamıza gitcek. ben öyle yapıyorum artık herşeyi. bizimde ailede sorunlar var, bizimle alakalı değil ama yine de insan etkileniyor. ilgilenmiyorum bende sadece bebğim, eşim ve ben. bitti. en azından 40ımız çıkana kadar böyle olmayı umuyorum. inşallah bakalım.
evet zaten ogluma uzulmesem daha kotu olurum tutuyorum kendimi.bide dogum olmadi stresi var.su halde bu anlayissizliga hic tahammul edememcanım çok büyük geçmiş olsun büyük bir badire atlatmışsın
ama sonunda miniğine kavuşmuşsun bu günlerde geçicek iyi olacaksın dualarım seninle
e bebek de vardı canım tek altlar eger ettrafında varsa
canım yavaş yavaş gelir ama sütün bebeğin emdikçe ama sen yine de gögüs pompasıyla boşaltta süt birikmesi olmasın
bol bol su diyolar bir de çok sütün olur inş.
kızlar genelde giydirmiyolar sadece çıtçıtlı badi çorap üstüne de tulumu giydiriyor
çnk kat kat giydirdiğinde bile hemşireler odaya gelince kızıyor öyle hırka yelek falan da giydirmiyolar
yakın zaman da bir kaç tane doğum yaşadık çevremde geri verdiler hepsini bize
artık biz kendimiz evde giydiririz
hatta en büyük şoku emzirme esnasında yaşadık çıtçıtlı badiyle kalsın bebek dediler üstüne ince bir battaniye attılar çocuk zaten
efor sarf ediyor emmeye çalışırken kat kat giydirmeyin diye bizi bir azarladı
canımmm kendini ne kadar üzüp moralini bozmuşssun lütfen sadece oğlunu düşün en güzel şey o şuan ve annesi sen onu da üzüyosun zaten stresin var gün bekliyosun ama yapma kendine bunu iyi olmak enerjik olmak zorundasın hadi gülümse artık kafaya takmak yok
minikkelebek biz nolcaz böyle yaa
biz bence ocağı da çıkarır öyle doğururuz gibi geliyor bana
gel en iyisi senle şubat annelerine takılalım
bizden sonra günü olanlar doğurdu maşallah.bi biz kaldık seviniyim mi üzüliyim mi bilemedim şimdi
benimde geçen haftadan bu yana belim ağrıyo karnım bu haftaya kadar yumuşaktı şu iki gündür seninki gibi taş gibi sanki birde alttan acayip akıntım var ben sanıyorum nişan falan geldi gidip bakıyorum bişey yok genelde hep 39haftalık arkadaşlarınkide bakalım önce hangi bebiş doğacakk:))
kızlar gece adet sancısı gibi hatırladığım 5 defa ağrı yaşadım. yandan giren yalancı sancılar belden gelmedi çünkü ne olur ne olmaz diye bütün gün temizlik yaptım şuan yürüyemiyorum bile kasığım çok fena ağrıyor evde ayağımın birini atıp diğerini peşinden çekiyorumayaklarım olmuş davul kocam sağolsun sırtıma yastık ayaklarımın altına yastık koydu heykel gibi duruyorum temizliğin derdine düşmemek gerekiyormuş onu anladım.
birde birşey soracağım canlar meyveli soda içebiliyor muyuz biz yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?