2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Maşallah bebişine son haftalarda yağ dokusu artıyomuş

valla kızlar sağolun,acımı paylaştınız :)..
herkes aynı düşüncede olmuyor maalesef, eşimde bi kere boş bulunup söylemiş bulundu, sonra lafını geri de alamadı. ama kabul edeceklerini tahmin etmemiştik. bizi çağırırlar diyoduk. yanılmışız :) karnım burnumda zaten uyuyamıyorum, halen çalışıyorum bide evde bi dünya tantana olacak şimdi. ama katlanma durumum yok bebeğim önemli isterse bidaha gelmesinler, ben hazırlıkları yapıyorum gerisine de karışmam artık, yesin içsin toplasınlar. yoksa bu görev kocişin olacak :) kendine kalmasın diye yaptırır misafirlere işleri.. en azından böyle düşünüyorum :) normalde severim misafir ağırlamayı ama hamileliğin bu safhasında helede yemekli misafir çekilmiyoo beya akşam evde şöyle uzanıp tembellik yapmak vardı elimde çerez tabagıyla .. sağlık mağlık olsun, seneye bebişlerimizde yanımızda olacak yeni yıla girerken.. bunu düşününce bile mutlu oluyorum. kendimi strese sokmıycam bu misafir mevzusu yüzünden.. amma uzattım heee susuyorum :)

omeserma neden senin eşinin rumuzunda öküzüm yazıyo merak ettım canım ya

bence her erkek gibi onun kocasının ruhunda da bir öküz saklı, omesermada onu evcilleştirmeye çalışıyor:)
benim kocamda öküzdür hemde evcilleşmesi zor olanlardan hemde :) iyiyken çok iyidir ama öküzlüğü tutursada yandık, gerçi hamileliğim yaradı ona sinirleri alınmış gibi, herşeye ağlıyorum diye hep çok sakin, ses tonu hep çok ayarlı gidiyor :) bir kaç kez sapıttı ama arada sapıttıkları sayılmaz..

güzel bir yazı paylaşmak istedim belki okumuşsunuzdur.. bizi anlatacak bir yazı..kimden alıntı oldugunu bilmiyorum ama :)

sevgili Yakınım (annelerim, teyzelerim, halalarım, kardeşlerim, büyüklerim)

Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;

Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!

Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim, Evimi çok doldurma, her kafadan bir ses çıkmasın. Beni huzursuz etme Bu dönemde alışmaya çalıştığım yeni bir düzen ve bir bebeğim var. benden misafir hizmeti ya da Güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.

Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)

Anlaşılmaya, anlayışa, güler yüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.

O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.

Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni daraltma. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.

Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben buradayken ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.

Benim için yapabileceğin en güzel şey beni dinlendirip uyutmandır.

Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için Bir şeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya, dinlendirilmeye çok ihtiyacım var. Bana böyle yardım et. Zor değil.

Kızlar merhaba öncelikle hepinize sağlıklı huzurlıu yıllar dilerim.
Bugün kontrolümüz vardı ( 37+3 ) 3370 olmuş oğlum , pozisynumuz ters yani dönmedi hala bu yüzden 8 ocak sezaryan tarihimiz belirlendi. Ben sipinalden korkuyorum doktor senin konforun açısından sipinal daha uygun ama sen bilirsin düşün dedi , sizce sipinal mi genel mi bana yardımcı olurmusunuz.

Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin.. bu aralar sanırım spinal sezeryan revaçta.. daha önce doğum tecrübesi yaşayanlar bu konuda daha iyi fikir verirler mutlaka..

dışarı çıkmak heleki şuan resmen zulum sürekli tuvalete gitmekten burnumuzdan geliyor
gerçekten anlayışsız insanlardan nefret ediyorum!!

ohhh maşallah tosun olmuş ama yanılma payı oluyor biliyosun ama yinede 3 kilo doğar en kötü gibi bir görüntü var bugünü atlattın:)

şafak saymaya başladın cnaım sağlıkla kucagına alırsın inş.
canım benim ilk doğumum olcak ama spinal sezeryan olacak çevremdeki herkes böyle tercih etti hepsi de mutlu
hem bebeği görüyorsun hem de bilincin açık oluyor doktorunla sohbet ederek doğumun gerçekleşiyor neyi seni ürkütüyor
uyuşmam yada hissederim diye mi korkuyorsun?

Gunaydin kizlar doktora gidicem sezeryan yap dicem artik beklemek zor olutor

hayırlısı canım inşallah normal doğumla gelir bugün yeni yıl bebişimiz olur :)

günaydın annişler ve minnak bebişler :)

oğlum sabah jimnastiği yapıyor içerde, bi sağ bi sol geçiriyor bana :)
yılın son gününde herşey istediğiniz gibi gider umarım, çook uykum var yahu :):)

tünaydın canım yesinler o sportif oğlunu sporcu mu olacak ne :))

Canlarim doktor aciklik bakti aciklik varmis dogumhanede bir daha bakicam dedi acilma devam ediyorsa doguma alacak yoksa geri gonderecek dua edin insalllah hayirlisiyla saglikla alirim kucagima heyecanliyim icim kipir kipir

hadi bakalım dört gözle bekliyoruz canım İnşallah geri dönerken yavrun kucağında olur :))

yılbaşı programı yapan var mııııııııııı

evdeyiz biz tatlım. benim kv üst katımda heryıl geliolar herhalde gelirler yine dün o kadar temizlik yaptım kapımı çalmadı az önce gelmiş komşu çağırdı gelicen mi diyo bi de hanım kapıyı çalmış ben açana kadar az kaldı tekrar çalacakmış geç kalmışım (

yuh ya ayıp bu kadarı ama yazık değil mi sana kendini yorma canım al dün o kadar temizlikle uğraştım ki ayağımı hala çekerek yürüyorum. insan biz bu kadına nasıl gideriz diye bi düşünür utanır yaa.

benim dr. um normal doğum istiyor yalnız benim oğlum tosun azcık sezeryana kalacak gibi canım sezeryan olursa ben spinal isticem hemen görmek istiyorummm...

şafak saymaya başladın cnaım sağlıkla kucagına alırsın inş.
canım benim ilk doğumum olcak ama spinal sezeryan olacak çevremdeki herkes böyle tercih etti hepsi de mutlu
hem bebeği görüyorsun hem de bilincin açık oluyor doktorunla sohbet ederek doğumun gerçekleşiyor neyi seni ürkütüyor
uyuşmam yada hissederim diye mi korkuyorsun?[/QUOTE]

sipinalde başağrısı bel ağrısı çok oluyor diyorlar , birde ben o ortamı görünce ( ameliyathane ) fena olurum sanki. genel anestezidede uyanmak zorluyor bebek anneyi bekliyır ayy ne bileyim iş ciddiye binince telaş yaptım birden.

Arkadaslar mrb

cumartesi günü kontrolum vardı ve alttan muayene etti doktorum 1 cm acılma olmus ve bu hafta yine bakıcak eger devam ediyosa yatıs vericek bebegim daha cok kucuk dua edin 1 hafta daha dayansın 37 haftalık olayım daha 2600 buyumesi lazım sizce 1 haftada 3 kilo olurmu

canım son ayda 1 kilo alıyomuş bebekler.et süt yoğurt yumurtadan zengin beslenince bebek daha hızlı kilo alıyo.bizzat denendi.önerilenlerde de işe yarayan yöntem bu.sulu sebze yemekleri fazla beslemiyo bebeği.bi de vitaminini kan desteğini aksatma.doğum olsa bile çok işe yarar bunları kullanmış olman.ben hala çok dikkatli alıyorum.bebeğin de zannettiğinden daha zayıf bile doğabilir.ama bu önemli değil ciğerlerinin soluk alıp verecek kadar gelişmiş olması önemli kilosuna takılma yani.ama ciddi bişey olsaydı hemen alırdı yatışa.sen istirahat et haftaya herşey yoluna girer korkma canım çooook geçmiş olsun.Allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin

canım inşallah vakitlice gelir hiç korkma o kadar açılma oldu diye hemen olmaz ,
(benim rahimde perde var ilk çocuğumda düşüm yaptım , bunda dailk aylardan beri düşük riski vardı ve ben işe hergün arabayla gidiyordun işyerimin 3-4 km lik kısmı çok kötü bir yoldu bir elimle direksiyonu bir elimle karnımı tutup sıkı tutun annecim diyrdum hep . 5. aydan sonra prof. bile erken doğum riskin var diye söylediler ama ben hep hayır benm oğlum çok akıllı üzmeyecek annesini dedim allahın izniyle bugünleri gördük inşallah sağlıkla kucağımıza almayıda nasip eder allah.) pisikolojini güzele yönlendir bebeğin allahın izniyle büyür , ki kiloya hiç takma kafanı 2 ay önce arkadaşım 36 haftalık doğum yaptı 2700 dü oğlu maşallah bek büyüdü bile önemli olan sağlığı kilosu değil çok öpüyorum allah yardımcınız olsun canım . herşey güzel olcak tamam mı .

bence kilosuna takılma sağlıklı olsun önemli olan o.. mercimek çorbası, mercimek yemeği bebişe kilo aldırıyor . protein ağırlıklı beslenmen lazım. bide yemekten sonra sol yanına yarım saat uzanman bebişin daha rahat beslenmesine yardımcı oluyormuş..

sıkma canını arkadaşım...doğduktan sonra iii bakarsın bebişine kilo alır toparlar.. korkma...beslenmene dikkat et alabildiği kadar alsın kilo.
hayırlı haberler inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…