pardon sadece merak etmiştim canım genelde askım bitanem yazıyoruz ya senınkı değişik geldi ondan sordum pardon canımsen bayağı sıkılıyon heralde canım...
cevabı bende saklı.
benim misafirim var, yanlış anlama yani 9 aylık hamile olan ben diilim misafir geliyo bide :) dün gece saat 2'ye kadar menü hazırladım, sabah işe geldim, akşam üzeri erken çıkıp gidip evi toparlıycam kalan eksik yemekleri mezeleri hazırlıycam. :) nasıl program ama .. millet yemek yiyip eğlenirken bende 2.80 yataga yapışırım heralde bu yorgunlukla
yardım ederler herhalde sana... okadar da odun deller dir her hal deeeee.... banada işittirdiler kabul etmedim... halılarımı yıkamaya gönderdim müsait deil evim dedim...
canım son ayda 1 kilo alıyomuş bebekler.et süt yoğurt yumurtadan zengin beslenince bebek daha hızlı kilo alıyo.bizzat denendi.önerilenlerde de işe yarayan yöntem bu.sulu sebze yemekleri fazla beslemiyo bebeği.bi de vitaminini kan desteğini aksatma.doğum olsa bile çok işe yarar bunları kullanmış olman.ben hala çok dikkatli alıyorum.bebeğin de zannettiğinden daha zayıf bile doğabilir.ama bu önemli değil ciğerlerinin soluk alıp verecek kadar gelişmiş olması önemli kilosuna takılma yani.ama ciddi bişey olsaydı hemen alırdı yatışa.sen istirahat et haftaya herşey yoluna girer korkma canım çooook geçmiş olsun.allah bebeklerimize sağlık sıhhat versin
canım inşallah vakitlice gelir hiç korkma o kadar açılma oldu diye hemen olmaz ,
(benim rahimde perde var ilk çocuğumda düşüm yaptım , bunda dailk aylardan beri düşük riski vardı ve ben işe hergün arabayla gidiyordun işyerimin 3-4 km lik kısmı çok kötü bir yoldu bir elimle direksiyonu bir elimle karnımı tutup sıkı tutun annecim diyrdum hep . 5. Aydan sonra prof. Bile erken doğum riskin var diye söylediler ama ben hep hayır benm oğlum çok akıllı üzmeyecek annesini dedim allahın izniyle bugünleri gördük inşallah sağlıkla kucağımıza almayıda nasip eder allah.) pisikolojini güzele yönlendir bebeğin allahın izniyle büyür , ki kiloya hiç takma kafanı 2 ay önce arkadaşım 36 haftalık doğum yaptı 2700 dü oğlu maşallah bek büyüdü bile önemli olan sağlığı kilosu değil çok öpüyorum allah yardımcınız olsun canım . Herşey güzel olcak tamam mı .
bence kilosuna takılma sağlıklı olsun önemli olan o.. Mercimek çorbası, mercimek yemeği bebişe kilo aldırıyor . Protein ağırlıklı beslenmen lazım. Bide yemekten sonra sol yanına yarım saat uzanman bebişin daha rahat beslenmesine yardımcı oluyormuş..
sıkma canını arkadaşım...doğduktan sonra iii bakarsın bebişine kilo alır toparlar.. Korkma...beslenmene dikkat et alabildiği kadar alsın kilo.
Hayırlı haberler inşallah..
pardon sadece merak etmiştim canım genelde askım bitanem yazıyoruz ya senınkı değişik geldi ondan sordum pardon canım
Kızlar merhaba öncelikle hepinize sağlıklı huzurlıu yıllar dilerim.
Bugün kontrolümüz vardı ( 37+3 ) 3370 olmuş oğlum , pozisynumuz ters yani dönmedi hala bu yüzden 8 ocak sezaryan tarihimiz belirlendi. Ben sipinalden korkuyorum doktor senin konforun açısından sipinal daha uygun ama sen bilirsin düşün dedi , sizce sipinal mi genel mi bana yardımcı olurmusunuz.
olmadıklarını düşünüyorum yardım etmezlersede kendileri bilir beklerler valla ağır vasıtayım ben :)
Keske herkes senin gibi duyarli olsa Tomurcuk. Cocuklarimiza daha guzel yarinlar birakabilmek icin cabaliyorsun.Bende senin yazdıklarını okuyordum Dilzarcım :) Kalp kalbe karsıymıs.
Bıugun doktoruma gittim, acılmam var bir parmak kadar. evet nisanım gelmiş , cok sukur su anda bir agrı sızı vs yok. Bekleyecegiz artık. Allah saglıklı sıhhatli versin evlatlarımızı.
Seni de okudum, bende cook duygusalim, sen doktoruna uzulmussun, ben herseye uzuluyorum. Sokaklardaki hayvanlara, kimsesizlere, euro'nun artısına, meyvelerin bayat olmasına :) evet bildin kafayı yedim.
cook opuyorum seni ve herkesi
sevgiler
Tomurcuk
Tomurcugun benim kedim oldugunu biliyor muydunuz? Karsınızda panter emelden sonra gelen en yırtıcı ikinci insan var :) her turlu yuruyuse, protestoya gidilir. barınaklarda mok temizlenir :)
canım mide konusunda sanırım bu topiğin en dertlisi benim.
şimdi bu sayacaklarımı uygularsan midenin geçeceğini umuyorum...
sen az önce ayva yemişsin anladığım kadarıyla.yarım saat yürü bişeyler yap ama sakın başka bişey yeme.çünkü midede en zor sindirilen şeyler bitkiler.ayvayı sindirmeye çalış.bu nedenle de yanıyor olabilir.boş olması lazım.yarım saat hiçbişey yeme su içebilirsin ama 1 bardağı geçirme.
sonra yarım saatin sonunda ya gaviskon ya da ılık süt iç.ama içine ne bal kat ne de şeker.çünkü şekerli şeyler de mide özsuyunu artırıyo.ama gaviskon varsa gaviskon tavsiye ederim süt her bünyede aynı etkiyi göstermeyebiliyor.eğer miden acı yada taneli bişeyden dolayı yanıyorsa süt iyi gelecektir.acının en iyi geçiren ilacı süt ve ayrandır.ama ayran yoğurt vs yeme.asidi artırır şuan.ben bütün bunları deneyerek buldum.5 aydır yanmayla mücadele ediyorum çünkü.internette araştırmadığım yer kalmadı.hiçbir yerde bu şekilde tedavi edilir falan diye bişey yazmıyor.sadece midenizin yanmaması için şu yiyeceklerden uzak durun diyo.tabi gaviskon ya da sütten sonra 20 dakika sonra yat.bunları içtikten sonra mutlaka ayakta yada dik oturur vaziyette ol.yatarken de yüksek bir yastıkla yat.
bi de sen sen ol akşam 8, 9 dan sonra sakın bişey yeme.şahsen aç yattığım çok olmuştur.şu an da deli gibi açım mesela.
çoook geçmiş olsun...
sağol canım evet hatıra olsun dedik.cimrilik böyle bişey işte
ayy sen resmen yediklerin dokunduğu için böyle olmuşsun.ama mide gazın varsa 1 bardak ılık suya 1 limon sıkıp içmen ve geğirme geldiği anda geğirmen lazım.gelmediği halde zorlarsan daha çok yanar.iyice dinle kendini bakiim.mide gazı mı yanma mı?eğer yanmaysa limonlu su daha da yakacaktır.tam olarak ne ise anlamaya çalış...
sabah meltemi...... miden nasıl
kızlar cok tesekkur ederım gece ılık sut ıctım sız yazdıktan sonra ama omeserma bal atma demıssın ben atmıstım sabaha kadar gecmedı hala yandı afedersınız yaglı ve kıymalı bır sey yemısttım o yaptı cok yandı.... sabah da gecmedı sımdı sankı bıraz daha ıyıyım su ıctım sureklı artık ne yapayım.sabahmeltemi çok bilmiş gibi yazmışım kusura bakma.acele acele yazdım hemen çare olabilirim belki diye ondan böyle olmuşlar yoksa hiç hoşlanmam bilmişlikten arkadaşım tecrübelerimi yazdım sadece.umarım yardımı dokunur:26:
hayır canım olmadı bende dediğim gibi çok basit bişey.ayrıca bir miktar kanama olabilirmiş çok normalmiş.ağrı niye olsun ki...sonuçta cinsel birliktelik de bunun çok benzeri...ay çok alemsiniz canlar... ...ama haklısınız bazıları çok abartıyo çok berbat bişey falan diye.sonra biz de korkuyoruz.ona kalırsa şeker yüklemesinde de dediler çok berbat diye 1 bardak şerbetmiş olay...Allah bildiği gibi yapsın dedim yaa...bazıları abartmayı çok seviyo.maksat ay ben şunları bunları çektim demek oluyo galiba...ayrıca karnımızdaki bebeğin sağlığı söz konusu ne gerek var abartmalarına anlamış değilim...ki benim dr kuru eldivenle yaptı.jel süreni de varmış.ama dediğim gibi acımadı,sadece irkildim
benim misafirim var, yanlış anlama yani 9 aylık hamile olan ben diilim misafir geliyo bide :) dün gece saat 2'ye kadar menü hazırladım, sabah işe geldim, akşam üzeri erken çıkıp gidip evi toparlıycam kalan eksik yemekleri mezeleri hazırlıycam. :) nasıl program ama .. millet yemek yiyip eğlenirken bende 2.80 yataga yapışırım heralde bu yorgunlukla
canım cok sag ol ya sordugun ıcın sunu anladım kı bır daha yaglı ve tuzlu kıymalı sey yemem:) hala bıle tam gecmıs degılmiden ne alemde canım...
Arkadaslar mrb
cumartesi günü kontrolum vardı ve alttan muayene etti doktorum 1 cm acılma olmus ve bu hafta yine bakıcak eger devam ediyosa yatıs vericek bebegim daha cok kucuk dua edin 1 hafta daha dayansın 37 haftalık olayım daha 2600 buyumesi lazım sizce 1 haftada 3 kilo olurmu
inşallah arkadaslar dua edin bana sırtım cok agrıyo bugun omuzlarım filan kopucak gibi bide hala calısıyorum.bugun tam 36+0 dua edin 37 yi görsün bebegim agrılara razıyım 1 hafta 1 haftadır içerde daha iyi gelisir dısardakinden
Biz geldik kizlar oglusum hala icimde doktor persembe yatis yapmaya karar verdi acikligim 1 cm
bunlarda benim hamilelik çekimlerim orjinal hallerini koyamıyorum boyutları çok yüksek ben de fotoları telefonla çekip yükledim:)
bakalım begenecek misiniz bizi :)
sadecesini sevmem de meyveliye de bi güvenemedim gitti neyse az daha beklicez artık :)
canım ben de maden suyu severim hertürlüsünü ama bu aralar çok asitli gibime geliyor sanki içersem bebişimin ağzı yanacak gibi hissediyorum annelik böle bişi heraldecanım çektiği zaman eşim bana hazırlıyor şöyle ki; ben limonu çok severim eşim bir şişe maden suyuna bir tane limon sıkıyor onu içiyorum. bazen bir limon bir portakal sıkıyor o zaman daha sulu oluyor tadı biraz fantayı andırıyor bazen bir nar sıkıyor, bazen greyfurt. bazen bunların kokteylini yapıp birazını ayırıyoruz çok koyunca sodanın da asidi kalmıyor çünkü. neyse çok uzattım türkçesi kendi meyveli sodamızı kendimiz yapıyoruz, ha bide vişne konservem var bazen de ondan katıyorum içine herkese afiyet olsun
bayıldım canım çok tatlısın maşallah...
canım ben de maden suyu severim hertürlüsünü ama bu aralar çok asitli gibime geliyor sanki içersem bebişimin ağzı yanacak gibi hissediyorum annelik böle bişi heraldecanım çektiği zaman eşim bana hazırlıyor şöyle ki; ben limonu çok severim eşim bir şişe maden suyuna bir tane limon sıkıyor onu içiyorum. bazen bir limon bir portakal sıkıyor o zaman daha sulu oluyor tadı biraz fantayı andırıyor bazen bir nar sıkıyor, bazen greyfurt. bazen bunların kokteylini yapıp birazını ayırıyoruz çok koyunca sodanın da asidi kalmıyor çünkü. neyse çok uzattım türkçesi kendi meyveli sodamızı kendimiz yapıyoruz, ha bide vişne konservem var bazen de ondan katıyorum içine herkese afiyet olsun
teşekkür ederim canım utandım :)
şişko göbişli halimle bu kadar oluyor daha ne fotolar varda sıkmak istemedim:)
kısmetse artık kızımla olanları koyarım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?