Ben de yatak odama girilmesinden hoşlanmam hepimiz okumuş olgun insanlarız ama yinede insanın aklına takılıyor, elinde kağıt vardı diyosun Allah ırak etsin ben sırf bu sebepten bebeğimin de yatağı yatak odamızda olduğu halde lohusalıkta uzanmam gerekirse eğer gelen misafiri oturma odasında ki uzanma koltugunda uzanıp bebeği de yanıma alarak karşılıycam, hatta konusu geçti kv aylar öncesinden kendi getrdiği yatak örtüsünden açtı sözü birileri geldiğinde onun örtüsünü sericekmişim (fırfırlı filan bir örtü hiç kullanmadım) "ben de yatak odama almıycam kimseyi, oturma odasına geçerim" demiştim, bu kadar basit bir mesele için bile tetikte olmak insanı rahatsız ediyor işte, lohusalıkta bunlarla uğraşacak gücümüz olmayacak bir de ben annemden de kv de ayrı şehirde yaşıyorum, benim annem kırk yılda bir gelebilecek işinden dolayı ömrü hayatında ilk defa işini 1 hafta aksatıp gelicek ve kv de burda olucak ,annem yanımda olsun çok istiyorum ama benm kv nin kendine hizmet ettirme huyu var anneme de onu yaparsa diye korkuyorum hatta rüyama bile girdi anneme omuzlarına masaj yaptrtıyodu ben de sınırlenip eşime bağrıyodum "annem buraya annene mi hizmet etmeye geldi ilgilen kendi annenle" diye, diyorum annem yanımda olcak sen zahmet etme diye ama yavrusunun yanında olmak istiyormuş, yavrusu (kocamın) annesinin elini tutmaya ihtiyacı var sanırsam ben doğururken
41+0 da yarın sabah 10 da sezeryanla doğucak inşallah oğlumuz. şuana kadar hiç bi sancım,ağrım olmadı. doktor bebek pelvise yerleşmediği için ağrın olmuyo, kafası hala dönüyo, beklemenin anlamı yok dedi, bebeğin 3.750, belki 4 kilo bile doğar, bu doğumda seni zorlar dedi, artık alalım dedi, kısmetse yarın kavuşcaz bebeğimize, hamilelerin duası çok makbul olurmuş, lütfen duanızı eksik etmeyin.
bi de doktora sormayı unuttum, aç kalmam gerekiyo mu belli bi saat, doktoru arayıp sorayım mı acaba?
Allah bildiği gibi yapsın bunları yaa.beddua da edemiyorum.etsem çok pis tutar da karnımda yavrum var...ona dua etsin.çok nefret doluyum verseler bi kaşık suda boğarım.hakkımı helal etmiyorum bu hamile halimle ağlatıyolar.eşim için de aynı şeyleri düşünmeye başladım artık.o eğer eşit mesafede davransa tek tarafı ezmese bunları yaşamazdım...Rabbim büyük.hayatımdaki herkesten nefret etmek geliyor bazen içimden.kendi ailem de dahil...
kızlar söyleme huzursuzluk çıkmasın diyosunuz da bu kadında anlayış falan sıfır.ona söylemedikçe benim içimi kemiriyor gıcık hareketleri.ben bişeylere suratımı asıp imalı bi şekilde söylemezsem anlamaz.ki zaten bilmeden yaptığı bişey yok.kapı dinlemesi, odama girip çıkması,gardırobumu açması falan benim hamilelik hassasiyetimden mi kaynaklanıyo.yoksa normalde de mi kafaya takılmaması gereken konular?siz olsanız çıldırmaz mısınız.gayet de bi tarafına takmıyor yani beni.istediğimi yaparım edaları.sinirim çok bozuk.ama ben de başçavuşun eşşeği değilim bi terslendi mi eşimi çocuğumu görmez gözüm.ya sabır çekmek de bi yere kadar yani.her dakka sinir bozuyo kadın hangi birini alttan alacağımı şaşırdım.Allaha havale ediyorum yine de...
minik kelebek berianur hayırlı ömürlü olsun nice sağlıklı uzun yıllara inşallah omaserma seni o kadar iyi anlıyorum ki ben son 2 haftada 1 kilo verdim stresten diş etlerim tüm yara eşim zaten bambaşka biri oluyor ona baktıkça ben daha da sinirleniyorum sürekli ailesine bir ilgi mesela akşam meyve soyuyor annesine bu bitecek diyor bana uzatınca kızıma ver diyor büyüğe yani gelde çıldırma ben oturup sarma saracakmışım ayakta duramıyorum diyorum oturduğun yerden yardım et diyor bir de off off
Ben de yatak odama girilmesinden hoşlanmam hepimiz okumuş olgun insanlarız ama yinede insanın aklına takılıyor, elinde kağıt vardı diyosun Allah ırak etsin ben sırf bu sebepten bebeğimin de yatağı yatak odamızda olduğu halde lohusalıkta uzanmam gerekirse eğer gelen misafiri oturma odasında ki uzanma koltugunda uzanıp bebeği de yanıma alarak karşılıycam, hatta konusu geçti kv aylar öncesinden kendi getrdiği yatak örtüsünden açtı sözü birileri geldiğinde onun örtüsünü sericekmişim (fırfırlı filan bir örtü hiç kullanmadım) "ben de yatak odama almıycam kimseyi, oturma odasına geçerim" demiştim, bu kadar basit bir mesele için bile tetikte olmak insanı rahatsız ediyor işte, lohusalıkta bunlarla uğraşacak gücümüz olmayacak bir de ben annemden de kv de ayrı şehirde yaşıyorum, benim annem kırk yılda bir gelebilecek işinden dolayı ömrü hayatında ilk defa işini 1 hafta aksatıp gelicek ve kv de burda olucak ,annem yanımda olsun çok istiyorum ama benm kv nin kendine hizmet ettirme huyu var anneme de onu yaparsa diye korkuyorum hatta rüyama bile girdi anneme omuzlarına masaj yaptrtıyodu ben de sınırlenip eşime bağrıyodum "annem buraya annene mi hizmet etmeye geldi ilgilen kendi annenle" diye, diyorum annem yanımda olcak sen zahmet etme diye ama yavrusunun yanında olmak istiyormuş, yavrusu (kocamın) annesinin elini tutmaya ihtiyacı var sanırsam ben doğururken
canım sağol.dua edelim birbirimize de Allah bunları bizden uzak etsin.sen de hiç yorme kendini hasta rolü yap ben sancım var diyorum da öylelilkle bi kaç gündür rahatım.en azından sadece yemek konusunda...Allah yardimcin olsun canim cok zor bir durum haftaya carsamba benim de kv kp gelecekker dogum icin memleketten simdiden icimi huzursuzluk kapkadi bana bir sey yaptigibdan soylediginden degil ama temizlik adina hic nasip yok kadinda cok daginik bir de uc ogun yemek yiyorlar masallah her gun ne pusirsem derdi okacak guya yemek falan bana yardim etmeye geliyorlar. Amaaannn senin de derdin bir suru ben de konusup seni daha cok geriyorum
hiiiççç anlamaz canım.heryer onun odası konumunda evi pislik götürüyo.yaptığım temizlikten eser kalmadı.canım çıktı yapana kadar bi günde çöplüğe çevirdi gelir gelmez...Onun eşyalarının olduğu bir dolap şifonyer yada ona ait oda varsa evinizde sende aynısını yapsan anlarmı ki?
keşke o zamanlar hemen geliverseeee.......Allah yardımcın olsun canım, hem hamilelik hemde bu tip insanlarla uğraşmak çok çok zordur, Rabbim herşeyi görüyor ve birgün mutlaka ama mutlaka herkes yaptığını çekiyor zamana bırak bırakabildiğin kadar.
tesekkurler arkadaslar dr destegı olmadan çok zor atlatmam hatta cogalır dıye korkuyorum inşallah gecer...
bi de eskıye özlemvar kı anlatamam dun uyandım eskıden olsa oturur surda arkadaslarımla konusurdum boştum şimdi bi sürü sorumluluk altında kendıme vakıt ayıramıycam dıye agladım.....
çok fena boğazım kaşınıyor. bademciklerim şişmeye hazırlanıyor farkediyorum, ufaktan başağrısı, ateş, öksürükte başladı.. yatıp uyumak istiyorumöğlen çorba içtim bide marketten mandalina aldım. akşam ev gidincede artık ıhlamur-zencefil-limon.. umarım işe yarar, ben grip oldummu yorgan döşek yatıyorum ya, bu haldeyken nasıl olacak bilmiyorum.dikkat etmekte bazen işe yaramıyor demekki..
eminim bi açsak bitmez yaptıkları....bi an önca zaman geçse de hayırlısıyla yavrumun 3. ayına hop diye geliversem...
kizlar oglum 00:16 da bize merhaba dedi.
ikimizde iyiyiz sukurler olsun.ilk saat solunum problemi oldu ama simdi iyiyiz.
normal dogum da guzelmis epiduralsiz daha guzelmis
rabbim hepinize saglikla kavusmayi nasip etsin bi avazda
Maşallah çok şükür ☺☺rabbim analı babalı büyütsün inş..
Bir güzel haber de benden , bende tatlı kızımı 1 Ocak , saat 18.30 da normal doğumla kucağıma aldım çok şükür.. Şuan yanımda değil maalesef ama iyi olacak inş.. Dua edin..Ben doğumu bekleyen , hamilelik isteyen herkese ettim, Rabbim tek sancıda kurtarsın hepinizi inş..
Ağda meselesi konuşulmuş , ben önceki akşam 8 gibi ağda yapmıştım, 12 saat sonrasında suyum gelmeye başladı, tevafuk mudur bilmiyorum...
son günlerde bolca Medine hurması yedim, sıcak duş aldım hergün, 3-4 kez sıcak oturma banyosu yaptım.. Doğuma giderken Hz Fatıma anamızın eli otu' nu suya koyduk , normalde inanmam böyle şeylere ama, yaptık, dua niyetine geçti herhalde..
bnmde bebegım 300 gr almış arkadaslar maasallah 5 günde hemde nasıl mutluyum 3200 oldu boyu da 50 oldu hatırlarsınız eksıktı bıraz tamamladı nasıl mutluyum hemde ama sıkıntı bunaltılarım devam edıyo oğlumun dr undan gelırken gıtsem bı psıkıyatra dıye düşünmüştüm en azından bı randevu alsam dıye ama dr a kv ıle gıttık ve ben ona dıyemedım ben bunalıyorum depresyondayımdıye aslındahalımden de bellı iştahsızım ne yemeye nede gülmeye iştahım var bı tek yavrularımın yanında mutluyum hersey dokunuyo batıyo inşallah düzelırım sankı yaptıgımbişi yüzünden cezalandırılıyo gıbı hıssedıyorum..
oğlum dün dedesıyle gıtmek ıstedı dıye saatlerce agladım normalmı bu kızlar sankı bırı bebegımı bnden alacaksanıyorum ınsanlar alınmaya basladı annem yanımda işler ona kalıyo yoruluyo dıye aglıyorum eşim aksam yorgun gelıyo buyuk oğlanı oynatıyo aksama kadar bız yorulduk dıye ilgilenıyo sonra ıkısıde yorulup uyuyolar bende bebekle ılgılenıyorum eşimle oturup sohbet etmek ıstıyorum..
kv zıyarete gelenlere annesı bızden esırgıyo çocuk halbukı bızımle gelmek ıstıyo aglasada yollamıyo falan dıyo... onlarda baslardaolur onu ıhmal ettıgını düşünüyodur gecer dıyo ama aslında ıyıler yınede ıyı davranıyolar ama oglumu onlardan kacırıyorum ve farkedıyolar zorlarına gıdıyo söylenıyolar ama bnmpsıkolojım bozuk sankı bebeklerımı alacaklar sanıyorum..
çok geçmiş olsun canım, bende pazartesiden beri yatak döşek yatıyorum, mikropları öldürmek için tavsiyem; bir bardak suyu kaynatıp soğut içine bir çay kaşığı tuz + bir çay kaşığı karbonat koy iyice karıştır erit sabah akşam dişini fıırçaladıktan sonra iki-üç kez gargara yap. hem kaşıntıya iyi geliyor yakıyor hafif rahatlatıyor, hem de mikropların daha fazla üremesini engelliyor. sırtına göğsüne vicks sürdür eşine hemen kaloriferin üzerinde ısıttığın havluyla kapat giyin yat üstünü ört iyice terle su gibi olacaksın zaten 2 saate üstünü değiştir, gece boyu iki üç kez ter attırıyor sakın üstünü açma ya da o halde evde serin bir yere girme ama dikkat et. bir de duş alıp evden çıkma gözenekler açılırmış duş alınca soğuğu hemen kaparmışsın. çalışıyorsan vicks sürüp sabah kokarım diyorsan alternatif olarak gece yatarken ayağının altına bolca vick sür havlu çoraplarını giyip yat sıcacık nasıl bir etkisi varsa öksürüğe fayda ediyorhamileliğimin başından beri ha bire boğaz enf. geçiriyorum artık ezberledim bunları ve gerçekten rahatlatıyor. ilaç da kullanamıyoruz malum. bol bol ılık su iç, sık sık ellerini yıka ve burnunu da abdest alır gibi suyla temizle hem nemlendiriyor hem temizliyor. Allah acil şifalar versin canım dikkat et kendine
arkadaşlar cumartesi sabah sekizde gidiyorum hastaneye sezeryan olacak .
hayırlısı ile herkes kurtulur inşallah
ben son birkaç gündür öksürükle boğuşuyorum bir gıcık bir öksürük kusacak kadar öksürüyorum bazen kusmada oluyor.
zaten 2 aydır yaklaşık uyku yok burun tıkalı bird şimdi öksürük ne yapacam bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?