Ben Connecticut'dayim, sizinkiyle benzer bir durum yasiyorum, hamile oldugumu ogrendigimde once ucretli muayene olmak icin bir saglik merkezine gittim, biz sana bakamayiz sigorta yaptirip universite hastanesinin takibine girmen gerekiyor dediler, universite hastanesinde de sadece idrar testiyle gebelik tesbiti yapmak icin tam bir ay sonrasina randevu verdiler, o tarihte baska bir eyalette oldugum icin o randevuya gidemedim, gitseydim idrar testi yapip evet hamilesin git simdi sigorta islemlerini baslat diyeceklerdi, onbes yirmi gunden az surmeyen islemlerin sonunda da nihayet beni uc yada dortle sinirli ultrason muayenesinin ilkine alacaklardi muhtemelen (tabii bu benim tahminim, hafta olarak bayagi ilerledigi icin, yoksa ilk muayenelerde yalnizca kalp atisini dinleyip ultrason muayenesini daha sonraki haftalara biraktiklarini biliyorum) .. Bu da onumuzdeki gunlere tekabul ediyor asagi yukari.. Benim Turkiye'ye donmeme ise bir ay gibi bir zaman kaldi, su ana kadar her hangi olumsuz bir durum yasamadim sukurler olsun, bundan sonra da yasamamak icin dua ediyorum.. Bu arada yasalar eyaletten eyalete ciddi farklilik gosterebiliyor, burada hamileliginiz tespit edilince devletin hamilelik sigortasindan ucretsiz yararlanabiliyorsunuz, tum muayeneler ve dogum dahil.. Benim durumum tamamen donusume az bir zaman kalmasiyla alakali.. Allah hepimizin yardimcisi olsun...
merhaba ben doktora gittim geldim bugun. Medicaid servisindei gorevli herhangi bir hastaneye gdip Medicaid den red yedigimi soylersem bana bir doctor ayarlayabileceklerini soyemisti. biz de isimizi garantiye almak icin LDS(bir nevi hristyan tarikati)hospital a acilden giris yaptik.zaten bikac gun once kahverengi birseyler gelmisti yani durumumuz hem de acillikti. her turlu testi kontrolu yaptirdik bir sikinti cikmadi. kan testi idrar testi ultrasonografi derken herseyi hallettik. hatta ekstradan 2 saat hastanede yatis da verdiler. bya bir ilgilnediler hayret ettim saglik sigortamiz yok dedik hemen bir financial assistance geldi bizi low cost ile calisan klinik ve doktorlara yonlendirdi bir dahaki aya appointment almamiz icin. medicaide tekrar basvurmamizi gerekirse hastanenin bu durum icin yazili belge verecegini soylediler. biz paramiz yok dedik onlar para demediler hic :) bi bes dolar odedik ciktik. eve fatura gonderirler mi bilmiyorum ama sanmiyorum da cunku duyumlarima gore bu LDS ler icin cocuk cok kiymetliymis ve hamilelerle ucretsiz ilgileniyorlarmis bakalim bekleyip gorecegiz. bir kac turk arkadas dogumu LDS hospitalda yapmis eve faturalar gelmis ancak para yok demisler hicc bir odeme yapmamislar. bende haberler boyle. biraz icime su serpildi.
Hayatguzeldir senin doguma az mi kaldi? bence az daha sabret ABD de dogum yap cocugun ABD vatandasi olsun. gelen faturayi da elinde varsa odersin yoksa cocugunu rehin alacak halleri yok ya :)
Gecmis olsun cok sevindim tum kontrollerin yapilmis olmasina.. Simdi baktim dedigin hastane sadece Utah'da var, burada da olsaydi gitmeyi dusunurdum ben de.. Benim dogumum da buradaki arkadaslar gibi ocak ayinda insallah, var yani daha, agustos sonu donuyorum Turkiye'ye ve ihtiyac duydugum an yararlanabilecegim bir saglik sistemine sahip olan canim ulkemi cok ozledim... Sen buralardasin her halde daha? Insallah her sey en kisa zamanda yoluna girer...
günaydın hamişler...dün akşam bebişimi görmeye gittik doktor amcası nöbetçiymiş müsaitim gelin rahat rahat inceleyim dedi gittik..15+5 günlük 140 gr çok sükür sağlığı yerinde bir pipili daha geliyor,,,oğluşum oluyor yani rabbim herkeslere nasip etsin inşallah bebişlerini kucaklarına almayı...4 yaşında bi kızım var kızımın doktoru ile oğlumun doktoru aynı dün kızımla birlikte baktılar kardeşine doktor yedi yedi bitiremedi..ben çıkardımseni biliyomusun manevi babanım senin dedi benim elimde dünyaya ilk gözlerini açtın şimdide kardeşin acaçak dedi...benim kız beni yatırınca önce bi korktu kesip kardeşimi çıkarınca canın acıcakmı anne ozaman çıkarmasınlar falan demeye başladı kuzu yok dedik anlattık şükür ikna oldu...kızlar mutluluklarımız daim olsun inşallah..rabbim sağlık versin herkeslere...
günaydın hamişler...dün akşam bebişimi görmeye gittik doktor amcası nöbetçiymiş müsaitim gelin rahat rahat inceleyim dedi gittik..15+5 günlük 140 gr çok sükür sağlığı yerinde bir pipili daha geliyor,,,oğluşum oluyor yani rabbim herkeslere nasip etsin inşallah bebişlerini kucaklarına almayı...4 yaşında bi kızım var kızımın doktoru ile oğlumun doktoru aynı dün kızımla birlikte baktılar kardeşine doktor yedi yedi bitiremedi..ben çıkardımseni biliyomusun manevi babanım senin dedi benim elimde dünyaya ilk gözlerini açtın şimdide kardeşin acaçak dedi...benim kız beni yatırınca önce bi korktu kesip kardeşimi çıkarınca canın acıcakmı anne ozaman çıkarmasınlar falan demeye başladı kuzu yok dedik anlattık şükür ikna oldu...kızlar mutluluklarımız daim olsun inşallah..rabbim sağlık versin herkeslere...
Evet eveeetthatta belim incedir ama kalınlaşmış dedi,kızı olucak o zaman
Benim de belim çok inceydi hatta 60-62 falandı düşünün.
Şimdi yandan görüntüm zaten malum ama önden de odun gibiyim, dümdüz. Benimki de kız, arka taraf da çok fena.
Her türlü yamuldum yani
hakkatten haa,benimde kız ve inanılmaz çirkinleştim.Zaten bişeye benzemiyodum iyice bi tuhaf oldum aman napim bari kızım güzel olsun
Selam kızlar, bu hafta başında doktora gittim 15 gün sonra 3 lü tarama testi için randevu verdiler....ama bizim ki popoyu dönmüş göstermiyor cinsiyetini...çatlıcam ya...bir diyor kıza benziyor bi diyor erkek gibi deli etti beni ya...gitmicem bi daha o doktora..19:
hehehe nazlı mı acaba?kız yani?boşver be canım sağlıklı olsunda geç öğren.15 gün sonra net bişey söyler herhalde.Hyırlısı olsun.
ne biçim doktor bu anlamadım ki hem para veriyorum hem başından savmaya çalışıyor...insan der şöyle bi dolaşın tatlı bişey yeyin 1 saat sonra tekrar gelin diye ..bunda yok yok diyopr popoyu dönmüş göstermiyor artık 1-2 hafta sonra tekrar geldiğinizde bakarız diyor ya...oldu canım dicektim...bekle gelirim ben sana...
banada gösterdi güya bacak arası bak diye.Hiçbişi anlamadım)Umarım doktorum doğru görümüştür.Bide çıkınca hemşireler doktorun söylediğinin tersi çıkar pek cinsiyet tahmin edemez dedi,buyur burdan yak dedim.Adam prof 5 yıldırda doktorum artık oda tahmin edemezse...Eşimde diyor ya erkekse halen kesin bişi söylemediler.Ama olsun ben çirkinliğimden kız olduguna inandırdım kendimi,bide sağlığı iyi olsun gerisi boş,hertürlü kabulüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?