2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
23 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
YİRMİ ÜÇ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

23. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 29 cm, ağırlığı 500 gram kadardır.

Bebeğin vücudu gün geçtikçe daha çok normal oranlara yaklaşır, giderek büyür ve tombullaşır böylece giderek daha fazla yeni doğan bir bebeğe benzemeye başlar. Orta kulak kemikleri bu dönemde sertleşir. Pankreas bezi gelişir. Bebeğin bütün vücudu yoğun şekilde ince lanugo tüyleriyle kaplanmıştır.

24 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
YİRMİ DÖRT HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

24. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 30 cm, ağırlığı 600 gram kadardır.

Bebek kas dokusu ve yağ dokusundaki artışa paralel olarak kilo almaya devam eder. Artan yağ dokusu vücut ısısını ayarlamaya yardımcı olur, özellikle erken doğan bebekler için bu çok önemlidir. Akciğer gelişimi de bu haftalarda hızlanır bu nedenle bu haftalardan itibaren doğan bebeklerin düşük de olsa yaşama şansı vardır ancak 24 haftadan önce akciğer gelişimi çok az olduğu için bebeklerin yaşama şansı hemen hemen hiç yoktur.

25 HAFTALIK GEBELİK (HAMİLELİK) GÖRÜNTÜSÜ
YİRMİ BEŞ HAFTALIK HAMİLELİK - BEBEĞİN BOYU, KİLOSU, BÜYÜKLÜĞÜ

25. gebelik haftasında bebeğin boyu yaklaşık 34 cm, ağırlığı 650 gram kadardır.

Yirmibeşinci hafta civarında bebeğin omurilik (vertebra) yapıları kemik, eklem ve bağlarıyla şekillenmeye başlar. Akciğerlerdeki kan damarları gelişir. Burun delikleri açık hale gelir. Kemikleri şekillenmeye devam eder.

Herkese selâm annişler herkes yüzyılı seyrediyor heralde kimsecikler konuşmuyo
Bugün kızıma birsürü şey aldım. İç zıbınından çorabına kadar
Bi de ilk bezini aldım kuzumun. Prima yeni doğan aldım herkes onu tavsiye ediyodu burda. Artık her markete gittiğimde bir paket alıp koycam kenara. Bir de uni baby yeni doğan ıslak mendil. Stok yapın demişti herkes
Yazamadım günlerdir ama hep okudum konuştuklarınızı. Bebişlerinde rahatsızlığı olan annelere sabır ve Allah'tan şifa dilerim Allah'ın mucizesi sonsuzdur bol bol dua etmek lazım. Dualarıma sizi de ekleyeceğim.

Hayırlı olsun aldıkların bende kimsecikler yok okullar açıldı öğretmenlerimiz erkenden yatıyo diyodumki yazdıklarını gördüm :)) uni baby nin ıslak mendillerini bende aldım herkes çok iyi diyor ama bez konusunda çok stok yapma dedi çevremdekiler çünkü bazı bezler bazı bebişlere olmuyomuş tahriş kızarıklık oluyomuş deneye deneye bebeğin cildine uygununu buluyoruz dedi bi kaç arkadaşım

Uni baby yenidoğanı herkes söylüyo içinde hiçbir şey yokmuş zararlı olan. Onu stok yapmayı düşünüyorum. Ama bez konusunda haklısın. Ben prima kullanmak istiyorum ama bakalım bebişin poposu beğenecek mi değiştirmek gerekebilir o yüzden almamak lazım haklısın :44:

bebeklerimizin için en doğalı pamuk ve su diye düşünüyorum. yeterince pamuğu biraz ılık suda tamamen ıslatıp elinizde sıkarsanız hem doğal hem pratik olabilecektir. ıslak mendillerin ıslak kalmasını sağlayan nedir bilmiyorum ama hangi marka olursa olsun az da olsa kimyasal içeriyor diye düşünüyorum. zaten bezinden, kıyafetine, mobilyasına kadar öyle çok kimyasalla karşılaşma olasılığı var ki en azından bu ufak bi tedbir olabilir. mecbur kalmadıkça ıslak mendil kullanılmamalı diye düşünüyorum.

Evet bakalım popişleri neyi uygun görücek :) yağ dokuları bize göre az olduğundan çabuk tahriş oluyolarmış. Bi kaç paket alırız duruma bakarız artık. Bende kıyafetlerini filan aldım geçen ay şimdi durdum hiç bişey almıyorum. Park yatak odası perde halı bebek arabası.. Bunları kaçıncı ayda alsam bilemiyorum 6. Ayın içindeyiz artık

Baby me diye bi markanın bebek temizlik pamukları var onlardan aldım 2 paket. Arkasında seninde dediğin gibi ılık suya batırıp temizleyin yazıyordu bebeği. Artık deneriz hangisi iyi gelirse

orkide2

Gebze de yaşıyorum.Medical Park da Amanullah Beye gidiyordum.Sıkıntı gördü arkadaşı doç dr.Eray bey ya da john hopkins de Zeki Beye git dedi. A.S.M. 28 ekımden nce gun vermedi.İnşallah sıkıntı çıkmaz.Eray beye salı gününe randevu aldım. Ayrıntılı da iyi olduğunu söylemeniz içimi bir nebze de olsa rahatlattı.Çok teşekkür ederiz. Sıkıntı varsa umarım yönlendirir bizi, internette de birşey yok.. kafamız allak bullak oldu.

özlemteka çok geçmiş olsun Allahım tez zamanda şifasını verir inşallah

Son düzenleme:

evet canım benim tanıdığımın bebeği hiç bi bezi kullanamadı düşün eski usul yıkanan pamuklu bezler muşamba kullandılar o kadar hassastı cildi........... ben ilk etapta etrafımda herkes çok memnun olduğu için evy baby alacağım-- ıslak mendilde uni baby....... bezi stok yapmayacağım 2 paket alıp deneyeceğim bakalım

günaydın anneler, bende bir paket prima yeni doğan ve prima 3'lü ıslak havlusunu aldım :)

yenidoğanda prima iyiymiş ama molfixide çok tavsiye ediyorlar, bir pakette molfix alacağım.

ay benimde oğlum olucakkk düşünceli hassas centilmen yetiştirelim oğluşlarımızı

ben de hamileyken elime makas batınca kesin olarak yaptırmaya karar verdim yoksa emin değildim :)
güle güle giysin bebişin aldıklarını
canım zaten uni baby ıslak mendil değil ıslak pamuk, saf pamuk ve sudan başka hiç bir şey içermiyor.. için rahat edebilir almayı düşünürsen.. ıslak mendili de vardır belki ama ıslak pamuk olanı tavsiye edilen
herkese günaydın güzel anneler ve dünya tatlısı bebekleriii

günaydın canımm.. benim bebiş babacı olacak belli oldu gece ben uyurken geldi eşim iş yemeği varmış kızım 3-4 kez tekmelemiş babasının elini :) arkamdan dolaplar dönmeye başladı diyorum eşime :)

landfloves sana yazmayı unutmuşum battaniye çok güzell olmuşeline sağlık ben de girişeyim böyle işlere tabi babane ve ananeden fırsat kalırsa :)

tetanoz aşısından bu kadar korkmayın kızlar, bünyeden bünyeye değişiyor. olabilecek en kötü şey ateş olması, ama oda illa olacak anlamına gelmiyr. ben iki dozuda vurdurdum, ne ateş ne ağrı oldu. sadece kolum hafif şişti oda sadece dokununca ağrıdı biraz. aman aman bir acı değil. yaptırın bence

landfloves sana yazmayı unutmuşum battaniye çok güzell olmuşeline sağlık ben de girişeyim böyle işlere tabi babane ve ananeden fırsat kalırsa :)

teşekkür ederim, benim annemde örgüyü sever, zamanında çok yapmış bir hurç bebek örgüsü var hediye götürüyor heryere.. ama artık gözlerinden rahatsız yapamıyor, yaptıklarınında çoğu kız bebek içinmiş. bana pek bişey kalmadı yani :) annem gösterir ben yaparım bikaç parça bişey daha.

iki renk yine pofuduk bir ip aldım onunlada örgü pantolon yapacam iki tane, üstlerinede kolsuz düz bir yelek. minik minik yapacam ki doğduğunda giydirebileyim sıcak tutar. annemde patiklerini yapar belki.

o model ipin özelliğine göre mi oluyor, çok güzel olmuş gerçekten. hangi marka ve hangi ip, bir de nasıl yapılıyor?
örerim belki çok zaman almıyorsa. örgü biliyorum ama iş ev yemek çamaşır vs derken zaman kalmıyor bişeye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…