2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba tatlı annişler, sabah hastaneye gidip kan ve idrar verdim herşeye bakılacak kontrol amaçlı. Asıl sizinle paylaşmak istediğim bir konu var çok ama çok canım sıkıldı. Ben bu haftasonu taşınıyorum. Bu arada eşim de ben de çalışıyoruz.Planlanması gereken her şeyi sinir stres içinde yapmaya çalıştık. Annemler memlekette ev yaptırıyorlar ve annem 70 yaşındaki babamı bırakıp bir hafta öncesinden yanıma geldi. Boyacıların başında durdu, yemek yaptı, temizlik yaptırdı ve perdelerimizi yıkadı. Kayınvalidemden tık yok!!! O burada yaşamıyor ama diğer gelini hamileyken eşimin teyzesi bile gelip yardım etmişti. Akşam eşimin teyzesi aradı ağır iş yapamazmış, zaten evi nakliyeciler taşıyacakmış, bir kadın tutarsam evi yerleştirirmiş vs. konuşma tarzı beni çileden çıkardı. Evet eşyaları nakliyeci taşıyacak ve evi zaten temizliğe gelen bayan temizleyecek ama kutuların içindekiler kendiliğinden yerleşmeyecek!!! Siz ne durumdasınzı bilmiyorum ama ben artık rahatlıkla eğilemiyorum.Sinirlerim bozuldu resmen.Bunun üzerine eşime annen gelmeyecek mi dedim? Hemen bozuldu ne gerek var dedi gelmesine!!! Bana kaç kere söyledi ben de gelme dedim dedi. Ben de ama bana sormadı bile dedim. Hamileyken bana yardım etmeyecekse ne zaman edecek dedim. Eşim bozum bozum bozuldu benim de sinirlerim bozuldu. Sabah kayınvalidem aradı....ne dese beğenirsiniz? Ah canım uzağız da aklım sizde kalıyor, artık bir kadın tutarsınız, ya da yengen gelir yardıma dedi!!!!!! Kendisi oğluna yardım etmiyor, benim abimin karısını yardım için buyuruyor. Kızlar yemin ediyorum sinirden bayılacaktım, çok moralim bozuk. Bu arada bu insanlar benim annemden 5 yaş küçük ve annem geçen yıl kanser geçirdi belirtmeden geçemeyeceğim.

Hoşgeldin, sat aynı sayılır benimde 17 nisan kısmetse benimde oğluşum olacak Aynen bende kilolu hamile kaldım 71 le.. bu kadar benzerlikten sonra Aramızdaki en önemli fark sen kilo almazken benim 8 kilo almış olmam :)) nasıl başardın maşallah ne yer ne içersin

ilk 3 ay hiç iştahım yoktu, zor şer mecburi bir şeyler yedim. onun dışında ekstra yaptığım da dikkat ettiğim de pek bir şey yok aslında. dr un yeme dediklerinden uzak duruyorum; kızartma, makarna, pirinç. şekeri neredeyse hiç kullanmıyorum. aslında 6.aydan sonra daha hızlı kilo alacağız. benim böyle kalmayacağım da kesin:) çünkü bu ara canım acayip çikolata vs istiyor:))) doğumdan sonra hızla veriliyor zaten kilolar. aslında aşırı almadığımız sürece dert etmemek lazım:)

Sinir bi durum şimdi bebek oluncads gelip şöyle yapma böyle yıka filan diye yönlendirmede bulunurlar. Bence sen yada ben olsam katınvalidemin tarzından çok eşiminkine üzülürdüm dengeyi sağlıycak olan o sonuçta. Annesi gelmek istiyor oda yok diyor. Bence eşinle tartışmadan sakin bi şekilde hissettiklerini paylaşabilirsin annenin hastalığı onun annesinin ilgisizliği filan hani gelmeselerde eşinin seni anlaması haklısın demesi seni rahatlatacaktır. Ama lütfen sakin bir şekilde konuş anlat bebişinde etkilenmesin

Evet benim hiç mide bulantım olmadı herkes kilo verirken ben ilk 2 ayda 4 kilo almıştım bile bakalım bi kaç gündür dikkat ediyorum bi dahaki kontrole 1 ay da 2 kilo almış olarak gidebilirsem ii dicem

kimseye güvenmemek lazım. evlendikten sonra tamamen bir başına kalıyor insan. ben şahsen kendi anneme bile gelir benimle ilgilenir diye güvenmiyorum. ilk bebeğimde 6 aylık hamileyken merdivenler düştüm, ayağım 2 hafta alçıdaydı ve sadece 2 gün gelebildiler. aynı şekilde doğumdan sonra da yanımda sadece 1 hafta kaldılar. eşimle ben birlikte her zorluğunun üstesinden geldik şükürler olsun. ben bu yüzden eşim dışında kimseden bir şey beklemiyorum artık. çünkü beklentiler insanı gerçekten çok ama çok yoruyor, üzüyor. bebeğinin sağlığı ve kendi sağlığın için boşverip duruma uygun çözüm bulmaya bak bence. Allah kolaylık versin. ben de 1 ay önce bir taşınma yaşadım hamileyken zor oluyor biliyorum.

düşüncesizlik etmişler ama sen yine de sıkma canını kendini de bebişi de strese sokma canım.. napalım her insan bir olmuyor malesef.. eşinde de hata var sana sormadan gerek yok demişse eğer.. benim de evimde boya badana yapılacak üstelik astımım var benim e bide hamileyim nasıl yapayım şimdi tek başıma nasıl gireyim o işlere.. mecbur annem de kayınvalidem de yardım etcek.. bi şekilde yapılır hallolur işler sıkma canını lütfen

Evet benim hiç mide bulantım olmadı herkes kilo verirken ben ilk 2 ayda 4 kilo almıştım bile bakalım bi kaç gündür dikkat ediyorum bi dahaki kontrole 1 ay da 2 kilo almış olarak gidebilirsem ii dicem

bol bol sebze ye bence. bir de ekmeği azaltırsan hatta tamamen çıkarırsan olur bence. ben ekmek yerine kuruyemiş yiyorum devamlı:)

Lex'cim,

Uzuldum Sorumsuz insanlar işte , ne yaparsın... Bende konuşmuyorum yaklaşık 2 aydir.

Ben sana daha komiğini anlatayım , 1-2 ters olay oldu 2 ay once, hepsi 1 hafta içinde oldu hepsi. Bende bize & bebeğimize zarar gelmediği için koyun kestirmeye karar verdim. Allah'a da sukrettim, oğlumu bize bagısladıgı için için kan akiticam ve eve getirmeden fakire fukaraya dagıtıcam dedim.. Ben oyle dememmişim, eve getirin , yiyin demişim.. Bir güzel oturdular yediler.. Sinir krizi geçirdim.. Bil bakalım bundan kim zarar gordu ,yine bendeniz cunku ertesi gun sinirden kanamam oldu. Allah'a cok sukur yavrumda bir sey yok. Ama 2 aydır da gitmiyorum ,arayıp sormuyorlarda..

Bana yaptıkları bir sey değil yani, onlara alışkınım ama evladım için kestirmiş olduğum - ayrıca benim bizzat parasını vermiş olduğum bir seyi yemek çıldırttı beni.

Bak simdi bile tum tüylerim havaya kalktı..

Sıkma canını güzel arkadaşım , yavrunu dusun.

Aysbozz,

allah laftan anlayan insan versin.. Benim eşim de maalesef dengeyi kuramıyor, cadı gelin ben oluyorum.. Taksim'de ibreti alem kendimi yakıcam bir gun..

canım üzüldüm senin için ama bizim yapmamız gereken şey bebeklerimiz için böyle üzücü şeyleri gozardı etmeye çalışmak, biliyorum zor. Ben de kayımvalidemle aynı binada oturuyorum ama daha bana yarayan bir hareketini görmedim ki ben ilk beş ay yatmak zorundaydım her şey yasaktı ama o zaman bile doğru düzgün gelip halimi hatrımı sormadı bırak yardım etmeyi. Böyle şeylere eşlerin tutumları çok önemli çok sakin Bi şekilde eşinle konuş bence o da seni anlayacaktır inşallah.lutfen kendini de bebişini de daha fazla üzme.

hayırlı olsun hoşgeldin:) aramız 1 gün.. ben bilmiyorum benim sezeryan mı normal mi olacak. ilk doğum ilk heyecan şaşkınlık....

ben şuana kadar 10 kilo aldım 20 kiloyu aşıcak gibi duruyorum. içimden 24 geçiyor bakalım yuvarlana yuvarlana giderim doğuma:)

Aysbozz,

allah laftan anlayan insan versin.. Benim eşim de maalesef dengeyi kuramıyor, cadı gelin ben oluyorum.. Taksim'de ibreti alem kendimi yakıcam bir gun..

Dimi bide o var karşındaki anlayabilicekmi, keşke başarabilsek kendimizi üzmemeyi. Benim bigün canım çok sıkıldı çok ağladım inan bebeğim karnımda bi noktada topalandı minik bi top gibi,kasıldı heralde. çok kızdım kendime. çok şükür çalışıyorum evet yoruluyorum ama işteyken bileylerle oyalanmsk iyi geliyor. Bi an önce geçse şu günler hayırlısıyla alsak kucaklarımıza bebişlerimizi

kaynana muhabbetini dağıtalım kızlar, benimde dertlerim var bunla ilgili ama düşünmek istemiyorum, düşündükçe çıldırıyorum çünkü.

bakın adamlar neler icat ediyor.. fiyatı 60 tl'miş. gerekli mi? bence değil. ama ilginç diye paylaşmak istedim.

Canım çok haklısın ama benim kayınvalidemin üç sözünden biri evlatlarım, ay anne o olmak ne demek bilsen vs.ama iş maddi manevi bir şeye geldiğinde ortada yok. Ben zaten konuşma tarzına çok sinir oldum. Bana oturduğu yerden akıl veriyor yardım edeceğine.

Sen de hayırlısıyla kucağına al bebişini inşallah

ayy kızlar öyle bi durumun üzerine geldiki bu yazdıklarınız kafam dağılsın sakinleşiyim diye girdim siteye herkes aynı durumdaymış benim kayınvalidemle aynı apartmandayız sürekli bi kontrol halinde kim geldi nereye gidiosun ne pişirdin ne aldın benide geçiyo arkadaşlarıma karışıyo onuda geçtim artık bütün sülalesini toplayıp misafirliğe çağırdı bana gelcek hepsi şimdi ben evimin işini zor yetiştiriyorum sağolsun eşimde hiç yardımcı olmuyo eskisi kadar pratik ve hızlı iş yapamıyorum ben temizlerken bi taraftan kirleniyo dağılıyo ne yapıcağımı bilemedim annemi aradım o da bi tamam dedi mırın kırın etti anlamadım nie böyle yaptığını sonradan söyledi ben gelirim ama zorunluluktan değil sana kıyamıyorum ama bi kerede kaynanan gelsin kendimi kullanılıyomuş gibi hissediyorum ben kendi evimi temizlerken zorlanıyorum yapamıcaksan bi kadın tutalım dedi çok üzüldüm kırıldım sinirlendim haklı da ama yinede ne biliyim kendi annen ya kayınvalidemin zaten temizlikten anladığı yok anlasada bi kere sormadı bile eşime kadın tutalım ben yapamıyorum yetişemiyorum desem yapma der kirli değil zaten der öyle oturur dağınıklıkta pislikte rahatsız olmaz o kadınıda tutmaz sıkmıyım kendimi diyorum bebeğime üzülüyorum oda hissettimi bilmiyorum sabahtan beri hiç hareket etmedi çok korkuyorum ona bişe olmasın

annen çekingen bir insansa kayınvalidenin bu tavırlarından rahatsız olmuştur canım yoksa insan evladına nasıl kıyar sen üzme tatlı canını bende geçen kadın tuttum ama annele kız kardeşimde geldi kadın cam kapı halı sildi annemle kardeşimde mutfak dolabı gardrop baza altları onları yaptı bitti tek başına annende yapamazki zaten sen biraz artırabilirsen eşiden habersiz kadın tut bence

günaydın anneler, bende bir paket prima yeni doğan ve prima 3'lü ıslak havlusunu aldım :)

yenidoğanda prima iyiymiş ama molfixide çok tavsiye ediyorlar, bir pakette molfix alacağım.

Ben de zaten 1 paket aldım şimdilik, yeni doğan en fazla 2-3 paket kullanılıyor hemen üst boya geçiliyor diye yazmıştı bir arkadaş, o yüzden fazla almicam, hem belki de primayı beğenmicek bebiş belli olmaz :44:

Canım Allah sağlıkla kullanmayı nasip etsin. Yeni doğan bezi çok az kullanılıyormuş çok stok yapma bence, kime sorsam elimde kaldı diyor.

Teşekkür ederim kızlar, daha güzelleri sizin bebişlerinizin olsun
Ben bebek bezini prima almaya karar verince ıslak mendili de prima yeni doğan alayım diye düşünmüştüm, görümcem hemşire benim, kesinlikle uni baby yeni doğan al başka marka alma demişti :44:
siz söyleyince ben de baktım şimdi 'ıslak pamuk mendil' yazıyo üstünde. Pamuk ve su mu kullansam demiştim ben de başta ama o da zor olur pamuğu ıslatıp suyunu sıkınca sertleşip toplanıyo, mendil gibi rahat olmaz, küçücük bir alanı temizlicek.
Gerçi ne kadar yapabilirim bilmiyorum ama ben evde olduğum sürece duşun altına sokuveririm poposunu diyorum öyle silmek falan istemiyorum pek, temiz temiz yıkarım

kızlar, hastane çıkışı alan var mı? piyasada bir sürü markanın 4lü 5li 6lı 8li ve 10lu takımları var.kaç parçalı daha iyi olur fikri olan var mı?

Ben hastane çıkışı aldım bir tane. iç zıbın, dış zıbın, ayaklı pantolon, şapka ve eldiven var içinde, 5'li dedikleri oluyo heralde bu. 1 tane daha almayı düşünüyorum böyle 5'li yeter bence. Ben o zıbınlı takımları sadece göbeği düşene kadar kullanırım, sonrasında kullanmak için dünya kadar şey aldım 1 aylık, o zıbınlar pek kullanışlı değil en fazla 15 gün giyer, o yüzden fazla almayı düşünmüyorum.

Hoşgeldin arkadaşım aramıza, bizim senle aramızda 5 gün var, yakınız :) Allah sağlık ve sıhhatle bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

Canım öncelikle kolay gelsin, inşallah hiç bir aksilik olmadan sıkıntısız bir şekilde evini taşırsın.
Sonra da sana Allah kolaylık versin, insanın şansı olacak bu konularda, yoksa işin zor. Kız anneleri kıyamaz kızının her şeyine yetişmeye çalışır çünkü biliyolar onlar da bir evi çekip çevirenin kadınlar olduğunu ama erkek anneleri öyle değil işte. Çoğu da 'bize sanki kayınvalidemiz yardım mı etti, her şeye kendimiz koştuk, siz de yapıverin' havasında.
İşte erkek annelerine çok iş düşüyor bu zamandan sonra. Artık kadınlar evde değil eskisi gibi, çoğu çalışıyor. Erkek çocuk yetiştirirken elinden biraz iş gelmesi sağlanırsa, gelecekte daha huzurlu aileler kurulabilir.
Eşin de madem kendisi elinden gelmiyo, e anneciğine de kıyamıyorsa bastıracak parayı kadın çağıracak kusura bakmasın. 6 aylık hamile kadın ev temizliği yapamaz. sinir etmesinler insanı!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…