mrb ben 18 haftalık hamileyim ancak çok endişelerim var 49 kilo ile hamile kaldım şuan 50 kiloyum göbeğim hiç yok yemekte yiyemiyorum çok endişeleniyorum, sizce normal mi?:18:
doktorun ne diyor canım...
salı günü doktora gideceğim 20 gün önce gitmiştim sorun yok demişti
tamam işte yok demiş....dengeli de besleniyorsan....kiminin ne yese yarar,kimi de incecik olur sen gibi demekki
Çok güzel bir program oluşturmuşsun.tebrik ederim:) bugün dr randevum vardı,herşey yolunda ve haftayla tam uyumlu boy ve kiloda bebek:) ama ben 2 kilo önden gidiyormuşum ama dr çok normal sen zayıf başladığın için böyle dedi..
bundan sonrasında ayda 1,5 kg alırsan süper olur dedi de ben nasıl okadar az alacağım hiç bilmiyorum :)))))))bakalım göreceğiz..4 hafta sonra şeker yüklemesi var iğrenççç bişey inşallah şeker çıkmaz...
ptesi günü de 20.hafta ultrasonu var,Allah kısmet eder de herşey yolunda çıkarsa ben de alışverişe başlicam
ben de 20 haftayı doldurmak üzeryim ve 4.5 kilo aldım
doktorun dediğine göre bunun bir kısmı ödem
kilo alımım normalmiş arada yediğim nutella ve haftada bir yediğim fast food hariç dengeli beslendiğimi düşünüyrum
kilo almamak için uğraşmak bebeğe zarar vermek bence
sağlıklı beslenmeyi de abartmamak gerek tabi:))
bizim bi arkadaş pekmez kan yapar bebeğe yarar diye diye yemiş kaşık kaşık pekmezi hem kilo almış hem gebelik şekeri çıkmıştı
mecbur diyete girmişti ozaman kararında yemek en güzeli
lepicim selam,
fast food benim de arada canım istiyor ama dışarda yemiyorum. hepsinde monosodyum glutamat adlı koruyucu madde var.bunun yerine h.burger ekmeği alıp içine evde köfte yapıyorum. arasına da neyi seviyorsam koyuyorum. daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. patatesi de üzerine azıcık z.yağı ve tuz ekleyip fırınlıyorum.kızartmasından daha güzel ve kolay oluyor. tavsiye ederim.
nutella'ya bir sey diyemiycem vazgeçebiliyorsam vazgeç. içinde hem şeker, hem kafein, hem de yağ var. onun yerine de pekmez ya da bal yesen olmaz mı?
mrb ben 18 haftalık hamileyim ancak çok endişelerim var 49 kilo ile hamile kaldım şuan 50 kiloyum göbeğim hiç yok yemekte yiyemiyorum çok endişeleniyorum, sizce normal mi?:18:
Canım 18 haftalık hamileyim 5 kilo verdim dahada gr alamadım. Sağlık ocağı doktoru ilk üç ay normalde metabolizma hızlandığı için hamileler kilo verip (benim kadar olmasa da:)) daha sonra almaya başlamalı dedi. Kadın doğum doktorum da aynı durumu teyit etti, benim ilk çocuğum 15 aylık olduğu için, birincinin kilolarını vereceğin zaman ikinci geldiği için extra kilo verdin sorun yok dedi. Minikler sağlıklı olduğu sürece kafana takma.
salı günü doktora gideceğim 20 gün önce gitmiştim sorun yok demişti
Canım dr a bir danış artık yavaş da olsa kg almaya başlaman gerekiyor ama toplamda 6 kg alıp 3kg bebeği olanlar da var..bebeğin haftasıyla uyumlu mu o önemli ..bir de troidletin fazla çalışıyor olabikir mi bi drla konuş cnm..
gsmemo sen zayıfmışsın öncesinde, ne güzel. benim bir de 8 kilo fazlam vardı hamile kaldığımda. ya bir de ben ne cahilmişim, sanıyordum ki her canımın istediğini yiyebilicem, nasıl olsa hamileyim ya...yook öyle olmuyormuş bu işler. asıl hamileyken sağlıklı beslenmek ve doğru besinleri yemek gerekiyormuş. bebeğe deil de anneye kilo yapan 2 besin var benim tespitim:
1-hamurişi
2-tatlı
bunları yemediğimde hem bağırsaklarım daha iyi çalışıyor hem de vücut kilo yapmıyor. (paketli gıda ve kızartmaları zaten hiç demiyorum, normal zamanda bile yememek lazım)
bir de pirinç pilavı yemek kaşık kaşık şeker yemekle aynı şeymiş. kuru fasulye ve nohutun vazgeçilmezi pirinç pilavı yerine bulgur pilavı yiyecez artık.
canım doktora gittim bugün hiç bir sorun yok bebeğin gelişimi de ayına göre olması gerekenmiş tşk ederim :)
evet cnm kesinlikle çok haklısın..Hamur işi ve şekerli besinleri yemesek zaten hiç aşırı kilo almicaz sanırım..Aslında çooook aşırı yememekle beraber yine de yiyorum tabi..Hamurlu şeyleri çok canım isiyo nedense:18::18::18:
Spora başladım,bundan sonra yavaşlamalı kilo alımım..Bakalım bundan sonra nasıl gidecek..İnanamıyorum ama 18.haftasında kilo almamış insanlara hayretler içindeyim...
banada ütopik geliyor kuzum.uzmanlar bas bas bağırıyor.hamilelikte kilo alımı normal.oranları var.
benim 20. haftam 55.5 ile başladım 61 oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?