2014 Şubat Anneleri Klio Takibi

şimdiye kadar 5.5 kg aldım ve çok korkuyorum..buradakileri okuduğumda çok moralim bozuluyor..7 ayda 3 kg alanlar var ve asıl kilo 7-8-9. aylarda alınıyor diyorlar..Bu gidişle ben 20 kilo alıcam :18::18::18:

Bir de bebeğinizin hareketlerini hissediyor musunuz?? Ben iki gündür içerden pıt pıt bişiler hissediyorum ama bebekten mi yoksa bağırsaklarımdan mı emin diilim

Bir de bebeğinizin hareketlerini hissediyor musunuz?? Ben iki gündür içerden pıt pıt bişiler hissediyorum ama bebekten mi yoksa bağırsaklarımdan mı emin diilim

ben 18.haftadan beri hissediyorum ama benim ikinci gebeliğim ondan erken hissettim senin şimdi hissetiğinde bebektir sanırım
canım diğer topiğe gelsene arada orda bu paylaşımlar yapılıyor zaten sürekli

58.5 ile hamile kalmıştım ilk 3 ay hiçbirşey yiyemediğim için 3 kilo verip 55e düşmüştüm şu an verdiğim kiloları geri almışım sadece aynı kilodayım 58.5

selam kızlar, ben hamileliğin başlangıcında 62,5 kiloydum, sonra geçirdiğim rahatsızlıktan sonra 59 kiloya düştüm, şuan 61,5 kiloyum, yani henüz başlangıç kiloma dönemedim -1'deyim :)

slm anneler, 20. haftanın içindeyim ve son 10 günde 1 kg. olmak üzere toplam 4 kg aldım ..12 kg. gibi düşük bi hedef koymuştum ama hedefi aşacağıma dair bir his var içimde :18:

Canım bozma moralini ben de 20 haftalığım 4,5 kg aldım dr um gayet ii dedi..bebişimin de kg u gayet ii dedi maşallah hatta önde gidiyormuş..burdaki arkadaşlara bakma sen çıtır anne olucak bunlar;P

Ben de 1-2 kez hiseettim bu hafalarda sadece 6 saat uyanıklarmış dr 2 haftaya hissedetsin dedi..

bencede tatlım.kilo alınması gayet normal.az kilo almak çok kilo almak gibi sağlıksız

ben de 20 haftayı doldurmak üzeryim ve 4.5 kilo aldım
doktorun dediğine göre bunun bir kısmı ödem
kilo alımım normalmiş arada yediğim nutella ve haftada bir yediğim fast food hariç dengeli beslendiğimi düşünüyrum
kilo almamak için uğraşmak bebeğe zarar vermek bence
sağlıklı beslenmeyi de abartmamak gerek tabi:))

bizim bi arkadaş pekmez kan yapar bebeğe yarar diye diye yemiş kaşık kaşık pekmezi hem kilo almış hem gebelik şekeri çıkmıştı
mecbur diyete girmişti ozaman kararında yemek en güzeli

aynen lepicim
ama bir furya var.az kilo aldım furyası.yahu herşeyin bir kararı var.ne yaparsak yapalım 12 kilo cepte.üstü olmasın

aynen lepicim
ama bir furya var.az kilo aldım furyası.yahu herşeyin bir kararı var.ne yaparsak yapalım 12 kilo cepte.üstü olmasın

o banko canım ya en az 10 kilo gelecek
kalıcı olmasınlarda alığp veririz nolcak
yediklerimiz bebeğe yarasın inşallah bizden daha çok:)))
benim doktora ben hızlımı kilo alıom dedim bigün
yoo dedi normal dedi
almasan sorun var asıl dedi
bi de zaten depodan gidio ozaman çünkü bebek alıo e ödem oluo hala kio almıosan ozaman aksine kilo vermişin demektir ki
az kalori almak şuan zorunlu durum olmadıkça sakıncalı bencee

bende 21.haftama gircem yarın 4 kilo olmuş aldığım

oğlumda 21.haftamda 4,5 kilo almıştım ama doğuma giderken totalde 15 di aldığım kilo
bunda o kadar olmam iinş. diyorum ya çünkü oğlumda kilo verme işini pek beceremedim doğum sonrası

bunda hedefim totalde 10 kilo almak inş. ama hedef tutturmakta zor gibi görünüyor

Hemen hemen hepimiz 20.haftadayız ben hepinizden çok kilo almışım Biraz fazla takıntı yaptım sanırım o da psikolojimi etkiliyor:))) BU gün dr kontrolüm var bakalım ne diyecek...Bu arada 6 kiloya ulaştım..nasıl aldığımı anlamıyorum:18::18:demekki gerçekten kaçınılmaz..

ama kız kardeşim ikinci hamileliğinde şeker çıktı ve toplamda 6 kilo alarak doğuma gitti..bebek 3.800 doğdugerçi o kilolu başlamıştı..başlangıç kilosu çok etkiliyor sanırım..Bakalım hangimiz kaç kilo alacağız:)

gsmemo niye üzülüosun hayatım,
oturup hapur hupur makarnaları, börekleri, pilavları götürmüyosan hiç sorun etme.

ben 168 cm boyundayım, 68 ile başlayarak ilk 12 haftada bilinçsizce 5 kilo almıştım.
ama şu an 20.haftadayım ve geçen 8 haftada sadece 1 kilo almışım. bunu beslenmemi düzene koyarak, yürüyüş, yoga yaparak sağladım.

*karbonhidratı kısıtlı yiyorum ama mutlaka yiyorum (çünkü yeterli karbonhidrat alınmazsa vücut proteini yakmaya başlar o zaman da keton diye bir madde ortaya çıkarmış bu da bebeğin zeka gelişimini olumsuz yönde etkiliyormuş.)

*protein her gün mutlaka alınacak. sütten, yoğurttan, yumurtadan, etten ya da balıktan (tavuk olarak mümkünse köy tavuğu yiyin, suyuyla çorba yapın)

*haftada 2 kez fasulye, nohut, mercimek yiyin.(yanında beyaz pilav deil de 2-3 kaşık bulgur pilavı daha sağlıklı)

*çikolata-tatlı yok. bunun yerine meyve yiyorum. çok tatlı isterse canım 1-2 tatlı kaşığı pekmez ya da 1 hurma.(hurma günde 1 tane yiyin, çocuklarınız hem iyi huylu, hem de güzel olurlar. yalnız fazla yemek erken doğuma yol açabiliyomuş. sadece son haftalarda bolca yenilebilir doğumu kolaylaştırmak adına)

*sirkeli suda bekletilmiş, iyi yıkanmış yeşillik, günde 2-3 çeşit taze meyve

*ara öğünlerde 4-5 ceviz ya da 10 badem ya da 10 fındık.

Çok güzel bir program oluşturmuşsun.tebrik ederim:) bugün dr randevum vardı,herşey yolunda ve haftayla tam uyumlu boy ve kiloda bebek:) ama ben 2 kilo önden gidiyormuşum ama dr çok normal sen zayıf başladığın için böyle dedi..

bundan sonrasında ayda 1,5 kg alırsan süper olur dedi de ben nasıl okadar az alacağım hiç bilmiyorum :)))))))bakalım göreceğiz..4 hafta sonra şeker yüklemesi var iğrenççç bişey inşallah şeker çıkmaz...

ptesi günü de 20.hafta ultrasonu var,Allah kısmet eder de herşey yolunda çıkarsa ben de alışverişe başlicam

kızlar kaç kilo aldığımızı, başlangıç kilomuza göre mi yoksa (ilk haftalar genelde kilo veriyoruz ya) düştüğümüz kiloya göre mi hesaplıyoruz?
Mesela ben 63,5 kiloda hamile kaldım 57,9a düştüm şu an 20. haftadayım 62,2 oldum kaç kilo almışım? bence 4,3 almışım bazı arkadaşlarım hala kilo almadığımı söylüyo ilk kiloma göre.. bide sizde de aniden kilo alma oluyo mu 1 haftada nerdeyse 1,5 kilo aldım bu kadar hızlı olması korkuttu ilerleyen aylarda daha çok alırım diye

slm kızlar bende 19 haftalık hamıleyım 41 kılo ıle hamıle kaldım suanda 50 oldum.... ve bendede seker cıktııı bende aksıne coook tatlı yıyen bırıym kendımı frenlıyemıyrmm. ama mecburen yememek zorundaymm.ıns duser.

selam hanım 20.haftadayım 57.5 - 58 arası değişen kiloyla hamile kaldım ilk üç ayda 56ya düştüm ama şu anda 5. ay biticek sabaharı 59.7 ile güne başlıyorum 60.8 e kadar çıkıyorum ama günde 3 litreden fazla su içiyorum ve fazla olmasada kabızlık sorunum var göbeğim ve göğüslerim dışında bi yerim büyümedi dışarıda gören ler fark etmiyor bile hamil olduğu bu gebeliğinde dikkat ediyorum diğerinde 17 kilo almıştım emzirerek gerçi cok kiloverdim ama olsun bilinçli olmak lazım dimii bebeğim gelişiminde önde bile önemli olan onun alması zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…