evet zaten gebelik şekeri diye bişi var görümcemdede o çıktı bazı gebelerde çıkıyor bu hani 24.haftadan sonra şeker yüklemesi yapılıyor ya nedeni bunu görmek işte
evet haklısın miadında doğum genelde azaldı nedense
anneler zaten tedirgin oluyor hanfada (kendimde öyleydim) doktorda sezeryan yapalım deyince 38.haftada bile kabul ediyor çoğu anne
ben olsam bende kabul ederdim belki
neyseki benim doktorum bekledi
umarım sende ve tüm topikdaşlarımda miadında ve kolay doğumlar yapar sağlıkla kucağımıza alırız bebiklerimizi
canım bence çocuğu neye alıştırırsan onu ister.benim teyzemin oğlunu abartmıyorum 5 yaşına kadar battaniyenin içinde sallayarak uyuttu iri bir çocuktu bide düşün halini artık teyzemde hal kalmamıştı.görümcemde 3.5 yaşındaki oğlunu ayağında sallayarak uyutuyor çocuk çok hırçın hep istediği olsun diyo. ben kitaplardan okuduğum kadarıyla arkasını pış pışlıyarak uyutmayı düşünüyorum başlarda inat edebilir ama zamanla alışır diyor kitap. sanırım biraz çocuğa zaman vermek gerek sabırlı olmak lazım.
bende büyük konuşmak istemiyorum ama sallamam diyorum napıcaksam artık hangi kitap o
Eğer erkek olduğu kesinleşirse abisinin odasına uygun beşik alabilirim hatta buldum bile:)Eki Görüntüle 807513 Eki Görüntüle 807514
oğlumun genç odasına bu beşik uyum sağlar mini olması ve tekerlekli olması benim için avantaj istediğim yere taşırım:)
ya kızlar ben eski zamanlarda kaldı sanıyordum, meğerse bizim arkadaşlar 1-2 yaşındaki çocuklarını ayakta sallayarak, battaniyenin içinde sallayarak uyuturlarmış.
başka türlü uyumuyor diyorlar. yahu küçük bebeği kucağında pışpışlarsın anlarım da, artık yürümeye başlamış çocuğu ayakta sallamaya alıştırmak da mantıklı gelmedi.
canım biraz bebeğin yapısıyla ilgili ama birazda yetiştirmeyle ilgili sanırsam benim annem baktı oğluma dizinde rhatsızlık var o yüzden ayakta sallamaya hiç alıştırmadık alıştırmakta istemedik oğlumda zaten uslu bir bebekti ilk aylarda dediğin gibi kucağımızda pışpışlayarak uyuttuk yada kendi ana kucağında şöyle bi kaç aşaüı yukarı hareket hemen uykuya dalardı ama battaniyede sallama ayakta sallama bizde hiç olmadı
bundada olmayacak diye büyük konuşmum çünkü bazı bebekler harbiden zor uyuyor ve böyle yöntemler kullanmak gerekiyor
ne diyorsunuz?
öyle olabilen annelerde var evet ama ben onlardan olamadım malesefevet canım eminim öyledir biz şimdi böyle bişey olacak diye korkuyorsak doğduktan sonra vay halimize. annelik çok zormuş ben bunu şimdiden hissetmeye başladım ona bişey olacak diye ödüm kopuyor doğunca artık o ağladıkça ben ağlarım. aslında vurdum duymaz olmak en iyisi ya inşallah rahat bir anne olurum.
Valla ben nivea dan falan da istedim bakalım gelecek mi?
Canım primanın huggies in v.s sitelerine gir, üye ol, numune istiyorum diye bölümler var ona tıkla bilgilerini doldur gönder.
Slmmm
canım benim yegenimde kısın doğum yaptı
yün yorganı vardı ama hiç kullanmadı
istersen vereyim yepyeni ama kullanılmıyor dedi
çok minnak oluyorlar ya yün ağır geliyormuş allah korusun
uyku setininkini yada battaniye kullanırsın dedi
bende büyük konuşmak istemiyorum ama sallamam diyorum napıcaksam artık hangi kitap o
Hayır canım alt tarata bi koyuluk var çizgi halinde. Kesenin etrafında vardı hep öyle çizgi çizgi. Geçti sonradan çok şükür. İnternette yazılanları okuyup okuyup telaşlanmıştım sen yapma. Yat dinlen.
Sağol canım. Hepimizinkine maşallah
prolet sımdı gordum baya kucukmus alan maaslalh benımde tam o arada b ıraz daha aralık arası
basım cok donuyor progestandanmı 3.30 saat oldu alalı ama
canım yün yorgan benim oğlanında var fakat biz hiç kullanamdık kaldıki kendimiz bile yün yorgan kullanmıyoruz evler kalorifarli luzum olmuyor bizdekızlar yün yorgan falan yapılıormu beişlere:) kayınvalidem öle yarım ağız yapyımmı dedi kullanacaksan dedi bende daha belli değil dedim ama yatak artık beşiğe göre hazır olurda bir yorgan isteyim dimi oda bişi yapmış olsun böllekle şimdi ben yapacaktımda yaptırmadı olmasın
benim eşim ve kv. sezeryan istiyor. görümcem de sezeryan olmuş herhalde bu yüzden. ben doğal doğum istiyorum. doktor da sezeryancı bu arada:)
ben de eşimle geçenlerde anlaşmaya vardım. doktor planlı sezeryana yönlendirirse kesinlikle kabul etmeyeceğim. suyun bitmiş, plasenta yaşlanmış bilmemne diye korkutursa da başka bir tarafsız doktora görünmeden kesinlikle sezeryanı kabul etmemeyi düşünüyorum. ne zaman ki her sey yolunda olur, sancım gelir, suyum gelir hastaneye gideriz. şartlar elverir doğal doğum olur, şartlar elvermezse o zaman sezeryanı kabul ederim.benim için doktorun kim olduğu hiç önemli değil, gece gelmesi ya da gelmemesi de önemli değil, çünkü doktorlara güvenmiyorum.
prolet sımdı gordum baya kucukmus alan maaslalh benımde tam o arada b ıraz daha aralık arası
basım cok donuyor progestandanmı 3.30 saat oldu alalı ama
kızlar yün yorgan falan yapılıormu beişlere:) kayınvalidem öle yarım ağız yapyımmı dedi kullanacaksan dedi bende daha belli değil dedim ama yatak artık beşiğe göre hazır olurda bir yorgan isteyim dimi oda bişi yapmış olsun böllekle şimdi ben yapacaktımda yaptırmadı olmasın
evet canım bende büyük konuşmak istemiyorum ama gazlı yada hasta bir çocuk olursa iş değişir tabi.kitabın adı "bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" TRACY HOGG.
kızlar yün yorgan falan yapılıormu beişlere:) kayınvalidem öle yarım ağız yapyımmı dedi kullanacaksan dedi bende daha belli değil dedim ama yatak artık beşiğe göre hazır olurda bir yorgan isteyim dimi oda bişi yapmış olsun böllekle şimdi ben yapacaktımda yaptırmadı olmasın
benim teyzoşlar heves etmiş yaptırmışlar spsem. kışın kullanılır yani sağlıklı sonuçta yün yorgan. zaten hafif ve ince oluyor onlar. kv. duyunca "sen ne kullanıyorsan bebeğe de o kullanılır, yünü hiç kullanamazsın boşuna yaptırmışlar "dedi. ben de "neden boşuna olsun, biz eşimle kış boyu yün yorganda yattık" dedim.
yani 1 tane bulunsa iyi olur gülüm...
bence yaptır canım üstüne almasada altına serersin gerekli yerlerde mesela park yatakların içine serebilirsin. birde bu bebişlerimiz hep küçük kalmayacak ya büyüyecekler gerek olur bence benim kaynanam ben nişanlıyken yapmıştı.oğlumun oğlişi yatar demişti erkek istiyordu ama kız olacak inşallahhayalleri yıkıldı adını bile koymuştu kayınbabamın adı ay çok kötüydü ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?