Kızlar 19 hafta 3 günlük hamileyim arada karnımda bişiler hissediyorum ama seçemiyorum bebekmi değilmi diye :s bide sürekli değil arada sırada hissediyorum . Doktorum daha anlayamazsın vaktin var dedi . 24 ten sonra net olarak hissedwrsin dedi normalmi sizce
Canım herhangi bir oran yazıyor mu sonuçta. Benim 988 de 1 di mesela. Ben ikili de yaptırmadığım için merak ettim..
selam
Bugün randevumuz vardı ayrıntılı ultrason da çekildi şükür herşeyi normalmişmuayene parası dısında bir ücret ödemedim ben ama video falan vermediler yani normal ultrason gibiydi daha ayrıntılı gorebildim sadece 500 tl falan diyenler var o 3 boyutlu ultrason mu acaba kafam karıştı
aldım canım üçlü test sonucunu 1000 de 1 yazıyo benimkinde de seninkiyle aynı gibi :)
selam
Bugün randevumuz vardı ayrıntılı ultrason da çekildi şükür herşeyi normalmişmuayene parası dısında bir ücret ödemedim ben ama video falan vermediler yani normal ultrason gibiydi daha ayrıntılı gorebildim sadece 500 tl falan diyenler var o 3 boyutlu ultrason mu acaba kafam karıştı
Ya kizlar ben surekli yukselen bir ivmeyle kilo aliyorum. Sizde durum nasil.
gece yazdım kımsecıkler yoktu bır kerede sımdı yazayım oglumun adını sanırım cınar koydum kızlar daha guzel bısı bulmazsam tabı ne dıyorsunuz acaba
kendı doktorunmu yaptı benım kendı doktorum herzamankı gbı baktı herzamankı gbı 50 tl odedım malesef arkadasların o cok para verdıgı detaylı usgler cok daha net goruntulu ve uuzn suruyor ayrıca kendı doktorları yapmıyor
benımde kendı doktorum herzamankı gbı 10 dak falan yaptı kendı her organı saydı ama ben bısı goremedım :) neyse artık doktora guvenmekten baska caremız yokbenim de kendi doktorum yapmadı ama çok uzun sürmedi 5-6 dk bişey her organını inceledi ama netlikte falan bi farklılık yoktu normal ultrasona göre
bende cinsiyete erkek dediğinde ismimiz hazırdı yani kesin çınar koyacaktık:) şimdi yana yana kız ismi arıyorumbence çınar çok güzel isim analizine fazla takılma
cumartesi günü dünya başıma yıkıldı zaman durdu canım babam beni bırakıp gitti ne acıymış
ya bana da oluyor! tam bikini çizgisinde hissediyorum. Bugün yemekten sonra biraz ayakta dikildim, bi arkadaşımla ayak üstü muabbet ettik laf lafı açtı filan..benim aşağı taraflar hemen acıdı yahukızceler bnm minik kız göbegımn baya asagsında hareket edyo genelde...arada bır yukarda oluyo normal mı kı
Allah korusun o tip şeylere karşı korunuyorlardır diye düşünüyorum..Benim küçük kızım bazen istemeden hoplayıp zıplarken vuruyor ..nice birlikte yıllarınız olsun inşallah
Nide cenelereee
ah bende keşke evde olsa şöyle bir uyusam falanher sabha aynı hayal ile kalkıyorum sonra diyorum sabret 3 ay sonra evdesin Allahın izniyle şimdi bide bayram iznimiz var son 4 gün diyelim sonra izne çıkıyoruz mis gibi
ameliyattan dolayıdır yoksa kuzu seni tepikliyordur
bende gün sayıyorum cnm ya...bayramda da ilk gün yarım gün gelicem ben ..hayırdır ne ameliyatı?
ben dün otobüste karnımı akbil basılan yere vurdumaklım gitti kızım da sağolsun hareket etmeyince daha çok korktum neyseki gece hafif hafif oynadı :18:
hiç öyle düşünme cnmdr böyle giderse babası gibi iri olacak dedi ve sen nasıl taşıyacaksın cok merak ediyorum dedi
ayyyy canım benimde kafama yattı
bizde uzun boylu bişi yapamıycaz,sanırsam İstanbula taşınma ihtilamiz olabilir
benimde eşim gıcık biraz bu konuda internetten görmeden mbilyamı alınır diyor
senin arkadaşlardan yorum ve resimler gelince paylaşıver canım ya fikir olur bizede
çünkü ben kasım aralık gibi düşünüyorum mobilya işini inş
mobilya az buz tutmuyor, bencede eşin haklı gibi cnm..bende internetten çok alışveriş yapan birisi oldugum halde...bazı şyeleri görmek lazım diyorum.
ben demiri yeni içmeye başladım, onu da unutuyorum..bir de gece yatmadan içiyorum ya siz??iyi gelir güzelim iyi gelir, hiç bir sey yapamayanlar için de en iyisi yürüyüş. ben aralık-ocak annelerine bakıyorum da çoğu dökülüyor, ağrı-sızısı olmayan yok gibi.onların yaşadıklarını yaşamamak ya da en azından bu kadar erken yaşamamak için kendimize iyi bakmalıyız.
ben bu resimleri gördüm ilk, dedim lip koymuştur kesin. vav çok iyi hareketler de birincisini yapmak ters geldi gözüme...ama mutlaka faydası vardır bu hareketlerin
bu arada sen demirini içion deil mi:)
cnm Allah kolaylık versin..bi kadın madın tutsanız? hem senin hamileilk ilerledi artık yardımda zorlanırsın hemde annene şart gibi..ay kızlar iki gündür belim çok ağrıyor benimde öne eğilerek iş yapınca iş yerinde yazı dosya okuma veya pcye bişi girme gibi belim kopuyor sanki iki gündürde öğleden sonraları biraz yoğun oluyorum şimdide biraz iş yaptım yine belim çok ağrıyor
evdede annem kötü bel kayması çıktı annemde fizik tedaviye başladı annem içinde üzülüyorum kadın çok fena geziyor ya çok acısı var ameliyat diyecekler diye çok korkuyorum
annem bişi yapmasın diye bende çok yoruluyorum evde onun işlerinide yapıyorum belim mahvoluyor yani offff
bizimki de benzer...uyuması da meşhurdur, asıl uykuya ihtiyacı olan ben oldugum halde :) Neyse olsun kimi zaman geliyor, o bi sürü işle de uğraşıyor yani eee erkek olmak kolay diil..bende bugun erken geldım bırazcık ıs yapsammı acaba onu dusunuyorum esım buLASIGI SADECE makınaya koyuyor gerısı mutfakta hak getıre cok yorgun oldugundada dıyemıyorumda oralarla ugrasıyım dıyorum baska seyler yapamasamda
Bizim de öyle yaşlımız vardı, çok zor geçen sene vefat etti
Benim annemin de durumu benzer canım. Üstelik baktığı kişi kendi annesi değil kayınvalidesi. Kendi kızları bakmazken annem bakıyor babaanneme. Çok şükür tuvalet ihtiyacını kendisi karşılıyor ama alzaymır hastası olduğundan sürekli çocuk gibi peşinde dolaşıyor. Dışarı çıkıp evi bulamıyor, karakola gidip evdekileri şikayet ediyor paralarımı çaldılar diye. Kimseyi tanımıyor. Gülsek mi ağlasak mı bilemiyoruz. Benim babaannem de 90 yaşında. Her seferinde anneme dua ediyor Allah sana da benim kadar ömür versin diye. Annem de kızıyor bana öyle dua etme evladıma yük olmak istemem ben diye.Herkesin içinde bir anda sıçradı yerinden bir yere giderken koşarcasına yürüdü ve takılıp düştü, öyle de gitti başını vurup..Allah rahmet eylesin..
Ya kizlar ben surekli yukselen bir ivmeyle kilo aliyorum. Sizde durum nasil.
ya bana da oluyor! tam bikini çizgisinde hissediyorum. Bugün yemekten sonra biraz ayakta dikildim, bi arkadaşımla ayak üstü muabbet ettik laf lafı açtı filan..benim aşağı taraflar hemen acıdı yahu
Allah korusun o tip şeylere karşı korunuyorlardır diye düşünüyorum..Benim küçük kızım bazen istemeden hoplayıp zıplarken vuruyor ..
hiç öyle düşünme cnmne ufacık kadınlar, ne iri yarı çocukları oluyor bizzat gördüm 1.50'lik birinden 1.90'lık yavru var :)
senin arkadaşlardan yorum ve resimler gelince paylaşıver canım ya fikir olur bizede
mobilya az buz tutmuyor, bencede eşin haklı gibi cnm..bende internetten çok alışveriş yapan birisi oldugum halde...bazı şyeleri görmek lazım diyorum.
ben demiri yeni içmeye başladım, onu da unutuyorum..bir de gece yatmadan içiyorum ya siz??
cnm Allah kolaylık versin..bi kadın madın tutsanız? hem senin hamileilk ilerledi artık yardımda zorlanırsın hemde annene şart gibi..
bizimki de benzer...uyuması da meşhurdur, asıl uykuya ihtiyacı olan ben oldugum halde :) Neyse olsun kimi zaman geliyor, o bi sürü işle de uğraşıyor yani eee erkek olmak kolay diil..
Bizim de öyle yaşlımız vardı, çok zor geçen sene vefat ettiHerkesin içinde bir anda sıçradı yerinden bir yere giderken koşarcasına yürüdü ve takılıp düştü, öyle de gitti başını vurup..Allah rahmet eylesin..
haklısın canım:)hem calısıp hem o ıslerı ıtına ıle yapıyoruz bız gıkımızda cıkmıyor ama erkekler ıste toplumsal olarak ole kosullandırılıyorlarkı kendılerını bitap hissediveriyorlar:) neyse sagolsun elınden gelenı yapıyor.demın aradı napıosun dıe dedım bole temızlık yaptım kızdı ben okulla gıdıp bosunamı konustum evdede ıs yapacaksan ne anladım dıe ama yag bu ole ole bır kac ay daha gıtse bırdaha temızlenmez.kayınvalıdemde ayyy sankı neymıs oglunu arayıp bana yardım etmesını tembıhlıyormus bunu soleye soleye bı hal oldu kendını ban ole ıyı gostercek ama kuusra bakmasın ben bunu ekstra bır aktıvıte olarak gormuyorum:)
ya bana da oluyor! tam bikini çizgisinde hissediyorum. Bugün yemekten sonra biraz ayakta dikildim, bi arkadaşımla ayak üstü muabbet ettik laf lafı açtı filan..benim aşağı taraflar hemen acıdı yahu
Allah korusun o tip şeylere karşı korunuyorlardır diye düşünüyorum..Benim küçük kızım bazen istemeden hoplayıp zıplarken vuruyor ..
hiç öyle düşünme cnmne ufacık kadınlar, ne iri yarı çocukları oluyor bizzat gördüm 1.50'lik birinden 1.90'lık yavru var :)
ben demiri yeni içmeye başladım, onu da unutuyorum..bir de gece yatmadan içiyorum ya siz??
cnm Allah kolaylık versin..bi kadın madın tutsanız? hem senin hamileilk ilerledi artık yardımda zorlanırsın hemde annene şart gibi..
bizimki de benzer...uyuması da meşhurdur, asıl uykuya ihtiyacı olan ben oldugum halde :) Neyse olsun kimi zaman geliyor, o bi sürü işle de uğraşıyor yani eee erkek olmak kolay diil..
Bizim de öyle yaşlımız vardı, çok zor geçen sene vefat ettiHerkesin içinde bir anda sıçradı yerinden bir yere giderken koşarcasına yürüdü ve takılıp düştü, öyle de gitti başını vurup..Allah rahmet eylesin..
selam sunny,
demir hapım ferrum fort, doktorun söylediği "kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak suyla içilecek". ben çoğu kez 1 mandalina da yiyorum, emilimi c vitaminiyle artsın diye. bu arada vitamin ve demir hapını resmen görev edindim, başka şeyi unutuyorum ama bu 2'sini asla:)
selam canım,
buralarda kilo olayı spsem ile benden sorulur. hamilelikte en sağlıklısı 9-15 kilo almaktır. Zayıfsan 15, kilolu isen 9 kilo normal olarak kabul ediliyor. Ben ilk 3 ay 5 kilo almıştım. Beslenme tarzımı değiştirerek 4. ay 500 gram, 5.ay 500 gram aldım. Şu an 6 ayın başındayım ve kilomu koruyorum.
Bana kalırsa hamilelikte en önemli olan şey, paketli/katkı maddeli gıdalar, kafein içeren içecekler ile gereksiz hamurişi ve tatlıdan kaçınmak.gereksiz hamurişinden kastım börek,poğaça,makarna,pirinç pilavı gibi besin değeri fazla olmayan gıdalar.bunların yerine yemeklerin yanında 1-2 dilim tahıllı ekmek ya da bulgur pilavı tüketiyorum. tatlı olarak da kuru kayısı, kuru incir, 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez yetiyor da artıyor bile.
*Kahvaltıda 1 adet haşlanmış yumurta, 3-4 zeytin, 1 dilim peynir, domates-salatalık, 2 dilim ekmek yeterli oluyor.(reçel,sarelle gibi besinlerin ne yazık ki hiç besleyici değeri yok, canın sabahları tatlı çekiyorsa bal ya da pekmez tercih edebilirsin)
*Öğlen yemeğinde ya nohut-fasulye-mercimek gibi bir baklagil yemeği, ya da sebzeli et yemeği
*Akşam ise et-balık-tavuk gibi proteince zengin besin ile yanında bir kaç kaşık bulgur pilavı, ya da 2 dilim ekmek, az haşlanmış sebze de eklenebilir(bağırsakları çalıştırır), yeşil salata
*ara öğünlerde yoğurt, meyve, kuru meyve, kuruyemiş (ceviz,fındık,badem) yiyorum.
*sütü ya sabah kahvaltıda ya da akşam yatarken içiyorum.
*gün içinde en az 2 litre su.
bu şekilde bir programı (tabi ki doktoruna da danışarak) uygularsan eminim ki sen de fazla kilo almayacaksın. ben uyguladım ve 2,5 aydır inanılmaz rahatladım. tabii ki arada canının istediği yiyecekler olacak, benim de oluyor. ama çeyreğini ya da yarısını yiyorum.
not: demir emiliminin azalmaması için demir içeren gıdaların yanında yoğurt-ayran ya da süt tüketmemeye çalışıyorum ben. demir içeren gıdaların yanında c vitamini içeren meyve yersen demir emilimi artmış olur, aklında bulunsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?