2014 Şubat Anneleri

valla canım ben gırmısım 22 ye halen o durumdayım daha sadece bır kac kere net hıssettım hısssetmek bır dert hıssetmemek bır dert hıssetmeye baslayınca bu sefer ara verınce bısımı oldu dıosun mesela ben dunden berı:) o haldeyım

Kızlar merhaba sağlık ocağından aradılar dün...Bugün gittim tetenoz aşısı için önemini biliyorum senle beraber çocuğu da koruyor ilk dozu vuruldum önümüzdeki ay da ikinci doz için çağırdı biraz uyuşma var o kadar..

selam

Bugün randevumuz vardı ayrıntılı ultrason da çekildi şükür herşeyi normalmiş muayene parası dısında bir ücret ödemedim ben ama video falan vermediler yani normal ultrason gibiydi daha ayrıntılı gorebildim sadece 500 tl falan diyenler var o 3 boyutlu ultrason mu acaba kafam karıştı

vay arkadas ya nereye gırsem gebelık sıtelerınde bıle ne ıgrenc reklamlar cıkmaya baslamıs hayret bısı ya hadı cocugun olsunda netı serbest bırak

kendı doktorunmu yaptı benım kendı doktorum herzamankı gbı baktı herzamankı gbı 50 tl odedım malesef arkadasların o cok para verdıgı detaylı usgler cok daha net goruntulu ve uuzn suruyor ayrıca kendı doktorları yapmıyor

aldım canım üçlü test sonucunu 1000 de 1 yazıyo benimkinde de seninkiyle aynı gibi :)

Gözün aydın canım. Benim sonuçları göreünce doktorum ayrıntılı ultrasona gerek yok demişti. Gittiğim hastanede 4 boyutlu usg varmış. Ona görebilir miyim dedim. Gir için rahat etsin dedi. Perşembe gidicem bende. Seninki de öyledir. 10 dklık bişeymiş oda.

Kızlar bende 22. haftayı bitirdim.İstanbul Medipol de 200 tl ayrıntılı ultrason fiyatı radyoloji doktoru bakacakmış

gece yazdım kımsecıkler yoktu bır kerede sımdı yazayım oglumun adını sanırım cınar koydum kızlar daha guzel bısı bulmazsam tabı ne dıyorsunuz acaba

bende cinsiyete erkek dediğinde ismimiz hazırdı yani kesin çınar koyacaktık:) şimdi yana yana kız ismi arıyorum bence çınar çok güzel isim analizine fazla takılma

benim de kendi doktorum yapmadı ama çok uzun sürmedi 5-6 dk bişey her organını inceledi ama netlikte falan bi farklılık yoktu normal ultrasona göre

benim de kendi doktorum yapmadı ama çok uzun sürmedi 5-6 dk bişey her organını inceledi ama netlikte falan bi farklılık yoktu normal ultrasona göre
benımde kendı doktorum herzamankı gbı 10 dak falan yaptı kendı her organı saydı ama ben bısı goremedım :) neyse artık doktora guvenmekten baska caremız yok

bende cinsiyete erkek dediğinde ismimiz hazırdı yani kesin çınar koyacaktık:) şimdi yana yana kız ismi arıyorum bence çınar çok güzel isim analizine fazla takılma

banada ılk kız dedıgınde ısmını ela koyacaktım kesın cok rahattım yanı ela ısmının soylenısını cok sevıyorum ve o ısmı tasıyan kısıler genelde mutlu olmayı basarabılen pozıtıf ınsanlar oluyorlar:) kız ısmınde cok secenek var ama erkek daha zor canım

kızceler bnm minik kız göbegımn baya asagsında hareket edyo genelde...arada bır yukarda oluyo normal mı kı
ya bana da oluyor! tam bikini çizgisinde hissediyorum. Bugün yemekten sonra biraz ayakta dikildim, bi arkadaşımla ayak üstü muabbet ettik laf lafı açtı filan..benim aşağı taraflar hemen acıdı yahu

Allah korusun o tip şeylere karşı korunuyorlardır diye düşünüyorum..Benim küçük kızım bazen istemeden hoplayıp zıplarken vuruyor ..

dr böyle giderse babası gibi iri olacak dedi ve sen nasıl taşıyacaksın cok merak ediyorum dedi
hiç öyle düşünme cnm ne ufacık kadınlar, ne iri yarı çocukları oluyor bizzat gördüm 1.50'lik birinden 1.90'lık yavru var :)

Ya kizlar ben surekli yukselen bir ivmeyle kilo aliyorum. Sizde durum nasil.

selam canım,

buralarda kilo olayı spsem ile benden sorulur. hamilelikte en sağlıklısı 9-15 kilo almaktır. Zayıfsan 15, kilolu isen 9 kilo normal olarak kabul ediliyor. Ben ilk 3 ay 5 kilo almıştım. Beslenme tarzımı değiştirerek 4. ay 500 gram, 5.ay 500 gram aldım. Şu an 6 ayın başındayım ve kilomu koruyorum.

Bana kalırsa hamilelikte en önemli olan şey, paketli/katkı maddeli gıdalar, kafein içeren içecekler ile gereksiz hamurişi ve tatlıdan kaçınmak.gereksiz hamurişinden kastım börek,poğaça,makarna,pirinç pilavı gibi besin değeri fazla olmayan gıdalar.bunların yerine yemeklerin yanında 1-2 dilim tahıllı ekmek ya da bulgur pilavı tüketiyorum. tatlı olarak da kuru kayısı, kuru incir, 1 tatlı kaşığı bal ya da pekmez yetiyor da artıyor bile.

*Kahvaltıda 1 adet haşlanmış yumurta, 3-4 zeytin, 1 dilim peynir, domates-salatalık, 2 dilim ekmek yeterli oluyor.(reçel,sarelle gibi besinlerin ne yazık ki hiç besleyici değeri yok, canın sabahları tatlı çekiyorsa bal ya da pekmez tercih edebilirsin)
*Öğlen yemeğinde ya nohut-fasulye-mercimek gibi bir baklagil yemeği, ya da sebzeli et yemeği
*Akşam ise et-balık-tavuk gibi proteince zengin besin ile yanında bir kaç kaşık bulgur pilavı, ya da 2 dilim ekmek, az haşlanmış sebze de eklenebilir(bağırsakları çalıştırır), yeşil salata
*ara öğünlerde yoğurt, meyve, kuru meyve, kuruyemiş (ceviz,fındık,badem) yiyorum.
*sütü ya sabah kahvaltıda ya da akşam yatarken içiyorum.
*gün içinde en az 2 litre su.

bu şekilde bir programı (tabi ki doktoruna da danışarak) uygularsan eminim ki sen de fazla kilo almayacaksın. ben uyguladım ve 2,5 aydır inanılmaz rahatladım. tabii ki arada canının istediği yiyecekler olacak, benim de oluyor. ama çeyreğini ya da yarısını yiyorum.

not: demir emiliminin azalmaması için demir içeren gıdaların yanında yoğurt-ayran ya da süt tüketmemeye çalışıyorum ben. demir içeren gıdaların yanında c vitamini içeren meyve yersen demir emilimi artmış olur, aklında bulunsun.

masallah bacım ıyı bılınclı besllenebılıyorsun ben bunları bılıyorum fakat uygulayamıyorum cunku yemek yapamıyorum.esıme baklagıl ıyı gelmıyor.aslında canımda cekıyorda o aksam ısten gelınce tek yemek yaptıgı ıcın :) bırde yumurta hıc yıyemıyorum cok tıksındım.sabahları kahvaltımız hemen hemen aynı.hamur ısıne cok duskunum guzelde yaparım ama yapamıyorum artık.bır kac kere annecım sayesınde yedım baskada yemedım ama esım cok yoruldugunda makarna yedık cok defa halbukı 13 aylık falan evlıyız daha oncelerı sanırım hıc yememıstık:) bırde esımın kolayına gelıyor fırına patates kofte yada tavuk atmak bırde cok patates tukettıgımden sanırım kılolarımın sebbeı:) sımdı okulada gıdıyorumya bakalım hayırlııs e ben tombıs oldugum ıcın kalmısmı 3 kılom:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…