cumartesi günü dünya başıma yıkıldı zaman durdu canım babam beni bırakıp gitti ne acıymış
masallah bacım ıyı bılınclı besllenebılıyorsun ben bunları bılıyorum fakat uygulayamıyorum cunku yemek yapamıyorum.esıme baklagıl ıyı gelmıyor.aslında canımda cekıyorda o aksam ısten gelınce tek yemek yaptıgı ıcın :) bırde yumurta hıc yıyemıyorum cok tıksındım.sabahları kahvaltımız hemen hemen aynı.hamur ısıne cok duskunum guzelde yaparım ama yapamıyorum artık.bır kac kere annecım sayesınde yedım baskada yemedım ama esım cok yoruldugunda makarna yedık cok defa halbukı 13 aylık falan evlıyız daha oncelerı sanırım hıc yememıstık:) bırde esımın kolayına gelıyor fırına patates kofte yada tavuk atmak bırde cok patates tukettıgımden sanırım kılolarımın sebbeı:) sımdı okulada gıdıyorumya bakalım hayırlııs e ben tombıs oldugum ıcın kalmısmı 3 kılom:)
ya bana da oluyor! Tam bikini çizgisinde hissediyorum. Bugün yemekten sonra biraz ayakta dikildim, bi arkadaşımla ayak üstü muabbet ettik laf lafı açtı filan..benim aşağı taraflar hemen acıdı yahu
allah korusun o tip şeylere karşı korunuyorlardır diye düşünüyorum..benim küçük kızım bazen istemeden hoplayıp zıplarken vuruyor ..
Hiç öyle düşünme cnmne ufacık kadınlar, ne iri yarı çocukları oluyor bizzat gördüm 1.50'lik birinden 1.90'lık yavru var :)
hmm ben de akşam yemeğinden sonra içiordum midem bulanmasın die biraz abartıormuşum...benim unutmadığım gece içtiğim tiroid hapım 25'ti 50 mg. oldu..öğlen yemeğinden sonra elevitim..ya bana da oluyor! tam bikini çizgisinde hissediyorum. Bugün yemekten sonra biraz ayakta dikildim, bi arkadaşımla ayak üstü muabbet ettik laf lafı açtı filan..benim aşağı taraflar hemen acıdı yahu
Allah korusun o tip şeylere karşı korunuyorlardır diye düşünüyorum..Benim küçük kızım bazen istemeden hoplayıp zıplarken vuruyor ..
hiç öyle düşünme cnmne ufacık kadınlar, ne iri yarı çocukları oluyor bizzat gördüm 1.50'lik birinden 1.90'lık yavru var :)
haklısın canım:)hem calısıp hem o ıslerı ıtına ıle yapıyoruz bız gıkımızda cıkmıyor ama erkekler ıste toplumsal olarak ole kosullandırılıyorlarkı kendılerını bitap hissediveriyorlar:) neyse sagolsun elınden gelenı yapıyor.demın aradı napıosun dıe dedım bole temızlık yaptım kızdı ben okulla gıdıp bosunamı konustum evdede ıs yapacaksan ne anladım dıe ama yag bu ole ole bır kac ay daha gıtse bırdaha temızlenmez.kayınvalıdemde ayyy sankı neymıs oglunu arayıp bana yardım etmesını tembıhlıyormus bunu soleye soleye bı hal oldu kendını ban ole ıyı gostercek ama kuusra bakmasın ben bunu ekstra bır aktıvıte olarak gormuyorum:)
bu kayınvalideler bi komik..benimkide öyledir saolsun..hiç unutmam bi kere eşim çiçek almıştı, sonrasında kayınvalde demez mi ben tembihledim diye :) eee ne anlamı kaldıneyse böyle yazınca kocam da hödükmüş gibi oldu ama değildir sağolsun
selam sunny,
demir hapım ferrum fort, doktorun söylediği "kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak suyla içilecek". ben çoğu kez 1 mandalina da yiyorum, emilimi c vitaminiyle artsın diye. bu arada vitamin ve demir hapını resmen görev edindim, başka şeyi unutuyorum ama bu 2'sini asla:)
Acil şifalar versin Allah..Kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim tekrar. Babam ameliyat oldu, ancak kanser kalın bağırsağa da yayılmış durumda. Bu ikinci ameliyatı olduğu için,çok dirençli ve nükseden bir kanser türü olduğu için vücudunu yıpratmamak adına bir daha kemoterapi verilmeyecek. Doktorlar ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar. Babam kendisi de durumunu biliyor. Yani kimse söylemese de farkında. Ben bu hastalığı yendim sandım ama başaramadım demiş ameliyattan önce. Kesinlikle kendisi de kemoterapi almak istemiyor. Anladığımız kadarıyla kalan günlerini en azından mutlu geçirmek istiyor. Biz de ona saygı duyuyoruz, hak veriyorum çünkü tedavi süreci çok sancılı ve zor. Melek84 sanıyorum sen de babacığını kaybettin canım başın sağ olsun, Allah sabır versin. Korkarım beni de bekleyen süreç bu. Gözün karnı yok der anneannem, 100 yaşına da gelseler sevdiklerimize doymayız. İnsanlar baban kaç yaşındaydı diye sorunca kızıyorum. Benim için yaşının önemi yok ki. ona göre mi üzülecekler anlamadım. Allah'ım evlatlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler versin. Tekrar teşekkür ederim hepinize...
kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim tekrar. Babam ameliyat oldu, ancak kanser kalın bağırsağa da yayılmış durumda. Bu ikinci ameliyatı olduğu için,çok dirençli ve nükseden bir kanser türü olduğu için vücudunu yıpratmamak adına bir daha kemoterapi verilmeyecek. Doktorlar ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar. Babam kendisi de durumunu biliyor. Yani kimse söylemese de farkında. Ben bu hastalığı yendim sandım ama başaramadım demiş ameliyattan önce. Kesinlikle kendisi de kemoterapi almak istemiyor. Anladığımız kadarıyla kalan günlerini en azından mutlu geçirmek istiyor. Biz de ona saygı duyuyoruz, hak veriyorum çünkü tedavi süreci çok sancılı ve zor. Melek84 sanıyorum sen de babacığını kaybettin canım başın sağ olsun, allah sabır versin. Korkarım beni de bekleyen süreç bu. Gözün karnı yok der anneannem, 100 yaşına da gelseler sevdiklerimize doymayız. Insanlar baban kaç yaşındaydı diye sorunca kızıyorum. Benim için yaşının önemi yok ki. Ona göre mi üzülecekler anlamadım. Allah'ım evlatlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler versin. Tekrar teşekkür ederim hepinize...
valla hiç tombiş filan değilsin bence spsem, normal kiloluyuz biz:) ben kendime hedef olarak 12 kiloyu koydum. son aylarda ayda 1,5-2 kilo alırım herhalde.
baklagili eşin neden sevmiyor, benimki kurufasulye desem ölür biter. bir de her akşam 1 soğan kırıyoruz yemeğin yanına, o da doğal antibiyotik hastalıklardan koruyor. ben önceden "evlenince nasıl soğan sarmısak yicez" diye kara kara düşünüodum. ama eşin de sevince sağlık için yeniliyor.
yumurtayla ilgili olarak da; ben asla haşlanmış yumurta yiyemez kokusundan tiksinirdim. ama bulma imkanın olur mu bilmem de, taze köy yumurtası olunca koku-moku olmuyor. hem haşlayınca tava da kirlenmiyor, tereyağı da gitmiyor. çok pratik. bir de en sağlıklı protein kaynağı.
kızlar bu aralar tuhaf rüyalar görüyürum. Geçen gün gördüğüm çıktı..bir hastalık haberi imiş..neyseki çıktı geçti diyorum ama dün gece gördüğüm..
Tövbe esta...türünden. Meğer benim bebeğimin babası bir başkası imiş!Ben bi dönem bi naneler yemişim, o adamda züppe birisiymiş, tanıyorumda kendisini...demiyim şimdi kim.. Sonra bu istemio bebeği, tam türk filmi tadında zenginim senle evleniyim diye yaptın di mi diyo bana elinde viski kadehi filan.. Sonra duruyor duruyor ismi tolga olursa olur diyor...(tolga isminde hiç bi tanıdığım yok...çevremde, işte var uzaktan kel alaka..)
sonra eşim de beliriyor, ben ona karşı vicdan azabı, o da bana kızıyo ah diyor nası yaparsın sen bunu filan. Ben süklüm püklüm pişmanlık, iç sızısı..sonra derken uyandım..uf dedim çok şükür rüyaymış!
Kızlar bu aralar tuhaf rüyalar görüyürum. Geçen gün gördüğüm çıktı..bir hastalık haberi imiş..neyseki çıktı geçti diyorum Ama dün gece gördüğüm..
Tövbe esta...türünden. Meğer benim bebeğimin babası bir başkası imiş!Ben bi dönem bi naneler yemişim, o adamda züppe birisiymiş, tanıyorumda kendisini...demiyim şimdi kim.. Sonra bu istemio bebeği, tam Türk filmi tadında zenginim senle evleniyim diye yaptın di mi diyo bana elinde viski kadehi filan.. Sonra duruyor duruyor ismi Tolga olursa olur diyor...(Tolga isminde hiç bi tanıdığım yok...çevremde, işte var uzaktan kel alaka..)
Sonra eşim de beliriyor, ben ona karşı vicdan azabı, o da bana kızıyo ah diyor nası yaparsın sen bunu filan. Ben süklüm püklüm pişmanlık, iç sızısı..Sonra derken uyandım..Uf dedim çok şükür rüyaymış!
Kızlar hepinize iyi dilekleriniz için teşekkür ederim tekrar. Babam ameliyat oldu, ancak kanser kalın bağırsağa da yayılmış durumda. Bu ikinci ameliyatı olduğu için,çok dirençli ve nükseden bir kanser türü olduğu için vücudunu yıpratmamak adına bir daha kemoterapi verilmeyecek. Doktorlar ellerinden geleni yaptıklarını söylüyorlar. Babam kendisi de durumunu biliyor. Yani kimse söylemese de farkında. Ben bu hastalığı yendim sandım ama başaramadım demiş ameliyattan önce. Kesinlikle kendisi de kemoterapi almak istemiyor. Anladığımız kadarıyla kalan günlerini en azından mutlu geçirmek istiyor. Biz de ona saygı duyuyoruz, hak veriyorum çünkü tedavi süreci çok sancılı ve zor. Melek84 sanıyorum sen de babacığını kaybettin canım başın sağ olsun, Allah sabır versin. Korkarım beni de bekleyen süreç bu. Gözün karnı yok der anneannem, 100 yaşına da gelseler sevdiklerimize doymayız. İnsanlar baban kaç yaşındaydı diye sorunca kızıyorum. Benim için yaşının önemi yok ki. ona göre mi üzülecekler anlamadım. Allah'ım evlatlarımıza uzun ve sağlıklı ömürler versin. Tekrar teşekkür ederim hepinize...
uyanınca baktınmı üstün açıkta kalmış
canım kadın tutma konusunda keşke yapabilsek ama güya 6 kardeşler annemler ama kimse para vermek istemiyor 3 tanesi bakmoyorda zaten 3 tanede dönüp duruyor kadın 15 gün
bir geliride yok bir evide yok o yüzden kadın tutulsa kadının kalacağı bi yerde yok
kadın tutulsa bile dayılarımın hanımı ben eve alamam kadını genç kocam var diyolar eşlerini kıskanıyorlar kadın tutulursa hepten anneme kalabilir annemde bunu psikolojik olarak kaldıramazHer yeri .oklu değnek anlıcan
Vallahi de açıktı popo kısmıAnlatamam ya çok gerçek gibiydi hala etkisindeyim..
Hatta baktım netten hamileikte abuk rüyalar görülürmüş...Net hatırlama sebebi de sık uyanıp kalkmakmış..Kalkmaya yakın görülen rüyalar hatırlanırmış zira..
Uyandığımda kendi suçlu hissetmek ve de oh çok şükür demek enteresandı.. :)
Hani iyi bir rüya içinde olsa ismi Tolga olsun dicem
Bu arada biz Bora ismine karar verdik gibi nası sizceeee???
canım bbilimim biz de yaşadık hep, babaannem son 5 senesini kanserle mücadele halinde geçirdi. Her ay dedemden kalan maaşı da dahil olmak üzere ilaveten 1 ev verdiği küçük amcamız mallar üzerine geçtikten sonra hastalığı süresince kendisine bakmadı. Getirip bize ya da ortanca amcama bıraktı hep. Halalarım da kocaları istemediği için evlerine almadılar. Ortanca amcam ve babamın evine gelip babaanneme baktılar.ortanca amcam gururuna yediremediğinden bakıcı tutulmasına izin vermedi. Halbuki bakıcıya verilecek maaşı da vardı babaannemin. Halalarım hastanelerde perişan oldular, psikolojileri bozuldu, bir tanesi yeni meme kanseri oldu. Babaannemin son ve en kötü 3 ayı bizde geçti. Artık yatağında ölümü bekliyordu. Babam tuvalete götürmek için kaldırıp indirirken babamın beli kaydı, hala çekiyor belinden. Son ay da zaten altı bağlandı. Gece gündüz inliyordu acıdan, artık daha fazla acı çekmesin diye dua eder olduk.bizlerin de psikolojisi çok bozuldu, ben yeni evlenmiştim, annem babam mutluluğumu bile doğru dürüst yaşayamadılar. 5-10 yaş yaşlandılar diyebilirim. Her ikisi de yeni yeni kendine geliyor.
Bu yüzden rabbim herkese doğumun olduğu gibi ölümün de hayırlısını versin,
bir de hayatta allah'tan ne istersen o oluyor, bu yüzden ağızdan çıkan dileklerde iyi dilekte bulunulması çok önemli. Babaannem hep "evlatlarım etrafımda pervane olsun, bana baksınlar " derdi, ve dediği de oldu. Ama bazı yaşlılar "3 gün yatak 4. Gün toprak, allah yatağa düşürmesin" derler. Bu çok doğru bence.
vallahi de açıktı popo kısmıAnlatamam ya çok gerçek gibiydi hala etkisindeyim..
Hatta baktım netten hamileikte abuk rüyalar görülürmüş...net hatırlama sebebi de sık uyanıp kalkmakmış..kalkmaya yakın görülen rüyalar hatırlanırmış zira..
Uyandığımda kendi suçlu hissetmek ve de oh çok şükür demek enteresandı.. :)
hani iyi bir rüya içinde olsa ismi tolga olsun dicem
bu arada biz bora ismine karar verdik gibi nası sizceeee???
tombikim ne diyim bilemedim
allah kalan günlerinde babana güzel günler nasip etsin acı çektirmesin diyorum
bende babamı kanserden kaybettim ve dualarım hep onun acı çekmemesi yönündeydi çünkü malesefki bu hastalıktan kurtulma şansı milyonda birden daha düşük helede benimki akciğer kanseriydi ve evre 4 tü yenen nerdeyse yok gibi
babam çok şükür hiç acı çekmeden ayrıldı aramızdan cenazeden sonraki günlerde ağlarken kendimi bununla teselli ettim hep bu yönde dua etmiştim ve allah dualarımı kabul etmişti şimdi babamın arkasından isyan eder gibi ağlasam allah bana ne derdi....
Hep böyle susturdum kendimi
allah sizede bol bol sabır versin inş. Başka sevdiklerinizde bu pis iğrenç hastalığı görmeyeseniz
yaşın şöyle önemi var tatlım bak bende bi kaç sayfa önce anenemden bahsettim 90 yaşına geldi ordan oraya sürünüyor ordan oraya bakana dert çeken o ona dert
büyükler derki allah canımızı kıymetliyken alsın gerçektende çok doğru bir laf böyle evlatları günahkar oluyor usanıyor allah kimseye çektirmesin canım
sağlıcakla kal kendini üzme diycem zor biliyorum ama metanetli olmaya çalışın hastane sürecinin ne kadar zor olduğunu iyi bilirim malesef
Kızlar bu aralar tuhaf rüyalar görüyürum. Geçen gün gördüğüm çıktı..bir hastalık haberi imiş..neyseki çıktı geçti diyorum Ama dün gece gördüğüm..
Tövbe esta...türünden. Meğer benim bebeğimin babası bir başkası imiş!Ben bi dönem bi naneler yemişim, o adamda züppe birisiymiş, tanıyorumda kendisini...demiyim şimdi kim.. Sonra bu istemio bebeği, tam Türk filmi tadında zenginim senle evleniyim diye yaptın di mi diyo bana elinde viski kadehi filan.. Sonra duruyor duruyor ismi Tolga olursa olur diyor...(Tolga isminde hiç bi tanıdığım yok...çevremde, işte var uzaktan kel alaka..)
Sonra eşim de beliriyor, ben ona karşı vicdan azabı, o da bana kızıyo ah diyor nası yaparsın sen bunu filan. Ben süklüm püklüm pişmanlık, iç sızısı..Sonra derken uyandım..Uf dedim çok şükür rüyaymış!
çıkmadan şu aşağıdan aşağıdan bikini çizgisi civarından vurmayı sorayım kızlar bir de size?bana aşağıda geldi ama?
neyse az dayanayım bu ct. doktora gidicem ona da sorarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?