2014 Şubat Anneleri

Canım zor bir durum ama arkadaşlar haklı. Annelerimiz bizi büyütmüş sonuçta deneyimliler. Biz hem tecrübesiziz hem de ilk günler halsiz olabiliriz ağrılarımız sancılarımız olabilir. depresyona girebiliriz tek başımıza bebek olayıyla başa çıkmamız zor bence. Lohusalık zor bir süreç bu yüzden hem bizim hem bebeğin bakıma ihtiyacı var. Eşine annenin size yardımcı olmasının herkes için kolaylık olacağını söyleyebilirsin. Ama örgü için bişey diyem,ycem benim kv de illa ki kendi aldığı hastane çıkışını koydurdu hastane çantasına ama ben değiştiricem tabi örgü koydum canım bende birer parça ne olur ne olmaz üşümez aslında hastane sıcak ama bulunsun diye koydum çok önemli bir mevzu değil zaten sen de demişsin eşine.

Tatli heyecanlarin tadini cikarmak varken bu durum biraz moral bozucu olmus. Annene dogumda ve sonrasinda ona daha cok ihtiyacin olacagi icin kendisinin burda olup simdiden yorulmasinin seni huzursuz ettigini uzdugunu soyleyebilirsin.
Bunu bastan yansitirsan zorluk cekmezsin. Mesela gelininize herseyi gucum yettigince kendim yapmak istiyorum ama yardim gerekince senden isteyecegim diyerek biraz cizgi cekersen sonra darginlikta olmaz.
Ben ilk dogumumda bebek bakimini tamamen kendim ustlendim. Annem yemek, gelenlerle ilgilenmek, etrafi toparlamak gibi isleri ustlendi. Ki bunlar o donemde cook onemli.
Esinde zaten dogumdan sonra buna ihtiyacin oldugunu gorecek..
Kafani bunlarla mesgul etme. Son haftalarin keyfini cikar. Hersey yoluna giriyor. Sen dusunsende dusunmesende..:)

Bu sabah kizimi tekrar gormeye gittim persembe gitmistim ama afedersiniz 3 gundur ishalim bir daha gittim.hatta 33+4 gittigimde 2.127 gr di.bugun 33+6 da 2.140 gr olmus.1 gunde 13 gr almis azmi cokmu bilemedim.ordan ciktim baska hastaneye gogsumdeki kesik kapandi diye tekrar gittim kesigi acsinlar iltihap aksin diye.ordan kendime sabahlik yedek pijama falan aldim.ordan da esimin yanina gittim.hep belimde bir agri vardi.arkadaslarla yemek yedik elimi yikamaya kalktim yikarken sicak bisey akti ne oluyor diye baktim baya fazla bir akinti.ama akintimi nisanmi bilmiyorum.bel agrim zaten var bide kasik agrisi basladihemen hastaneye gittik orda da tuvalete girdim bu sefer sapsari bir avuc nerdeyse akinti odaya cikarmak istediler ben aglaya aglaya yatmicam dogurmam daha 34 haftalik olucam cok kucuk diye hickira hickira bagirdimelimde degil sakin olamadim.allah tan tansiyon ilacini icip gitmistim tansiyon iyi cikti.esim ikna etti de odaya yattim nst ye bagladilar ilk kalp atisini bulamadilar daha da panik oldum sukurki sonunda hanimim dondude kalp atisini duyduk.ebe geldi acilma varmi nisan mi degilmi diye muayene etmeye alltan muayene edip usttende karnimi bastirdi aciklik yok nisan degil hamileligin son ayindaki akinti dedi.bu arada surekli dr umla konusuyor.sanci da yorgunluktan dedi.hakikaten kizlar orda yatmam
Bile agrimi hafifletti.benim neyime sabah in 9 undan aksamina kadar direksiyon basinda ordan oraya.dr um araba kullanmanda sakinca yok demisti ben hala birakmamistime tabi bide butun gun hadtanelerde bekle.siz siz olin kizlar bol bol yatin.isler eninde sonunda yapilir.daha da yaticam bugunki korku bana 4 hafta gitse yeter zaten ozaman a dogum var.simdi daha eve yeni geldim bacaklarimdaki sizlamadan uyuyamicam galiba

Uyku sorunu yasayan yok galiba. Yattigim zaman nefes alamiyorum sanki. Hic rahat yatamiyorum. Fenalik geldi iyice. 20gun daha calismam lazim. Dusundukce bunaliyorum.allah hepimize kolaylik versin.

Kızlar gunaydinn hep takip edip okuyordum sizi ama nasip olmadi hiç yazmak....bende 32 haftalik hamileyim subat sonuna denk geliyor dogumum.dun doktor kontrolum vardi bebegim 1kg700gr idi minigim ..doktor ablamiz kibar bi erkej olacak dedi:) boyu ise 41 cm olmus.artik haftalar kaldi.kafasu asagiya inmis yavas yavas doguma hazirliyo kendini dedi.insallah normal istiyoruz hayirlisiyla dolabi kiyafetlerini yaptim cantamiz hazir :)besigide aldik ama ocak sonunda gelmesini istedim
Benden bukadar pek bi sikayetimde yok cunku kilo almadim ben sadece karnimda bi top vwr oyuzden agirlasmadim hamdolsun.bu aralar salgin varmis aman dikkat

çok geçmiş olsun tatlım yaaa
Uyku sorunu yasayan yok galiba. Yattigim zaman nefes alamiyorum sanki. Hic rahat yatamiyorum. Fenalik geldi iyice. 20gun daha calismam lazim. Dusundukce bunaliyorum.allah hepimize kolaylik versin.
sabahları o kadar mutsuz ve yorgun uyanıyorumki izne bende 20 ocakta ayrılacağım
maşallahhh paşana :)

günaydın hanımlar nasılsınız
Ben iyiyim canım, sen nasılsın? Geceleri bu aralar fazlaca ateş basmalarım oluyor. Kızım da yukarı yukarı dayanıyor. Sağ kaburga altıma yer etti. Hatta dün bi ara karnımın ortası sertleşti. Sanırım oraya doğru bi yüklendi ama hareket ettiğini düşünerek önemsemedim. Bilmiyorum önemsemem gereken bir şey miydi? Ama çok fazla şikayet etmemeye çalışıyorum. Eşim de yazık az kaldı dayan diye teselli etmeye çalışıyor:) ama ben kızımın karnımda olan halinden de bi yandan mennunum:)

Son düzenleme:
CNm birşey soracağım, rahim ağzından ameliyatın nasıl birşey, benim de geçen sene Smear de cin 3 çıkınca bi operasyon geçirmiştim, aynısı mı acaba.dr. Benim de ilki geç geldiği için sezeryan oldu buna da karar vermedim henüz ama normal olmayacak gibi

yaa benartık yürümekte çok zorlanıyorum..karnım taş gibi oluyo adım atamıyorum..penguen gibi yürüyorum yahu
Ya ben 33. Haftamdayım ve çok zorlanıyorum bi sürü konuda, yürüme, eğilme kalkma şu an yatakta dinleniyorum yarı oturma uzanma pozisyonu ama belim çok ağrıyor
benim annem kızımda 40 gün kalmıştı, eşimde hiç sorun etmedi sağolsun zaten demişti o da annen seni rahat ettiriyorsa ben hiç rahatsız olmam demişti, dediğin gibi ev işleri ortalık toplamak en önemlisi bi de benim sezeryan sonrası karnımın acısı sürmüştü biraz...iş yapmak en basitleri bile zor geliyordu, sağolsun o dönem çok emeği geçti, bebeğe hep ben baktım tabi..zaten çok komik onlar da panik oluyorlar bazen sonuçta kaaaaaç sene geçmiş :)

CNm geçmiş olsun, ileride çok yorulucaz zaten, çok koşturmamamk lazım şimdiden araba yormuş sen, demek, geçende de eşim bana dedi şuradan şuraya sen kullansan filan dedi, o da babasının arabasını bir yere bırakacaktı..hiç cesaret edemedim, bana güvenme hallet işini dedim. Riske girmek istemedim kısa bir yol olsa da.. O kadar çabuk yoruluyorum ki bende ne olacak böyle eksileri nasıl tamamlıcam bilmem..

selam güzel anne adayları...ne zamandır sırf okuyorum yazamıyorum...eşim pimpirikli sürekli net başındasın radyasyon cart curt.... :)
benım de 26 şubat gözüküyor ama ben vakum oksijensiz kalma kakasını yutma vb.. gerekli ya da gereksiz korkular yüzünden ameliyatı düşünüyorum...
hazırlıklara gelınce çok abartmadan kıyafetlerini aldım..banyo havlusu ve odası.... park yatak bebek arabsı bebek çantası gecelık ve sağlık banyo ürünlerimiz duruyo....kıyafet yıkanması ve ütülenmesi de tabi...ayy bı de ev temizliği...öok tembelim .ok...çalışır raporumu aldım şubat tatiline kadar ınşallah çalışıcam...
sizler hazırlıkları bitirdınız öyle okuyorum genelde... hamarat hamişler

slm hanimlar ben üc gün önce hastaneye gittim bebegin suyu biraz azalmis dedii ve ben dünden beri kizimin hareketleri cok az hissediyorum sizce normalmii...

Gecmis olsun bende araba kullsnmiyorum hamile oldugumu ögrendigimden beri.İş güç bitmiyo tabiki her hafata geliyo kadin dip bucak o yapiyo ama taabiki bende durmuyorum ev hep is istiyo bide ne olur ne olmaz diye hep temiz ve düz3nli tutmak istiyorum evimi yorgunluk oluyo ister istemez ama iste aradanuzanip dinlenmeyi bilmek lazim dedigin gibi

Benim bitti canim camasirlar yikandi ütülendi yerlesti .Hastane cantalarimiz hazir.Odasi hazir banyo malzemeleri vs bayaa ivirzivir hallettik sende basla yavastan isler cok anca yavas yavas yapiliyo b3nim ocak sonu dogumum kismetse 25 gùnüm falan kaldi sanada hayirli dogumlar

İlk 3 ay yattim bende cok kanamalarim oluyordu sular seller gibi.gecince hic bos durmadim sabah sekizde kalktip kizimi okula birakiyorum.dr isleri alisveris hep bende.artik bitti kizimin dedigi gibi anne babam sicak yatagindan kalksin da beni okula gotursun hep sen hep sen:)bitti artik surda ne kaldi bol bol yaticam artik.

Evet bitanem bendede cin 1 ve cin 2 cikmisti.leep yapildi.ordaki hucreler temizlenip yakildi.dr um normal dogum esnasinda zorlanmadan yada bebek cikarken oranin yirtilma ihtimali oldugunu kan kaybinin yuksek olabilecegini ustelikte cin lere sebep olan hpv nin geciste bebegin ses tellerine zarar verebilecegini bunu asla goze almak istemedigini sezeryan tek caremiz dedi.ustelikte ozel hastane falan degil bilgidin dogum evi.hani derler ya ozel de hemen sezeryan derler.devlet dr um bunlari soyledi.iyiki de sezeryan olmusum.sukurki hic pisman olmadim.kan kaybini gectim bebegime o hastaligin zarar verme ihtimali beni cok hirpalardi.su akiyor yolunu buluyor canim.allah gonlune gore versin...

Bugun mina minnosuma besik aldikkk.ablamiz park yatagini vermedi bizde besik aldik.ilk sepet istiyordum ama 8 ay kullanabilir en fazla dediler.bizde bi tane begendik sallanan 1,5 yasina kadar rahat kullanirmis.sonrada ondeki korkuluk cikarilip aldigimiz yere goturursek arkasina kadifeden minder yapip cok guzel koltuk oluyormus.koltuk versiyonunuda begendik.icinde uyku seti de yastigida vardi.resim cektim ama cepten giriyorum hep yuklensede gostersem size..ha bide altinda geniste bir cekmecesi var kiyafetlerinide oraya koyarim diyorum:)hayirla saglikla zamaninda gelsinde:):):)

Merhaba arkadalar uzun süredir buraya yazamıyordum.İnşallah herkes iyidir. Ben uykusuzluk ve bulantılarla mücadele ediyorum bir tafartan da okul işleri,ev işleri falan. Geçen hafta doktora gittim iki gün sonra başka bir doktora gittim.Bebeğin kilosuna biri 1.890 gr gayet iyi dedi.İyi beslenmiş bebek falan dedi. Diğeri 1520 gr. çok mu çalışıyorsun yemiyor musun su içmiyor musun falan dedi. Tabi benim morali sıfırladı ve hastanede ağlama krizine girdim. Doktorların hastaya yaklaşımı çok önemli,zaten hassas bir dönemdeyiz. İkinci doktora gitmeyecektim ama sırf rapor alabilmek için gitmiştim. İkinci doktor hemen beni NST ye falan soktu 32. haftada NST yapılmıyor sanıyordum.Ben iyice korktum ve eşim doktorla tartıştı Problem varsa bunu farklı bir dille söyleyebilirdi.Problem var mı diyoruz hayır yok ama 25 yıllık tecrübem var diyor. Kafam allak bullak oldu. Aklıma geldikçe ağlıyorum.

En iyisi olmus ikisininde kalbi kirilmaz sonra koltuk olusu fslan hosuma gitti güle güle kullanin ismide pek tatli hayirli olsun :)

Canim kacinci ahaftadasin? Önceliklecsaglikli olmalari önemli dogunca toplarlar kendilerini cok öyle dengesiz dr kafana takma dinlen bol bol calismiyorsan eger protein agirlikli ye bakliyat yumurta kirmizi et agirlikli ye tabikide dikkat ediyosundur anacizane hatirlatayim dedim bebekler son dönemlerde kilo aliyor zaten üzülme ki onlarda iyi olsun kendind daha iyi bakmaya calis ye iç ve uyu bence moarel önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…