Bugün biraz kasiklarimda falan agri olunca kalkayim cantami hazirlayim dedim bebeginki hazirdi benimki degildi.ilk sorun patlak verdi annemle kv örgü yelek patik vs yapmislardi hasatneyede götürürsün deyip duruyorlardi.Bende esimin huyunu biliyorum sevmez öyle örgü isini ama koymasam annelerden laf yicem 1 tane yelekle 1 patik koyuyodum valize geldi esim ben onlari giydirmem hastanede haberin olsun dedi kaldim öyle valla bende laf yemegim diye koyuyorum dedim. Baska bir dertde annem dul benim karisan görüsen yok diye geldimi masallah 15 gün kalir ee bide alingandir son geldiginde yilbasina daha bir hafta varken dedi ben doguma kadar burda kalayim bari bende ters ters baktim esimin kendi isi ve hergün gitmiyo yani evde adam misafir gibi rahat degil ee görüyon durumu niye beni zora sokuyosun .Simdiden dogum olcak bu sefer daha cok kalmak isticek diye kafam orda olayin aheyecanini yasayamiyorum acayip arada kaliyorum annemide kirmak istemiyorum ama bende bir aile kurdum düsünmüyo hic.Bunlar yetmezmis gibi esim dogumdan sonra kimse bakimiyla ilgilenmesin sen ilgilen güvenemiyorum kimseye dedi bugün bizim gelin geleyimde dogumda ben altini alcam ben yikicam vs diyo onuda kircam bu gidisle aaaaa bugün kafa uctu benim valla acik acik söylicem herkeze böyle böyle diye ama herkezde kirilcak esim cok iyi herzaman yanimda ve sadece cok düskün bir baba olucak cünkü bizim 4. Tüp bebek tedavimizde 5. Yilimizda geldi oglum onu kiramam biz cok zor zamanlar gecirdik simdi keyfini cikarmamiz gerekirken nelerle ugrasiyorum.kusura bakmayin bugün cok doluydum ve anlatamadimm kimseye ...
Bugün biraz kasiklarimda falan agri olunca kalkayim cantami hazirlayim dedim bebeginki hazirdi benimki degildi.ilk sorun patlak verdi annemle kv örgü yelek patik vs yapmislardi hasatneyede götürürsün deyip duruyorlardi.Bende esimin huyunu biliyorum sevmez öyle örgü isini ama koymasam annelerden laf yicem 1 tane yelekle 1 patik koyuyodum valize geldi esim ben onlari giydirmem hastanede haberin olsun dedi kaldim öyle valla bende laf yemegim diye koyuyorum dedim. Baska bir dertde annem dul benim karisan görüsen yok diye geldimi masallah 15 gün kalir ee bide alingandir son geldiginde yilbasina daha bir hafta varken dedi ben doguma kadar burda kalayim bari bende ters ters baktim esimin kendi isi ve hergün gitmiyo yani evde adam misafir gibi rahat degil ee görüyon durumu niye beni zora sokuyosun .Simdiden dogum olcak bu sefer daha cok kalmak isticek diye kafam orda olayin aheyecanini yasayamiyorum acayip arada kaliyorum annemide kirmak istemiyorum ama bende bir aile kurdum düsünmüyo hic.Bunlar yetmezmis gibi esim dogumdan sonra kimse bakimiyla ilgilenmesin sen ilgilen güvenemiyorum kimseye dedi bugün bizim gelin geleyimde dogumda ben altini alcam ben yikicam vs diyo onuda kircam bu gidisle aaaaa bugün kafa uctu benim valla acik acik söylicem herkeze böyle böyle diye ama herkezde kirilcak esim cok iyi herzaman yanimda ve sadece cok düskün bir baba olucak cünkü bizim 4. Tüp bebek tedavimizde 5. Yilimizda geldi oglum onu kiramam biz cok zor zamanlar gecirdik simdi keyfini cikarmamiz gerekirken nelerle ugrasiyorum.kusura bakmayin bugün cok doluydum ve anlatamadimm kimseye ...
çok geçmiş olsun tatlım yaaaBu sabah kizimi tekrar gormeye gittim persembe gitmistim ama afedersiniz 3 gundur ishalim bir daha gittim.hatta 33+4 gittigimde 2.127 gr di.bugun 33+6 da 2.140 gr olmus.1 gunde 13 gr almis azmi cokmu bilemedim.ordan ciktim baska hastaneye gogsumdeki kesik kapandi diye tekrar gittim kesigi acsinlar iltihap aksin diye.ordan kendime sabahlik yedek pijama falan aldim.ordan da esimin yanina gittim.hep belimde bir agri vardi.arkadaslarla yemek yedik elimi yikamaya kalktim yikarken sicak bisey akti ne oluyor diye baktim baya fazla bir akinti.ama akintimi nisanmi bilmiyorum.bel agrim zaten var bide kasik agrisi basladihemen hastaneye gittik orda da tuvalete girdim bu sefer sapsari bir avuc nerdeyse akinti odaya cikarmak istediler ben aglaya aglaya yatmicam dogurmam daha 34 haftalik olucam cok kucuk diye hickira hickira bagirdim elimde degil sakin olamadim.allah tan tansiyon ilacini icip gitmistim tansiyon iyi cikti.esim ikna etti de odaya yattim nst ye bagladilar ilk kalp atisini bulamadilar daha da panik oldum sukurki sonunda hanimim dondude kalp atisini duyduk.ebe geldi acilma varmi nisan mi degilmi diye muayene etmeye alltan muayene edip usttende karnimi bastirdi aciklik yok nisan degil hamileligin son ayindaki akinti dedi.bu arada surekli dr umla konusuyor.sanci da yorgunluktan dedi.hakikaten kizlar orda yatmam
Bile agrimi hafifletti.benim neyime sabah in 9 undan aksamina kadar direksiyon basinda ordan oraya.dr um araba kullanmanda sakinca yok demisti ben hala birakmamistime tabi bide butun gun hadtanelerde bekle.siz siz olin kizlar bol bol yatin.isler eninde sonunda yapilir.daha da yaticam bugunki korku bana 4 hafta gitse yeter zaten ozaman a dogum var.simdi daha eve yeni geldim bacaklarimdaki sizlamadan uyuyamicam galiba
sabahları o kadar mutsuz ve yorgun uyanıyorumkiUyku sorunu yasayan yok galiba. Yattigim zaman nefes alamiyorum sanki. Hic rahat yatamiyorum. Fenalik geldi iyice. 20gun daha calismam lazim. Dusundukce bunaliyorum.allah hepimize kolaylik versin.
maşallahhh paşana :)Kızlar gunaydinn hep takip edip okuyordum sizi ama nasip olmadi hiç yazmak....bende 32 haftalik hamileyim subat sonuna denk geliyor dogumum.dun doktor kontrolum vardi bebegim 1kg700gr idi minigim ..doktor ablamiz kibar bi erkej olacak dedi:) boyu ise 41 cm olmus.artik haftalar kaldi.kafasu asagiya inmis yavas yavas doguma hazirliyo kendini dedi.insallah normal istiyoruz hayirlisiyla dolabi kiyafetlerini yaptim cantamiz hazir :)besigide aldik ama ocak sonunda gelmesini istedim
Benden bukadar pek bi sikayetimde yok cunku kilo almadim ben sadece karnimda bi top vwr oyuzden agirlasmadim hamdolsun.bu aralar salgin varmis aman dikkat
Ben iyiyim canım, sen nasılsın? Geceleri bu aralar fazlaca ateş basmalarım oluyor. Kızım da yukarı yukarı dayanıyor. Sağ kaburga altıma yer etti. Hatta dün bi ara karnımın ortası sertleşti. Sanırım oraya doğru bi yüklendi ama hareket ettiğini düşünerek önemsemedim. Bilmiyorum önemsemem gereken bir şey miydi? Ama çok fazla şikayet etmemeye çalışıyorum. Eşim de yazık az kaldı dayan diye teselli etmeye çalışıyor:) ama ben kızımın karnımda olan halinden de bi yandan mennunum:)günaydın hanımlar nasılsınız
CNm birşey soracağım, rahim ağzından ameliyatın nasıl birşey, benim de geçen sene Smear de cin 3 çıkınca bi operasyon geçirmiştim, aynısı mı acaba.dr. Benim de ilki geç geldiği için sezeryan oldu buna da karar vermedim henüz ama normal olmayacak gibiSeni oyle iyi anliyorum ki.ilk kizimda ayni senin bebegin gibiydihic beslenemiyordu 31 haftakikken birden 29 a dustu.dr um ince belli kiz olucak bu derdi.her pazartesi dobler e girerdim kan akisina bakarlardi.hastaneye yatircaz dediler kabul etmedim.tansiyonum cikiyordu ve bundan dolayi kan akisi olmuyordu fazla. Bigun tansiyonum 19/15 oldu hastaneye gittim dr yatis verdi takip altinda durucan diye adet e gore 36 ama olcumlerde 33+4 kizim.o gece sancim geldi.rahim agzindan ameliyatliyim diye normal dogum yapamiyordum bebegiminde kalp atislari zayiflamisti hemen sezeryana aldilar.2.160 gr dogdu kizim.sukurki 2 kilodan fazla diye bide ciger gelistirici igne vurmuslardi kuveze bile koymadilar aldim eve geldim.simdi de kizim 4 yasinda bicir bicir bi kiz masallah.stres yapmamak elde degil seni oyle iyi anliyorum ki.ama artik sunu ogrendim hayir iste hayir olsun.....
Ya ben 33. Haftamdayım ve çok zorlanıyorum bi sürü konuda, yürüme, eğilme kalkmayaa benartık yürümekte çok zorlanıyorum..karnım taş gibi oluyo adım atamıyorum..penguen gibi yürüyorum yahu
benim annem kızımda 40 gün kalmıştı, eşimde hiç sorun etmedi sağolsun zaten demişti o da annen seni rahat ettiriyorsa ben hiç rahatsız olmam demişti, dediğin gibi ev işleri ortalık toplamak en önemlisi bi de benim sezeryan sonrası karnımın acısı sürmüştü biraz...iş yapmak en basitleri bile zor geliyordu, sağolsun o dönem çok emeği geçti, bebeğe hep ben baktım tabi..zaten çok komik onlar da panik oluyorlar bazen sonuçta kaaaaaç sene geçmiş :)Tatli heyecanlarin tadini cikarmak varken bu durum biraz moral bozucu olmus. Annene dogumda ve sonrasinda ona daha cok ihtiyacin olacagi icin kendisinin burda olup simdiden yorulmasinin seni huzursuz ettigini uzdugunu soyleyebilirsin.
Bunu bastan yansitirsan zorluk cekmezsin. Mesela gelininize herseyi gucum yettigince kendim yapmak istiyorum ama yardim gerekince senden isteyecegim diyerek biraz cizgi cekersen sonra darginlikta olmaz.
Ben ilk dogumumda bebek bakimini tamamen kendim ustlendim. Annem yemek, gelenlerle ilgilenmek, etrafi toparlamak gibi isleri ustlendi. Ki bunlar o donemde cook onemli.
Esinde zaten dogumdan sonra buna ihtiyacin oldugunu gorecek..
Kafani bunlarla mesgul etme. Son haftalarin keyfini cikar. Hersey yoluna giriyor. Sen dusunsende dusunmesende..:)
CNm geçmiş olsun, ileride çok yorulucaz zaten, çok koşturmamamk lazım şimdiden araba yormuş sen, demek, geçende de eşim bana dedi şuradan şuraya sen kullansan filan dedi, o da babasının arabasını bir yere bırakacaktı..hiç cesaret edemedim, bana güvenme hallet işini dedim. Riske girmek istemedim kısa bir yol olsa da.. O kadar çabuk yoruluyorum ki bende ne olacak böyle eksileri nasıl tamamlıcam bilmem..Bu sabah kizimi tekrar gormeye gittim persembe gitmistim ama afedersiniz 3 gundur ishalim bir daha gittim.hatta 33+4 gittigimde 2.127 gr di.bugun 33+6 da 2.140 gr olmus.1 gunde 13 gr almis azmi cokmu bilemedim.ordan ciktim baska hastaneye gogsumdeki kesik kapandi diye tekrar gittim kesigi acsinlar iltihap aksin diye.ordan kendime sabahlik yedek pijama falan aldim.ordan da esimin yanina gittim.hep belimde bir agri vardi.arkadaslarla yemek yedik elimi yikamaya kalktim yikarken sicak bisey akti ne oluyor diye baktim baya fazla bir akinti.ama akintimi nisanmi bilmiyorum.bel agrim zaten var bide kasik agrisi basladihemen hastaneye gittik orda da tuvalete girdim bu sefer sapsari bir avuc nerdeyse akinti odaya cikarmak istediler ben aglaya aglaya yatmicam dogurmam daha 34 haftalik olucam cok kucuk diye hickira hickira bagirdim elimde degil sakin olamadim.allah tan tansiyon ilacini icip gitmistim tansiyon iyi cikti.esim ikna etti de odaya yattim nst ye bagladilar ilk kalp atisini bulamadilar daha da panik oldum sukurki sonunda hanimim dondude kalp atisini duyduk.ebe geldi acilma varmi nisan mi degilmi diye muayene etmeye alltan muayene edip usttende karnimi bastirdi aciklik yok nisan degil hamileligin son ayindaki akinti dedi.bu arada surekli dr umla konusuyor.sanci da yorgunluktan dedi.hakikaten kizlar orda yatmam
Bile agrimi hafifletti.benim neyime sabah in 9 undan aksamina kadar direksiyon basinda ordan oraya.dr um araba kullanmanda sakinca yok demisti ben hala birakmamistime tabi bide butun gun hadtanelerde bekle.siz siz olin kizlar bol bol yatin.isler eninde sonunda yapilir.daha da yaticam bugunki korku bana 4 hafta gitse yeter zaten ozaman a dogum var.simdi daha eve yeni geldim bacaklarimdaki sizlamadan uyuyamicam galiba
Bu sabah kizimi tekrar gormeye gittim persembe gitmistim ama afedersiniz 3 gundur ishalim bir daha gittim.hatta 33+4 gittigimde 2.127 gr di.bugun 33+6 da 2.140 gr olmus.1 gunde 13 gr almis azmi cokmu bilemedim.ordan ciktim baska hastaneye gogsumdeki kesik kapandi diye tekrar gittim kesigi acsinlar iltihap aksin diye.ordan kendime sabahlik yedek pijama falan aldim.ordan da esimin yanina gittim.hep belimde bir agri vardi.arkadaslarla yemek yedik elimi yikamaya kalktim yikarken sicak bisey akti ne oluyor diye baktim baya fazla bir akinti.ama akintimi nisanmi bilmiyorum.bel agrim zaten var bide kasik agrisi basladihemen hastaneye gittik orda da tuvalete girdim bu sefer sapsari bir avuc nerdeyse akinti odaya cikarmak istediler ben aglaya aglaya yatmicam dogurmam daha 34 haftalik olucam cok kucuk diye hickira hickira bagirdim elimde degil sakin olamadim.allah tan tansiyon ilacini icip gitmistim tansiyon iyi cikti.esim ikna etti de odaya yattim nst ye bagladilar ilk kalp atisini bulamadilar daha da panik oldum sukurki sonunda hanimim dondude kalp atisini duyduk.ebe geldi acilma varmi nisan mi degilmi diye muayene etmeye alltan muayene edip usttende karnimi bastirdi aciklik yok nisan degil hamileligin son ayindaki akinti dedi.bu arada surekli dr umla konusuyor.sanci da yorgunluktan dedi.hakikaten kizlar orda yatmam
selam güzel anne adayları...ne zamandır sırf okuyorum yazamıyorum...eşim pimpirikli sürekli net başındasın radyasyon cart curt.... :)
benım de 26 şubat gözüküyor ama ben vakum oksijensiz kalma kakasını yutma vb.. gerekli ya da gereksiz korkular yüzünden ameliyatı düşünüyorum...
hazırlıklara gelınce çok abartmadan kıyafetlerini aldım..banyo havlusu ve odası.... park yatak bebek arabsı bebek çantası gecelık ve sağlık banyo ürünlerimiz duruyo....kıyafet yıkanması ve ütülenmesi de tabi...ayy bı de ev temizliği...öok tembelim .ok...çalışır raporumu aldım şubat tatiline kadar ınşallah çalışıcam...
sizler hazırlıkları bitirdınız öyle okuyorum genelde... hamarat hamişler
çok geçmiş olsun tatlım yaaa
sabahları o kadar mutsuz ve yorgun uyanıyorumkiizne bende 20 ocakta ayrılacağım
maşallahhh paşana :)
Gecmis olsun bende araba kullsnmiyorum hamile oldugumu ögrendigimden beri.İş güç bitmiyo tabiki her hafata geliyo kadin dip bucak o yapiyo ama taabiki bende durmuyorum ev hep is istiyo bide ne olur ne olmaz diye hep temiz ve düz3nli tutmak istiyorum evimi yorgunluk oluyo ister istemez ama iste aradanuzanip dinlenmeyi bilmek lazim dedigin gibi
CNm birşey soracağım, rahim ağzından ameliyatın nasıl birşey, benim de geçen sene Smear de cin 3 çıkınca bi operasyon geçirmiştim, aynısı mı acaba.dr. Benim de ilki geç geldiği için sezeryan oldu buna da karar vermedim henüz ama normal olmayacak gibi
Ya ben 33. Haftamdayım ve çok zorlanıyorum bi sürü konuda, yürüme, eğilme kalkmaşu an yatakta dinleniyorum yarı oturma uzanma pozisyonu ama belim çok ağrıyor
benim annem kızımda 40 gün kalmıştı, eşimde hiç sorun etmedi sağolsun zaten demişti o da annen seni rahat ettiriyorsa ben hiç rahatsız olmam demişti, dediğin gibi ev işleri ortalık toplamak en önemlisi bi de benim sezeryan sonrası karnımın acısı sürmüştü biraz...iş yapmak en basitleri bile zor geliyordu, sağolsun o dönem çok emeği geçti, bebeğe hep ben baktım tabi..zaten çok komik onlar da panik oluyorlar bazen sonuçta kaaaaaç sene geçmiş :)
CNm geçmiş olsun, ileride çok yorulucaz zaten, çok koşturmamamk lazım şimdiden araba yormuş sen, demek, geçende de eşim bana dedi şuradan şuraya sen kullansan filan dedi, o da babasının arabasını bir yere bırakacaktı..hiç cesaret edemedim, bana güvenme hallet işini dedim. Riske girmek istemedim kısa bir yol olsa da.. O kadar çabuk yoruluyorum ki bende ne olacak böyle eksileri nasıl tamamlıcam bilmem..
Bugun mina minnosuma besik aldikkk.ablamiz park yatagini vermedi bizde besik aldik.ilk sepet istiyordum ama 8 ay kullanabilir en fazla dediler.bizde bi tane begendik sallanan 1,5 yasina kadar rahat kullanirmis.sonrada ondeki korkuluk cikarilip aldigimiz yere goturursek arkasina kadifeden minder yapip cok guzel koltuk oluyormus.koltuk versiyonunuda begendik.icinde uyku seti de yastigida vardi.resim cektim ama cepten giriyorum hep yuklensede gostersem size..ha bide altinda geniste bir cekmecesi var kiyafetlerinide oraya koyarim diyorum:)hayirla saglikla zamaninda gelsinde:):):)
Merhaba arkadalar uzun süredir buraya yazamıyordum.İnşallah herkes iyidir. Ben uykusuzluk ve bulantılarla mücadele ediyorum bir tafartan da okul işleri,ev işleri falan. Geçen hafta doktora gittim iki gün sonra başka bir doktora gittim.Bebeğin kilosuna biri 1.890 gr gayet iyi dedi.İyi beslenmiş bebek falan dedi. Diğeri 1520 gr. çok mu çalışıyorsun yemiyor musun su içmiyor musun falan dedi. Tabi benim morali sıfırladı ve hastanede ağlama krizine girdim. Doktorların hastaya yaklaşımı çok önemli,zaten hassas bir dönemdeyiz. İkinci doktora gitmeyecektim ama sırf rapor alabilmek için gitmiştim. İkinci doktor hemen beni NST ye falan soktu 32. haftada NST yapılmıyor sanıyordum.Ben iyice korktum ve eşim doktorla tartıştıProblem varsa bunu farklı bir dille söyleyebilirdi.Problem var mı diyoruz hayır yok ama 25 yıllık tecrübem var diyor. Kafam allak bullak oldu. Aklıma geldikçe ağlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?