2014 Şubat Anneleri

S
ayy eski mesajlarımı buldum hühüüüü
Se ne güzel planlı zamanlı gitmissin ben normal doğum yolunda tüm gece ağrı çektim sabahi hastane ağrı ağrı sancı sonra hoooopppp bizimki stres olmuş kaka yapmış içerde hop sezeryan a geçtim 13.30 da alındı kızım vay be ne günlerdi

Haklısın canım.
ama kimi çocuğunun derdinde kimi işe başladı.
eee eskisi gibi değiliz ki
ben şimdi diyorum ki benim kızımdan önce ne çok vaktim varmış.
şimdi hiç bir şeye yetemiyorum önceden burada çatır çatır günde kaç tane mesaj yazıyordum şimdi neredeeee ?
ELimden geldiğince yazıyoırum şlte.. :)

Benimde öyle 23 ünde kontrole gitmişim gelip buraya bende hala tık yok demişim
ertesi gün doğuma :)
En güzeli ama ben planlı olsam sıkıntıdan 9 doğururdum

kızlar cümleten selamlar,

her şey yolundadır umarım.ben işe başlayalı fazla giremiyorum kusura bakmayın. muhallebiye süt karıştırmaktan bahsedilmiş, bizim doktor 9 aylıktan itibaren verebileceğimizi söylemişti, böylece sadece karbonhidrat değil protein de vermiş oluyoruz demişti. ben bal da vermeye başladım.
geçenlerde bizim ufaklığın katı-pütürlü gıdayı reddettiğini yazmıştım hatırlarsanız. tel şehriyeli çorba, çatalla ezilmiş sebzeler vs. bir çok şey denedik ama hepsine ağzını açıp aynen ağzından diliyle dışarı çıkarıyordu. bu cimcime resmen bizimle oyun oynuyor. şimdi de katı gıdaları ellerimi iyice yıkayıp parmaklarımla veriyorum, balığı-ekmeği-yumurtayı-peyniri örneğin ağzında döndürüp yutuyor. ama gelgelelim çorba-muhallebi cinsi kaşıkla verilen yemekleri ağzından dışarı akıtıyor, yutmuyor. bir de 7. ve 8. dişler geliyor galiba, köpek dişlerinin olduğu yer aşırı kabarık. hafif huzursuzluğu da var.
bir de bizim kilo problemimiz var, en son 9 aylıkken çıplak 8.350 gramdı, boy 75 cm di. boyu şu an 78-79 cm. civarı ama kilosu kıyafetiyle 9 kg. ancak geliyor. boyu % 97 lik persentilde ama kilosu % 25 lik persentile düştü herhalde. görüntüde de anlaşılıyor bacakları filan zayıfladı, gövdesi de öyle. önceden yıkarken sırtı filan etliydi, şimdi kurudu kaldı kuzum. napıyım sizce ya doktora da hastalık bulaşmasın diye götürmek istemiyorum. annemle eşim kızıyor bana " sen bu çocuğun kilosuna taktın çocuk gayet sağlıklı " diyorlar. napayım 1 yaşını mı bekleyeyim, aşıları var 1 yaşında...

sağlıklı mı önemli olan bu canım benim ya zayıf kilolu hiç önemli değil.
şükür bir hastalığı bir şeyi de yoksa düşünme Dr gittiğinde gene sorarsın ccanım.

işe başladın mı insan mahvoluyor kolay geksin ben hala gelemedim kendime

bizim yaşadığımız yerde günlük inek sütü var yoğurt yapıyrm ama nedense sütken kullanmayı istemiyorm. pastörize daha mı iyi acaba
yasakhayal irmik le yapınca irmiğin taneleri eriyo mu benmki sanki tuzu çiğniyormuşsun gibi ses çıkarıyo pirinç unu derken bebeklere özel olanını mı kasttediyosunuz
süte su ekledin mi Selinceylin
Günaydın herkese ,

Geçen sene bu günlerde doğum iznime çıkmıştım vay be :)
ben de bu tarihlerde ayrılmıştmzaman çok hızlı geçiyo

canim bende kizimin boyunu cok kafaya takiyorum boyu kisa diye esim cok kiziyor kafaya takma kizimizin boyu normaldir diyor cok sukur kilosu iyi 9 aylikken kilosu 10 kg..boyunu olcemedik kizim izin vermedi bizde evde olctuk 72 falandi..ben ve esim uzun boyluyuz..ben 1.78 esim 1,80.. bence takmiyalim saglikli olsunlar yeter..insallah kizinin istahi acilir.

merhaba canm bence fazla takma tüm bebeklerimizin sahibi Allah biz tabiki elimizden geleni yapacaz ama gerisi tevekkül
kendimden örnek vereyim oğlum 2950 kg doğdu ama bir ay boyunca neredeyse hiç kilo almadı kaynanam başta olmak üzere eltilerm ve eşimin nerdeyse tüm akrabaları vah vah hiç gelişmiyo deyip durdular kırkımı yaşarken az kalsın düşünmekten depresyona giriyordm
ama çok şükür geçtiboşuna üzülmüşüm diyorm değmezmiş
bugün biz de yasir i kontrole götürdük boyu 78 kilosu 9,5 baş çevresi 45 cm neredeyse seninkiyle aynı bencce önemli olan boy ve baş çevresi

canlarım tabiki hiçbirimiz eskisi gb değiliz ki en zor bebekelrden birisi belkide en zoru benimki anlattıkalrımdan anladıgınız kadarıyla ki neler yaşıyorum neler hala lahusa depresyonundayım sanki yeni ynei kendimize geliyoruz kac ay kusmuklarla ugrastım 24 saat salladımki masaüstü pcmiz o yüzden gelemedigim cok gün oldu ama kim nabıyo takip ettim en önemlisi önemsedim ve merak ettim kızımdan haber getiridm cünkü en bilim 9 ay dinledik birbirimizi cicilerini koyduk yavrumuzun üstünde görmek hakkımız degilmiydi bi teyseleri olarak :)) ne bilim ben merak ediyorum herkezin yavrusunu gördüklerimi bile acaba şimdi nasıl oldu diyorum aynı tipli bebbeklerimiz neler yapıyolar merak ediyorum yani ne bilim fazla önemsiyorum herelde ben :) sevmesem yada umrumda olmasa banane derim zaten sevdigimden sitem ediyorumda gelsinler diye ((

Bizimde tersi kilomuz ilerde mesela obez olacak bu çocuk diyorlar ya gırtlaklayasım geliyor
ne alaka 1 yaşındaki çocuk neden obez olsun ağzı olan konuşuyor işte
canim bizimde kilomuz ilerde hic sorma kizim uc aylikken ay bu kiz obez olucak ay buna fazla verme siz delimisiniz sanki kizima ne veriyorum sadece anne sutu veriyorum onudami vermiyeyim diyordum..ayyy oyle insanlara cildiriyorum..

Kızlar merhaba. Yazmadan duramadım. Pek uğrayamıyom topike ama bu mutlu haberi sizinle paylaşmak istedim. Oğluşum yürümeye başladı, çok mutuyum. Aklındam çıktı sehpayı bırakıp tv unitesine doğru kendi gitti, ayyy yerim ben onu.

hadi gozun aydin masallah oglusuna.darisu bizim ve diger bebislerin basina.

Bizimde tersi kilomuz ilerde mesela obez olacak bu çocuk diyorlar ya gırtlaklayasım geliyor
ne alaka 1 yaşındaki çocuk neden obez olsun ağzı olan konuşuyor işte
yasirin doğum tarihi 21 şubat . karnımdayken karın bçlgesinde gelişim geriliği var dediler ben de doğum iznimi erken başlattım. yoksa son 3 hafta ayrılacaktm . bi de oğlumun gelmeye hiç niyeti yoktu gram sancm gelmedi en son 40+5 te suni sancı verdiler 6 saat sancı çektim ama ne yazık ki oğlumun kalp atışları yavaşlayınca acilen sezeryene aldılar oysa kendimi normal doğuma çok alıştırmıştm. hayırlısı buymus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…