2014 temmuz ayinda hamile kalip Nisan ayinda anne olacaklar nuyrun sohbete :)

ya kızlar,
bu hamile imzasında ileriden gidiyor hamilelik.. neden acaba? ben 8 haftalığım şuan, ama imza 9 diyor tahmini doğum tarihim tam aslında ama..

günaydın kızlar gecen hafta tahlillerimi yaptırdım ve kansızlık çıktı yarın doktora gidicem ve o tadı kötü ilaçlardan vericek mecbur içicem ama onun yanında ne yemem lazım tavsiyesi olan var mı ?

merhaba herkese 6 haftam bitiyor ama kasık ağrılarım ve şişkinliğim var bide durmadan uyku isteğim çalışıyorum da benim gibi uykucu olan varmı eşim artık isyanda suratını göremiyorum hep uyuyosun diyor bide bu hafta başlayan istahsızlık zorla da olsa yemeye çalışıyorum mide bulantımda yok helede sabah kahvaltısı zulüm geliyor artık

Gunaydin kizlare ah ah bu hamilelik cok zormus yedigimi cikartiyorum yiyemiyorum icemiyorum napicam bilmiyorum dewamli midem yanio bulaniyo gece uyuyamiyorum dewamli hasta gibiyim acaba dr a gitsem mi bu sebepten niye geldin der mi ki

ben uykuyu iş yaparak ekarte ediyorum yarım saat otursam benimde uykum geliyo sende nasıl bilmiyorum.bende çalışıyorum hamile kaldıktan sonra ekmek simit gibi şeyleri bıraktım sabah salata tarzı şeyler yiyorum bol limonlu bana iyi geliyor

canım zaten hep ekşi şeyler istiyor ama sabah hepsi zor geliyor aynen bende uarım saat oturim uyku basıyor arada dolanıyorum ama eve gidince dayanamıyorum işler bitince uyku başlıyor

Gunaydin kizlare ah ah bu hamilelik cok zormus yedigimi cikartiyorum yiyemiyorum icemiyorum napicam bilmiyorum dewamli midem yanio bulaniyo gece uyuyamiyorum dewamli hasta gibiyim acaba dr a gitsem mi bu sebepten niye geldin der mi ki
Caniiiiim ne mutlu sana :). Simdi neden bu kiz boyle dedi diyeceksin ama bu mide bulantısı, kusma hamileliğinin yolunda gittiğinin belirtisi diyorlar hep. İlk trimesterda (12. Haftaya kadar) dişini sıkacaksın, sonra zaten geçecek. Ha gayret :). Bu arada daha sık ve az porsiyonlar yemeye çalış. Günde beş öğün yap. Mideni boş bırakma, bu bulantını arttırır. Galetalardan al. Arada onlardan bi tane ye, midenin suyunu emer.
Benimde dün çoook başım ağrıdı ve midem bulandı. İlaç da içemeyince yaaa sabır diyor oturuyor poposunun üstüne insan :).

bugün 14.00'de doktor randevum var bakalım neler solicek hepinizden dua bekliyorum inşallah hayırlı haberlerle gelirim

mrb. arkadaşalr aranıza yeni katıldım bende hamileyim üzücü bi hamilelik deneyimim var 5 aylık bebişimi cennete gönderdim. o zaman bu forumdaki yazıları uzaktan takip ettim insan çok etkileniyor ama şimdi herşeye olumlu bakıyorum inanıyorum Bu sefer inşallah herşey çok güzel olacak... sizde hep mutlu ve güzel sonuçlar için dua edin ve öyle olacağına inanın...ama tecrübe başka birşey ilkinde yaptığım hataları şimdi yapmıyorum... bu mesele tamamen bizim irademiz dışında iyi düşünüp neticeyi Allaha bırakmak gerek.

bi blogdan bu yazıyı okudum çok faydalı geldi sizinle de paylaşmak istedim...

"Bu güzel haber ardından her günü farklı bir heyecan ile geçecek günler sizi bekliyor... hepsi tecrübe edilip pişmanlıklar sonucu çıkarılan önerilerden oluşan bir yazı bu... acı ve acabaları başkaları da yaşamasın diye:ve bu bilgileri zamanı geldikçe okuyarak umarım faydasını görürsünüz!!..
Bilinenin aksine hamileliğin ilk 3 ayı dinlenmek ve yavaş hareket etmek gerekir. devamında zaten bebiş tutunmuş olacağı için hareketlerinde hız kazanılabilir. Yolculuk bile yapılabilir ama ilk üç ay aşırı dikkat ayıdır... bolca uyku uyuyoruzzz...

artık ayakları üşütmüyoruz

banyoda fazla kalmıyor ve çok sıcak su ile duş almıyoruz.

kalorifer peteğine yaslanmıyoruz.

yataktan kalkınca sırta mutlaka birşey takıyoruz...

yükseklere askıya bile uzanmıyoruz, bırakalım eşimizin paltosu yerde kalsın

ağır şeyler kaldırmak zaten yasak o benim en acı tecrübem oldu(masayı çektim tam iki hafta sancılandım. Sancı bir yana bişey olurmu korkusu daha kötü idi…)

bol meyve tüketiyoruuuuz...

bol su ve süt içiyoruzzz... (sütü özellikle 7. aydan sonra artırıyoruz)

onun dışında canımızın istediğini yiyor istemediğini faydalı da olsa yemiyoruz…

yakında başlayacak bulantıların en güzel dermanı olan krikkrak ve kraker tarzlarını yatağımızın yakınlarında bulunduruyoruz... yanında da su tabii ki...

gece çok fazla wc ye çıkmaya kendimizi alıştırıyoruz asla şikayet etmiyoruz... (ayaklar üşüdükçe wc ye gitme olayı artıyor) ...

iş yerinde otobüste, arabada, tv izlerken sürekli kuruyemiş tarzı özellikle de fındık ceviz ve badem tüketiyoruz (bebişin ve bizim beyin hücrelerimizin yenilenmesi ve oluşumu için çok gerekli)...

kabız olunca kayısı kompostosu - ekşimeye bırakılmış tuzlu ayran veya yoğurt suyu, ishal olduğumuzda da muz ve ayva yiyoruz...

midemiz ekşidiğinde yeşil mercimek, tarçınlı şeker ve havuç yiyoruzzzzz...

kendimizde oluşacak değişimlere hazırlıklı oluyoruz...

korkuya kapılmadan önce sebeplerini araştırıyor öğreniyoruz...

acabalarla gezmektense biran önce kurtulmaya çalışıyoruz...

yaşayan her insandan alacak mutlak bir tecrübe olduğunu asla unutmadan, insanları kırmadan her olaya sakin yaklaşıyoruz. (çünkü onlara verdiğimiz tepkiler esnasında biiz kendimizi yani bebişi yıpratıyoruz)buna izin vermiyoruz:..

bizim dudağımızda oluşacak bir büzülmeye, hüznümüze sebep olan kişi en yakınımız bile olsa takmıyor sadece "oh, bebişim var şükür, kimse umrumda değil" diyoruz.. çünkü bizdeki hüzün anında bebeğe yansıyor...

herşeye duygulanmaya alışıyor ve çok içli ağlamamaya çalışıyoruz...

herkesin bünyesi farklı olduğu için her hamiledeki gelişmeyi, değişmeyi kendimizde aramıyoruz...

hamileliğin ilk dönemlerinde kasıklarda sancı, biraz ileriki dönemde karında sancı olacaktır... karındaki sancıların sadece gaz ve ayak üşütmesi sebeplidir endişelenme... birde o karın ağrısının sebebi: rahim büyürken daha az büyüyen rahim bebek arasındaki bağlar gergin hale gelip sancı veriyor ama o sancılarla genişleyerek büyüyorlar. Yani endişelenecek bir durum değil. . .

bulantılar durduktan kısa süre sonra kasıklarda ayrı bir sancı başlıyor ki bu; 15. haftada başlıyor; bebek yer değiştirirken çevresine baskı uyguluyor bu sancıda o sebepten...

7. haftada çeşitli testler ile sağlığın kontrol ediliyor(önceden çok test yapıldı ise bazen bu testleri yapmayabiliyorlar.) bu hafta bebek ve kalp atışları gözükür dinlenir... kafa daha hızlı gelişme gösterir.

12. haftada 2 li tarama testi var. Bebişin gövde gelişimi bu dönem sonrasında hızlanmaya başlar.

16-18. haftalar içerisinde 3 lü tarama testi yaptırılıyor ...

(2 li ve 3 lü tarama testleri koldan alınan ufak kan tüpleri ile yapılıyor)

veee cinsiyet belirlenebiliyor. aynı zamanda ilk hareketler de (kelebeğin çırpınışı gibi) bu vakitlerde belirir ve hemen sonrasında bir müddet durur. ardından tekmelerle gündeme gelir. veeee gündemi dolduruverir

24-28. haftalar arasında şeker yüklemesi yapılarak hamilelikte oluşması muhtemel şeker yükselmesi olayı kontrolü yapılıyor. (bu ise aç olarak gidiliyor. Kan alınıyor. verilen glikoz şurubu içildikten 1 saat sonra yeniden kan alınıyor. Sonuç 140 dan düşük ise sorun yok diyip eve gönderiliyor)

sonrasında doktor kontrolleri her ay değil de daha sık yapılabiliyor. Bebişin kalp atışlarının uygunluğu ölçümleri filan falan.. 29 hafta sonrasında bebiş erken doğsada sorun olmuyor. (Bu dönemlerde gündemi dolduran çarpıntılar için çözüm: gece sütü+pekmez) Allah hayırlısı ile kucağınıza alıp, anne-baba dediğini, emeklemesini, ilk adımlarını, koşmasını, düşmesini, okula başlamasını, mezuniyetini, düğününü ve torunlarınızı görmeyi nasip etsin…"

Canim inan dayanilir gibi degil mide yanmasi her yedigini cikartman miden agzinda gezmen o kadar zor ki hep hasta gibi geziyosun hamileligin guzelligini bile yasayamiyosun elimi bebegin warligini unuttum can derdine dustum ben nasil aylari gecirecemchic bilmiyorum bebegimde beslenemiyo hic bisey yiyemiyorum ki yesemde cikiyo serum baglatma niyetindeyim

Canim ya ne guzel anlatmissin allah isteyen herkese nasip etsin agir gecirenlerede benim gibi sifa wersin

çok güzel şeyler paylaşmışsın cnm rabbim herkese sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına almayı nasip etsin bu arada şu kan aldırma olayını hiç sevmiyorum kurtuldum diyodum ama bütün testlerde alınıcak galiba uffffffffffff

kan aldırmaya alışsak iyi olacak ben genelde bakmamayı tercih ediyorum ama damar yolu açılıp serumla dolaşmaktan iyidir

ben yokken güzel paylaşımlar olmuş hepside güzel bilgiler arkadaşlara teşekkür ederim
öğlen doktor randevum vardı gittim geldim :) maşallah diyeyim bebişim gayet sağlıklıymış bacakları kolları bile az çok seçilebilio göbek kordonunu da gördüm kalp atışları da gümbür gümbür maşallah 7haft.4 günlk dedi doktorum. 5 hafta sonra kontrole çağırdı inşallah herşey yolunda gitmeye devam eder.
daha önce 1 düşük yaşadığım ve 1.5 senedir bu yaramazı beklediğim için sanki şaka gibi gelio. Rabbim isteyen herkeslere bu lezzeti tattırsın

maşşalh canım ne güzel darısı bana inşallah cumartesi bende gitcem inşallah kese görünür ve içimdeki acaba dış gebelikmi şüphesi ortadan kalkar

Caniiiiiim cok sevindiiim!
Darisi hepimizin basina. Insallah hepimize nasip olur bebislerimizin kalp atislarini duyup, ellerini, ayaklarini gormek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…