2014 temmuz ayinda hamile kalip Nisan ayinda anne olacaklar nuyrun sohbete :)

Dün doktora gittim canim kendi doktoruna yetisemem çıkmış nöbetçi doktor muayene etti, bol bol su ic dedi o da böbrekler az çalışırsa sanci yapar dedi, ultrasonda bizimki resmen secdeye durmuş göstermedi kendini 10 güne kendi doktoruma gidicem kontrole o zaman bolcana çikolata yicem hareketleniyormus bebiş, 3lu test içinde 2li yi yaptırdiysaniz 3lu yu size bırakırım dedi nöbetçi doktor ama 2li de gelimden organlara bakilirmis 4lu en kapsamlisi dedi kendi doktorumla gorusmem lazım tabi o daha iyi anlıyor benden bide micavit di herhalde vitamin verdi toz kramplara iyi gelir dedi

Oooh hadi bakalim gecmis olsunnn :)
Cikolatadan ziyade ultrasona girmeden yarim saat once buz gibi portakal suyu icin diyorlar bebegin hareketlenmesi icin.
Hem daha saglikli hem de portakal suyundaki seker vucuda cok cabuk yayiliyormus, bir de soguk olunca bebis kipir kipir oluyormus. Ben de yarin gidicem kontrole, deniycem bu portakal suyu olayini :)

Bu arada ben de bol su icmeye calisiyorum, gunde en az 2 litre ama normalde neredeyse hic su icmeyen biri olarak cok zorlaniyorum.

Son düzenleme:
Doktordan geliyorum. Amniyon sivisi az, bobreklerle ilgili olan bir arter (damar) varmis bu hafta gozlenmesi gereken o damari goremedi doktor. Bu bebekte sorun var amniyon sivisinin bu kadar erken azalmasi normal degil dedi doktorum, bobreklerin olusmadigina bir isaretmis bu durum. Hemen plasentadan igneyle ornek alalim ve kromozom arastirmasi yapalim dedi (amniosentez icin olan igneyle aliyorlarmis ornegi, amniyosentez icin daha ileri haftalari beklemek gerekiyor fakat bu islem hemen yapabiliyor). Sonra da bir hafta bekleyelim tekrar ultrasonla bakalim eger durum hala ayniysa bu bebegi almamiz lazim dedi.
Nasil bir aci anlatamam kizlar. Durup durup agliyorum. Bebegimin kollarini,ellerini, bacaklarini ultrasonda gordum, her seyden habersiz hareket ettiriyordu yavrum...Kizlar nasil dayanacagim bilmiyorum...Allah'im bana guc ver.

İnşallah bi daha ki gittiğinde hiç bir sorun yok der sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına alırsın dualarımızdasın OTE="pinkspiders, post: 37717700, member: 155248"]Doktordan geliyorum. Amniyon sivisi az, bobreklerle ilgili olan bir arter (damar) varmis bu hafta gozlenmesi gereken o damari goremedi doktor. Bu bebekte sorun var amniyon sivisinin bu kadar erken azalmasi normal degil dedi doktorum, bobreklerin olusmadigina bir isaretmis bu durum. Hemen plasentadan igneyle ornek alalim ve kromozom arastirmasi yapalim dedi (amniosentez icin olan igneyle aliyorlarmis ornegi, amniyosentez icin daha ileri haftalari beklemek gerekiyor fakat bu islem hemen yapabiliyor). Sonra da bir hafta bekleyelim tekrar ultrasonla bakalim eger durum hala ayniysa bu bebegi almamiz lazim dedi.
Nasil bir aci anlatamam kizlar. Durup durup agliyorum. Bebegimin kollarini,ellerini, bacaklarini ultrasonda gordum, her seyden habersiz hareket ettiriyordu yavrum...Kizlar nasil dayanacagim bilmiyorum...Allah'im bana guc ver.[/QUOTE]
İnş

Bu sabah tören yaparken gözlerim karardı arkadaşımdan yardım istedim öyle bir yere oturdum tansiyonum da normaldi 19. haftadayım bayılma hisleri normal mi sizce sizler nasılsınız?

Canimmm şu 1 hafta geçmeyecek sana ama inaniyotumki haftaya doktora gittiğinde doktor hersey normal dicek ve biz de sende o geçmeyen 1 haftayı unutacagiz, Rabbim den ümit kesilmez tatlım duayla yanındayız, sende içini ferah tut, Allahım sabır e dayanma gücü versin, hiçbişey bitmiş değil hemen kötü düşünme canım benim, o minik beden savaşıyor içinde sende dinlen bol bol, suyunu iç, lütfen herseyin sonu olmuş gibi üzme kendini Rabbim ne mucizeler yaşatıyor bize bebisin suan hissediyor seni sende güçlü ol

Ah canım o kadar zor ki, durup durup yine ağliyorum, bebeğimi benden alacaklarını düşünmek içimi acıtıyor. Üstelik artık bebek büyük olduğu için kürtaj da yapmayacaklar, suni sancıyla normal doğum gibi yapacaklarmış. Yani bile isteye doğumu başlatıp, bebeğimi yerinden edicekler benim de iznimle. Allah'ım sabır ver, güç ver diyorum, başka ne yapabilirim ki...

Çarşamba günü başka bir doktordan randevu aldım. İkinci bir fikir almak için. Hayırlısı... Lütfen dualarınızda beni unutmayın...

Neler görüyorum..allahim sen buyuksun sen yardim et..başka doktorlara görün muhakkak..bu nasil bisey ya..olabilirmi..çok üzüldüm..ayrıca bebeğinin kalbi attigi müddetçe almalari yasal değil diye biliyorum..çünkü benim bundan önceki bebeğim kalp atimi durduğu icin normal doğum seklinde yaptim ama kaç yere gönderdi doktorum hastane içinde kackere ultrasona girdirdiler her uzman kalp atiminin olmadigina dair rapor verdi..ancak öyle müdahaleye başladılar..ne bileyim herşey bos başka doktorlara git 2 değil 3 gerekirse 5 doktora git..allahim yardimcin olsun..

Git tabi canım görün fikir al yani, dualarım seninle ve bebisinle, kötü düşünme bitanem sonrasını getirme aklına, alınacağı fikri yerleşmesin içine Rabbimin izniyle sağlıkla alacaksın kucağına sen güçlü ol ki bebeğinde güçlü olsun daha kesin bişey yok hemen harab etme kendini, bende pazartesi gidicem doktora bakalım hayırlı haberlerini alicaz ins merakla bekliyorum

Bitanem seni çok iyi anlıyorum ama ne olur tek doktorla kalma ben 1 günde 5 doktor gezdim ancak öyle emin olabildim birde özeli çok tercih etme bence araştırma hastaneleri çok daha güvenilir böyle konularda.zeynep kamili tavsiye ederim yada gatayı.perinatoloji bölümü olan bi hastane tercih et bence.rabbim hiç üzmesin bu yoldaki tüm hamileleri seninde hayırlı haberlerini bekliyorum dualarım seninle canım..

Rabbim esirgesin onu ayyy okuyunca nasıl kötü oldum yaaa bence de bikaç doktora git dualarımız seninle cnm benim

Eger bebegın hayatı organlarından bırı calısmıyorsa, ya da olusmamıssa alıyorlar canım. Benim bebişiminde böbreklerinin oluşmadığını düşünüyorlar. Eğer alınmazsa biraz daha büyüyüp içimde ölecek ve doğum süreci daha zor olacakmış hem psikolojik hem fiziksel olarak. En iyi ihtimalle 9 ay anne karnında dayansa bile doğumdan sonra böbrekleri olmadığı için 4 saat gibi bir yaşama şansı olacak sadece...

Ben Adana'da yaşıyorum. Doktorum üniversitenin araştırma hastanesinde bir profesör. Çok iyi ve ünlü bir doktordur. Hocaların hocası diyorlar onun için... Keşke yanılmış olsa, bunu o kadar içten umuyorum ki...Fakat sadece kendisi bakıp vermedi bu kararı başka bir profesör ve bir de doçent daha baktı onunla beraber. Ama ben yine de tamamen bağımsız bir hastanede başka bir doktora daha gideceğim. Sorunlu gebeliklerde uzman olan ve ünlenmiş bir doktor var özel hastanelerden birinde. Çarşamba günü sabah ondan randevu aldım... Ne yapacağım bilmiyorum.

Rabbim yardımcın olsun....dualarımdasın inşallah...

Allah sabır versin yazını görünce çok üzüldüm bencede başka doktorlara muhakkak git tek doktorun dediğine sakın bakma sonra çok pişman olursun Allahım yardımcın olsun inşallah güzel haberlerle gelirsin

Anladım canım işallah hayırlı haberlerini bekliyoruz dualarımız seninle rabbim sana bağışlasın sağlıkla bebeğini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…