2014 tup bebekle hamis anneler burada toplanalim

Son düzenleme:
Amiiiin canım.. Evet parmak bebek oldu artık benimkiler :) sıkıntılı geçince bu ay cok zor ilerledi aslında bundan sonra daha hızlı geçer belki..

Ay sen daha net goruyosundur bebisleri valla biz yolun basindsyiz benimki 7 haftalik daha. Evet bundan sonrasi cabuk gecer canm bi bakmisin doguma hazrlaniyon ayy rabbim o gunleri de gosterir ins.

Kizlar basima gelmeyem kalmadi dünden beri allahim daha kotusunu vermesin dun mide bulanmasi ates kusma vs. Bugun öğleden baslayan bi vücut kasintisi aldi yürüdü tüm vücudumu acillik oldum vücudum garip bi cizik seklinde kabardi doktor alerji dedi neden oldugunu anlayamadik eleviti 5 gündür iciyorum acaba ondan mi diyorum farkli bişey yiyip icmedim bide serum yedim bebege bisey oldu olacak diye cok korktum

Son düzenleme:

Gecmis olsun canm ee doktora demedin mi hamileyim diye. Bisey olmaz Allahin izniyle korkma merkezdeki doktorunu bilgilendir bence

Bugün 7. günüm. Ultra hassas idrar testi yaptım. Negatif maalesef

Canm idrar testine guvdnme benimde idrarda negsgif cikmisti. Test gununu brkle ve kan yap.

Amiin canm insallah. Senin ne kadarlikti
6 haftalık canım
çok geçmiş olsun dikkat et kendine :26:acaba yediğim içtiğin bişey mi dokundu ki :44:
Bugün 7. günüm. Ultra hassas idrar testi yaptım. Negatif maalesef

canım inşş idrar testi yanılmıştır ama ultra lüks diyosun hakkında hayırlısı olsun canım :26:

Bilmiyorum canım bu ateşin tüp bebek uyarlaması nasıl oluyor. Ama tek bildiğim yumurtlama dan sonra ateş adet günü düşerse adet oluyorsun. Zaten hamileyse düşmediğini görüyorsun.

Burdada buldum seni Tüp bebek uyarlaması aslında olmuyor. Yani tüp bebek yaparken ateşimizi ölçmememiz gerek ama ben de ölçüyorum ve negatif denememde ateşim düşerek beni yine yanıltmadı.

Ateşi yüksek tutan progesteron. Progesteronu üreten yumurtanın çıktığı folikül ki artık adı korpus luteum. Bildiğin gibi ilaçsız doğal bir döngüde sadece bir tane yumurtan oluyor ve 1 tane korpus luetumun oluyor. Bu korpus luteum 12-14 gün boyunca progesteron salgıyabiliyor. Eğer hamile değilsen 14 gün içerisinde bozuluyor, progesteron salgısı bitiyor, ateşin düşüyor ve adet oluyorsun. Eğer hamile isen hamilelik hormonu dediğimiz hcg salgısı başlıyor ve bu korpus luteumun bozulmadan kalmasını saglıyor. Progesteron salgısı devam ettiği için de ateşin düşmüyor. Ateş ölçmenin mantığı bu.

Ama tüp bebekte durum çok farklı. Bir tane değil 10-15 tane yumurtan oluyor. Yani 10-15 tane korpus luteumun var. Bu durumda daha fazla progesteron üretilmesini bekleriz öyle değil mi? Hayır öyle değil malesef. Çünkü yumurta toplama işlemi esnasında foliküllere giren iğneler oradaki önemli bazı hücreleri de alıyor. Bu önemli hücreler olmadığı için artık korpus luteumlar progesteron üretemiyor. Bu nedenle dışarıdan almak zorundayız.Crinone jel kullanıyoruz. Prulotun iğne oluyoruz. Bu mantıkla ilaçları kullandığın sürce ateşinin düşmemesi lazım. Hamile olsan da olmasan da. Mantık bu. Bu nedenle ateş ölçmenin bir anlamı yok. Fakat ben yinede ölçtüm ve transferin 3. günü ateşim 36.5'dan adep olduğum ateş olan 36.1'e düştü. O günden beri de mutsuz ve umutsuzum. Bunu çok araştırdım ama bir şey bulamadım. Bir kaç makaleden edindiğim bilgiye göre bunun sebebi normalde 14 gün bozulmadan kalan korpus luteumlarımın erken bozulmaları. İlaçlarla progesteron alsam da vucudumun katkısı sıfırlandığı için ateşimin düştüğünü düşünüyorum. Bu embriyonun tutunup tutunmadığı hakkında bana bilgi vermiyor. Sadece progesteronumun az olabileceğini düşündürüyor. Eğer aldığım ilaçlar yeterli olmazsa bebek tutunsa bile düşebilir. Yani ateşten tek öğrendiğim şey bu benim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…