merhaba zonox arada bakyrm da o gruba yetisemiyorum ben... 7 24 yaziolarmerhaba ben de aralık annesi olucam :) aralık anneleri diye grup var orada yazışıyoruz
kızlar bızım cınsıyetımız ne acaba tahmın edermısınız
Ayy masallah. Gorunce heyecan basti, acaba benimki de o kadar belirgin olmus mudur :) fasulyeye benziyosa koz, biraz daha ince uzunsa erkek muhabbeti var. Tabi net bilgi degil cnm :)kızlar bızım cınsıyetımız ne acaba tahmın edermısınız
Merhaba anne adayları ben artik yoluma sizinle devan edemiyorum11. Haftamizin ilk gununde kahverengi lekenlenme yaşadım. 10. Haftada oldu fakat doktorumu aradim sıkıntı yok dedi. Ama dun 4-5 kez gelince acilen gittik ve bebeğim kalp atışını duyamadiklarini soylediler. Sabah ultrasonla detaylı bakıldı ve 8+4 gelişim durmuş zorunlu olarak kürtaj oldum Rabbim hepinizin bebislerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Lekelenme olduğunda kanlı olmasa bile nolurrr doktorunuzla basvurun. Hepiniz bebislerizle allaha emanet olun. Çok zormuş...
Merhaba anne adayları ben artik yoluma sizinle devan edemiyorum11. Haftamizin ilk gununde kahverengi lekenlenme yaşadım. 10. Haftada oldu fakat doktorumu aradim sıkıntı yok dedi. Ama dun 4-5 kez gelince acilen gittik ve bebeğim kalp atışını duyamadiklarini soylediler. Sabah ultrasonla detaylı bakıldı ve 8+4 gelişim durmuş zorunlu olarak kürtaj oldum Rabbim hepinizin bebislerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Lekelenme olduğunda kanlı olmasa bile nolurrr doktorunuzla basvurun. Hepiniz bebislerizle allaha emanet olun. Çok zormuş...
sizce ne ?
şimdi doktordan geldim 13+2 günlük %90 erkek dedi lütfen dua edin amniyosentez sonucumuz temiz çıksın sağlıklı olsun
Cok uzuldum canim ya.. Allah sabir versin. Neden kalbi durmus olabilir. Agir falan mi kaldirdin ne bilim dikkat ettigin halde.mi oldu Canim? sahsen ben pek dikkat edemiyorum. cok hareketli oldugum icin Bebegin varligini unutuveriyorum.. hepimizin basina gelebilir. Benim de sancilarim var..Uzulme vardir bir hayir. Yine hamis kalirsin ins. Cnm.
Allah sana sağlık versin çok üzüldüm benimde bebeğimde yüksek risk çıktı amniyo sentezi bekliceminşallah sağlıklı hayırlı tez zamanda yeni bir gebelik yaşarsın
en hayirli zamanda en hayirli evlada hamile kalir, saglicakla kucagina alirsin insallah tatlim... hic uzulme bi 6 ay fln da bekle sonra hamislik icin calismalara basla .. zaten dr.un tavsiylerde bulunmstr...
en hayirli zamanda en hayirli evlada hamile kalir, saglicakla kucagina alirsin insallah tatlim... hic uzulme bi 6 ay fln da bekle sonra hamislik icin calismalara basla .. zaten dr.un tavsiylerde bulunmstr...
Canim fikrimi soyleyim. Bu dr. Kitap uzerinden uygulama yapan biri gibi. Icime.skinti girdi sen anlatinca. Her prof. En iyisi demek degildir. Onlar dogumda Bile basinizda bulunmayabilir. Normalde bir prof.a randevu almak bile.skinti, ki sen dogum icin veya acil.kanama.vs icon de aramak zorunda kalabilirsin. Benim dr.um ne zaman ararsam aciyor telini. Enbifak detaya kadar icimi rahatlatiyor. Bebegi ultrasonda gosterirken film izler gibi ballandira ballandira anlatiyor. Masallah diyim cok ilgili. Benimki de cok.taninmis, hatta bursanin en iyi dr.u unvanlari almis. Ama ben ona sadece 50 tl veriyorum. Para derdinde olmadigi bariz. Bildigim kadariyla 2li tarama testi devlette bedava, ozelde de tas catlasa 400 liradir tahminen. Cogu arkadasim 2li.testi yaptirmiyor bile. Cunku Allah korusu down sendromlu olsa Bile bunun tedavisi yok. Allahtan gelene raziyiz bakisinda. Yani amerikada da test yapilsa o bebek down lu da olacaksa engellenecegini sanmam. Bilmiyorum yanlis mi dusunuyorum canim yanlis anlama da, sanki ticari amacli gibi geldi. Analarimiz nenelerimiz test mi yaptirmis da dogmusuz sanki. Allah.ne yazdiysa o olmUs. Baska bi doktora da git ayni anda, farki o zaman anlarsin canim. Insallah hakkinizda hayirli olur. Bu arada ben de bir tek yumurta ikiziyim. Allah kolaylik versin :)Arkadaslar merhaba hepinize.. dusuk yapan arkadaslara gecmis olsun diliyorum, allah im yasatmasin o acilari kimseye.. cok cok uzuldum gercekten..
Benim ilk gebeligim ve ikizlere hamileyim.. artik tarama testlerine geciyoruz. 2 haftasonra down sendromlu olup olmadigiyla ilgili test yaptiralim dedi dr um. Sonuclar amerikaya gidiyormus. Fiyati 2400 tl imis? Yaptiraniniz oldu mu?
Benim dr um perinatoloji( riskli gebelikler kadin dogum uzmani)
Egitimini abd de 1.likle tamamlamis , 45 yasinda prof. Cok sakin biri. Bilgisine deneyimine guveniyorum, titizlikle calisiyor. Atladigi test/tahlil olsun istemiyorum bu konuda da gerekli olan neyse onu soyledigine inaniyorum gereksiz tahlile bogmuyor beni,hatta istersen baska yerde yaptir ama yaptir mutlaka diyor.
Sıkıntım şu, mail attigimda ulasamiyorum ertesi gun ancak cevapliyor. Beslenme konusunda bilgi vermiyor. Ben isterim ki tablo olsun,buna dikkat et,bunlari yeme, cocugun beyin gelisimi icin sunu yap, ne bileyim gunde su kadar yuruyus yap.. bunlarla ilgili bilgi vermiyor. Ben calisiyorum, cok vaktim de yok ama netten arastirip goruyorum. Benden 3ay onde olan arkadasim beslenmesine dikkat ediyor. Ceviz_meyve_yogurt_krakerler vs.,atistiriyor. acaba diyorum dr u liste falan mi yapti ona. Bana diyorlar sen nie bisey yemiyorsun o yiyor hep dediler. Dr a sordugumda ilk 3ay bulanti cok olur o yuzden canin ne istiosa onu ye ,zorlama kendini dedi..
Celiski var simdi.. acaba diyorum dr um bu konuda yetersiz mi? Bu konuda umdugumu bulamadim.
10+5 olduk simdi. Detayli resmini bile gormedik henuz. Kese atisina bakip ,kalp sesini duyduk 2dir gittigimizde. 2Hafta sonra detayli ultrason yapip, ense olcumu yapacakmis..
Sizce Iyi mi kotu mu napiyim bilemedim ;(
Eki Görüntüle 1541471
inşallah hep beraber :) sevinmeyede korkuyorumben de bu h.sonu veya
Allahim guzel sonuclar almani nasip etsin canım.. bebisini saglicakla al kucişine...
Canim tek sorun biraz ilgi azligiysa o da doktorun yapisiyla ilgilidir. Benimki de erkek ama cok sevecen. Onemli olan cocugunun ve senin sagligini dusunmesi. Onu da yeterince yapiyormus dedigine gore.Belki de sunu ye ic demeye gerek duymamasinin sebebi nasilsa etrafindakiler anlatir, internette de duramaz arastirir diye dusunuyordur. Down sendromu old. Ogrenen arkadasin da normal bir hastaneden ogrenmistir. Demek istedigim test amerikaya gonderilmeden de yapilabilirken bu kadar takma kafana. Dr.na sor Allah korusun downlu oldugunu ogrenirsek aldirmak disinda baska bi caresi tedavisi var mi diye? Aldirmakla aldirmamak arasinda kalirim diye bazi anneler bilerek teste yanasmiyo Vicdanen. Tabi iyi edilebilirse ne mutlu. Sen simdi testini mutlaka yaptir, dr.a sor. 2500 lira fazla geliyor, orda yaptirmasam da burda yaptirsam pisman olur muyum ilerde diye..Ya ben cebinden aramadim hic bu zamana kadar. Mail ile soruyorum. Hastasi vs olur konusamayabilir her zaman? Oyle oldugu icin aramadim hic.
Buarada allah im gostermesin tabiki, bi arkadasimin cocugu down sendromlu olmus ve cocugu kurtajla aldirmislar. Acaba diyorum ogrenilseydi anne karninda erken tedavi edilir miydi? Aldirmayi tabiki istemem ama belki erken tedavisi oldugu icin aldirmaya gerek kalmazdi? O yuzden yaptirsam mi diyorum. Dr un hakkaniyetli olduguna inaniyorum. Mesela tahlili illa bu hastanede yaptir demiyor. Disarda da yaptirabilirsin diyor. Hatta esime test yapilckti dedim baska subenizde yaptirayim, yok dedi disardaki ..... ile .... labr. Lar bu konuda daha titiz dedi. Hosuma gitti , oyle de yaptik zaten.
ilk kalp atisi duymaya gittik. 3 sn bisey duyduk. Kalpleri minik o yuzden yormak istemiyorum onlari dedi. Bunu da sevdim demekki bildigi var diye. Ben de istiyorum ki gitmisken elini,bacagini,kafasini yakindan goreyim.. goremedik henuz. 2 hafta sonra detayli ultrasonla bakariz dedi.
Ben internetten arastirdim cogu dr un bulamadigini o ilk goruste tespit etmis falan.. yorumlar oyleydi. Ben normal dogum taraftariyim , sezeryani sevmem diyor. Kontrol suresi 15 gun. Ben 18.gun gittim benden para almadi mesela. Muayenesi 310 tl. Cok yogun,hic bos vakti yok. Sakin yapisini sevdim. Ama sanki biseyler eksikmis gibi..
Senin dr unda iyiymis, acaba diyorum bayan dr lar daha mi iyi? Ben ist. Deyim. Baska dr arayislariyla vakit kaybetmek de istemem,en iyisi burasiydi cunku. Ama dedigin gibi tum testler yapilacak sanirim bana. Bu arada benimki tup bebek. 7 aylik ugraslar sonucu ilk denemede tuttu. Bu dr um demisti 6ay icinde kalirsin,sorun goremedim sizde diye. Onu da yaptir bunu da yaptir demedi,az bi testle cozume kavusturduk. Gecen, seker_tiroit tahlilini de yazin dedim. iyide 2hafta once yaptirdin diyor, olsun diyorum siz yine de yazın( yani kendi tahlile bogmuyor beni)
Bazi metotlarini seviyorum ama, bazi seyler de eksik kaliyor gibi...
Cok konusan bi dr degil, sen sorarsan cevapliyor.
O daha cok bebek saglikli mi,hangi test yapilmali, acaba annede şu hastalik olabilir mi, bu tahlil sonucu niye boyle cikmis acaba ilerde bu olabilir mi,cocuk saglikla dogar mi.. bunlarla ilgileniyor daha cok.
Bana , sunu yap,soyle beslen, sunlari yeme deseydi tam 4. 4Luk olacakti. Eksikliklerimi netten gideriyorum.,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?