Canim doktor bana baharat, ketcap, hamur isi, asitli icecek, cogkofte,serbetli tatli vs. Tamamen birak dedi. Inanki dediklerini uygulayinca kabizlik ya da mide yanmasi olmuyor. Peki ne yiyeyim dedigimde bunlar disindakileri yiyebilirsin dedi :) tabi abartmadancanım maşallah yavrularına çok güzel görünüyorlar bende sekiz haftalık hamileyim çorumdayım drum bayan ve inan 6+3 de kalp sesini duydum dediğin gibi 5 6 saniye bişey kısa sürdü kontrolde ama sağolsun ne yemem gerek boyuma kiloma yüzüme süreceğim kreme kadar söyledi çatlak kremlerinden bahsetti özel hastane 50 tl veriyorum eğer içine sinmeyen bişeyler varsa değiştir derim yada iki drla devam et maddi durumun yeterliyse benim ikinci hamileliğim 4 yaşında kızım var 5 hafta sonrasına kontrole çağırdı çok uzun geldi bana ben öyle ne yesem içsem diye kasmıyorum kendimii sadece çok fazla kabızlığım var ona dikkat etmeye çalışıyorum sende bol ceviz ye yeşilliklerden ye sebze felan bol meyve mesela zeytinysğı içmek anne karnındaki bebeğin sinir sistemine çok iyi geliyomuş
bende netten bakıyorum allah sağlıklıca kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
canım bende dikkat ediyorum ama yok bu kabızlık ilk hamileleiğimdede beni mahfetmişti 6 aylık hamileyken apandisit çıkmıştı kabusum oldu artıkCan
Canim doktor bana baharat, ketcap, hamur isi, asitli icecek, cogkofte,serbetli tatli vs. Tamamen birak dedi. Inanki dediklerini uygulayinca kabizlik ya da mide yanmasi olmuyor. Peki ne yiyeyim dedigimde bunlar disindakileri yiyebilirsin dedi :) tabi abartmadan
Demekki bazeN Engelleyemiyosun. Ben cocuklugumdan beri kabizim. Simdi daha rahatim, belki duzenli yemek iyi geldi banacanım bende dikkat ediyorum ama yok bu kabızlık ilk hamileleiğimdede beni mahfetmişti 6 aylık hamileyken apandisit çıkmıştı kabusum oldu artık
Kuru Kayısı ve incire devam edin ancak 4 - 5 gün sora etkisini gösterecektir ama onları yedikten sonra mutlaka zorlayın kendinizi bi çay bardağı kadar da olsa su için bu kuru meyveleri aç karnına tüketin ekmeği de beyazından yemeyinbenim acayip midem bulanıyor su içemiyorum kabızlık hat safhada akşam yatarken kuru kayısı incir yedim sabah aç karnına yok fayda etmedi varmı önerisi olan
Ağrın falan mı oldu?Merhaba kizlar size kafami kurcalayan bir sey sorucamben dun hastaneye gittim idrar yollarimda yanma oldugu icin doktor idrar tahliline gonderdi wc ye girdim ve duvarlara herhangi bir yere dokunmamak icin belimden destek alarak dogrulmusum ilk defa yaptim boyle bir hareket bebegime bir zarari var mi dunden beridir endiseleniyorum ((
Ağrın falan olduysa da idrar yolları enfeksiyonları bel ve şiddetli kasık ağrısı yapar tabi sen bu konuyla ilgili tedavini aksatma ama herşey yolundadır bol bol su iç ilaçtan çok daha iyidir.Merhaba kizlar size kafami kurcalayan bir sey sorucamben dun hastaneye gittim idrar yollarimda yanma oldugu icin doktor idrar tahliline gonderdi wc ye girdim ve duvarlara herhangi bir yere dokunmamak icin belimden destek alarak dogrulmusum ilk defa yaptim boyle bir hareket bebegime bir zarari var mi dunden beridir endiseleniyorum ((
Canim tek sorun biraz ilgi azligiysa o da doktorun yapisiyla ilgilidir. Benimki de erkek ama cok sevecen. Onemli olan cocugunun ve senin sagligini dusunmesi. Onu da yeterince yapiyormus dedigine gore.Belki de sunu ye ic demeye gerek duymamasinin sebebi nasilsa etrafindakiler anlatir, internette de duramaz arastirir diye dusunuyordur. Down sendromu old. Ogrenen arkadasin da normal bir hastaneden ogrenmistir. Demek istedigim test amerikaya gonderilmeden de yapilabilirken bu kadar takma kafana. Dr.na sor Allah korusun downlu oldugunu ogrenirsek aldirmak disinda baska bi caresi tedavisi var mi diye? Aldirmakla aldirmamak arasinda kalirim diye bazi anneler bilerek teste yanasmiyo Vicdanen. Tabi iyi edilebilirse ne mutlu. Sen simdi testini mutlaka yaptir, dr.a sor. 2500 lira fazla geliyor, orda yaptirmasam da burda yaptirsam pisman olur muyum ilerde diye..
Ayrica telden arayip ulasman cok onemli. Acil durumda hic olmazsa mesai saatlerinde sekreterini ara sordur. Aksam bi acil durum olursa cebini mutlaka ara. Mailden sana dondugunde cok gec olabilir. Bide yaziyla tam olarak durumun ciddiyetini anlatamayabilirsin. Bayan dr. Konusuna gelirsek, ben erkek doktorun iyisi tam iyi kotusu tam kotu diye dusunuyorum. Bayanda daha memnun kaldigim biri denk gelmedi. Vardir yoksa iyisi. Bide dogumda erkek daha iyi dogum yaptiriyo derler. Senin dr.un dogumunda bizzat bulunacak degil mi ?
Ağrın falan olduysa da idrar yolları enfeksiyonları bel ve şiddetli kasık ağrısı yapar tabi sen bu konuyla ilgili tedavini aksatma ama herşey yolundadır bol bol su iç ilaçtan çok daha iyidir.
benim acayip midem bulanıyor su içemiyorum kabızlık hat safhada akşam yatarken kuru kayısı incir yedim sabah aç karnına yok fayda etmedi varmı önerisi olan
Neden amniyonsentezi bekliyosunki,kordon villus biyopsisi yaptirabilirsin.sorun ne risk neden ciktiAllah sana sağlık versin çok üzüldüm benimde bebeğimde yüksek risk çıktı amniyo sentezi bekliceminşallah sağlıklı hayırlı tez zamanda yeni bir gebelik yaşarsın
Ben de kordon villus biyopsisi yaptirdim down icin 1700tl odedim benim doktorumda perinatolog bi sorun cikmadi sukur.16.haftaya kadar bebek annenin depolarindan besleniyor.yemek istemiyorsan yeme tiksinirsin 9 ay yiyemezsin.2 kilo zayifladim bebek 1 hafta onden gidiyor 16. haftadan sonra yediklerine dikkat et yeterArkadaslar merhaba hepinize.. dusuk yapan arkadaslara gecmis olsun diliyorum, allah im yasatmasin o acilari kimseye.. cok cok uzuldum gercekten..
Benim ilk gebeligim ve ikizlere hamileyim.. artik tarama testlerine geciyoruz. 2 haftasonra down sendromlu olup olmadigiyla ilgili test yaptiralim dedi dr um. Sonuclar amerikaya gidiyormus. Fiyati 2400 tl imis? Yaptiraniniz oldu mu?
Benim dr um perinatoloji( riskli gebelikler kadin dogum uzmani)
Egitimini abd de 1.likle tamamlamis , 45 yasinda prof. Cok sakin biri. Bilgisine deneyimine guveniyorum, titizlikle calisiyor. Atladigi test/tahlil olsun istemiyorum bu konuda da gerekli olan neyse onu soyledigine inaniyorum gereksiz tahlile bogmuyor beni,hatta istersen baska yerde yaptir ama yaptir mutlaka diyor.
Sıkıntım şu, mail attigimda ulasamiyorum ertesi gun ancak cevapliyor. Beslenme konusunda bilgi vermiyor. Ben isterim ki tablo olsun,buna dikkat et,bunlari yeme, cocugun beyin gelisimi icin sunu yap, ne bileyim gunde su kadar yuruyus yap.. bunlarla ilgili bilgi vermiyor. Ben calisiyorum, cok vaktim de yok ama netten arastirip goruyorum. Benden 3ay onde olan arkadasim beslenmesine dikkat ediyor. Ceviz_meyve_yogurt_krakerler vs.,atistiriyor. acaba diyorum dr u liste falan mi yapti ona. Bana diyorlar sen nie bisey yemiyorsun o yiyor hep dediler. Dr a sordugumda ilk 3ay bulanti cok olur o yuzden canin ne istiosa onu ye ,zorlama kendini dedi..
Celiski var simdi.. acaba diyorum dr um bu konuda yetersiz mi? Bu konuda umdugumu bulamadim.
10+5 olduk simdi. Detayli resmini bile gormedik henuz. Kese atisina bakip ,kalp sesini duyduk 2dir gittigimizde. 2Hafta sonra detayli ultrason yapip, ense olcumu yapacakmis..
Eki Görüntüle 1541471 Eki Görüntüle 1541471 Eki Görüntüle 1541471
Ben de kordon villus biyopsisi yaptirdim down icin 1700tl odedim benim doktorumda perinatolog bi sorun cikmadi sukur.16.haftaya kadar bebek annenin depolarindan besleniyor.yemek istemiyorsan yeme tiksinirsin 9 ay yiyemezsin.2 kilo zayifladim bebek 1 hafta onden gidiyor 16. haftadan sonra yediklerine dikkat et yeter
Ben eşin aşağıda olmasının doğumun türünü belirlediğini biliyorum yani çok ta hakim diilim bu konuya ama bildiğim kadarıyla eğer eş çok aşağıda ise sezeryan oluyormuş ancak yatar dinlenir ve zorunda kalmadıkça kalkmazsan eş yukarı çıkıyomuş. Bu arada hareketlerini kısıtlaman gerekir diye okumuştum. Ayrıca bu durumda cinselliği yasaklıyor doktorlar ama sen yine en doğrusunu doktorundan öğrenebilirsin. Canım hiç korkma inan en önemlisi moral. Iyi haberlerini bekliorumMerhaba kizlar doktor bebegimin eşinin yani plesantanin asagida oldugunu soyledi bu tam olarak nedir ne anlama geliyor dűşűk riski var midir lutfen yardimci olun cok korkuyorum
Geçmiş olsun canım bende sabahları sancılı diyare yaşıyorum ölücem sanıyorum sancıdan gaz sancısından ne yaptıysam geçmedi sen bi çaresini buldun mu? Ayrıca vitamin konusundaki için rahat olsun eğer eksik yoksa vücudunda zaten doktorlar depolara bakıolar fazladan vitamin almanın faydadan çok zararı olur. Herşey kararında Olmalı. Önemli olan düzenli takip edilmesi.merhaba, ben de 10.5 haftalık hamileyim. Test konusu çok karmaşık, allah bizi sınamasın. ben de inanılmaz kabızlık çektim birkaç hafta ancak bana enginar ilaç gibi geldi. Zeytinyağlı enginar, bilirsiniz çok lifli bir sebzedir. Bir deneyin derim. bende de gaz oluyor çok fazla. Bir de doktorum bana folik asit vermedi, elevit içiyordum, 9 haftalıkten 'kan testlerinde her şey normal görünüyor vitamin almana gerek yok, kes eleviti' dedi. Kestim ama içim çok rahat değil açıkçası.
Hiç Can'ını Sıkma canın çekmiş bikere yemişsin ayrıca tost yani pişmiş şarküteri bu tarz gıdalarda özellikle pişmemiş olanlar sakıncalı oda öyle bi kere yemeyle bişi olmaz sen üzme kendini.Arkadaslar merhaba sucuklu tost almis esim bende yedim canim cok cekmisti yedim bende doktorun yeme dedigi geldi aklima birsey olurmu ki cok korktum simdi ilk gebeligim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?