2015 Aralık anneleri burayaaa :)

Kızlar yemek konusunda sıkıntı yaşıyorum canım hiçbir şey istemiyor faydalı olabilecek neler tüketmeliyim? Ya çorba ya kahvaltılık yiyorum sıkıldım bebek beslenmicek diye korkuyorum.. (Soğan salçalı yemek hiç yiyemiyorum)

Tebrikler Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)

meyve ye cnm. meyve, süt, yoğurt her gün tüketmelisin. ben yoğurtu bi gün ayran, bi gün cacık şeklinde ama mutlaka tüketiyorum.

slm hanımlar... bebeğini kaybedenlere allah sabır versin. uzun zamandır girmemişim. bu ikinci gebeliğim ve baya zor geçiyor bulantılardan dolayı 3 kilo verdim. biraz rahatladım bu aralar derken tekrar başladı. uzun süre rubella ile uğraştım allahıma şükürler olsun 3 test yapıldı ve en sonunda temiz olduğuna karar verildi. cuma 2li tarama sonuçlarını aldım. allahıma şükür onlarda temiz çıktı. doktorum büyük ihtimalle kız dedi ama kesin konuşmadı. bu arala göbek deliğimin etrafında ağrılar var. beni baya zorluyor. akıntım arttı sadece... bunlar bana çok tuhaf geliyor ilk gebeliğimde hiç bişey yaşamadım hamile olduğumu karnıma bakınca hatırlıyordum o derece rahattım ama bu kız fazla nazlı olacak anlaşılan. allahım hepimize sağlıkla yavrularımız kucağımıza almayı nasip etsin. bu arada benim gibi karnı bi anda şişen var mı görenler 5 aylık filan sanıyor üstelik 3 kilo verdim ve sonrasında 1 kilo aldığım halde...

KIZLAAAAARRR KIZLAR KIZLAR GALİBA BENDE HAMİLEYİM GEÇE N AY 12 GÜN GECİKMİŞTİ ADETİM BU AY DA 3 GÜN AZ ÖNCE İDRAR TESTİ YAPTIRDIM POZİTİF ÇIKTI KAN VERDİM DOKTORUM %90 GEBELİK VARDIR DEDİ İDRARDA ÇIKTIĞINA GÖRE. EŞİME SÜRPRİZ OLACAK NASIL HABER VERİYİM NE YAPIYIM BİLEMEDİM ÇOK HEYECANLIYIM =) =) =)

Bugün17. Haftamı doldurdum ve. Doktora gittim doktor bağırsaklarında Parlaklık OLDUĞUNU(hiporokojen barsak sendromu) ama bunun tek başına bi anlam ifade etmediğini söyledi 2 li test sonuçları kandaki oran olsun burun kemiği ve ense kalınlığı gibi verilerin hepsi normal çıkmıştı
Doktor ilk söylediğinde anlam veremedim ve yaptığı açıklamadan dolayı ( böyle bi durum yaşayıpta daha sora bu durumun yok olduğu çok sağlıklı birsürü bebek doğurttum) gayet rahat bi şekilde çıktım muayenehaneden Ama şimdi sakinleşemiyorum ağlamadan duramıyorum
Down sendromu zaten bir risk ama down sendromu olasılığı 2 li testte negatif çıkmıştı o halde bu nedir
Ya da down sendromlu olmadı diyelim bu durum bebekte daha sora bi sağlık sorununa neden olmicak mı

canım benimm geçmiş olsun..sakin panik yapma sakinleş önce bi bak herşey moralle iyi oluyo ya da moralini bozunca kötüye gidiyo. yapman gereken sadece güzel şeylere odaklanmak bak doktor demiş bu tarz durumlarla karşılaştım ve düzelttim demiş senin bebeişinde düzelecek sen hemen kötüyü düşünüpte bebeği de etkileme nolur. moralini yüksek tut bak zaten yaşadıklarımız mucize her an herşey olabilir sorun çözülür sen üzüldüğünle kalırsın

Çooooook ama çok üzgünüm sakinleşemiyorum .
canim once sakin ol,bu sekilde olmanin kimseye bir yarari yok.doktoruna sormadinmi bu sekilde olursa ne olur diye yoksa down sendromunun bir semptomumuymus.herhangi bir test onerdimi peki amniyonsentez,harmony test gibi

Desteğin için teşekkür ederim şimdi daha iyiyim

canim once sakin ol,bu sekilde olmanin kimseye bir yarari yok.doktoruna sormadinmi bu sekilde olursa ne olur diye yoksa down sendromunun bir semptomumuymus.herhangi bir test onerdimi peki amniyonsentez,harmony test gibi
Bu görüntü evet down sendromu belirtilerinden biri ancak sadece biri.Bir bebeğe down sendromu teşhisi konması için en az 20 tane belirtecin olması gerekiyor.Yani izole bir biçimde hiperekojen odak down sendromu belirteci sayılamaz ve sayılmaz da zaten.%99.9 bu odak yani hiperkojen bağırsak üçüncü trimester da kaybolacaktır.Yani son iki ya da üç ay içerisinde.
Buna benzer bi açıklama yaptı hatta okadar normal söylediki sıradan bi bulgu gibi ben muayeneden rahat çıktım zaten eve gelince biraz araştıriim dedim o korkuttu beni ama yine forumdan biri Yazmış korkacak bişi yok diye onun bebeyindede parlama varmış kalbinde herşey normal gelişmiş bi anomali yaşamamış

Bu arada benim ikili test sonucum down sendromu için <1:50000 çıkmıştı yani ellisinde birden az ( cutoff değerinin altındadır.)
Doktorum perinotoloji uzmanına yönlendirmişti zaten bu olgu çıkmadan önce yönlendirmişti yani bu olayla bi ilgisi yok bu durumu görünce çok önemsemedi diğer bulgular olumlu kötü düşünmemizi gerektirecek bi durum yok dedi
Ama yinede kaygılanıyo insan
Şimdi daha sakinim ama

doktorun yeterince aydınlatmış seni, bence kendini yıpratma cnm, şu anda yapacak bir test varsa içinin rahat etmesi için yaptır ama yoksa da 3. trimestera kadar bekleyip o belirtinin geçtiğini göreceksin. kendine ve bebeğe iyi bak.

Teşekkür ederim desteğin için

Allah kolaylık versin canım, bebişin hayırlı olsun. senin sınavın hamilelik demekki. ama hepsine sabretmişsin. Artık yolunda gider inşallah. benim de karnım 2 haftadır cıkmaya başladı. ama aşırı değil. zayıf olduğum için çıkan kısım da belli oldu. ama çok hoşuma gidiyor böyle, :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…