- 25 Haziran 2015
- 3.335
- 1.949
- 133
- 36
valla şeker yüklemesi hakkında bnm doktorumda yükle felan diyorda ben istemiyorum normal şartlarda şeker tüketen çikolatayı bile sevmeyen ayda yılda aklıma gelcekte tatlı yiycem diyen insanım okadar şekeri bir insana direk vermek nekaadr mantıklı tartışılır benm kontrolüm 21 nde ben yaptırmıycam açıkcası eşimde istemiyor bana bişey olursa diye çünki şeker sevmiyorum o an ne tepki veririm vücut direncim nolur bilmiyorum eskiden şekermi yükleniyordu daha 10 sebe oldu bu olay çıkalı mantıklı gelmiyor diğer konuya gelincede ben park yatak alıcam heryere taşınıyor hafif kolay kurulum bana acazip geliyor daha minnacık çocuk okadar maliyetli bişey alıo 2 3 sene sonra köşeye atmak çok saçma bence büyüsün istediğini alıyım mantığında olduğum için:)anneler selaaamm:) iki konu var kafamı karıştıran birincisi şeker yüklemesi hamilelik şekeri tespiti ile ilgili görüşleriniz neler acaba? bazı doktorlar öneriyor bazı doktorlar normal gidiyorsa herşey önermiyor. benim doktorum herşey normal gitmesine ragmen yüklemeyi önerdi ve 50gr lık yüklemede beneki seker biraz yüksek çıkmış 100 gr daha verip netleştireceklermiş.sizde böyle bi durumla karşılaşan var mı?
ikincisi de belki erken ama bebek odası için alacaklarınızı araştırdınız mı hiç? iki çeşit malzeme kullanılıyomuş biri sunta biri mdf hangisini tercih edeceğimize karar vermek bizim için zor oldu sizin fikriniz var mı?
sana katılıyorum canım, ben kesinlikle şeker yüklemesine karşıyım, tvde basbas bağırıyordu bi zamanlar bazı doktorlar, ticari amaçlı moda ettiler şeker yüklemesini, kesinlikle çoook ihtiyaç yoksa yükletmeyin, dengenizi bozmayın, canan karatay bile sakın yükletmeyin diyordu :) annelerimiz nenelerimiz şeker yüklemesi yaptırmış mı ki, nolmuşuz, hiçbirimize bişey olmamış. sonradan yaptıran daha pişman çevremde, keşke yaptırmasaydım diyen, o yüzden iyice araştırın, zaten bünyeye ağır gelirse küt bayılıyon yüklemeden sonra, saçma bişi sevmedim ben bu durumu :) park yatağı ben de düşünüyorum, kraftın özellikle tekerlekli, iki katlı olanları hoşuma gidiyor. ama daha araştırmadım pek, minnacıcık bi sepet beşik alınca ona verdiğin paraya yazık oluyor, bide bebek hemen büyüyor, o beşiği nereye koyacağını şaşırıyon bu sefer yeni beşik arayışına gidiyosun, en iyisi 2-3 yaşına hatta daha da olur 4-5 yaşına kadar park yatak, ileride maddi durumun daha iyi olur, çocuk odası alırsın, sonradan genç odasına dönüşebilen yataklardan mesela, hem tam takım olur, hem de parça parça almak yerine acele etmeden tam takım kullanırsın. tavsiyem bu yönde canım :)valla şeker yüklemesi hakkında bnm doktorumda yükle felan diyorda ben istemiyorum normal şartlarda şeker tüketen çikolatayı bile sevmeyen ayda yılda aklıma gelcekte tatlı yiycem diyen insanım okadar şekeri bir insana direk vermek nekaadr mantıklı tartışılır benm kontrolüm 21 nde ben yaptırmıycam açıkcası eşimde istemiyor bana bişey olursa diye çünki şeker sevmiyorum o an ne tepki veririm vücut direncim nolur bilmiyorum eskiden şekermi yükleniyordu daha 10 sebe oldu bu olay çıkalı mantıklı gelmiyor diğer konuya gelincede ben park yatak alıcam heryere taşınıyor hafif kolay kurulum bana acazip geliyor daha minnacık çocuk okadar maliyetli bişey alıo 2 3 sene sonra köşeye atmak çok saçma bence büyüsün istediğini alıyım mantığında olduğum için:)
hayırlı olsun bebişin. ben umut selim koycam inşallah. belki hoşuna giderse koyabilirsin :) kağan, yusuf, arda, gökmen, bunlar da aklıma gelen diğer isimler, gerçi artık herkes aynı isimlere yoğunlaşıyo, insan ne koycağını şaşırıyo :)kizlar benimde erkek bebisim oluo bugün 18.haftamiza giriyoruz. gec dollenme oldgu icin sanirim aralik annesi olacagim.isim icin alternatifleri olan varmı acaba
canım oğulcan ismini çok severim, ama şahsi fikrim kimya ismi bu devirde biraz dalga konusu olabilir. sen güzel duygularla koyarsın bu ismi, ama kimse neden koyduğunu ya da mevlananın kızının ismi olduğunu anlamaz, okulda çocuğunla dalga geçerlerslm kızlar... herkes umarım iyidir. isim konusunda kızı olacaklar neler düşünüyorsunuz. oğlumun adı oğulcan kızımı da kimya ismini vermek istiyorum. kimya' nın anlamı üstün nitelikleri olan kişi aynı zamanda mevlananın kızının ve şems tebrizli nin karısının ismi. ikinci bir isim daha düşünüyorum. şems 'in anlamı güneş... kimya hatun tebrizli şems e o kadar büyük bir aşkla bağlı idi ki o yüzden ikinci isim de güneş olsun diyorum ama henüz tam karar vermedim. sizler neler düşünüyorsunuz.
canım telaşta fazla hissetmiyo olabilirsin. belkide ikiz oldukları için yerleri dardır, hareketleri kısıtlıdır :) ben 19. haftamdayım, bi kaç gündür karnıma güm güm vuruyo, bebeğin vurduğu çok belli. vurdugu zaman ise 4-5 kere vuruyo. elimle de hissediyorum, hiç karnımı açıp bakmak aklıma gelmiyo heyecandan, baksam görünüyordur belkide :)Benim ikiz ve hissetmiyorum henuz
Belki de gun boyu calistigim icin farketmiyor olabilirim. Sanki haftasonu uzanip yatinca belli oluyor, sol tarafimda gum gum bisey atiyor sanki nefes nefese kalmis gibi hissediyorum kendimi o an.
Hickırık mi tutuyor, dönüyorlar mi bilmiyorum
benim de karnımı biri içten tırnaklarıyla kazıyo gibi oluyor. gıdıklanıyor. senin gibi arada bi mısır patlaması gibi de oluyor. ama şu ara hareketleri değişti, karnım 3-4 günde büyüdü baya, artık güm güm vuruyo kuzum :)gerçekten doğru tespit ya sen öyle dediğinden beri düşünüyorum en yakın tanımı bu herhalde:))
bence kendini biraz daha dinlersen hissedersin, ben duymaya o kadar odaklıydım ki 15. haftada kesin olarak hissettim. tırnaklarıyla içten dokunuyo, eline bi kalem almış takvime çizik atıyo gibiydi. heralde gün sayıyo dedim :) 18. haftamda nerdeyse hiç hissetmedim hareketini, hatta korktum bişey mi oldu diye, o arada karnım biraz daha şişti. sancılarım da vardı. şimdi 19. haftama girdim 2 gündür güm güm vuruyo maşallah. demekki bebek tam büyürken tepki vermiyomuş diye yorumladım bilmem doğru mu acabavalla cnm bendede oyle ilk çocukta normal bu drumlar 20 haftadan sonra ilk çocukta belirtiler oluyor ama 2. hamilelikte daha erken hissediyorsun:) sıkıntı yok merak etme
saol canim insallah hepimizinki hayirli olsun. oguz dusundum babamiz istedi ama oguz isminin anlamnda hantal agir kanli die bi anlam geciodu bikac kisiye sordum tanidiklari oguzlar gercekten cok basarili fakat agir kanliymis. sizlerinde tanidigi varmi ne yapsamki. bide dr um bana 20 24 hafta arasi ayrintili ultrasn var demedi burada okudum bugun randevu icin aradim 10 eylule randevu verildi. ben 25 haftaya girmis olucam dr aradim tenezzul edip bakmadi tele sekreterini araci yapti onla konustuk. kizdim bagirdm. bisi olmaz dedi ama icim rahat deil ne yapsam bilgisi olan varmihayırlı olsun bebişin. ben umut selim koycam inşallah. belki hoşuna giderse koyabilirsin :) kağan, yusuf, arda, gökmen, bunlar da aklıma gelen diğer isimler, gerçi artık herkes aynı isimlere yoğunlaşıyo, insan ne koycağını şaşırıyo :)
canım bi tanıdığım var oğuz diye, çok tanımam akrabamız olur ama, çok sessiz, içine kapanık, dünyayla ilgisiz duran bi tip. o yüzden o aklıma geldi direkt. metin de onun abisi :) o da çok konuşkan, karışkan, çok da sevemediğim bi tip :) biraz önce burdaki yazıları okuyunca öğrendim ben de ayrıntılı ultrasona girildiğini, tatilden yeni döndüğüm için doktoruma randevu almamıştım daha, dönünce gel demişti. biraz önce doktorumu aradım, ayrıntılı ultrason için geleyim mi haftaya 20 haftalık olcam dedim, o da bana dedi ki, önce muayeneni yapalım haftaya, 22. haftanda ayrıntılı ultrason isticem dedi. ben de şimdilik bu kadarını biliyorum, ayrıntılı ultrasonda neye bakıyorlar bilgim yok, bilen biri anlatırsa seviniriz :)saol canim insallah hepimizinki hayirli olsun. oguz dusundum babamiz istedi ama oguz isminin anlamnda hantal agir kanli die bi anlam geciodu bikac kisiye sordum tanidiklari oguzlar gercekten cok basarili fakat agir kanliymis. sizlerinde tanidigi varmi ne yapsamki. bide dr um bana 20 24 hafta arasi ayrintili ultrasn var demedi burada okudum bugun randevu icin aradim 10 eylule randevu verildi. ben 25 haftaya girmis olucam dr aradim tenezzul edip bakmadi tele sekreterini araci yapti onla konustuk. kizdim bagirdm. bisi olmaz dedi ama icim rahat deil ne yapsam bilgisi olan varmi
kızlar ben size bahsetmiştim ya ayrıntılı ultrasondan 25. hafta geç oluyomuş ama 22. hafta iyi bence bende 20. haftamda gitmiştim bence önemli bişey bebişin her yerini inceliyo ayrıntılı kalp-mide-mesane-eller-ayaklar-kalp-göz-beyin aklınıza gelen tüm organları yani bence rutin gittiğiniz doktorunuzun önermesi gereken bişey. :) ama baya bi uzun geliyo valla bize 20 dk baktı Allahtan herşey normal çıktı da rahatladı içimizcanım bi tanıdığım var oğuz diye, çok tanımam akrabamız olur ama, çok sessiz, içine kapanık, dünyayla ilgisiz duran bi tip. o yüzden o aklıma geldi direkt. metin de onun abisi :) o da çok konuşkan, karışkan, çok da sevemediğim bi tip :) biraz önce burdaki yazıları okuyunca öğrendim ben de ayrıntılı ultrasona girildiğini, tatilden yeni döndüğüm için doktoruma randevu almamıştım daha, dönünce gel demişti. biraz önce doktorumu aradım, ayrıntılı ultrason için geleyim mi haftaya 20 haftalık olcam dedim, o da bana dedi ki, önce muayeneni yapalım haftaya, 22. haftanda ayrıntılı ultrason isticem dedi. ben de şimdilik bu kadarını biliyorum, ayrıntılı ultrasonda neye bakıyorlar bilgim yok, bilen biri anlatırsa seviniriz :)
Benim boy 173, hamilelikten once 58 dim simdi 63_64 oldum. 5 aylik iz bizde. Arkadan bakinca kimse inanmaz da onden bakinca karnim epeyce buyudu..kızlar ben 51 kiloyla başladım şuan 57 yim sizler ne durumdasınız 6 ayımıza girdik 5+1 iz yanı :) doktorum gayet guzel sağlıklı dedi boydan normal gözüküyor da 175 olunca
onlar büyür sen farkında olmadan maşallah ya ne güzel ikiz oh ben çok sevyroum ikizleri aslında zayıfta değilmişsin beni düşününce gayet normalmişsin hamilelik öncesi ben 51 dim 175 boya düşün yanı hayatımda ilk kez kendimi 57 gördüm max 52 oluyordum çünki junyırın boyu kilosu çok şükür gayet güzel şuan sanırsam 400 olması gerek ayın 21 nde kontrolüm var sende nasıl önden gidiyor çocuklar sonuçta ikiz bunlar 1 kilo yerine 2 kilo olcak demek oluyor gayet normal yani hangi dr a gidiyorsun senBenim boy 173, hamilelikten once 58 dim simdi 63_64 oldum. 5 aylik iz bizde. Arkadan bakinca kimse inanmaz da onden bakinca karnim epeyce buyudu..
Benimki ikiz. Calisiyorum da.
Dr kilo alman gerek dedi. Tek gebelik 10, cift gebelikte 15 kg alinmasini oneriyoruz dedi... ben kendimi bildim bileli kilo alamiyorum ki, bi ara 53 kiloydum hep
Kiloyla basim belada sahiden, alanlar nasil aliyor yahu,ne zormus bu is
Senin tek oldugu icin iyi sanirim kilon.
Bebegin kilosu nasil? Bana onden gidio bebekler dedi ama bende kilo yok,nasi buyuyo bu cocuklar acaba..
çok tşk ederim bilgilendirdiğiniz için, 20 dk değil isterse 1 saat olsun izlerim ben yaa :) şu ara çok özledim zaten bebişimi, gün sayıyorum randevuma. doktor detaylı incelerken sen de anlayabiliyomusun görüntüden, yoksa daha da incelediği için bizim anlayamadığımız bi görüntü mü?kızlar ben size bahsetmiştim ya ayrıntılı ultrasondan 25. hafta geç oluyomuş ama 22. hafta iyi bence bende 20. haftamda gitmiştim bence önemli bişey bebişin her yerini inceliyo ayrıntılı kalp-mide-mesane-eller-ayaklar-kalp-göz-beyin aklınıza gelen tüm organları yani bence rutin gittiğiniz doktorunuzun önermesi gereken bişey. :) ama baya bi uzun geliyo valla bize 20 dk baktı Allahtan herşey normal çıktı da rahatladı içimiz
çok tşk ederim bilgilendirdiğiniz için, 20 dk değil isterse 1 saat olsun izlerim ben yaa :) şu ara çok özledim zaten bebişimi, gün sayıyorum randevuma. doktor detaylı incelerken sen de anlayabiliyomusun görüntüden, yoksa daha da incelediği için bizim anlayamadığımız bi görüntü mü?kızlar ben size bahsetmiştim ya ayrıntılı ultrasondan 25. hafta geç oluyomuş ama 22. hafta iyi bence bende 20. haftamda gitmiştim bence önemli bişey bebişin her yerini inceliyo ayrıntılı kalp-mide-mesane-eller-ayaklar-kalp-göz-beyin aklınıza gelen tüm organları yani bence rutin gittiğiniz doktorunuzun önermesi gereken bişey. :) ama baya bi uzun geliyo valla bize 20 dk baktı Allahtan herşey normal çıktı da rahatladı içimiz
biz 19+5iz, şimdiye kadar hiç kilo almadım. 58 ile hamile kaldım 1 kilo verdim, hala 57 kiloyum, açıkcası kilo almaya da korkuyorum, boyum 168, belimde fıtık da var, fazla ağırlık taşıyabileceğimi pek sanmıyorum, sadece bebeğe kilo aldıran şeyler yesem yeterli heralde :) 5. aydan sonra 4-5 kilo alırsın diyorlar. açıkcası tedirginim. zaten iş yerinde oturmaktan basenim olmuş. deli oluyorum, bacaklarım kalınlaştı iyice. vücudun üst bölgesine kilo alsam sorun olmayacak da, sadece alttan alınca kötü oluyokızlar ben 51 kiloyla başladım şuan 57 yim sizler ne durumdasınız 6 ayımıza girdik 5+1 iz yanı :) doktorum gayet guzel sağlıklı dedi boydan normal gözüküyor da 175 olunca
CNM ÇOK DERTLENME YA O KİLO EMZİRME OLDUĞUNDA BİDE UYKUSUZLUK DÖNEMİNDE ÖYLE BİR GİDİYORMUŞKİ BEN BİLE 34 GİYEN BEN HAYATIMDA 52 DEN YUKARISINI GÖRMEDİM ÜSTÜNE 6 KİLO ALDIM 5 AYDA GAYET NORMAL SENİN SEN HERSEYDEN KARARINCA YE VİTAMİNLERİNE YEDİKLERİNE DİKKAT ET ABUR CUBUR TÜKETME Kİ GEREK YOK MEYVE YE SEBZE YE BOL BOL ET YE EKMEK ÇOK YEME PİLAV AZINDA AZI YE CEVİZ BADEM ZEKA YÖNÜNDEN ÇOK İYİ GELİYOR ATIŞTIR BENDE ÇALIŞIYORUM TASARIMCIYIM AKSAMA KADAR OTURUYORUM BASEN KONUSUNDA BNM YOK AMA BNMDE SÖYLE SORUNUM VAR SENİN G,B, KOLAY DOĞUM YAPAMAM SEN BASENLİ OLDUĞUN İÇİN PELVİS BÖLGEN GENİŞ VE BU DOĞUMU KOLAYLAŞTIRAN ETKEN BENDE TAM TERDİ DARALDIKCA DARALIYOR KORKUYORUM NORMAL YAPAMASSAM DİYE SEZRYAN İSTEMİYORUM ÇÜNKİçok tşk ederim bilgilendirdiğiniz için, 20 dk değil isterse 1 saat olsun izlerim ben yaa :) şu ara çok özledim zaten bebişimi, gün sayıyorum randevuma. doktor detaylı incelerken sen de anlayabiliyomusun görüntüden, yoksa daha da incelediği için bizim anlayamadığımız bi görüntü mü?
biz 19+5iz, şimdiye kadar hiç kilo almadım. 58 ile hamile kaldım 1 kilo verdim, hala 57 kiloyum, açıkcası kilo almaya da korkuyorum, boyum 168, belimde fıtık da var, fazla ağırlık taşıyabileceğimi pek sanmıyorum, sadece bebeğe kilo aldıran şeyler yesem yeterli heralde :) 5. aydan sonra 4-5 kilo alırsın diyorlar. açıkcası tedirginim. zaten iş yerinde oturmaktan basenim olmuş. deli oluyorum, bacaklarım kalınlaştı iyice. vücudun üst bölgesine kilo alsam sorun olmayacak da, sadece alttan alınca kötü oluyo
ayrıntılı ultrason için doktorum 21. haftayı uygun gördü bütün organlarını ve vücudunu inceliyorlar detaylı bilgi veriyorlar.canım bi tanıdığım var oğuz diye, çok tanımam akrabamız olur ama, çok sessiz, içine kapanık, dünyayla ilgisiz duran bi tip. o yüzden o aklıma geldi direkt. metin de onun abisi :) o da çok konuşkan, karışkan, çok da sevemediğim bi tip :) biraz önce burdaki yazıları okuyunca öğrendim ben de ayrıntılı ultrasona girildiğini, tatilden yeni döndüğüm için doktoruma randevu almamıştım daha, dönünce gel demişti. biraz önce doktorumu aradım, ayrıntılı ultrason için geleyim mi haftaya 20 haftalık olcam dedim, o da bana dedi ki, önce muayeneni yapalım haftaya, 22. haftanda ayrıntılı ultrason isticem dedi. ben de şimdilik bu kadarını biliyorum, ayrıntılı ultrasonda neye bakıyorlar bilgim yok, bilen biri anlatırsa seviniriz :)
çevremde anlamını bilmeyenler hemen dalga geçiyor zaten ama anlamını bilenler ne kadar anlamlı olduğunu söylüyor ben o yüzden iki isim düşünüyorum kendisi hangisini kullanmak isterse... ama kimya ismini koymakta kararlıyım çünkü kimya hatunun hayatı beni çok etkiledi inanıyorum ki ilerde kızım da bu ismi kullanmaktan gurur duyacak. annesine benzerse zaten inatla da bu ismi kullanacak. tavsiyen için teşekkür ederimcanım oğulcan ismini çok severim, ama şahsi fikrim kimya ismi bu devirde biraz dalga konusu olabilir. sen güzel duygularla koyarsın bu ismi, ama kimse neden koyduğunu ya da mevlananın kızının ismi olduğunu anlamaz, okulda çocuğunla dalga geçerleryine eskilerden düşünürsen mihrimah da güzeldir tavsiye ederim, ipek, inci, bahar, liva, diğer tavsiyelerim. inş. yardımcı olabilmişimdir.
çok tşk ederim bilgilendirdiğiniz için, 20 dk değil isterse 1 saat olsun izlerim ben yaa :) şu ara çok özledim zaten bebişimi, gün sayıyorum randevuma. doktor detaylı incelerken sen de anlayabiliyomusun görüntüden, yoksa daha da incelediği için bizim anlayamadığımız bi görüntü mü?
biz 19+5iz, şimdiye kadar hiç kilo almadım. 58 ile hamile kaldım 1 kilo verdim, hala 57 kiloyum, açıkcası kilo almaya da korkuyorum, boyum 168, belimde fıtık da var, fazla ağırlık taşıyabileceğimi pek sanmıyorum, sadece bebeğe kilo aldıran şeyler yesem yeterli heralde :) 5. aydan sonra 4-5 kilo alırsın diyorlar. açıkcası tedirginim. zaten iş yerinde oturmaktan basenim olmuş. deli oluyorum, bacaklarım kalınlaştı iyice. vücudun üst bölgesine kilo alsam sorun olmayacak da, sadece alttan alınca kötü oluyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?