2015 Aralık anneleri burayaaa :)

bi git bakalım bgn son durumu bizede yaz RABBİM böyle kıpırdadığını göstersin sana

valla cok keyifi benim için
tepiklerle uğraşıyoruz oyle şirince bişi orda olduğunu hissettiriyor efe kerem :) aralık gelsin diye sabırsızlanıyoruz

kızlarrr merhaba alışverişe başladınız mı bakalım neler aldınız yada alıcaksınız ayyy heyecanlıyım :)

sadece 18. haftada arada sırada toplanmalar oluyordu belli bir yerde ama artık onlarda yok.
canım ben de 18in sonu ve 19. haftanın başında hiç hissetmedim, karnımda da çok sancılar vardı anlam veremediğim. normalde kıpırdanışları varken birden kesilince çok panik olmuştum, sancım geçti ve 1 gün sonra tekrar başladı hareketlenmesi. çok sevinmiştim. ve dikkat ettim. ne zaman sancım olsa karnım biraz daha büyüyor ve o süreçte bebekten hiç ses çıkmıyor. Rabbim hayırlısını versin. çok daha ileriki haftalarda kıpırdanışlarını belli aralıklarla dinlemek daha önemli, bir gün kıpırdamasa takibini yapmalıyız. ama ilk dönemlerde zaten sürekli kıpırdanmıyorki..

kızlarrr merhaba alışverişe başladınız mı bakalım neler aldınız yada alıcaksınız ayyy heyecanlıyım :)
4lü zıbın takımı alarak açılışı yaptım. 4 tanesi 30 liraya bulunca ucuz buldum sayıyorum :) C&A dan aldım. onun dışında hediye falan geldi. açıkcası neyi ne zaman almamız gerektiğini bilmiyoruz.. kış bebeği olcak sonuçta. sezon bile açılmamıştır :)

slm kizlar nasilsiniz bakalim nasil gidiyo hamilelik
sancılarım var 1 haftadır. karın ağrısı şeklinde. neden olduğunu bilmiyorum. ama akşama kadar sürdü dün.. sizde de oluyor mu? hani hamileliğin balayı dönemi bu dönem derler ya, hani nerde o dönem yoksa tehlikeli bi durum mu var bilemedim ki Allah korusun..

KIZLAAAR, benim de size bir sorum olacak. 57 kilo ile hamileliğe başladım. boyum 168. şu an 5. ayıma girmek üzereyim. şimdiye dek hiç kilo almadım. bebiş almış ama onda sorun görünmüyo. bacaklarım aşırı kalınlaştı. belden aşağı kiloluyum sanki.. eski çıtı pıtı halimden eser yok. belden yukarısı incecik.. oturarak çalışıyorum onun da çok etkisi var ama ben artık yemek yemeye korkar oldum.. ekmek de çok yemiyorum dikkatli yiyorum yediklerime.. bundan sonra birden kilo alacam diye ödüm kopuyor.. dün tartıldım yatmak üzereyken. 59,9 çıktım. tartım bozuk heralde uzun zamandır kullanmadığım bir tartıydı. şok oldum görünce. geçen hafta hala 57ydim.. birden bu kadar artmış olamam dimi yardım edin akıl verin kalçalarımdaki kiloyu nasıl kontrol edebilirim? fitnessa yazılsam hem sıkılaşsam hem kilomu korusam olur mu ki? 70 kiloya yaklaşmayı bırakın 60lı kilolar bile beni çok korkutuyor yanlış anlaşılmasın diyet yapmam zaten yasak bu dönemde de.. en azından bebek kilo alsın ben almıyım istiyorum son aylara kadar.. mümkün mü bu ?

kızlar sağlık ocağından aradılar ben normalde özel hastaneye gidiyorum tetanoz aşısını onlar yapmıyormu sağlık ocağı biz yapıyoruz diyro ama

SAKIN ÖYLE FITNIS FELAN düşünme doktora sormadan ALLAH KORUSUN BEN eski spor yapanlardan olarak normalde ağır spor yaparım junyırdan sonra yapmıyorum kilomu evet bende aldım hatta ben ömrunde 52 den yukarı çıkmamış insanım daha 5,5 ayımda 58 oldum hatta gecen ay 1 ayda 3 kilo almışım popom sişti resmen göğüslerim felan ama çok takmıyorum çünki doğumda normal olarak 8 10 kilo veriyorsun direk sonra emzirme süreci ve hareketli zamanlar 5 kiloda öyle normale dönüyorsun bnm boyumda 175 51 kiloyla hamile kaldım düşün artık oturarak çalışıyorum bide senin aldığın kilo 5 ay içinde gayet normal hatta az bile yani sakın sormadan spor yapma yapacağın en önemli şey hamilelik egzersizleri ve yüzme yürüyüş başka şeylere gerek yok yediklerini kesme aksine sağlıklı ve az yemeye dikkat et hamur işi yeme pilavı kes ekmek tam tahıl 1 2 dilim tüket makarna yeme öğünlerinin saaatini fazla kaçırma aralarda meyve yada hafif bisküviler ye çikolata cips gibi aburcubur hiç yeme bnm normal hayatımdada böyle şeyler yoktu şuanda yok normalde de sağlıklı beslenirdim hala öyleyim ona rağmen kilo aldım ama bu bebeğime sağlık getircek süt bezleri doluyor kalça konusunu bende çözemedim :) erkek olunca öyle oluyormuş :)

kızlar sağlık ocağından aradılar ben normalde özel hastaneye gidiyorum tetanoz aşısını onlar yapmıyormu sağlık ocağı biz yapıyoruz diyro ama
sağlık ocağı yapıyor canım boşuna özele gitme gerek yok sağlık ocağına yaptır bende normalde özele gidiyorum doktorum dedi sağlık ocağında yaptır 2 hafta oldu yaptıralı bende sıkıntı yok yane

normalde ben doğum paketi yaptırdım onun içinde vardır sanıyorum du bi bakayım bulursam :)

canım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.ayy göğsüm şişsin ben razıyım popom şişeceğine, ne bilim sonradan zayıflayacağıma eminim ama eşime kötü görünmek istemiyorum. bide hiç kilo almadığım halde akrabalar şişmişsin şuna bak falan dediler. o kadar moralim bozulduki.. yürüyüş konusuna gelince ben eve yorgun geliyorum, düzenli olarak yürüyüş yapamıyorum eşim çıkmak istemiyo o yüzden fitnessa gidersem en azından koşu bandında düzenli şekilde yürürüm diye düşünmüştüm. kendimi yormadan. hamilelik pilatesi de çok istiyordum ama bulamıyorum buralarda. peki hamilelik egzersizleri nasıl oluyor? nefes egsersizi gibi bişey mi ?

yok cnm açma germe felan bak sana bir kitap önereyim ayşe öner hamilelik doğum ve bebek bakım kitabı inanılmaz güzel bir kitap bende çok yorgun oluyorum tasarımcıyım beynim çatlıyor ama eve gidince yolda bir iki tur atıyorum iş yerinde öğle arası turluyorum derken öyle geçiyor ya takılma popo olayına aksine güzel duruyor valla jenefer loper gibi :) benim hoşuma gitti etrafmı ay o etrafı sorma bana bile diyorlar bu ne hal popo göğüs ve karından ibaretsin diye :) cidden ben baya kilo aldım yani 5 ayda dr da korkuttu 1 ayda 3 kg nasıl aldın böyle giderse diyetisyene göndercem diye hayır çok yemek yemiyorumki yani sağlıksız yemiyorum ama çok meyve yiyorum sanırım o etkiliyır :) ay napim ya takmıyorum artık bu bahsettiğim kitapta egzersizlerde yer alıyor bacaklarının sıkılaşması popo sıkılaşması ve doğumda daha kolay yapabilmek için bel ve pelvis yani kalça kemiklerinin kaslarının daha sert olup dayanıklı olmasını sağlıyor ben kitabı yarıladım müthiş bişi her hamile insanın kesinlikle okuması lazım şiddetle tavsiye ediyorum okadar kitap okurum en beyendiğim buydu birde gerçi bu önereceğim çocuk gelişimiyle ilgili gözde erdoğan pedagog bir kadın bilmem duydunuzmu süper dadı vardı onun kitap ı müthiş onuda alın:)

canım bende özele gidiyorum ama geçen hafta hastaneden aradılar tetanoz aşısı için bende tereddüt ettimde doktorum vurdur dedi. zaten iki kürmüş yani bir ay sonra bi daha gidicem sonra biticek:) hiç özele gitmeye gerek yok bencede :)

canımcımmm ya kiloyu dert etme ama sana bir tavsiye kilo ölçümü yapacaksan tartıya sabah ac karnınla çık en dogru kiloyu ozaman alırsın zaten her gün tartılma haftada bir tartıl. onun dışında bende 5.5 ayda 7 kilo almışım doktor çok aşırı değil dedi ama benide korkuttu ama bi yandan da yemeklerim düzensizdi araları cok uzun tutuyormuşum. Geçen haftasonu şeker ölçümüm vardı ve ne yazıkki sınırda çıktım doktor diyet önerdi ama bu diyet hamilelere göre yani istersen sende yapabilirsin sonuçta içerik olarak Kızartmalı-yağlı gıdalar-patates-pirinç-makarna-börek-simit-şeker-reçel-çikolata gibi zararlı gıdalar yok ama zaten olmaması gerekiyodu ben biraz kaçırmıştım son dönemde. şimdi üç bir haftadır düzenli besleniyorum ve ara öğün yapıyorum atıştırmalık bugun bir kilo vermişim ama bebek saglıklı. Sende şeker yoksa arada hafif sütlü tatlılar yiyebilirsin bence ama yürüyüş ve yüzmede ekledim. eşin gelmese de sen yarım saat yürü içinde rahat ediyo bebek içinde iyi. Bu bebişler farklı bir sorumluluk yahu. Birde arkadaşın bahsettiği kitabı bende aldım orda var egzersizler güzel bir kitap:) son olarak takma kafana taktıkca kilo alırsın birde hiçte çirkin değilsin bebek büyütüyoruz kolay değil:)

valla cok keyifi benim için
tepiklerle uğraşıyoruz oyle şirince bişi orda olduğunu hissettiriyor efe kerem :) aralık gelsin diye sabırsızlanıyoruz
aynen yaa artık içimizde cidden bebiş oldugunu hissettiriyolar valla artık babasına da gösterdiğimde tekmeleri dışardan görünüyo çok komik geliyo bana:) 4 ay gözümde büyüdü ya biran önce gelsin ış ayı hiç bu kadar hevesle kışı beklememiştim:)

yaa bizde indirimde bebek arabası bulduk e bebekten onu aldık bebişimizin ilk arabası hazır ben kıyafet anlamında pek bişey almasamda kayınvalidem bu konuda benden önce davrandı bir sürü yenidoğan ve sonrası için kıyafet ana kucagı falan almış:) kısıtlamıyorum torun heyecanını yaşasınlar diye ama bana bişey kalmadı:)

WEBDENAL DİYE BİR SİTE VAR KIZLAR YAZIN ÇIKIYOR ORDA ÇOK GÜZEL VE İNDİRİMLİ YENİDOĞAN TAKIMLARI SET HALİNDE ÇIKIYOR BEN ALDIM ÇOK KALİTELİ GELDİ ÇOKTA BEYENDİM 20 Lİ SETİ 84 TL YE ALDIM VALLA ÖNERİRİM :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…