2015 Aralık anneleri burayaaa :)

KARPUZ HEM ŞEKER HEMDE SU İÇERDİĞİ İÇİN BACAKLARINDA ÖDEM OLUŞTURMUŞTUR VÜCUDUNDA KİLO DEĞİL SU YANİ ÖDEM MEVCUT BACAGININ ÖN KISMI VARYA KEMİK TARAFINA DOĞRU ORAYA BAŞ PARMAĞINLA BASTIR ACIR BİRAZCIK 5 10 SN BEKLE BIRAK İÇİNE ÇÖKÜKLÜK VARSA ÖDEM MEVCUT VUCUDUNDA ALMIŞ OLDUĞUN TOPLAM KİLO GAYET NORMAL BU AYLARIN TOPLAMINA GÖRE ABARTILCAK BİŞEY YOK 4 KİLO GAYET NORMAL FAKAT SANA ÖNERİM OKADAR KARPUZ YEME SAĞLIKLI ŞEYLER TÜKET

Sen de haklısın canım, dediğin gibi, kızın hangisini kullanmak isterse onu kullanır. anlamı da çoook önemli ismin, sen onu düşünerek koyuyorsun bu ismi. inş. değerini bilir. hakkımızda hayırlısı olsun cnm

boyun kaçtı bilmediğim için yorum yapamadım canım. ödem ise eğer gerçekten, doğumdan sonra hepsi hızla gider inş. ama ya ödem değilse nolcak demi. bide kilo alınca yırtılmalar varisler oluyo. zararı en azına indirsek iyi olur tabi. ben meyvenin anneye değil de bebeğe çok kilo aldırdığını duyuyorum hep. bi arkadaşım çok yiyomuş şu an 7 aylık daha 2 ayı olmasına rağmen karnı kocaman olmuş maşallah. nerdeyse doğurcak gibi. o da çok iyi değil bu sefer karında çatlak oluyo falan. ama kızda 1 kilo fazlalık bile yok. sadece karnı sipsivri çıkmış. ne kalça ne göbek inanki hiç almamış. acaba öyle olması iyi bişey mi emin değilim. ben de aşırı yediğimi düşünmüyorum, ama tek nedeni hareketsizlik bence. ramazanda da geç yiyip yattık. iş yerinde yemek ye otur, akşama kadar yürümedik. akşam da yürüyüşe çıkmazsak belden aşağının kilo alması gayet kaçınılmaz

Ben buradaki annelere göre daha minyonum 155 boy 46 kilo ile hamile kaldım, 22. haftaya bugün girdik, 53 kiloyum. Bebek, 21+4te 395gr. idi. Ki o tarihte ayrıntılı ultrasonumuz vardı. Ayrıntılı ultrasonda rahimde çift taraflı çentik çıktı, sadcee kontrol edilmesi lazım dedi çeken uzman ve 30. haftada tekrar gelin tekrar bakalım dedi. Kendi doktorum ise, Kontrol edeceğiz, biraz küçük doğacak gibi dedi, çentik demek 2,5un altında doğabilir demek dedi.
tek taraflı olması çift taraflı olması farklı farklı durumlar var doktor çok tehlikeli gibi konuşmadı. çünkü 30. haftada düzelebiliyormuş.
Bunları yazmamın nedeni açıkçası, ileride annelerde de çıkarsa aradıklarında bir kii bulabilsinler diye, bu durumla ilgili gelişmeleri foruma yazacağım çünkü ben araştırdım, 1 2 kişi yazmış ama sonra gelişmeleri yazmamışlar. Sadece bir bloger kız buldum, anlatmış uzun uzun ne olduğunu neden olduğunu çocuğunda herhangi bir sorun yok son aylarda gayet iyi gelişmiş ve sorunsuz bir çocuk olmuş.
Her şey güzel giderken doktor korkutmasa bile ufacık bir aksilik oluşunca internetten bakayım da dersen vay haline, ölmüşsün ağlayanın yok

inşallah dediğin gibi düzelir canım. yapı meselesi demek ki, olabilir, bence de çok ciddi bir durum gibi gelmedi. Allah can verdikten sonra gerisi de gelir inş. Rabbim sağsalim sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin çocuklarımızı..

yaa bende çok özlüyorum ne kadar baksanda daha da bakasın geliyo:) doktor incelerken acıkcası bazılarını anlıyosun bazılarını anlayamıyosun tabi nefesini tutup doktorun dediklerine ve bebişe konsantre oluyosun bazen hiç yutkunmadıgımı farketmiştim heyecandan:) mesela göz cukurlarına el ayak parmaklarına bakıyo onlar gayet anlaşılır ama iç organlarını onlar anlıyo tabi:) ama normal dedikce rahatlıyosun herkesin bebişi normal ve sağlıklı büyüyodur inşallah :)

merhaba kızlar bende aralık annesi olucam inşallah ikinci gebeliğim cinsiyetine kız dedi doktorum ama neden se kız gibi hissetmiyorum ayın 12sinde randevum var ayrıntılı için gün verirmi bilmiyorum 21+6 olucam bakalım cok heyecanlıyım minişimi görücem :)

merhabaa canım:) kız annesi olup olmayacagın artık netleşir 12 sinde:) ama ayrıntılı için bu haftalarda gitmen gerekiyo diye biliyorum bence sen araştır ayrıntılı ultrasonbiraz farklı oldugundan kendi doktorun bakmayabilir ben devlet hastanelerine baktım 1 ay sonraya veriyolardı zaman geçmiş oluyo yani özelde yaptırdım. bilgin olsun:) minişinin keyfi yerindedir umarım:)

Çok teşekkürler. Bebeğe giden damarlardaki kan akışının ileriki aylarda bebeğe yetmeyeceği gibi bir durum oluşuyormuş ve fiziksel gelişim geriliği söz konusu olabiliyor. Ama tabiki yetebilir de. Kısmet Allaha dua edip bekleyeceğim. Kimbilir başka anneler neler öğreniyor detaylı ultrasonda internette paylaşım yapanlar sadece sorunsuz olan veya ufak sorunu olanlar, Bir problemi olan derdine düşer buralara girip yazmaz haliyle. Bende konuyla ilgili bu sorunu yaşan ve sonucunu yazan bulamadım.
Neyse sizin de dediğiniz gibi Allah can vermiş sağlıkla doğsun diye boşuna denmiyor. İnşallah tüm hamileler sorunsuz doğum yapsın.

insallah artik belli olur alisveris yapmak istiyorum ama cinsiyet belli olmadigi icin bise alamiyorum egerki gec zamana verirlerse ayrintili tarihini ozelde yaptiririm bende

oguzdan vazgectim canim zaten :) dr saolsn tenezzul edip telime cikmadi sekreterine dedi sekreteri bana. oyle dondu konusma.. bende baska dr dan randevu aldim. artik o kdina gtmicem. bide biz bilgilendiriyoruz dio ozaman ben nie magdur oluyorum.

Maslak acibademdeyim canim, 18gun once 280 gr ve 270 gr geldiler. 14Unde kontrolum var. Bi kac gun onden gidiolar,iyi dedi dr. Ama senin kilo alman lazim dedi
Sanirim 1kg gecince ikiz oldugu icin hizli buyuyemeyecekler.
Derdim kilo da degil aslinda,saglikli sihhatli olsunlar yeter. Dogum zor mu olur kilo az alinca,o beni endiselendiriyor..

günaydın bayanlar. bana bi akıl verin. 18. haftada ara ara karnımda toplanmalar oluyordu fakat 20. hafta oldu hiç bir hareket yok. ikinci hamileliğim ilkince çok erken hissetmiştim sizler ne durumdasınız. ben mi evham yapıyorum yoksa doktorumda izin de. birde ne tarafa yatarsanız bebek o tarafamı düşüyor. benim hareket yok ama ne tarafa yatarsam yatayım bebek o tarafa düşüyor.

simdiye kadar hicmi hissetmedin,yoksa 2 haftadir mi hissetmiyorsun

evhamlılık canım bişey olsa sen sancı cekerdin ve o sancı anlatılmaz bazı bebişler sakin oluyor anne karnında banada oluyor bazı günler hiç hareket yok ertesi gün dersin içerde basket atıyor kaç gün oldu senin hissetmiyorum dediğin süreç ayrıca zaten tam olarak hissetmeye bailadığı dönem 6 aydan sonra net olarak hissediyorsun

çok şüpheye düşersen devlet hastanesine bi ultrasyona gir başka bir doktora illa kendi doktorun şart değil hareket ettiğini görürsün şekerli şeyler yiyip biraz bekle oda çocuğu hareketlendiriyor çikolata özellikle

hiç hareketlerini hissetmedim 18. haftada toplanmalar oluyordu sadece hatta bi gün boyunca o toplanmalar yüzünden yatmak zorunda kaldım. ama sonrasında hiç toplanma olmadı. hiç de hareket yok.

geçen gün bi sürü çikolata yedim yattım hareket takibi yapmak için ama hiç kımıldamadı. öğleden sonra kontrole gidicem randevu aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…