canan karataya bakarsan kesinlikle yaptırmamalısın ama zararlı olan tüm yiyecekleri kesmelisi bebek için ve senin için.. diğer taraftan doktorların çogu ona gıcık oldugu için hayır diyo şekerin var mı yok mu öyel anlaşılmaz yükleme yapmamız lazım. bence benim fikrim için rahat etsin dersen ve bebek için düşünürsen doktora idrar testinden de anlaşılabiliyor muş ben idrar testiyle açlık tokluk kan şekerime baktırmak istiyorum ama yükleme istemiyorum de.. en azından vücüdüna şeker girmemiş olurbu durumda yaptırcakmısınız ben yaptırmak istemiyorumn yaaa ve bu hafta tahlillerim var off offf napcam ben
ben tokluk şekerime baktırdım 72 çıktı. açlığa gerek yok dedi düşünmüyosan. şu durumda zaten şekerim normalmiş Allahtan. ikilemde kalmamış oldum. dediğin gibi sağlıklı beslenirsen herşeyden canım çekiyo diye tatlıya tuzluya abanmazsan yürüyüş yapar sporunu yaparsan sorunlu bi hamilelik olacağını düşünmüyorum..canan karataya bakarsan kesinlikle yaptırmamalısın ama zararlı olan tüm yiyecekleri kesmelisi bebek için ve senin için.. diğer taraftan doktorların çogu ona gıcık oldugu için hayır diyo şekerin var mı yok mu öyel anlaşılmaz yükleme yapmamız lazım. bence benim fikrim için rahat etsin dersen ve bebek için düşünürsen doktora idrar testinden de anlaşılabiliyor muş ben idrar testiyle açlık tokluk kan şekerime baktırmak istiyorum ama yükleme istemiyorum de.. en azından vücüdüna şeker girmemiş olur
YA BEN NORMALDE SPOR YAPAN BİRİYİM VE TATLIYLA ÖYLE ARAMDA YOK ABUR CUBUR BİLE YEMİYORUM HELE ÖYLE ÇİKOLATA SEKER GİBİ ŞEYLER BANA TERS TAM BUĞDAY EKMEĞİ YİYORUM SABAH AKSAM ÖĞLE EKMEK YOK NORMAL HAYATIM ZATEN SAĞLIKLI GEÇİYOR ŞEKER NİYE YÜKLEMELİYİM ONA ANLAM VEREMİYORUMben tokluk şekerime baktırdım 72 çıktı. açlığa gerek yok dedi düşünmüyosan. şu durumda zaten şekerim normalmiş Allahtan. ikilemde kalmamış oldum. dediğin gibi sağlıklı beslenirsen herşeyden canım çekiyo diye tatlıya tuzluya abanmazsan yürüyüş yapar sporunu yaparsan sorunlu bi hamilelik olacağını düşünmüyorum..
bazı hastaneler standarda bindirmiş demekki herkesten istiyorlar.. bence sen testini yaptır için rahat etsin yine yükletme nolcak sanki. sana doktor yüklemek gerek dedi mi ki? tam okuyamadım yoğunluktan yazılarıYA BEN NORMALDE SPOR YAPAN BİRİYİM VE TATLIYLA ÖYLE ARAMDA YOK ABUR CUBUR BİLE YEMİYORUM HELE ÖYLE ÇİKOLATA SEKER GİBİ ŞEYLER BANA TERS TAM BUĞDAY EKMEĞİ YİYORUM SABAH AKSAM ÖĞLE EKMEK YOK NORMAL HAYATIM ZATEN SAĞLIKLI GEÇİYOR ŞEKER NİYE YÜKLEMELİYİM ONA ANLAM VEREMİYORUM
YOK BANA SÖYLE SÖYLÜYOR DAHA AÇLIK KAN TESTİME BAKMADAN DİYORKİ BU BAKANLIĞIN GETİRDİĞİ BİR YASA BİZİM ELİMİZDE DEĞİL YAPTRIMAK ZORUNDASIN DEDİM İSTEMİYORUM AMA OZAMAN İMZANI ALICAZ DEDİbazı hastaneler standarda bindirmiş demekki herkesten istiyorlar.. bence sen testini yaptır için rahat etsin yine yükletme nolcak sanki. sana doktor yüklemek gerek dedi mi ki? tam okuyamadım yoğunluktan yazıları
tabi tahmin ediyorum ama bence şeker yüklemesi yaptırmadan önce açlık tokluguna baktır sorun yoksa hiç içme şekerli suyu imzala yani. mesela ben 150 gr şeker yüklemiş oldum toplamda sınırda çıktı ama vücudum belki dogal olarak o kadar şeker tüketmediğimden yüksek tepki verdi ama normalde ölçümlerim gayet iyi yani.AYNEN ONLARI YAPTRCAM AMA ŞEKER YÜKLEMESİ İSTEMİYORUM DİYCEM İMZA ALIYORLARMIŞ ÜZERLERİNE SORUMLULUK ALMAMAK İÇİN ÖYLE DEDİ DR
Ben zayıf olmama rağmen yani 46 ile hamile kaldım ama ilk doktor kontrolümde doktoruma danışarak ertesi güne diyetisyene randevu almıştım, Kızılayda var devlet hastaneleri nasıl yoğunmu bilmiyorum ama bir çok özel hastanede 50 lira farkla bakıyorlar sanıyorum diyetisyene ise dediğim şey, ben bilinçli beslenmiyorum herkes kadar biliyoruz ama hangisi karbonhidrat hangisi protein ben bilmem bana bu süreçte yol göstermenizi rica edeceğim, gereksiz çocğa yaramayacak şeyleri yemeyim öğreneyim dedim, bana şunlar bunlar anlattı, ben sık tükettiğim bazı besinleri sordum, bazı besinler kafama takılıyordu, mesela mantarı çok severim acaba zararı olmasın diye düşünüyordum, balık, süt konusunda berbatımdır, bunları en az olup en fayda sağlayacak şekilde nasıl tüketilmeli konuştuk, her ay 1 kere gelebilirsiniz dedi. Örnek bir liste yaptı benim çalışma ve tüketim düzenime göre. ben ayrıca Canan karatayın hamileler için olan kitabını da okudum. Ha uyuyormusun dersen eh iste derim canımız alıştığı şeyleri arıyor sonuçta. Bakarsın dobiş olurum ben süreç sonunda ama eğer senin bu kadar korkun varsa çocuğuda az beslemiş olma bence diyetisyene git. Sonuçta gelişiyor o da neye ihtiyacı varsa onu ye. Eğer faydalı şey yiyerek kilo alırsan doğumda hepsi gider diyorlar. onu da bilemiyorumKIZLAAAR, benim de size bir sorum olacak. 57 kilo ile hamileliğe başladım. boyum 168. şu an 5. ayıma girmek üzereyim. şimdiye dek hiç kilo almadım. bebiş almış ama onda sorun görünmüyo. bacaklarım aşırı kalınlaştı. belden aşağı kiloluyum sanki.. eski çıtı pıtı halimden eser yok. belden yukarısı incecik.. oturarak çalışıyorum onun da çok etkisi var ama ben artık yemek yemeye korkar oldum.. ekmek de çok yemiyorum dikkatli yiyorum yediklerime.. bundan sonra birden kilo alacam diye ödüm kopuyor.. dün tartıldım yatmak üzereyken. 59,9 çıktım. tartım bozuk heralde uzun zamandır kullanmadığım bir tartıydı. şok oldum görünce. geçen hafta hala 57ydim.. birden bu kadar artmış olamam dimiyardım edin akıl verin kalçalarımdaki kiloyu nasıl kontrol edebilirim? fitnessa yazılsam hem sıkılaşsam hem kilomu korusam olur mu ki? 70 kiloya yaklaşmayı bırakın 60lı kilolar bile beni çok korkutuyor yanlış anlaşılmasın diyet yapmam zaten yasak bu dönemde de.. en azından bebek kilo alsın ben almıyım istiyorum son aylara kadar.. mümkün mü bu ?
Bebeği 6. aydan sonra sakın yanınızda ya da anne ile yatırmayın diyorlar çünkü 6. aydan sonra alışıyormuş. Okullarda bu bölüm öğrencilerine 6 ayı 1 gün bile geçirmeyin diyorlar 6 aya kadar da senle yatınca sen onu daha bebek diye bırakmak istemiyormuşsun, yatağın kenarına yanaştırılan sepet gibi yataklar fiyatlarını bilmiyorum ama isterseniz ona bakın, hem yerine alışır hem yanınızda olur. Sizin bileceğiniz iş tabii sonuçta baktığında Türkiye genelinde eminim yuzde 90 yanında yatırıyordurya kızlar ben bebek yatağı alacam ama eşim acelesi yok bebek 3 5 ay bizimle yatıcak diyor ya korkuyorum nasıl olcak bebek aramızda nasıl yatsın ya ezersek onu ayy
ben bir süredir girmiyorum siteye geriden başlayarak okuyorum burdan satıcı gibi görünmek istemem ama alışveriş konusu da açılmışken bu facebookta ta reklamı çıkan bir site var tutumluanne.com ben orada denk geldikçe bazı şeyler alıyorum, aklınıza gelen her şey temiz durumda satılıyor. Ve bu kitaplarda var, ben siteyi görmeden almıştım, Ayşe Öner Canan Karatay birde Akıllı bebeklerin oynadıkları 365 oyun (1 yaşına kadar eğitici aktiviteler) bende 3ünü birlikte oraya satışa koydum, satılan ürünlerden Kaçuv'a yardımda kalıyor. Ayşe Öneri tek başına satanlarda var. Bi inceleyinemzirmeye gelince anneler halalar görümceler mutlaka kendi bildiklerini anlatacağı için o konuda kaçarım yok öğretecekler :) egzersizler fotoğraflarla anlatılıyo o zaman desene. 30 uygun gibi. akşam daha detaylı bakayım da alırım kısmetse. sağol canım
şu ara o kadar borcun içindeyiz ki eşime diyetisyene gidelim demek istemiyorum. parası için kızmaz kesinlikle, sadece bana kızar abartıyorsun diye kesin.. 2 haftada 3 kilo almışım. 60 çıkıyorum tartıda. alışmaya çalışıyorum bu halime.. mantık yürütecek olursak ben vitaminli yemeliyim ki bebek benden alsın kilomu, en azından kendisi kilolu olsun demi :) bir de etrafımda çok duydum meyveyi çok yiyenin karnı kocaman oluyo sırf bebek alıyo kiloyu, anne fazla almıyo ama bu sefer karnı çatlayacak gibi kocaman oluyo gördüklerimin.. daha 7. ayda olup da 9 aylık gibi gösteriyorlar, bu sefer ödem oluyo bacaklarda yürüyemiyolar.. tabi doğumdan sonra hepsi gidiyo ama önemli olan doğuma kadar da rahatsızlanmadan gün geçirebilmek.. ben çok zararlı şeyler yediğimi düşünmüyorum, ama aşırı da güzel beslenmiyorum, senin gibi balık ve süt az tüketiyorum. ama hergün yoğurt, yumurta, peynir zeytin yiyorum düzenli, meyve varsa akşamları yiyorum, et yemeği pek yemiyorum benim de hatam orda.. kızartma makarna vs haftada 2 kere yiyorum.. bol bol salata yiyorum. canım pasta çekiyo onu yiyorum nadiren.belki çok zararlı değil bunlar ama bana ve bebeğime de faydası olmayan şeyler.. günü atlatıyorum ben sanırım ya, şimdi yazdıkça farkettim. bebeğim belki et, balık, ceviz, özlemiştirBen zayıf olmama rağmen yani 46 ile hamile kaldım ama ilk doktor kontrolümde doktoruma danışarak ertesi güne diyetisyene randevu almıştım, Kızılayda var devlet hastaneleri nasıl yoğunmu bilmiyorum ama bir çok özel hastanede 50 lira farkla bakıyorlar sanıyorum diyetisyene ise dediğim şey, ben bilinçli beslenmiyorum herkes kadar biliyoruz ama hangisi karbonhidrat hangisi protein ben bilmem bana bu süreçte yol göstermenizi rica edeceğim, gereksiz çocğa yaramayacak şeyleri yemeyim öğreneyim dedim, bana şunlar bunlar anlattı, ben sık tükettiğim bazı besinleri sordum, bazı besinler kafama takılıyordu, mesela mantarı çok severim acaba zararı olmasın diye düşünüyordum, balık, süt konusunda berbatımdır, bunları en az olup en fayda sağlayacak şekilde nasıl tüketilmeli konuştuk, her ay 1 kere gelebilirsiniz dedi. Örnek bir liste yaptı benim çalışma ve tüketim düzenime göre. ben ayrıca Canan karatayın hamileler için olan kitabını da okudum. Ha uyuyormusun dersen eh iste derim canımız alıştığı şeyleri arıyor sonuçta. Bakarsın dobiş olurum ben süreç sonunda ama eğer senin bu kadar korkun varsa çocuğuda az beslemiş olma bence diyetisyene git. Sonuçta gelişiyor o da neye ihtiyacı varsa onu ye. Eğer faydalı şey yiyerek kilo alırsan doğumda hepsi gider diyorlar. onu da bilemiyorum
facebookta dediğini tam olarak nasıl bulacağımı anlamadım ya. facebookta kadınlar kulubunun bi grubu var onu da takip ediyorum ama yönetici dışında paylaşım yapıldığını hiç görmedimben bir süredir girmiyorum siteye geriden başlayarak okuyorum burdan satıcı gibi görünmek istemem ama alışveriş konusu da açılmışken bu facebookta ta reklamı çıkan bir site var kadinlarkulubu.com ben orada denk geldikçe bazı şeyler alıyorum, aklınıza gelen her şey temiz durumda satılıyor. Ve bu kitaplarda var, ben siteyi görmeden almıştım, Ayşe Öner Canan Karatay birde Akıllı bebeklerin oynadıkları 365 oyun (1 yaşına kadar eğitici aktiviteler) bende 3ünü birlikte oraya satışa koydum, satılan ürünlerden Kaçuv'a yardımda kalıyor. Ayşe Öneri tek başına satanlarda var. Bi inceleyin
canımm kızma kendine hepimizin yaptığı hata ilk başlarda hamile kaldığımızda daha bi özen göstermemiz gerek gibi geliyo sonra yavaş yavaş rutine bindirip canımızın istediği şeylerden daha çok tüketmeye başlıyoruz farkında olmadan patates kızartmaları, börekler, makarnalar derken hamilelik ortasında tamda düzenli yemediğimizi kilo alınca keşfediyoruz. gerçekten ihmal edilmemesi gereken şeyler var tahıllı ekmek,yumurta,süt,yoğurt,et,balık,tavuk,sebze,salata ve ara öğünlerde ceviz badem gibi şeyler ve meyveler:) bunların yanında cok nadir pasta,tatlı,makarna gibi şeyler tüketirsek bide yürüyüş ve hamile egzersizi yaparsak artık bundan sonra gelen kilolar sıkıntı değil elimizden geleni yapıp bebeği de kendimizi de beslemiş oldugumuzdan takıntı yapmamalıyız bence :) gidecek çünkü onlar :)şu ara o kadar borcun içindeyiz ki eşime diyetisyene gidelim demek istemiyorum. parası için kızmaz kesinlikle, sadece bana kızar abartıyorsun diye kesin.. 2 haftada 3 kilo almışım. 60 çıkıyorum tartıda. alışmaya çalışıyorum bu halime.. mantık yürütecek olursak ben vitaminli yemeliyim ki bebek benden alsın kilomu, en azından kendisi kilolu olsun demi :) bir de etrafımda çok duydum meyveyi çok yiyenin karnı kocaman oluyo sırf bebek alıyo kiloyu, anne fazla almıyo ama bu sefer karnı çatlayacak gibi kocaman oluyo gördüklerimin.. daha 7. ayda olup da 9 aylık gibi gösteriyorlar, bu sefer ödem oluyo bacaklarda yürüyemiyolar.. tabi doğumdan sonra hepsi gidiyo ama önemli olan doğuma kadar da rahatsızlanmadan gün geçirebilmek.. ben çok zararlı şeyler yediğimi düşünmüyorum, ama aşırı da güzel beslenmiyorum, senin gibi balık ve süt az tüketiyorum. ama hergün yoğurt, yumurta, peynir zeytin yiyorum düzenli, meyve varsa akşamları yiyorum, et yemeği pek yemiyorum benim de hatam orda.. kızartma makarna vs haftada 2 kere yiyorum.. bol bol salata yiyorum. canım pasta çekiyo onu yiyorum nadiren.belki çok zararlı değil bunlar ama bana ve bebeğime de faydası olmayan şeyler.. günü atlatıyorum ben sanırım ya, şimdi yazdıkça farkettim. bebeğim belki et, balık, ceviz, özlemiştir
Sasirdim dogrusu tahmini diyorlar doktorlar ben 3 ayri doktora gorundum hicbiri net birsey konusmadi. Tasindik o yüzden hem burada hem de memleketimde doktora gorunuyorum çünkü dogumu memleketimde yapmayi dusunuyorum. Bana hep ayin 30 u ile 1 arasinda tarih veriolar
Hosbuldumm :)ozamam
facebookta dediğini tam olarak nasıl bulacağımı anlamadım ya. facebookta kadınlar kulubunun bi grubu var onu da takip ediyorum ama yönetici dışında paylaşım yapıldığını hiç görmedim
haklısın canım, durumumuzu çok güzel özetlemişsin. daha dikkatli olucam bundan sonra. tşk ederim :)canımm kızma kendine hepimizin yaptığı hata ilk başlarda hamile kaldığımızda daha bi özen göstermemiz gerek gibi geliyo sonra yavaş yavaş rutine bindirip canımızın istediği şeylerden daha çok tüketmeye başlıyoruz farkında olmadan patates kızartmaları, börekler, makarnalar derken hamilelik ortasında tamda düzenli yemediğimizi kilo alınca keşfediyoruz. gerçekten ihmal edilmemesi gereken şeyler var tahıllı ekmek,yumurta,süt,yoğurt,et,balık,tavuk,sebze,salata ve ara öğünlerde ceviz badem gibi şeyler ve meyveler:) bunların yanında cok nadir pasta,tatlı,makarna gibi şeyler tüketirsek bide yürüyüş ve hamile egzersizi yaparsak artık bundan sonra gelen kilolar sıkıntı değil elimizden geleni yapıp bebeği de kendimizi de beslemiş oldugumuzdan takıntı yapmamalıyız bence :) gidecek çünkü onlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?