2015 Aralık anneleri burayaaa :)

Doktorum 17. Haftamda parlak bağırsak bulgusunun söylemişti önce tepki vermedi beynim üstelik doktorda tek başına bi Önemi yok Demişti ancak eve gelip konuyu biraz internetten araştırınca panik olmuştum
Ağlamalar üzülmeler oysa hiç gerek yokmuş
Memlekette 3 ayrı doktora göründüm biri kadındoğum uzm diğeri radyoloji uzmanı diğeri perinotoloji uzmanı nihayetinde hepsi de böyle bişi olmadığını bazen ultrason cihazından kaynaklanabildiğini yani yanıltıcı bir görüntü verdiğini söylediler
AYRICA BU BULGU TEK BAŞINA HIÇ BIR ŞEY IFADE ETMİYORMUŞ ne olur ne kendinizi nede bebişinizi de boşuna üzmeyin bu bulgular belirleyici olmuyormuş ve belli bir süre sora kendiliğinden kayboluyormuş
Ayrıca her iki taramanızda normal çıkmış bence kendinizi üzmenizi gerektirecek bir durum yok
Bi perinotoloji uzmanına görünün inanın çok faydası olacaktır uzun uzun bilgilendiriyorlar
Umarım en kısa zamanda iyi haberlerini alırız moralini yüksek tut

desteğin için teşekkür ederim. evet başka bi doktora gittim ve o da tek başına bi anlam ifade etmediğini diğer ölçümlerimle ve testlerimle karşılaştırma yapılması gerektiğini söyledi ve yaptı parlaklık var evet ama diğer ölçümlerim allaha şükür normal testlerimde normal doktor boşuna kafama takmamam gerektiğini söyledi. doktorun yanından çıktığımda kuş gibi hafiflemiştim. diğer doktoruma henüz bu ölçümleri götürmedim götüreceğim ve tam bir inceleme yapmadan bana bebeğin down sendromlu olabilir cümlesinin hesabını soracağım.

Nedir bu doktorlarin derdi,bizleri uzmekten zevk aliyorlar galiba

Bencede sormalısın bu vurdumduymazlık resmen güya profesyonel davranıyolarmış
Bizim çektiğimiz sıkıntı stres bebeğede yansıyo böle yapmaya hakları yok bunun etik bi anlatım şeklini bulabilirler sanırım
Inan bi süre sora o parlaklıkta kalmicak işte o zamanda kendine kızıcaksın boşuna üzülmüştüm diye
Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin

Benimkiler ikiz. 25+3 deyim ve 7kilo aldim daha ;(
Dr um az oldugunu soylemisti.
Tekil gebelik 10, cogul gebelikte 15 kg en idealiymis..

Arkadaslar buarada bana ara ara kasılma geliyor, gobek cevrem bazen taş gibi sert oluyor,disardan bakinca da tumsek oldugu gorunuyor.(40 sn falan)
Agrim,kanamak,kasiklarda sancım yok ama endiseleniyorum ya erken dogum belirtisiyse bunlar diye.. dr a haftasonu gidecegim,seker yuklemesi yaptircam.
Sizler de boyle oluyor musunuz?

Son düzenleme:
Aynen benim de öyle oluyor bir iki haftadır canım.taş gibi sertleşiyor, kasılma oluyor. normal diye söylüyor çevremdekiler. ordalama 27. haftadan itibaren kasılmalar başlarmış, bizimki biraz daha erken başladı demek ki. korkulacak bişey olduğunu sanmıyorum. ama doktoruna sorunca bana da bilgi verir misin? benim baya geç bi tarihte randevum. bu arada şeker yüklemesi niye yaptırıyorsun? çok mu düşükmüş? bence iyice araştırmadan yaptırma. gereksiz yere yükleme yaptırıp sonra pişman olma. duymuşsundur pişman olanları.. önce ölçümünü yaptır çok düşük ya da yüksekse çıkan sonuca göre araştır gerekli mi diye. benim doktorum iyi demişti bana. 70li bişey çıkmıştı benim.

Açlık kan sekerim normal cikiyordu hep.
Seker yuklemesini her kosulda yapiyorlar..
Yaptirip yaptirmamayi neye gore belirliyoruz ki,cok kararsizim bu konuda.. yaptiran neye gore pisman oluyor acaba? Ailem de yaptirma diyor.

Kasılma olunca erken dogum belirtisi mi acaba diye dusunuyorum.. gidersem yazarim tabi ki de. Insallah normaldir.

kan şekeri normal çıkıyosa hiç gerek olduğunu düşünmüyorum. her koşulda yapanlar ticarete dökmüşler bu işi. ne gerek var annelerimiz yaptırmış mı sanki yükleme. bizde bi hastalık vb var mı ? yok çok şükür. Canan karatayın kitabında okudum da, diyor ki; siz normalde bebeğiniz olunca 2-3 yaşına kadar şekere alıştırmazsınız , zararlı olmasın diye çikolata yedirmezsiniz. çay yapsanız şekerini katmazsınız, ama nasıl oluyorsa anne karnında o kadar şekeri vücudunuza yükletiyorsunuz ve karnındaki çocuk mecbur senin yediğin içtiğin herşeyi fazlasıyla alıyor. zararlıları da faydalıları da.. diyor. Sonra bebek doğduktan sonra başka hastalıkları çıkıyormuş. küçücük bebekte farklı hastalıklar oluyormuş. dediğim gibi eğer normalse için rahat olsun yaptırmadım diye pişman olmazsın. ama Normal değilse değerlerin ona sen ve doktorun karar versin. bazı özel hastaneler yüklemeyi mecbur tutuyormuş ya da sorumluluğu bana ait diye imza attırıyorlarmış. burda bi arkadaş yazmıştı bunu da. Resmen para için ya.. şeker yüklemesiyle ilgili araştırma yap çok şey bulacaksın canım. Amma çenem düşmüş hee bir de erken doğum belirtisi değildir inşallah. benim de aklıma ilk o soru geldi. belki magnezyum eksikliğinden artmıştır kasılmalar emin değilim ben de.

Canım Merhaba,

Eğer genetik aile yapısında şeker hastalığı varsa mutlaka yaptır. Benim anneannem de vardı annem de var ablam da hamileliğin de gizli şeker çıkmıştı. Bana doktorum önce ilk hafta 50 ml şekerli su ile yaptı sınır 140 iken benim 150 çıktı. Mecbur bir şekilde şeker var mı yok mu 2 aşamaya geçmek zorundaydık. Şeker yüzünden bebeğini kaybeden yada bebeğin gelişimin de sorun yaşayan çok insan var. Sonra da 100 ml şekerli su içtim 3 saat boyunca saat başı kan aldılar. Tabi kimi insan bu süreçte halsiz dirençsiz keyifsiz mide bulantısı gibi problemler yaşayabiliyor ama ben de azıcık koltuklar da kıvransam da iyiydim genel olarak. :) Sonuçlarım da dün çıktı doktor korkulacak bir şey olmadığını kaldığım yerden yememe devam etmemi söyledi. Kimi doktor da direk 100 ml'den yapabiliyor. İstersen önce 50 ml iste.. Ama naçizane tavsiyem yapmaktan kaçma ha 2 dilim baklava yemişsin ha şekerli su içmişsin..

ben de aşırı korkuyorum 24 haftadayım haftaya kontrolde şeker yüklemesi derlerse yaptırmayı düşünmüyorum zaten 2.li 3lü testlerde yaptırmadım sadece sağlık ocagında aşılar yaptıryorum eğer bu hafta doktora şekerde istemiyorum dersem ne dicek çok merak ediyorum ama korkuyrum kilom fazla ama şekerle alakam yok çok tiksiniyorum pirinçte yemiyorum sadece ekmek oda günde sabah akşam öğle 3.4 dilim toplamda ekmeğin yarısından az fazlası kafam karışık ama yaptırmayı düşünmüyorum dikkat etsem doğuma kadar bişey olurmu yediklerime

ben açlık şekeri istemedim, o zaman sana test yapıcaz diye o 50 ml suyu içiriyorlar. tokluk kan şekerime baktırdım. ordaki sonuç düşük falan çıksaydı ona göre yükleme istenecekti. zaten anlamıyorum ki ihtiyacın olup olmadığını anlamak için aç karnına o şekeri içirip ayılıp bayılmana göre mi karar veriyorlar.. saçma geliyor bana ya. doktoruma sordum. Tokluk kan şekerine baktır o zaman o şeyi içmeden ölçerler dedi öyle yaptım iyiki öyle yapmışım arkadaşım.

dediğim gibi canım tokluk kan şekerine baktır. sabah kahvaltını yapıyosun. sağlık ocağına gidiyorsun.tam 2 saat sonra kan alıyorlar senden. ve sonucunu asıl doktoruna gösteriyorsun. 2 saati 5 dk bile geçirme. ben tetenoz aşısı vurulduğum gün bu testi yaptırdım. şimdi 2. doz için randevu verdiler tetenoza. o gün yine tok karnına 2 saat sonra gidicem. sağlık ocağı randevuyu ona göre ayarladı. zaten ilki normaldi. bu da normalse doğuma kadar bir daha ölçüme gerek yok dedi doktorum. sana tavsiyem ekmeği ya azalt ya da tam buğday, çavdar falan ye. akşam yemeğinde ekmeği 1 dilimden fazla yeme. gerekirse akşam hiç ekmek yeme. ama sabah öğle yemende sakınca görmüyorlar. 2li 3lü tesleri yaptırmamak senin isteğine bağlı olduğu gibi şeker yüklemesi de senin isteğine bağlı. doktorun inşallah anlayışlıdır. sabit görüşlüyse biraz baskın olabilir. ama düşünceni söylemekten çekinme. yanına gittiğinde araştırmış olarak git. içine sinmezse sağlık ocağındaki doktoruna da danış derim.

tetonoz aşının 2.cisi 25 de ama bayrama denk geliyor ben hepatit b aşısı için gideceğim bu hafta orda aile hekiminemi sormam lazım şeker yüklemesi yatırmyacagm ne yapmam gerekiyor diye anlayamadım pek o kanı şeker içinmi alıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…