geçmiş olsun canımm dikkat et kendine kalkma doktorun dediği gibi atlatırsın bunu...Kizlar hepinize merhaba,
Dunku ultrason ve vajinal kontrolumde dr um rahim agzinda acilma oldugunu ve dikis atilmasi gerektigini soyleyerek acilen serklaj ameliyatina aldi beni ;(
Hersey iyi giderken, bir anda aa suyun gelip acilen dogum yapabilirsin demesi cok korkuttu bizi. Neyse ki genel narkozla sorunsuz olarak ciktim hastaneden. 10 gun raporluyum, ayaga kalkma dedi dr...ayni durumda olan var mi? Bu haftalarda oluyormus sanirim açılma..
Kizlar hepinize merhaba,
Dunku ultrason ve vajinal kontrolumde dr um rahim agzinda acilma oldugunu ve dikis atilmasi gerektigini soyleyerek acilen serklaj ameliyatina aldi beni ;(
Hersey iyi giderken, bir anda aa suyun gelip acilen dogum yapabilirsin demesi cok korkuttu bizi. Neyse ki genel narkozla sorunsuz olarak ciktim hastaneden. 10 gun raporluyum, ayaga kalkma dedi dr...ayni durumda olan var mi? Bu haftalarda oluyormus sanirim açılma..
Çok gecmis olsun cnm ya. İnşallah gününden önce gelmez. Benim de su ara açılma oluyomuş gibi bi hissim var. Pek önemsemedim ama bebek Çok asagida sanki baskı yapinca rahim genişliyor da olabilir. Sen hic farketmedin mi durumu ? Belirtileri nelermis pekiKizlar hepinize merhaba,
Tesekkur ederim arkadaslar,
Suan gayet iyiyim aslinda agri,sancı,kanamam da olmadi hic bu zamana kadar.
Ev _is arasi uzak, hergun 1.5 saat gidis ve gelis yolum var. Metro,yurume mesafesi,merdiven vs..
Dr uma bakilirsa hic biseyim yok,ise dewam edebilirim. Ama madem iyiydim nie dikis atildi hemen? Heyet raporu alayim ozmn madem kotuyum diyorum,cok da gerek yok bakariz iki hafta sonra olmadi yazariz dedi. Kafamda bir suru celiski oldu
2.5 cm e yakin acilma var denildi oysa kayitlarda 1cm dikis atildi diye yaziyor.
Hic bisey anlamadim bu isten, bebekler saglikli olsun da.. suan tam 5.5 aylik oldum, biri 480 digeri 520 gr. Gayet de sagliklilarmis..
Belirti olarak birsey hissetmedim cunku hic agri,kasılma,sancım olmadı. Dr um acaba oluoda sen mi farketmiosun dedi, makineye bagladilar ve sancı_agri olmadigi goruldu.
Cok sık wc ihtiyaci hissediyordum, gittigimde de yarım bardak anca geliyordu oysa ki çok sıkıştım diye gidiyordum. Cocuklar rahme baskı yapiyor,buyuyorlar ve acilma yapmis biraz demisti.
Sizler dikkat edin kendinize, dr unuza sorun var mi boyle biseyim diye...
Bi arkadasima da ayni gun farkli bir hastanede dikis atilmis. Agri_sancisi gecmemis ve ameliyatin ertesi gunu 6aylik olarak oglu dogmus, bebek yogun bakimdaymis.
Hepimizin dogumlari vaktinde ve saglikla olsun insallah...
Tesekkur ederim arkadaslar,
Suan gayet iyiyim aslinda agri,sancı,kanamam da olmadi hic bu zamana kadar.
Ev _is arasi uzak, hergun 1.5 saat gidis ve gelis yolum var. Metro,yurume mesafesi,merdiven vs..
Dr uma bakilirsa hic biseyim yok,ise dewam edebilirim. Ama madem iyiydim nie dikis atildi hemen? Heyet raporu alayim ozmn madem kotuyum diyorum,cok da gerek yok bakariz iki hafta sonra olmadi yazariz dedi. Kafamda bir suru celiski oldu
2.5 cm e yakin acilma var denildi oysa kayitlarda 1cm dikis atildi diye yaziyor.
Hic bisey anlamadim bu isten, bebekler saglikli olsun da.. suan tam 5.5 aylik oldum, biri 480 digeri 520 gr. Gayet de sagliklilarmis..
Belirti olarak birsey hissetmedim cunku hic agri,kasılma,sancım olmadı. Dr um acaba oluoda sen mi farketmiosun dedi, makineye bagladilar ve sancı_agri olmadigi goruldu.
Cok sık wc ihtiyaci hissediyordum, gittigimde de yarım bardak anca geliyordu oysa ki çok sıkıştım diye gidiyordum. Cocuklar rahme baskı yapiyor,buyuyorlar ve acilma yapmis biraz demisti.
Sizler dikkat edin kendinize, dr unuza sorun var mi boyle biseyim diye...
Bi arkadasima da ayni gun farkli bir hastanede dikis atilmis. Agri_sancisi gecmemis ve ameliyatin ertesi gunu 6aylik olarak oglu dogmus, bebek yogun bakimdaymis.
Hepimizin dogumlari vaktinde ve saglikla olsun insallah...
aynen ben de ne zaman cıksam tekrar tuvalete koşuyorum, bir iki damla geliyo. anlamıyorum. doktoruna sorunca bana da söyler misin neden oluyormuş? gerçi haftaya randevum var unutmazsam ben de sorarım. su gibi akıntı geliyo bana da şu ara. suyum mu geldi diyorum biliyorum çok erken ama, bazen bi peçete koyuyorum ıslanmış oluyo baya..Canım çok geçmiş olsun söz konusu bebekler olunca okurken bile içim bir tuhaf oluyor..
Senin işin bizden daha zor.. Biz yarım kiloyu taşırken bel ağrısı yorgunluk halsizlik çekiyoruz.
Seninkiler şimdiden 1 kilo olmuşlar maşallah.
Rapor yazmaktan neden bu kadar kaçıyor bu doktorlar anlamıyorum. Kendisinin sana sunması gerek rapor yazım mı dinlen diyerekten aslında. Kendine çok dikkat et.. İşe gidiş geliş mesafen de fazlaymış.
Ben İstanbul da yaşıyorum ve hafta sonları dışarı çıkamıyorum. Geçen hafta cuma arkadaşlarımla görüşim diye çıktım metrobüs kapısına karnım sıkışıyordu. Çok zor zamanlar gerçekten..
Ben de ne zaman yürüyüş pozisyonuna geçsem evden idrarımı yapıp da çıksam dışarı adım attığım an tekrar idrar yapma isteği geliyor. Bende hep bebek baskı yaptığı için diyorum kendi kendime. Gittigim zaman lavaboya da damla kadar yapıp çıkıyorum. Bu aralar akıntım ve biraz ıslanmam da fazla gibi. Hafta sonu doktora gidecektim izine çıktım haftaya gel dedi. Bu konuları ona danışmak için de biraz daha beklemem gerekecek.
Canım çok geçmiş olsun söz konusu bebekler olunca okurken bile içim bir tuhaf oluyor..
Senin işin bizden daha zor.. Biz yarım kiloyu taşırken bel ağrısı yorgunluk halsizlik çekiyoruz.
Seninkiler şimdiden 1 kilo olmuşlar maşallah.
Rapor yazmaktan neden bu kadar kaçıyor bu doktorlar anlamıyorum. Kendisinin sana sunması gerek rapor yazım mı dinlen diyerekten aslında. Kendine çok dikkat et.. İşe gidiş geliş mesafen de fazlaymış.
Ben İstanbul da yaşıyorum ve hafta sonları dışarı çıkamıyorum. Geçen hafta cuma arkadaşlarımla görüşim diye çıktım metrobüs kapısına karnım sıkışıyordu. Çok zor zamanlar gerçekten..
Ben de ne zaman yürüyüş pozisyonuna geçsem evden idrarımı yapıp da çıksam dışarı adım attığım an tekrar idrar yapma isteği geliyor. Bende hep bebek baskı yaptığı için diyorum kendi kendime. Gittigim zaman lavaboya da damla kadar yapıp çıkıyorum. Bu aralar akıntım ve biraz ıslanmam da fazla gibi. Hafta sonu doktora gidecektim izine çıktım haftaya gel dedi. Bu konuları ona danışmak için de biraz daha beklemem gerekecek.
Cok uzucu gercekten Allah sabir versin.bende gecen sene 18 haftalikken suyum geldi.hemen dogumevine gittik 15-20dklik mesafede yolda giderken 2 defa adet sancisi gibi sanci girdi.doktor muayenede bebek vajinanin icinde dedi.rahimden cikmis ama vajinamin icindeymis.uyutup aldilar ordan.agri sanci acisindan bisey hissetmedim herkesin bunyesi farkli oluyor demekkikızlar dün 16 haftalık bi arkadaşım durduk yere ishal olmaya başlamış. bi kabız bi ishal derken kanlı akıntı gelmiş. karnı sancımaya başlayınca beni çağırdı. acile zor yetiştirdik kızı. kanaması ve sancısı yolda epey arttı. doktor görünce artık çok geç bebek rahime inmiş 2 cm açılma var hemen kürtajla alcaz dedi ve aldılar. baştan sona hepsinde yanındaydım. inanılmaz etkilendim. herkes yıkıldı.. çok üzüldük çok ağladık.. elden hiç bişey gelmiyor ne yazıkki.. açılması da 2 cm olduğu halde o kadar sancısı vardı ki, ben doğum sancısı bu heralde dedim. ama doktoru bu sancı ne ki falan demiş kıza.. normal düşünüyodum iyice korkmaya başladım sancıya dayanamam mı acaba diye.. epidural normalde karar kılcam sanırım mecburiyetten.. ama epidural için de başta sancı çekmek zorunda mıyız ondan emin değilim? sancı çekmeden açılma olmadan epidural ignesini vurmuyorlar mı acaba, bilginiz var mı bu konuda?
Canim cok sanslisin erken farkedildigi icin.cogu doktor rahim agzini olcmuyor bu yuzden sapasaglam bebekler yasamiyor.bence sen bi riskli gebelik doktorunada git ve elinden geldigince dinlen,mumkunse isi bile birak.bizim rahim agzimizda yarim kiloluk yuk varsa seninkinde simdiden 1 kilo var.Kizlar hepinize merhaba,
Tesekkur ederim canim, perinatoloji bolumu prof. Dr a gidiyorum en basindan beri.. neyseki erken dogum ihtimaline karsin dikis atildi. 3_4 gun sonra kntrlum var. Heyet raporu almayi planliyorum,insallah alirim da..Canim cok sanslisin erken farkedildigi icin.cogu doktor rahim agzini olcmuyor bu yuzden sapasaglam bebekler yasamiyor.bence sen bi riskli gebelik doktorunada git ve elinden geldigince dinlen,mumkunse isi bile birak.bizim rahim agzimizda yarim kiloluk yuk varsa seninkinde simdiden 1 kilo var.
Allah bundan sonraki yavrularını sağsalim kucağına almayı nasip etsin canım.. O senin meleğin olmuş ahirette yanında olacak.. peki bişey daha sorsam bilgin var mı, şu an 22 haftalığım yani 5 buçuk aylık diyebiliriz. bu saatten sonra erken doğum olursa onu nasıl alıyorlar? normal doğum gibi ıkınmamızı mı istiyorlar? sonuçta artık kürtaj yasak oluyor. normal doğum gibi ama küçük olduğu için normal doğumdan da zor mu oluyor ki.. ne bilim aklıma getirmemeye çalışıyorum ama ya birden doğumum başlarsa bi aksilik olursa ilk olarak bana nasıl müdahale edecekler bilmiyorum hiç bi fikrim yok.. keşke dememek için öğrenmek istiyorumCok uzucu gercekten Allah sabir versin.bende gecen sene 18 haftalikken suyum geldi.hemen dogumevine gittik 15-20dklik mesafede yolda giderken 2 defa adet sancisi gibi sanci girdi.doktor muayenede bebek vajinanin icinde dedi.rahimden cikmis ama vajinamin icindeymis.uyutup aldilar ordan.agri sanci acisindan bisey hissetmedim herkesin bunyesi farkli oluyor demekki
Yasadiklarimdan sonra benim gibi olan cok kisinin yasadiklarini okudum hep normal dogum yaptirmislar sezeryan yaptirmiyorlar,zaten bu haftalarda yasama sansi yok.sezeryan olursan hemen tekrar bebek sahibi olmak icin brklemen gerekir ama normal oldugu zaman 1 ay sonra denemelere baslayabilirsin.bebek kucuk oldugundan zor olmuyor dogmasi.durduk yere dusunme bunlari.dusunsende degisen bisey olmayacak canimAllah bundan sonraki yavrularını sağsalim kucağına almayı nasip etsin canım.. O senin meleğin olmuş ahirette yanında olacak.. peki bişey daha sorsam bilgin var mı, şu an 22 haftalığım yani 5 buçuk aylık diyebiliriz. bu saatten sonra erken doğum olursa onu nasıl alıyorlar? normal doğum gibi ıkınmamızı mı istiyorlar? sonuçta artık kürtaj yasak oluyor. normal doğum gibi ama küçük olduğu için normal doğumdan da zor mu oluyor ki.. ne bilim aklıma getirmemeye çalışıyorum ama ya birden doğumum başlarsa bi aksilik olursa ilk olarak bana nasıl müdahale edecekler bilmiyorum hiç bi fikrim yok.. keşke dememek için öğrenmek istiyorum
Benimki ikiz gebelik ve dr um magnezyum hapi verdi. Kas gevsetici,kasılma,kramp,sanci onlemek amacli sanirim.. cok onemliymis, sakın birakma dewam et dedi. Bir de progestan kullaniyorum tabi erken dogum/düşük tehlikesine karsin..Aslında hemen vazgeçiyorlar bebekten haberlerde okudum bir kadın kürtaj yapacaklar diye 18 haftalık bebeğine 24 haftalık demiş doktorlar normal doğumla almış yaşatmış 1,5 ay sonra anlamışlar ki bebek 24 değil 18 haftalıkmış. şimdi çocuk toparlak birşey demekki yaşatılabiliyormuş
Erken doğumu magnezyum engelliyor, magnezyum ayçekirdeğinde olduğu için hergün yiyorum ben Allah yardımcımız olsun
Benimde gecen kanamam oldu kasilmam olurda farketmem diye onlem olarak magnezyum verdi,ilk gunden beride progestan kullaniyorumBenimki ikiz gebelik ve dr um magnezyum hapi verdi. Kas gevsetici,kasılma,kramp,sanci onlemek amacli sanirim.. cok onemliymis, sakın birakma dewam et dedi. Bir de progestan kullaniyorum tabi erken dogum/düşük tehlikesine karsin..
maden suyu ve zeytin bol tüketin kramplara çok iyi gelirmiş. magnezyum ilacı ben de kullanıyorum ama yine de bunları da almakta fayda var.Benimde gecen kanamam oldu kasilmam olurda farketmem diye onlem olarak magnezyum verdi,ilk gunden beride progestan kullaniyorum
geçmiş olsun cnm. inşallah ciddi bişey yoktur. bu konuda bilgim yok. bilen birileri vardır illaki, kadınlar klübünün diğer başlıkları altında bu konuda birileri bişeyler yazmıştır belki. Allah gönlünüzü ferahlatsın inş. herkesin imtihanı farklı..Merhaba arkadaşlar bugün kontrolde doktor Bebeğin kalbinde Parlaklık GÖRDÜ hiç bişey olmayabilir de genetik rahatsızlık olabilirse dedi 2 li ve 3 lü taramalarım normal çıkmıştı şimdi bu durumda tekrar baktılar amniyosentez için sınırda hesaplandılar ne yapacağımı şaşırmış durumdayım amniyosentez için zaman geçmiş artık bana yapmıyorlarmış takip edicez dedi. Başka bi doktordan randevu aldım Kafayı yicem artık bu hamilelik benim için büyük bir imtihan oldu ilk baştan bu yana hep sıkıntı sorun vardı şimdi de bu durum. böyle bi durumla karşılaşan var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?