2015 Aralık anneleri burayaaa :)

Evet canim aile hekimi ya da. Hemsireye sor. Kandan anlaşılıyor tokluk kan şekeri. Hepatit mecburi mi ben ilk kez duydum. Tetenoz bayrama denk geliyorsa ara da sor randevu gününü değiştir bari. Bizim aile hekimi falan özel hastane gibi ilgili. Seninki de öyledir inşallah

hepatit b yapılması lazım dedi yarın gideceğim yaptıranınız yoksa boşa gitmeyim canım sarılık mikrop aşımı öyle bişey anlamadım

hepatit b yapılması lazım dedi yarın gideceğim yaptıranınız yoksa boşa gitmeyim canım sarılık mikrop aşımı öyle bişey anlamadım
bilmiyorum ki, doktor gerekli gördüyse yaptır istersen, belki kişiden kişiye değişiyordur. bilen birileri varsa cevap yazar buraya inşallah.

kız ve erkek bebekleriniz için kapı süsleri bulunur. Beğenen anne adayları mesajlarınızı bekliyorum.

Arkadaslar,
Seker yuklemesi hakkindaki goruslerini yeni okudum.
Seker testini yaptirmadim, dr a da soyledim.
Gecen yil hamile degilken aclik sekerim 92, 75 lik dozla tokluk sekerim 110 , 2.saat tokluk sekerim de 116 cikmisti. O zmn ki dr um, yagli seyler tuketme demisti. Bizde seker hastaligi genetik. Babami bu yuzden kaybettik.
Zaten kendime dikkat ediyordum elimden geldigince.

Velhasil, ikiz hamilelikte sekerim daha da yuksek cikacagindan bosuna test yaptirmayip diyet uygulayim dedim dr uma.
(Bu arada her ay ki aclik kan sekerim 80_92 arasinda cikiyordu)

Dr um da madem seker yuklemesi yaptirmayacaksin, seker olcum cihaziyla her hafta sekerini kontrol et dedi.
Ben de seker olcum cihazi aldim eve,
Aclik 90, tokluk 110 ve 120 cikti.
Dr um gayet iyi dedi, diyet falan da uygulama,140 ı gecmesin yeter ki dedi.
Icim cok rahat arkadaslar, zaten oyle kilo da almadim, tatliyla da aram cok yok, genelde dikkat ediyordum yediklerime de.
Iyi ki de bosu bosuna seker testi yaptirmamisim. Evde kendim olcuyorum sekerimi.

Sizlerle de paylasmak istedim son durumumu..

canım cihazı eczanedenmi aldın nasıl yapyorsun bende şeker testi yaptırmadım sadece tokluk yaptırdım oda 93 çıktı açlık ne durumda bilmiyorum korkuyorum senin yaptıgın yolla yapsam teste gerek yok aynı şey diğme

Bence aclik kan sekerini, hba1c tahlilini,insulin tahlilini ol ona gore bir yol izle. Benim onlar normaldi,ezbere seker olcumu yaptirmadim o yuzden. Dr a da danistim iyi cihaz al,ewde kendin olc o zaman dedi. Ben de parmak ucuna minik bir igne batirip kan alarak cihaza koyuyorum ve 5saniyede olcum yapiyorum kendim.
Internet satislari da var, eczaneden de alabilirsin,yada medikal magazalardan.
70 tl ye aldim ben kargo dahil(50 tl ye de var)
Bu arada saglik ocaklarinda ucretsiz olarak da olcum yapiliyormus.

Bence, doktoruna sor kendim olcsem evde(saglik ocagi yada) ,seker testi yaptirmasam olur mu de.
Son karari doktorun versin tabiki.
Benim dr um iyi yaptirmayalim ozaman demisti cunku.

Bol saglikli gunler dilerim..

yaptırdım canım sadece yanma çok oldu buz tutarak geçirdim yanmayı
geçmiş olsun cnm. ben de bugün tetenozun 2. dozunu yaptırdım, randevu tarihini karıştırmışım aslında 1 ay önceymiş benim aşı. neyse bugün geç de olsa yapıldı. şu ara belimde müthiş ağrılar var ve karnım kocaman çıktı. 27. haftamdayım, birden şiştim sanki. daha şimdiden sivrilirse yandım ben yaa bebeği taşıcak kuvvette değil gibi belim. bel fıtığı olduğu için. inşallah normal doğuma da engel olmaz..

kızlar dün bi arkadaşımla konuştum, benim gibi 27 haftalık hamile o da. açlık şekerini ölçtürmek için şekerli su içirmişler, bu sefer şekeri yükselmiş. şimdi tekrar doktoru şeker ölçümü istiyormuş, ben de ona tokluk şekerine baktırmasını söyledim. kız boşu boşuna diyete girmiş. 50 mg. su içsen bişey olmaz gibi düşünmesin kimse, o bünyeye fazla gelebiliyor. bugün tokluk kan şekeri yaptırdım ben 2. kez. o zaman sadece kan alınıyo. doktorum da zaten hamilelik boyunca 2 kez tokluk şekerine baksak yeterli, açlık yaptırmak zorunda değilsin dedi. sen de iyi ki tokluk yaptırmışsın canım, böyle bilinçli anne adayları olalım biz :)

aynı haftadayız canım bendede fıtık var bende aynı sıkıntıyı çekiyorum daha bebek 1 kilo bile almadan böyleysek düşün halimizi benim tokluk şekerim 93 çıktı ama yine yaptırmam lazımmı hiç şeker yemeyen ben bayramdan buyana şekere düştüm öle şekerli bisküvi yiyorum korkuyorum şekerim yükseldi diye bel fıtığı doktora sordum normal doğuma engel değil dedi ama ama ben 27 haftada 8 kilo aldım ( bayramdan buyana şekere başlayınca oldu kilom böyle

benim de senden farkım yok canım 6 kilo almışım ben de. doktor normal dedi, ama yine de dikkat et dedi. bebeğe faydalı olmayan şeyler kilo yapıyo onu farkettim. sonuçta bebeğe gerekli besinleri vermek için peynir süt vs yiyoz, daha fazlası bize depo oluyor. o da yağ oluyor tabiki. kendimizi tutmamız lazım. ya da her gün düzenli yürüyüş yapmak lazım yemekten sonra. ben şu ara hiç yürüyemiyorum. o yüzden aldım sanırım kiloyu benim belim için de aynı şeyi söyledi doktorum. engel değil fıtık dedi, ama bence ıkınmak hiç iyi gelmeyecek, ne düzeyde fıtık olduğunu sormadı bile sonuçta. sırt üstü yatınca kitleniyorum dönemiyorum kıpırdayamıyorum şimdiden, doğum yaparken nasıl ıkıncam öyleyse dimi ? bu arada aynı haftaysak senin de ortalama 1 kilo olmuştur bebişin. :) 2 gün önce gördük yavrumuzu. maşallah kocaman olmuş.

bir de şekerin hakkında yorum yapayım, benim 84 çıktı normal dedi doktor. 110a kadar yolu var sanırım en fazla. doktora sor bi gerek var mı yok mu, biraz da kendini tut canım ya, şeker az ye, bebeğin değil senin canın istiyo belliki

olabilir ccanım tokluk yaptırdımda 93 çıktı bidaha yaptırmam lazımmı yükselmiş olabilirmi bukadar şekerli yememe :))

Merhaba anneler bizde oglusumla 30lu haftalara dogru ilerliyoruz..
Hava degisiminden sanirim kendimi cok halsiz hissediyorum yuruyus yapmaya bile gucum yok cok cabuk yoruluyorum..birde oksuruge yakalandim ins dahada ilerlemeden iyilesirim..

şekere çok abandıysan yükselmiş olabilir cnm, ama şekeri baya bi azalt test yaptırmayacaksan, doktoruna da sor tabi. en iyisini onlar bilir. bu arada melic38 deki 38 kayseri plakadan mı yoksa başka bişi mi merak ettim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…