Hıçkırığı ayırt etmemek mümkün değil ki. Sen de edebilirsin. Çünkü böyle ritmik bir şekilde, nasıl diyeyim; kalp atışı ya da damar atması gibi pıt pıt, senkronize şekilde atıyor ve en az birkaç dakika sürüyor. =) Tekmeyse anlık. Hıçkırığı karnına dokunarak daha iyi hissedebilirsin.hıçkırıkla tekmenin farkını anlayabiliyorsan helal olsun sana :) benimki bazen dürtüyor bazen sanki etimi tutum çeviriyor bazen sertçe tekmeliyor bazen hafifçe elini ayağını sürüyor gıdıklar gibi. hangisi hıçkırık acaba.
aynen ben de doktoruma çok güveniyorum, ama yine de insanlık hali, onun gözden kaçıracağı bişey falan olur belki diye, ben de çok dikkat ediyorum. notlarımı alıyorum defterime mutlaka.
Oy Masallah büyümüş yavrun. Rahim yapısının iyi oldugunu nasil anladi? Ben de doktora sorayim cati muayenesi mi yapti yoksa ? Ben de normal dusunuyorum bi aksilik olmazsa ins. Ama epidural normal tabikide:)Hıçkırığı ayırt etmemek mümkün değil ki. Sen de edebilirsin. Çünkü böyle ritmik bir şekilde, nasıl diyeyim; kalp atışı ya da damar atması gibi pıt pıt, senkronize şekilde atıyor ve en az birkaç dakika sürüyor. =) Tekmeyse anlık. Hıçkırığı karnına dokunarak daha iyi hissedebilirsin.
O tekmeleri hiç sorma zaten. Benim kızın ayaklar sürekli sol tarafta ve sürekli aynı yeri tekmeliyor. Arada "çürüttün çürüttün, başka yeri tekmele" diye azarı yiyor benden. Valla acıyor artık. =))
Az önce doktor kontrolünden geldim. 1800 gr olmuş. Rahim yapısından dolayı normal doğumu rahat yaparsın, dedi doktorum, rahatlattı beni. Çünkü normal istesem de, azıcık tırsıyorum. Bakalım neler olacak. Sen ne sezeryan mı, normal mi düşünüyorsun?
Bizim taraf hep uzun da erkek tarafi orta boylu. Bakalim kime cekecek bizimki :)Kiloyu cok kafaya takmamak lazim cunku her bebeğin gelişimi farkli. Bir de eger uzun boyluysaniz siz ve eşiniz bebek ister istemez yapi olarak iri olur. Benim bebeğim öyle ve normalmis bu doktorum öyle diyor :)
Hickirik konusuna bisey demeyi unutmusum. Düzenli tekmeler olmuyo iste benim. Cok dengesiz hissediyorum vuruşunu. Ondan anlamiyorum sanirim. Bazen cok hizli bazen yavas falan. Aynen benimkinin ayaklar da. Solda. Soluma yatirmiyor. Oyuyor ayagiyla sipam :)Hıçkırığı ayırt etmemek mümkün değil ki. Sen de edebilirsin. Çünkü böyle ritmik bir şekilde, nasıl diyeyim; kalp atışı ya da damar atması gibi pıt pıt, senkronize şekilde atıyor ve en az birkaç dakika sürüyor. =) Tekmeyse anlık. Hıçkırığı karnına dokunarak daha iyi hissedebilirsin.
O tekmeleri hiç sorma zaten. Benim kızın ayaklar sürekli sol tarafta ve sürekli aynı yeri tekmeliyor. Arada "çürüttün çürüttün, başka yeri tekmele" diye azarı yiyor benden. Valla acıyor artık. =))
Az önce doktor kontrolünden geldim. 1800 gr olmuş. Rahim yapısından dolayı normal doğumu rahat yaparsın, dedi doktorum, rahatlattı beni. Çünkü normal istesem de, azıcık tırsıyorum. Bakalım neler olacak. Sen ne sezeryan mı, normal mi düşünüyorsun?
Teşekkürler teyzesi. İnşallah babasına çekmez, eşim 4 kilo doğmuş da.Oy Masallah büyümüş yavrun. Rahim yapısının iyi oldugunu nasil anladi? Ben de doktora sorayim cati muayenesi mi yapti yoksa ? Ben de normal dusunuyorum bi aksilik olmazsa ins. Ama epidural normal tabikide:)
Hayirlisi olsun saglikli olsunlar da hicbisey muhim degil. hickiriklari ben de anlayabiliyorum ama kisa suruyor benim. Bikac kez zipliyor sagli sollu o kadar :)Bizim taraf hep uzun da erkek tarafi orta boylu. Bakalim kime cekecek bizimki :)
Merhaba hanımlar
Uzun süredir yoktum hastane çantanızı hazırladınızmı merak ettim
Neler hazırladınız ne almalıyız yanımıza
Az çok bişileri hazırladım ama bişi unutmaktan korkuyorum
Bence şuan yazdıkların arasında fazlalık yokcanım benim ağrılarım 29. haftada başlayınca korku sardı valla dün hazırladım erken oldu ama napıyım int liste çıkardım içerisinden eleyerek koydum gereksiz olanları çıkardım canum
3 tane zıbın
2 hastane çıkış
kendi lohusa kıyafetlerim
bebeğe battaniye
biberon,emzik .havlu, terlik ,hastane bezi, orkit,gögüs kremi,gögüs pedi. kundak tarzı penye battaniye ,kendime sütyen
iç çamaşırı ,çorap,patik ,süt sağma makinası göğüs ucum yok oyuzden koydum ,el havlusu ,ıslak mendil ,bebek temizlemek için pamuk ,kendime hırka
şimdilik koyduklarım bunlar daha aklıma geldikçe ekleyceğim ama küçük boy valiz doldu heralde 2 valizle gideceğim acaba çokmu abarrtım çıkarmam gereklimi bilmiyorum önce doğum yapan varsa yardımcı olur bize :) gerekli gereksiz olanları
Canim Allah yardimcin olsun gercekten zaten bu durumda calisip herseye yetisebilenlere imreniyorum ben aksama kadar evde yuruyus yapmaya ayaga kalkmaya halim yok..bende 30lu haftalara geldm 11 kilo almisim..hamilelikten once o kadar cok yururdum yoruldum demezdim spor hep hayatimdaydi hareketi cok severdim simdi bu hallerdeyken eski bedenimi unuttum nasildim ki diyorum..son aylardan iyice korkmaya basladm cok panik yapiyorum bende Allah yardim etsin ne diyim..ay canım ya kendimi gördüm sende hamilelikten önce plates ve spor yüzme yapan birisydim hamile kalınca birinide yapamaz oldum vitamin ilaçlarını daha hiç kullanmadım eğer kullansam tosun olurdum 28 haftadayım 9.50 kilo aldım ve öyle ağrılarım oluyorki artık anlatamam dün karnımda büyük bir çatlağın oldugunu fark ettim yağ sürerken elimi bile değemiyorum okadar ağrıyor .ağrılarım erken başladı bende panik arttı nolcak bilmiyorum sürekli işyerinde oturuyorum pc başı oldugu için işim yürümeye akşam halim kalmıyor ayağa kalkınca kasıklarımda ağrılar oluyor gün içinde gece çekilmez zaten allah yardımcımız olsun
Bence şuan yazdıkların arasında fazlalık yok
Süt makineni nereden aldın Can'ım ve markasını merak ettim
Birde yenidoğan bebek bezi yazmamışsın belki vardır ama hatırlatiim dedim
Anladım canım teşekkür ederim cevabın içinCanım sahibinden com dan aldm hangi mağzaya gittiysem 299.300 fiyatı avent en son çıkan elektirikli makinası çok yere sordum en sonunda sahibünden buldum çok fazla 2 . El satan vardı ama ben ararken sıfırını buldum garantisi devam ediyor bi satıcının varmış benüm aldgmda hediye gelmiş ellerinde fazla olunca sarıyorlarmış 170 aldm kargoyla 180 denk geldi
Teşekkürler teyzesi. İnşallah babasına çekmez, eşim 4 kilo doğmuş da.
Ben birkaç haftadır feci bir rahim ağrısı çekiyorum, böyle alt kısımda basınç şeklinde, bazen yürümekte zorlanıyorum. O yüzden doktorum bugün alttan muayeneyle rahim ağzını ölçtü, rahimde sertleşme, gevşeme var mı onlara baktı. Rahim ağzında azıcık kısalma olmuş ama erken doğuma sebebiyet verecek kadar değilmiş, rahat rahat 38. haftayı devirirsin dedi. (3,2 cm miş ölçüsü) Miniğim de kafasını tam oraya dayadığı için ağrılarım oluyormuş. Neyse işte o uzunluktan, bebeğin duruşundan filan çıkardı sanırım kolay doğum yapacak bir yapıda olduğumu. Tabi hiçbir şeyin garantisi yok. Allah kolaylık versin hepimize. =)
Ay sorma, herkes solunuza yatın diye tavsiye veriyor ama ben soluma yatınca kızım resmen patinaj yapıyor, etim kavruluyor. Ondan sonra dön dur.Hıçkırıkları da dert etme, belki hafiftir miniğinin hıçkırıkları, hissetmiyorsundur. Doktorum 36. haftadan sonra çok daha belirgin olduğunu söylemişti.
Teşekkürler teyzesi. İnşallah babasına çekmez, eşim 4 kilo doğmuş da.
ayyy babasına çekmesin bence de mümkünse, hatta benim bebeğim de babasına çekmesin o da 4 kilodan fazla doğmuş
benim de öyle canım ya, bebeğin başı aşağıda olduğu için sanırım aşağıda baskıyı çok hissediyorum. yürümek zor geliyor taş gibi oluyo rahim kısmı çoğunlukla. bu gidişle ben de alttan muayene ettiricembide benim sancılarım var bir kaç haftadır. adet sancısı gibi. o kafama takılıyor, sürekli olmadığı sürece bana sıkıntı değil tabiki, ama erken doğum habercisi olmasın yeter. hıçkırığı da kafama takmıyorum, merak ediyordum sadece, önemli diil yani :)
inşallah hepimiz kolay doğum yaparız. birbirimize dua edelim canım
manuelin biraz daha zor ve canını acıttığını biliyorum . kardeşim saatlerce uğraşıyordu. damla damla az bişi geliyodu. makine tabiki de daha iyi. eğer doğumdan sonra acil ihtiyaç olursa bu sefer en pahalısını almak zorunda kalırsınız acil olduğu için. bence vaktimiz varken 2. el araştıralım. 2. el olsun sağlam olsun, illaki süt sağarım ben diyorsak bence önceden almak faydalı, ama belki kullanırım diyorsak boşa masraf yapmış olabiliriz.Anladım canım teşekkür ederim cevabın için
İlk etapta ilk süt gelsin ve ziyan olmasın diye hastane çantası için yani ben basit bişi düşünmüştüm
Bugün eczanede gördüm bebedoor marka manuel direk biberona gönderio sütü doğum izni süresince normal emzirmek istiyorum inşallah bi sorun olmazsa
Daha sonra doğum iznim bitince süt bırakmak için eve elektrikli aliim diyorum yanlış mı düşünüyorum acaba
Senin fikrin nedir diğer arkadaşlarda fikrinizi paylaşırsanız sevinirim
ben doğru düzgün hiç bişey almadım ki hazırlayayımMerhaba hanımlar
Uzun süredir yoktum hastane çantanızı hazırladınızmı merak ettim
Neler hazırladınız ne almalıyız yanımıza
Az çok bişileri hazırladım ama bişi unutmaktan korkuyorum
ayy ne güzel herşeyin tam nerdeyse. bebek bezi ya da ıslak mendil hangi marka aldın? sütyeni nerden aldın var mı böyle bilindik bi yer üstten cırtcırtlı satan bi mağaza? ben çok mu araştırıyorum ya. hepsi için en kalitelisini, kullanışlısını, sağlıklısını bulmam lazım.. tavsiyelerin neler aldıklarınla ilgili?canım benim ağrılarım 29. haftada başlayınca korku sardı valla dün hazırladım erken oldu ama napıyım int liste çıkardım içerisinden eleyerek koydum gereksiz olanları çıkardım canum
3 tane zıbın
2 hastane çıkış
kendi lohusa kıyafetlerim
bebeğe battaniye
biberon,emzik .havlu, terlik ,hastane bezi, orkit,gögüs kremi,gögüs pedi. kundak tarzı penye battaniye ,kendime sütyen
iç çamaşırı ,çorap,patik ,süt sağma makinası göğüs ucum yok oyuzden koydum ,el havlusu ,ıslak mendil ,bebek temizlemek için pamuk ,kendime hırka
şimdilik koyduklarım bunlar daha aklıma geldikçe ekleyceğim ama küçük boy valiz doldu heralde 2 valizle gideceğim acaba çokmu abarrtım çıkarmam gereklimi bilmiyorum önce doğum yapan varsa yardımcı olur bize :) gerekli gereksiz olanları
Canım, Dr Browns doğal akış cam biberonu çok tavsiye ediyorlar. İlk etapta kullanmak gibi bir düşüncem yok ama hani bir aciliyet, mecburiyet filan olur diye ben bundan almayı düşünüyorum. Sen de bir incele istersen. Bebek kıyafetlerini almaya henüz başlamadıysan ve gezmeye de zamanın yoksa, internetten alabilirsin bazı şeyleri. Ben butikbebe, unnado ve minirome'u çok kullandım, memnunum bu sitelerden. Bebek bezi Prima Pampers Aktif bebek almayı düşünüyorum. Kullanan çoğu insan memnun. Islak mendil de Uni Baby ya da Huggies diyorlar. Geçen sene doğum yapmış iki arkadaşım var, onlar da bu markaları kullanıyorlar. Emzik almayı şimdilik düşünmüyorum, emziksiz büyütmeyi düşünüyorum bıdığı. Ama o benimle aynı fikirde olmazsa Avent'in emzikleri iyiymiş.ben doğru düzgün hiç bişey almadım ki hazırlayayımAllahım bana güç versin de bu haftasonu bari alayım ya.. haftaiçi çalışıyorum diye sadece haftasonum var, 1 günü temizlik vs. diğer gün de yetmiyor. neyi nerden alacağımı bilsem daha kolay olacak da.. gez gez yoruluyo insan. biberonu avent almayı düşünüyorum mesela. kolik için olanlardan. ama yanlış bi modelini alırım diye çekiniyorum. o kadar çok çeşidi var ki. bir de türkçe yazmıyo açıklamaları. internetten de detaylı göremiyorum. yardım edin bana emzik de aynı, emziğin özelliği nasıl olmalı bilen var mı?
Dr. Browns da aklımdaydı. ama o kolike iyi geliyo mu acaba? sırf kolik üzerine üretim yapması çok iyi. şimdi gazsız bebek yok. o biberonlar da hava kabarcıklarını içinde tutuyo, hava yutmasını önlüyormuş. o yüzden önemli benim için. tavsiyelerine uyucam. o sitelere de hemen bakıyorum. hiç bakmadığım siteler doğrusu.. bebek bezi pampers aktif bebekten önce yeni doğan mı alsak bir seferlik? şu an elimde kıyafet(zıbın vs), yorgan, yatak var. hastanede lazım olacaklardan başlasam içim büyük ölçüde rahatlıcak :) emziğe gelince, bebeğin anne göğsünde uyuyakalmasını önlemek için çok iyiymiş. yoksa bebeği memeden ayırdığında bu sefer ağlamaya başlıyo uyanıyo genelde. boşluğa düşüyo emecek bişey istiyo illaki diye emziği vermeyi düşünüyorum. zaten çalışan biriyim. benim yokluğuma alışması lazımCanım, Dr Browns doğal akış cam biberonu çok tavsiye ediyorlar. İlk etapta kullanmak gibi bir düşüncem yok ama hani bir aciliyet, mecburiyet filan olur diye ben bundan almayı düşünüyorum. Sen de bir incele istersen. Bebek kıyafetlerini almaya henüz başlamadıysan ve gezmeye de zamanın yoksa, internetten alabilirsin bazı şeyleri. Ben butikbebe, unnado ve minirome'u çok kullandım, memnunum bu sitelerden. Bebek bezi Prima Pampers Aktif bebek almayı düşünüyorum. Kullanan çoğu insan memnun. Islak mendil de Uni Baby ya da Huggies diyorlar. Geçen sene doğum yapmış iki arkadaşım var, onlar da bu markaları kullanıyorlar. Emzik almayı şimdilik düşünmüyorum, emziksiz büyütmeyi düşünüyorum bıdığı. Ama o benimle aynı fikirde olmazsa Avent'in emzikleri iyiymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?