2015 Aralık anneleri burayaaa :)

Aynı sorun bendede var bebeğim 18 günlük ne gece ne gündüz uyuyor sürekli kusma var zaten gaz sıkıntısı bir yandan gece sabaha kadR ayakta gündüzde 2 saat anca yani günde toplasan 4 saat yapmaz sağlık ocağındaki ebe bebeğin 20 saat uyuması lazım günlük bebek uyuyarak büyür kilo alır dedi sen bü doktora götür dedi bende 40 çıkınca götürüyüm die bekletiyorum hastaneler çok kötüymüş bağışıklık sistemi çok düşük kapacak diye götürmek istemiyorum napcam bilemedim uyumuyorsa vardır sıkıntısı dedi ebe napcam bilemiyorum

Yok canım emzirdikten sonra yatıryorum 15 dakka snra uykuda ağzından burnundan bardaktan boşalır gibi süt geliyor
Aman canim ihmal etme dr.a mutlaka sor. Bebek anne usuturse de kusarmis kendini de sicak tut. Soğuk bisey yiyip içme. Hala kusma devam ediyorsa vardır bir sebebi.. Peki kilo alimi nasil buna rağmen. Tekrar emziriyosundur ardindan demi ?

Kesin doyuyo mu peki? Benim bebek de emince doyuyo sanıyordum. Uyumuyordu ozellikle geceleri. Emzirmeden sonra mama da verince uyuyo gazi yoksa. Gündüz de ışıktan mıdır nedir uykuya dalamiyo.yarim saat ancak uyuyo en fazla. Bide goguste uyumaya alıştı yerine yatirdigim anda uyaniyor.. Şunu duydum. Bebekler uyumayi beceremezmis. Ona yardim etmek gerekmis. Sessiz ve karanlik ortam yapin gündüz. Bide kundaklayin ki sizin ona sarildiginizi sansin. Kendini güvende hissetsin.Kolunuzda pışpışlayarak sakince uyutun. Sallamayin çocuğu. Hem kötü alışır. Hem de zararli. Basina da muzik ya da kuran açın. Güzel programlar buldum uyutuyo baya.. Biri de bugun tavsiye etti. Yatarak emzirin. Koydugunuz anda uyanma problemi olmaz hem de size alismaz dedi. Bunu da denicem ama daha çok küçük benim göğüsler de küçük sayılır. Yetisemiyo bebegim memeye :)

Kzılar bebeğim sancıdan uyuyamıyor ne gece ne gündüz yeni doğan bebeğin günde 20 saat uyuması lazımmış benimki4 saat bile uyumuyor nurse harvera gaz ilacı aldık kullanan varmı benmi yanlış kullanıyorum bilemedim 20 günlük bebeğe erkenmi bilemedim bebeğim gece dahada huzursuz oldu resmen inleyerek 3.4 saat ayakta durdu napacağımı bilemedim

bana doktor metsil verdi fayda etmedi biogaia aldım o baya fayda etti alttan ve üstten rahat cıkartıyor bende tavsiye üzerine almıştım ilaçı hemde bitkisel. benımkı ilk günler uyuyodu bu ara günde 2-3 saat anca uyuyo, geceleri uykumuz hiç yok en fazla 1 saat uyuyoruz

Allah hepinize yardim etsin kizlar, ilk aylar ne zormus hayirlisiyla atlatiriz insallah. Benim bebegim hic

Allah hepimizin yardimcisi olsun. Benim ogluma kalsa hic doymuyor canim ne gece ne gunduz, zaten iri bi bebek. Iki memeyi de emiyor ustune 90 cc mama yiyor ustune rezene iciyor hala araniyor gunde 1 kez mama vermeme ragmen normalin ustu kilo almis, dolayisiyla aclik degil diyor doktor obur bir bebek diyor. Zaten gun boyu memede, hic birakmiyor. Sizinkiler de oyle mi, ben hic nefes alamiyorum hep yapisik geziyoruz. Tuvalete bile zor gidiyorum.
Uyku egitimine be zaman baslamayi dusunuyorsunuz? Acaba baslasam bi faydasi olur mu diyorum ama daha cok minik ne anlayacak ki yavrum?

Uyku eğitimini bende düşünüyorum canım ama nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ya meme de uyuyor ya da emziği veriyorum gözlerine bir şey örtüyorum öyle uyuyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum

Canim ben de yapisik ikiz gibiydim. Sonra dr.un dediğine uydum ve baya rahatladim. 2 saat olmadan bebegi emzirmiyorum gunduZleri. Boylece hem kilosu normal sekilde artiyor hem de zirt pirt emzirmeden olusan gaz en aza iniyor. Ve bunu yaptigimdan beri bebegim gündüz de uyumaya basladi. Cok mutluyum. Ayrica mamayi tamamen biraktim. Çünkü sütüm yeterliymis. Bi emmede 50 cc icse yeter asla yarim saatten fazla emzirme. O alacagini aliyor dedi dr. Sutumu sgdigind 50 cc geldiğini gördüm ve icim daha rahat.. Memeyi birakinca aglasa bile emzirmiyorum oyaliyorum bir sekilde. En azindan 1.5 saat emzirmiyorum. Zaten bir sure sonra anliyorsun bu açlık aglamasi bu gaz aglamasi diye.. Ama senin bebek yine de doymuyorsa 2 göğsünü ayri ayri yarimsar saat emzirmeyi dene.. Bebegimde birşey farkettim. Yastigin ustune yüzüstü koydugumda cok rahatliyor ve uyuyor. Tabi o pozisyonda hep gozetimim altinda. Belki nefes alamaz falan diye.. O sirada karninin yanina sicak su torbasi koyuyorum. Mayışıyor sipa :) insallah faydasi olur yazdiklarimin canim.

Kızlar bebekler doyduklarını bilmezlermiş verdikçe isteyen bebekler de olurmuş.
O yüzden her ağlamaya emzirmeyin.
Benim de yanıma gelenler çocuğum ses çıkarsın açıktı galiba annesi diyorlar sinirlerim lohusalık sinyalleriyle karışıp tavan yapıyor. Ben de 2 saat de bir emzirme dönemini dogdugu gün itibari ile doktoromun yönlendirmesiyle uyguladım.
46 günlük olduk hala da öyle devam etmekte. Mutlaka da 2 saat de bir bezini değiştiriyorum.
Gün de 2 saat gaz sancımız sabah aksam olmak üzere tutuyor gezdirerek kucakta sallandırarak geçiriyoruz çok dayanılmaz olduğunu hissettiğim an bir cay bardağı ve cay kaşığının ucu ile demlenmiş kimyon veriyorum.

Çok dogru yazmissin canim. Her agladiginda emzirmeyi cocuga iyilik saniyordum ama degilmis. Gaz problemi o yüzden oluyor zaten. Benimki de gunde 2 kere sabah aksam bir kac saat sanci cekiyo. Onu da bi sekilde atlatiyoruz sicak su torbasi sirta popoya vurmayla falan cikariyor gazini epey. 2 saatte bir emzirdigim günden beri ben de benegom devbaya rahatladik. Benim gelen gidenim pek olmadigi icin karisanim da yok şükür.

Ya nasil basariyorsunuz ben saatli emzirmeyi beceremedim gitti. Bebegimi doyurduktan sonra bazen oyalayabiliyorum 1 saat falan ama bazen de erken acikiyo o zaman zaptetmek mumkun degil, aglamaktan morariyor hemen. Gunduz uyumadigi icin anca konusarak biraz kucakta gezdirerek oyalayabiliyorum. Ya da ancak slinge koyup disari cikarsam o zaman saatlerce uyuyor. Bir de 2 saatte bir dediginiz bir emzirmenin baslangiciyla 2. Emzirmenin baslangici mi? Yani atiyorum 9 da basladiniz emzirmeye, 9.40 ta bitti. Bi sonraki emzirme 11 de mi yoksa 11.40 mi?

Kızlaaar. Biz dün 1 aylık olduk bugünde aşımızı olduk. Banyo yaptırsam bir şey olur mu ki ? Hemşireye soracaktım sağlık ocağında ama unuttum

11.40 cnm. Ben yeniden ornek vereyim. 12de basladin emzirmeye. 12.30a kadar bebek uyuyakalmadan güzelce emzirdin diyelim. Emzirme bittikten 2 saat sonra tekrar emzir.yani 14.30da emzir. Uyuyorsa gece uyandirmiyorum en gec 4 saatte uyaniyor. Zaten 4 saatten fazla ac birakma gece dedi dr. Gunduz de 2 saati grcmeden kendi uyaniyor benimki. iki emzirme arasinda bebegi Gaz cikararak oyaliyorum ben genelde. Bide şöyle bisey var. Bazen bebegim uykulu oluyo gazi oluyo iyi ememiyo. Bu sefer erken acikiyo. Ne yapsam susturamıyorum ordan belli ediyo. Cok fena araniyo memeyi. 1 saat sonra emziriyorum. 2 saati bekleyip iskenceye donusturmuyorum. Ya da huysuzlugu dinsin diye 5 dk emziriyorum sakinlesince memeyi cekiyorum. Dogru mu yapiyorum bilmiyorum canim. Tavsiye bizimkiler sadece

merhaba, siz yolladığım kitaplarda yan emzirme örnekleri vardı, ben oradan öğrendim daha hastanede ilk gün bile yan yatarak emzirdim özellikle ayşe önderin dvdsinde güzelce gösterilmişti diye hatırlıyorum. hastanede çok ama çok işime yaradı o teknikler. Bakamadıysanız mutlaka göz atın çocuk ağırlaştıkça tutmak zor olacak bu sebeple yatarak emzirmek akşam ve gece çok rahat oluyor, tabii tam ağzına olması için kolunun altına veya yan olarak sırtının altına (annenin) yastık takviseyi yapıyorum ben çünkü tam memeyi alamazsa hava yutar ve dahada fazla gaz oluşabilir. bu şekilde yastık ile kendini eğimli şekilde yükseltirsen rahatlıkla ağzına gelecektir. zaten ağzı emem ucunun hizasında olmalı.

Ay negüzel kızlar bebnm bebiş sürekli memeyle kavga içinde bırakp brakıp alıyor buseferde hava yutuyor başlıyor sancıya sündür sündür yara zaten dahada beter ediyor emZirme bana işkence geliyor göğüs uçlarımdan bebğim önce 2 saatte bir emziriyordum uyutamıyordum şimdi her ağladıgında veriyorum göğsümde uyuyor öyle yatıryyorum bazen gazını çıkarmadan yatırıyorum sürekli kusuyor zaten nerde yanlış yapıyorum bi düzen oturmadı bizde 26 günlük olduk halen 6.7 saat ayakta artk hali kalmıyor öyle uyuyor emzirme tekniğim yanlışta çocuk aç oldgu içünmi uyumuyor yalancı emzik tutturdum bazen onunla başa çıkıyorum emzik olmaısn 1 bardak su bile içemiyorum birde ben 30.40 dkka emzirdikkten sonra süt bitti die çekiyorum agzndan uyurken emzirme tekniğinde bilgim sıfır yardımcı olsanız bir göğsü 15 dakka ordan kaldrıp gazını alıp diğer göğse geçiyorum ordada uyuyama kadar kalıyor eğer gazını almadan ytaırırsam kusuyor hangi göğüste nekadar kalcak göğüsten göğüse geçince gaz alınacakmı göğüste uyunca direk yatırmak doğrumu birde alt değişmeyi uyanınca yapıyorum göğüse alınca tekrar yapıyor eğer açken değişmessem tokken değişince bütün içtiğini kusuyor napcam bilemedim sizin bebişlerde alt değişirkenken her alt açmada fışkırtıyormu heryere ben zapt edemiyorum göğüs sağmada yapıyormusunuz ben yapmyırum int gögğüsleri boşaltın diyor ama busefer göğüslerim yara oluyor yada sağınca bazen bebek uyanıyor tekrar aç kalıyor ay valla piskolojim bozuldu bu bilgisizlik beni mahvetti

Canim ya iyiki hatirlattin. Ben kitaplara hamileyken bol bol baktim. Dogumdan sonra aklimdan çıkmış. Cd isime yaramaz saniyordum emzirmeyi hafife aldim sanirim yarin esim isteyken cdyi açıp bi izleyim insallah bebis firsat verir de.. Benim gogsum kucuk oldugu için yan emzirmek yine de zor olacak ama denemem lazim herkes nasil emziriyor dimi..

Canim bi blog bulmustum. Dr. bunu yazan. Orda biseyler var baya bilgi vermis. Tomrisin emzirme notlari yaz google a. Tavsiyeleri hosuma gitti. Mutlaka bi goz at.
Bu arada doktoruma sordum hem agizdan hem burundan süt niye fışkırır diye. Çocuk çok emiyo fazlasi o sekilde çıkıyor dedi. Fazla sütü sagdiginda odada beklet 1 saat kadar. Bebek uyandiginda icir. Baktin sutun var onu buzdolabina at. 7 gun dayanıyor. Daha sonra onu sicak suya koyup ilistirip icirirsin. Mesela hastaneye giderken yolda emziremiyeceksin diyelim. Ver onu icsin. Çok sık mesela yarim saatte bir emzirdigimde benim de gogsum tekrar yara olmaya basliyor. O yuzden tam tok olduguna eminsen en azindan 1-1.5 saat sonra emzir. Tek göğüsü en fazla 30 dk emzir ve diger memeye gecme. O yeterli gelir. Eger süt erken bitti gibiyse ve diger göğsüne alacaksan bebegi, kaldir omzuna koy biraz sirtina vur. Gegirsin. Zaten mayışmış vaziyette oluyor. En fazla 5 dk sonra tekrar aranacaktir o zaten. Bu sefer diger göğsünü ver. Emerken altina benimki de dolduruyor. Hemen değiştirme biraz bekle. Ya da altini ac oyala oyna biraz. Altını sileroen ayaklarini cok kaldirma. O sirada karnina masaj yapma. Bir de cok kusuyorsa salliyorsan sallama bebegi. Sarsma. Sabit yatir mumkunse yan yatir. Emzik aliyorsa şanslısın. Memeyi cekince ver emzigi yatsin. Uyumasa bile yatsin ağlamadığı sürece sorun yok. Yukarda bazi tavsiyelerde bulunmustum onlari da oku istersen. Gündüz basindaki sapkayi gözüne kadar indiriyorum ben. O zaman karanlik oluyo. Bide ninni aciyorum netten. Atem tutem ben seni ninnisini. Su ara onu seviyo. Canim stres yapma sakin ol. Deneme yanilmayla öğreniyoruz biz de. Uzme kendini. Hersey yoluna girmek uzere az daha sabir. Bebege de zaman ver alışacak insallah

S
saol canım okudum tomrisi daha önce sütüm dolapta 3 gün beklediğini biliyorum az önce 3 gün oldu die 160 ml döktüm unutmuşum dolapta lansion süt sağma poşetlerinde oda ısı sında 3 saat dokapta 48 saat yazıyor göğüste sütün bitip bitmediğini nasıl anlıyoruz canm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…