Ne oldu canım
Benimkininde midesi azina gelio emerken bile oluyor bazen doktora gittim normal normal oyle oyle buyucek dedi sinirlerim bozulduvalla bende reflüden şüpheleniyorum midesi azına gelıyo cünkü
Fazla mı emiyor ki canım. Doktor da başından savar gibi konuşmuş çok sinir bozucuBenimkininde midesi azina gelio emerken bile oluyor bazen doktora gittim normal normal oyle oyle buyucek dedi sinirlerim bozuldu
Nolduysa nazar mi değdi yoksa yediklerim mi dokundu nedir acayip gazliydi bugun. Saatlerdir uyuyamadi. Su an bile uyanik.senin bebis nasil canim ?Kızlar sesiniz çıkmıyor. Nasılsınız bebişler nasıl :)
Her gün oku canım bol bol. Bebeklere çok çabuk nazar değer. Kimyon çayını biliyor musun canım ondan dene istersen bi. Çok şükür canım iyiyiz. Yalnız kucağa bi alıştık ki sorma. 5 dk yerinde durmuyo. Emziği vermiyorum diye iyice kucağa düştü. Nasıl vazgeçireceğim bilemedimNolduysa nazar mi değdi yoksa yediklerim mi dokundu nedir acayip gazliydi bugun. Saatlerdir uyuyamadi. Su an bile uyanik.senin bebis nasil canim ?
Ay canım çok kötü olmuş göğsün. Neden öyle oldu ki ? Allah şifa versin inşallah canım sana da bebişe deKızlar benimki 2 hafta zor güç bela emdi beni bidaha almadı sürekli göğsümü alıyor bırakıyor sürekli hava yutuyor altta ağlaya ağlaya kıpkırmızı nefessiz kalıyor ağzına zorla veriyorum öğürmeye başlıyor boğuluyor gibi 1 saat uğraşıyorum yok 2 haftadır sağıp veryorum uğraştm 2 gün sarılığı arttı ememediği için dün doktora götürdüm şideetli kusmasına ultrosyonla baktılar doktor değiştim memorial götürdük 300 lirayla çıktık ama değidi verdiğimiZe heryerine baktılar reflü dedi yatak aldık 100 cc veriyordum 40 günlük bebeğe çok dedi 50.60 ver ama kesinlikle 3 saatte bir dedi ama bizimki 2 saate bir uyanıyor acıkıp sizler kaç saate veriyosunuz ama emzir dedi dün yine uğraştım olmadı en sonunda avent silikon uçları taktım nasıl emiyor beni 2 kere emdi üçüncüde emerken gögğsümde bi sızı gözlerimden yaş indi bi baktm bebeğin ağız tüm kan benden fışkırıyor resmen göğüs ucumdan et parçası sallanıyor hemen yıkadım çocuk içtiği kanları geri kustu allahtan mosmor olmuş gögşüs ucum sabah dolmuş ağrısından duramadım ucu beyaz iltahap kapmış en düşük seviyede sağmaya başladım artk napcam brn böyle tutamıyor ğöğüs uçlarım olmadgndan sağarak sütün zamanla kesilir emmesi lazım dedi şimdi alılıcakki zaten 4 ayda emmeyi reddeyolar ozman savaşacaksınız dedi anne sütü alsın die elimden geleni yapıyorum ama olmuyor nisanda işe başlıcam zaten uyumuyor reflüsü ve gazından dolayı doktor organlarını zor gördü gazdan okadar gazli bi bebk
Ayy canim cok üzüldüm. Benim ilk zamanlar yaşadıklarımı yazmissin sanki. Ikisi de yaraysa daha iyi durumda olan göğsünü emzir. Digerini sag. Ama sagarken acı cekmemen lazim. Aci vermeyen bi ayarda sağ ki sagdigin taraf iyilessin. Bu arada kanlar akacak kadar kötüyse sogani ez ve göğsünde beklet. Kabuk baglayip yeni deri geliyo bir sure sonra. Surekli yap ama sogani. Lansinoh kremi de bir kac saatte bir sur. Ayrica çok onemli bisey mutlaka gogsunu karbonatli suyla ya da suyla temizle. Iltihaptan kurtulman gerek once. Ben saat basi emziriyorum nerdeyse ve tahris olmaya basliyo. Eger doydugundan eminsen 2 saatte bir emzir. Bebek de 2 saate bir uyanip emiyo zaten genelde. 3 saat bebek icin cok ilk zamanlar. Gece 4 saat bile emmese olur ama gündüz çok sabredemez. Doktorun refluden dolayi o kadar aralik bırakmış sanirim. Bide 30 dakikadan uzun sure emzirme emzidi zamanlarda. Göğsünü almiyosa tatli bisey sür göğüs ucuna. Çocuğu salliyorsan daha az salla. İçini çalkalama kusar. Gaz icin kimyon demle bi kac kaşık içir gunde en azindan 2 kere. Canim çok gecmis olsun. Yazdim biseyler ama insallah isine yarar. Sonucu bize bildir lutfen.Kızlar benimki 2 hafta zor güç bela emdi beni bidaha almadı sürekli göğsümü alıyor bırakıyor sürekli hava yutuyor altta ağlaya ağlaya kıpkırmızı nefessiz kalıyor ağzına zorla veriyorum öğürmeye başlıyor boğuluyor gibi 1 saat uğraşıyorum yok 2 haftadır sağıp veryorum uğraştm 2 gün sarılığı arttı ememediği için dün doktora götürdüm şideetli kusmasına ultrosyonla baktılar doktor değiştim memorial götürdük 300 lirayla çıktık ama değidi verdiğimiZe heryerine baktılar reflü dedi yatak aldık 100 cc veriyordum 40 günlük bebeğe çok dedi 50.60 ver ama kesinlikle 3 saatte bir dedi ama bizimki 2 saate bir uyanıyor acıkıp sizler kaç saate veriyosunuz ama emzir dedi dün yine uğraştım olmadı en sonunda avent silikon uçları taktım nasıl emiyor beni 2 kere emdi üçüncüde emerken gögğsümde bi sızı gözlerimden yaş indi bi baktm bebeğin ağız tüm kan benden fışkırıyor resmen göğüs ucumdan et parçası sallanıyor hemen yıkadım çocuk içtiği kanları geri kustu allahtan mosmor olmuş gögşüs ucum sabah dolmuş ağrısından duramadım ucu beyaz iltahap kapmış en düşük seviyede sağmaya başladım artk napcam brn böyle tutamıyor ğöğüs uçlarım olmadgndan sağarak sütün zamanla kesilir emmesi lazım dedi şimdi alılıcakki zaten 4 ayda emmeyi reddeyolar ozman savaşacaksınız dedi anne sütü alsın die elimden geleni yapıyorum ama olmuyor nisanda işe başlıcam zaten uyumuyor reflüsü ve gazından dolayı doktor organlarını zor gördü gazdan okadar gazli bi bebk
Emzige alışmasıni bu yuzden istio anneler aslinda canim. Kucagindan insin diye. Bence zarar gelmez emzikten. Sen bilirsin yine de :) ev tipi basit bi anakucagi aldik 2. El. Titresimli ve elle sallanan. Simdi onda da duruyo cok sukur. Biraz oyaliyo onu. Tavsiye ederim. Titreşimli olmasi cok onemli ama. Hem gaz cikariyo iyi geliyo sankiHer gün oku canım bol bol. Bebeklere çok çabuk nazar değer. Kimyon çayını biliyor musun canım ondan dene istersen bi. Çok şükür canım iyiyiz. Yalnız kucağa bi alıştık ki sorma. 5 dk yerinde durmuyo. Emziği vermiyorum diye iyice kucağa düştü. Nasıl vazgeçireceğim bilemedim
Ayy canim cok üzüldüm. Benim ilk zamanlar yaşadıklarımı yazmissin sanki. Ikisi de yaraysa daha iyi durumda olan göğsünü emzir. Digerini sag. Ama sagarken acı cekmemen lazim. Aci vermeyen bi ayarda sağ ki sagdigin taraf iyilessin. Bu arada kanlar akacak kadar kötüyse sogani ez ve göğsünde beklet. Kabuk baglayip yeni deri geliyo bir sure sonra. Surekli yap ama sogani. Lansinoh kremi de bir kac saatte bir sur. Ayrica çok onemli bisey mutlaka gogsunu karbonatli suyla ya da suyla temizle. Iltihaptan kurtulman gerek once. Ben saat basi emziriyorum nerdeyse ve tahris olmaya basliyo. Eger doydugundan eminsen 2 saatte bir emzir. Bebek de 2 saate bir uyanip emiyo zaten genelde. 3 saat bebek icin cok ilk zamanlar. Gece 4 saat bile emmese olur ama gündüz çok sabredemez. Doktorun refluden dolayi o kadar aralik bırakmış sanirim. Bide 30 dakikadan uzun sure emzirme emzidi zamanlarda. Göğsünü almiyosa tatli bisey sür göğüs ucuna. Çocuğu salliyorsan daha az salla. İçini çalkalama kusar. Gaz icin kimyon demle bi kac kaşık içir gunde en azindan 2 kere. Canim çok gecmis olsun. Yazdim biseyler ama insallah isine yarar. Sonucu bize bildir lutfen.
Emzik vermeyi bende çok istiyorum, kendi de alıyor canım ama bu seferde emmiyor. Bugün dışarı gezmeye çıktık. Durmadı bende emziği verdim. Eve geldik emzirecektim yine bi aldı bi bıraktı. Bıraktığımızda düzelmişti emmesi. Bizde de ana kucağı var canım ama kendi sallanmıyor. Bizim sallamamız gerekiyor. Onda da durmuyor illa kucak. Daha çok küçük sıcaklığıma ihtiyacı var diye almamazlıkta yapamıyorum, kıyamıyorum da ağlamasına.Emzige alışmasıni bu yuzden istio anneler aslinda canim. Kucagindan insin diye. Bence zarar gelmez emzikten. Sen bilirsin yine de :) ev tipi basit bi anakucagi aldik 2. El. Titresimli ve elle sallanan. Simdi onda da duruyo cok sukur. Biraz oyaliyo onu. Tavsiye ederim. Titreşimli olmasi cok onemli ama. Hem gaz cikariyo iyi geliyo sanki
Kimyonu tum bebeklere veriyorlar. Ama ölçüsünü bilmiyorum ben. Kendin de icmelisin ama. Bak ben bi karisim yaptim süt olsun ve gaz olmasin bebekte diye. Herkes bunu yapıyormuş megersem. Kimyon tohumu, rezene, anason ve isirgan otunu aldim. Esit miktarda bir kavanoza koydum. Karistirdim. Her sabah aksam kahvaltida falan çay yerine onu içiyorum.1.5- 2 tatli kaşığı buyuk fincanda iciyorum. Belki o yüzden bilmiyorum gaz olsa bile çocuk kolay cikariyo. Bide babası gaz oldugu zaman omzuna aliyo. Hızlıca popoya vuruyo sık aralıklarla. Bunu bi 15 dk yapio ara vere vere. Ve gaz cikiyo maşallah. Bunu yaparken çocuk mizmizlaniyo ama tamamen aglamiyo. Derdinden cikiyo sesi. Gaz icin masaji daha once yazmistim buraya. Aglamadigi zamanlarda her gun bi kac kere yap. Senin bebek sert biberon ucuna alışmış olmali ki sert olan memeyi emiyo. Aslinda yeni duydum bi biberon çıkmış. Ucu anne memesi gibi yumusakmis. Bebek anneyi emiyo saniyormus ve emmeyi birakmiyormus. Facebookta reklamini yapıyorlardı. Belki bu sekilde rahat edersin cnm. Göğsünü sagdiginda az cikabilir ama bebek emdikçe daha cok süt gelir derler. Zaten süt gelmediğini anlayinca bebek birakiyor memeyi. Emzirirken su iç. Her an su iç normalde de. Gaz yapan yiyeceklerden uzak dur. Ben 2 gun mercimek bulgur yedim resmen delirdi gazdan bebegim. O yüzden onlari yesen bile yemege bol kimyon dök. Rezene falan iç ki gaz yapmasin. Emzirirken kusmasina anlam veremedim. Belki refluden belki de cok emdiginden kusiyordur. Ya da sen kendini usitmussundur bebek ondan da kusar. Anakucaginin markasini bilmiyorum cnm. Ama tutumluanne sitesi var 2. El satan. Ordan aldik 40 liraya. Titresimli muzikli ve elle sallaniyor basit baya. Ama bi yarim saat oyaliyo koydugumda.o da bana yetiyo. Önünde peluş oyuncaklari sallanınca çok mutlu oluyor. 100 liraya kadar 2 el alman normal daha fazla para verceksen sıfırı al daha iyi tabi. Ama mutlaka sor titresimli mi diye. Muzik cok da onemli degil gibi telefondan da aciyorum.ayy amma şişirdim kafanizi:)Saol canım kimyon deneyim 42 günlük erken değil diğmi biogia kullanıyoruz em kuvvetli damlaymış yine aynı tuttuğu göğüs ucum içe denük ve sert ucu onu alıyor biberon gibi sert oldgu için ama çiğneyerek emiyor mahvoluyor gögüs ucu hafif olanı almıyor yumuşak oldgundan birde aldgı göğsüm de 20 cc anca süt çıkıyor diğeri süt fazla olanı almıyor yani doymadgı için diğerini sağıp veriyorum birde göğsümde emerken hiç hareket ettirmediğim halde içtiğini göğsüme çıkarıyor biraz dik emzirdiğim halde ha birde ana kucağını reflü için bende alacağım 2. El 80.100 arası fiyatlsr sıfırı 150 kararsz kaldm fisherprce marka bu dediklerim sen hangi marka nerden nkdara aldn ben daha küçük oturamaz die diğer ay alacaktım birde araba ve el için ana kucağımız var ama içi çok oyuk oturur pozisyonda ona nezaman koymaya başlayım
Bizimki de emzigi cok sevmiyo illa beni istio acsa. Hic oyalanmiyo emzikle. O da kötü bi durum. Her bebegin bi huyu var canim. Benim bebek 55 günlük oldu teyzesi. Arrik laf veriyorum guluyo falan. Anakucaginda da laf verip kandırıyorum. :) onundeki oyuncaklari sallayinca cok hosuna gidiyo elini kolunu sallıyor heyecandan. Anakucagida biraz sallaniyo otomatik olarak. Benim sallamama gerek kalmiyor. Bide anakucagina koyup mutfaga goturdum. Aspretoru son ses actim. Baya hosuna gitti hem beni izledi hem oyalandi masallah. Seni göZünün önünde görmesi yeter belki. Ayrica melic38 arkadasima yazmayi unuttum. Anakucagi icin cok da erken sayilmaz bel boslugunu battaniyeyle falan biraz dolduruyorum biraz daha iyi oluyo. Sonucta arabadaki anakucaklari da baya dik degil mi? Bisey olmaz insallah. Biraz egik olsun yeter. Zarar verecek kadar egik olursa anlarsin zatenEmzik vermeyi bende çok istiyorum, kendi de alıyor canım ama bu seferde emmiyor. Bugün dışarı gezmeye çıktık. Durmadı bende emziği verdim. Eve geldik emzirecektim yine bi aldı bi bıraktı. Bıraktığımızda düzelmişti emmesi. Bizde de ana kucağı var canım ama kendi sallanmıyor. Bizim sallamamız gerekiyor. Onda da durmuyor illa kucak. Daha çok küçük sıcaklığıma ihtiyacı var diye almamazlıkta yapamıyorum, kıyamıyorum da ağlamasına.
Saol canım rezene kümyon tohumu kaynatıp içiyorum anosonsa vardı aktar anason içmesin bebeğin beyin gelişimi yavaşlar demiş ben bunun okulunu okudum demiş bu ikisini içsin demiş nekadar doğru bilmem birde herşeyi elektirikli ponpadan tut bütün biberon emzikler avent aldım anne ucu dediler bu biberonu bulup bü deneyim bakalım inşl alır kalkanı daha önce alacaktım fiat heryerde 50 tl bende int bakıyım kullananlara dedim kimi çamaşır altından kullanışsız bellli oluyor yazmış kimi sadece biriken süt 40 dakika içinde kalıyor yazmış kimi süt oluşumunu engelliyor yazmış bilsem senin kullandgmı sana sorardım nasl peki süreklimi kullanıyosun onu kurumu kalıyor birde sütün akınca içine napıyosun krem sürdüğüm için kremli akarsa çocuğa veremem lansinoh ama yinede siliyorum süt sağarken ......Bir de göğüs ucu acıyorsa yaraysa mutlaka göğüs kalkanı denemelisin canim. Ben inanilmaz rahat ettim. Kiyafete atlete falan meme ucu değmiyor hem çabuk iyilesiyor hem de yapışmıyor ucu. Aventinki var bende. Eltim gönderdi Allah razi olsun çok rahatladim.
Bundan bahsediyorum canım bu int alıntı yaptım aynısı dahada oyuk yüksek bişey koyunca bebek havada kalıyor düşecek gübiBizimki de emzigi cok sevmiyo illa beni istio acsa. Hic oyalanmiyo emzikle. O da kötü bi durum. Her bebegin bi huyu var canim. Benim bebek 55 günlük oldu teyzesi. Arrik laf veriyorum guluyo falan. Anakucaginda da laf verip kandırıyorum. :) onundeki oyuncaklari sallayinca cok hosuna gidiyo elini kolunu sallıyor heyecandan. Anakucagida biraz sallaniyo otomatik olarak. Benim sallamama gerek kalmiyor. Bide anakucagina koyup mutfaga goturdum. Aspretoru son ses actim. Baya hosuna gitti hem beni izledi hem oyalandi masallah. Seni göZünün önünde görmesi yeter belki. Ayrica melic38 arkadasima yazmayi unuttum. Anakucagi icin cok da erken sayilmaz bel boslugunu battaniyeyle falan biraz dolduruyorum biraz daha iyi oluyo. Sonucta arabadaki anakucaklari da baya dik degil mi? Bisey olmaz insallah. Biraz egik olsun yeter. Zarar verecek kadar egik olursa anlarsin zaten
Canim o bitki karışımını bebek degil ben ictigim icin bebegin beyin gelisimine çok daha az etki yapiyor olmali. Anason uyku getiriyo. Belki ondan demiatir. Bide ickinin hammaddesi sonucta. Kafa yapiyo olmasin :) ondan daha az katiyorum zaten çayıma. Bana uyku yapan sey bebegi de uyutur diye iciyorum. Avent aldim ben de herseyi. Pompanin ilk bastaki dugmesini kullanıyorum damla sekli olan uzerinde. Hic yara yapmiyo acitmiyo. Digerlerini kullaninca yara oluyo. Sen hangi tuşu kullaniyosun ki ? Benim gogus bedenim su ara 85 falanm o yuzden belki gogus kalkani tam oturuyo göğsüme. Ucu uzadi mememin. Kalkani takmazsam degdigi anda aciyo. Disardan da belli olmuyo. Bazen kalkanin ucundaki hafif cukurluk meme ucu gibi belli oluyo. O zaman da gogus pedini kalkanla atlet arasina koyuyorum yumusak görüntü almak icin. Benim sutum sadece bebek 3 saat falan emmezse birikiyo. Zaten o kaba sut birikse de onu icirmiyorum. Kalkani her an temizleyemedigim icin. 2 dk bile ayrilamiyorum ki kaynatip yikayayim:) sudyen seklinde emzirme atleti giyince kalkan uyurken bile duzgun duruyo kenara kaymiyor. Ama duz atlet giyersem yere dusebikiyor ya da biriken sut atletime sizabiliyor. Ben de o yuzden gogsumun altina bebegin minik havlusunu koyuyorum. Atlet degil de havlu islanmis oluyor. Gogus ucum kalkan sayesinde sicaktan sanirim nemli kaliyor. Ilk baslarda asiri nem oluyordu. Asiri nem de memeyi hassaslastiriyordu. Sonra biraz gogsu acik bluzler giydim terleme yapmiyo artik. Kalkani takınca yaralar tekrarlamadi canim benim. Kremi emzirmedigin her an sur. Zaten zararsız nolcak. Kurudugu zaman bebek emdiginde soyuluyor. Amac kurutmamak yani. Banyo sonrasi da hemen krem sur. Sicak su degirme ucuna. Biri iyilesene kadar tek gogus emzir. Iyilesince tamamen bidaha yara olmuyo. Ama yarim saati gecirirsen emzirmeyi meme tahris oluyoSaol canım rezene kümyon tohumu kaynatıp içiyorum anosonsa vardı aktar anason içmesin bebeğin beyin gelişimi yavaşlar demiş ben bunun okulunu okudum demiş bu ikisini içsin demiş nekadar doğru bilmem birde herşeyi elektirikli ponpadan tut bütün biberon emzikler avent aldım anne ucu dediler bu biberonu bulup bü deneyim bakalım inşl alır kalkanı daha önce alacaktım fiat heryerde 50 tl bende int bakıyım kullananlara dedim kimi çamaşır altından kullanışsız bellli oluyor yazmış kimi sadece biriken süt 40 dakika içinde kalıyor yazmış kimi süt oluşumunu engelliyor yazmış bilsem senin kullandgmı sana sorardım nasl peki süreklimi kullanıyosun onu kurumu kalıyor birde sütün akınca içine napıyosun krem sürdüğüm için kremli akarsa çocuğa veremem lansinoh ama yinede siliyorum süt sağarken ......
sürekli yağlar kremler oyuzden mi böyle her çocuga vermemde kabuk bağlıyor ya etim kopuyor ya çatlıyor 45 gün oldu herkez daha düzeniniz oturmadımı dior güya 40 çıkınca düZelir lafı var ya herkezin ağzında biz böyle olunca göze batıyoz heralde tutumlu anneden çok baktm bi iyi bişey denk gelmedi sahibünden vardı orda ikinci el bu fiatlardı bidaha bakıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?