2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425

Evet bende bu konularda bilgisizim dış gebelik saniyorum dış gebelikmi yani dedim Hayır bu farklı boş kese dedi bi tuhaf oldum internetten arastirdim hemen inşallah öyle biseyle karsilasmayiz hiç birimiz. .

yarın kalp atısı ıcınde gıtcem canım 6+2 gunluk suan keseyıde varsa kalp atısınıda yarın ılk kez gorcem ıns gorurum dua edın ne olur cok korkuyorum

İçini ferah tut cnm Rabbimin izniyle görürsün keseyi ınsss kalp atışı içinde endişe etme 7.Ci haftada duyan var en gec 8 haftalikken duyuluyomus inşallah yarın duyarsin cnm. Skinti yapma kendine rahat ol:)

İçini ferah tut cnm Rabbimin izniyle görürsün keseyi ınsss kalp atışı içinde endişe etme 7.Ci haftada duyan var en gec 8 haftalikken duyuluyomus inşallah yarın duyarsin cnm. Skinti yapma kendine rahat ol:)
kaybettıgım kızımda 8 haftalıkken duymustum canım belkıde o korkutuyo benı

6.Hafta
Gebeliğin vücudunuzda oluşturduğu değişiklikleri artık daha belirgin hissediyor olmalısınız.5. haftaya göre sabah halsizliği , bulantılar ve fenalık hissi daha belirgin olabilir.Hatta bu şikayetler gün boyu devam edebilir.Göğüslerde hassasiyet ve büyüme bu haftada dahi başlayabilir.Sık idrara çıkma ihtiyacı da gebelik hormonu (HCG) etkisiyle ortaya çıkan bir şikayettir.

Bebeğinizin gelişmesinde dikkati çeken olay beyinin belirgin şekilde genişlemesidir.Nöral tüp kapanarak borucuk halini alır.Göz ve kulak taslakları gelişir.Baş popo mesafesi (CRL) 4-6 mmye ulaşır.Plasenta gelişimini büyük ölçüde tamamlar anca hormon üretimi10 haftaya kadar yumurtalıkların görevi olmaya devam eder.Vajinal ultrasonografide bu haftadaki gebeliklerin %80inde bebek kalp atışları saptanabilir.

7.Hafta

Adet gecikmeniz 15 günü buldu. Sizden ‘’Kaç aylık ?’’ sorusuna ısrarla yanıt isyeten yakınlarınıza 1,5 aylık gebe olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Önceki haftalarda başlayan şikayetlerinizin devam etmesi yüksek bir olasılık.buna ek olarak implantasyon adı verilen rahime yerleşmenin ardından hafif bir kanama ve adet sancısı benzeri kramplarınız olabilir.Bunlar halk arasında ‘’üzerine görme’’ tabir edilen kanamalardır.Ağrılar veya kanama sizi huzursuz ederse doktorunuza başvurun.Artık ultrasonografide küçük bir fasulye tanesine benzeyen bebeğinizi ve kalp atışlarını rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Bu hafta bebeğinizin ultrasonografide ölçülen boyu (CRL = Baş-popo mesafesi) 6-12 mm kadardır.ağırlığının da yaklaşık 1 gr olduğunu kabul edilebilir.Plasentanın yerleştiği alandan gelişmeye başlayan göbek kordonu bebeğinizin bundan sonra ihtiyaç duyacağı oksijen ve besin maddelerini taşırken Zaralı atıkları da plasentaya taşıyacaktır.Aynı zamanda sindirim sistemi ve akciğerler de bu haftada gelişmeye başlar.

hadi hayırlısı olsun bakalım valla çok şaşırdım :)

Evet bende bu konularda bilgisizim dış gebelik saniyorum dış gebelikmi yani dedim Hayır bu farklı boş kese dedi bi tuhaf oldum internetten arastirdim hemen inşallah öyle biseyle karsilasmayiz hiç birimiz. .

yani enteresan, hepimizin kesesi boş.. 2 haftaya ancak kalpler duyulur. normalde doktorlar böyle spesifik bir konuşma yapmazlar. çünkü şartlar hepimiz için aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…