- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
Biraz acemice bir soru olacak ama doğumda da o çatala mı oturacağız? O sancılarla oraya nasıl çıkacağız?
Seninle tahmini doğum tarihimiz aynı. Ben de şimdi doktordan çıktım. Çalışabilir raporu aldım. Bebeğimin kilosu 1800 gr. Boyu 42 cm. Doktorum haftasıyla uyumlu, bir problem yok dedi.
Doğuma eşimle birlikte girecektik. Özel hastane olmasına rağmen kesinlikle eşleri almıyoruz dediler.
benım de kanım 0rh pozitif yogurt süt bize iyi gelmıyor mu? tereyagını yoğurttan nasıl yapıyosun canım maşallah ben bunların hiç birinı bılmıyorum peynır yapmayı falan hamarat anneCanım aynı sorun bende de vardı hem zayıftı hem haftası gerideydi, bende yüklendim süte ve süt ürünlerine ayrica muz ve haşlanmış yumurta yedim tabi benim şöyle bir avantajım var eşim tigemde çalışıyor her hafta 10 kilo süt aliyor içeceğimi ayirip gerisini yogurt yapiyorum, yoğurdun yarisini da robota atıp tereyağı yapıyorum, yağı ayıklayıp kalanı ocağa koyup peynir yapıyorum, yani tamamen organik oluyor ve en son kontrolümde doktorum şaşirdi 800 gr di 3 haftada 850 gr aldı bebisim haftasini da yakaladi sadece karin bolgesi 29 haftalik cikti gerisi 30 du :) ha bu arada kan grubun 0 ise çok fazla süt ürünü tüketme ben 0 im anlamadan çok tükettim hem midemi bozdum hemde ruh halimi etkiledi :)
aaaa bende eşimi istiyorum ama hiç hastaneye sormadık bu durumu özel hastane alır diye düşündüm ben hep birdahaki gidişimde sorayım ay ben kendimi ona alıştırdım ama giremez derse çok üzülürüm
İlk kez duydum cnm hemen bakıyorum çok çok saolcanım ya benim çok sık oluyor du maalesef ama kegel egzersizi yaptığımdan beri daha az oluyor sende yap istersen nette nasıl yapıldığı hakkında bilgi var bende işe yaradı belki sende de işe yarar
meltemcim oturamadan doğurma nasıl oluyor anlamadımcanım, sezeryan olursa normal amelıyat gıbı uzandırıyolar senı, normal dogumda da bazı hastanelerde oturuyosun bazılarında da oturamadan doguruyosun zaten :)
Valla banada herkes öyle soyluyo şimdi bende merak ettim hapşırmak öksürük açılmaya sebebiyet oluyomus aman yine biz dikkat edelim de canim 37 den once acilma olmasın dimibaya oluyo geçeli, ama doktor soylememıstı bana hıc acılma olur falan dıe. Bu acılma muhabbetı kızlar arasında dolasan bı efsane mı, bı doktor mu soylemıs bunu :)
rica ederim bende hamileliğin en başından beri oluyordu dr söylemişti şimdi bayağı azaldı arada damla şeklinde kaçak oluypr oda bebek mesanemle oynamaya başladığında falan çok az oluyorİlk kez duydum cnm hemen bakıyorum çok çok saol
meltemcim oturamadan doğurma nasıl oluyor anlamadım
Evet canim suan 35 haftalik ultrasona göre doktor 20 kasim i bulmaz dedi bakalim ya meltem bi an once dogsun bebisler ben şahsen bekleyemiyorum zaten :))))oo 20 kasım mı? baya az kalmıs senn ya, en erken sen olursun o zaman.
Kızlar işyerinde cogu5kisi senin göbeğin aşağı inmiş diyor yoneticim bile git revirde bol bol uzan ya da kötü hissedersen eve git her an dogurucakmissin gibi duruyorsun diyorlar annem de 2 gün önce sen bir aya kalmaz dogurursun belli ediyorsun diyo nasıl ediyosam artık :) korkmaya başladım arada bebeğin hareketlerini tam malum bölgede hissediyorum sanki hani şu ağda yaptirdigimiz yer var ya orada kimildamalar var valla korkmaya başladım ufaktan
Evet mantıklı canım senin bebis kafası aşağıya döndümu?rica ederim bende hamileliğin en başından beri oluyordu dr söylemişti şimdi bayağı azaldı arada damla şeklinde kaçak oluypr oda bebek mesanemle oynamaya başladığında falan çok az oluyor
benim en başından beri aşağıda eğer dr bir şey demediyse korkma sana söylenenlerin aynısı bana her gün söyleniyor artık alıştım bebekde sürekli aşağıda oyun oynuyor artık nerelerimi oyuncak yaptıysa kendine :)Kızlar işyerinde cogu5kisi senin göbeğin aşağı inmiş diyor yoneticim bile git revirde bol bol uzan ya da kötü hissedersen eve git her an dogurucakmissin gibi duruyorsun diyorlar annem de 2 gün önce sen bir aya kalmaz dogurursun belli ediyorsun diyo nasıl ediyosam artık :) korkmaya başladım arada bebeğin hareketlerini tam malum bölgede hissediyorum sanki hani şu ağda yaptirdigimiz yer var ya orada kimildamalar var valla korkmaya başladım ufaktan
Valla banada herkes öyle soyluyo şimdi bende merak ettim hapşırmak öksürük açılmaya sebebiyet oluyomus aman yine biz dikkat edelim de canim 37 den once acilma olmasın dimi
hiç yukarı kaldırmadı en başından beri kafası aşağıda hem de çok aşağıda sürekli baskı yapıyorEvet mantıklı canım senin bebis kafası aşağıya döndümu?
yani inşallah artık bitiyor iş sorunsuz bir doğum olur inşallah işede nisan 20 de artık nasipse başlıyacam.hadı gozun aydın canım, senn ıcın olay tamamlanmıstır :)
Evet canim suan 35 haftalik ultrasona göre doktor 20 kasim i bulmaz dedi bakalim ya meltem bi an once dogsun bebisler ben şahsen bekleyemiyorum zaten :))))
Canim yoğurdu mayaliyorsun sonra soğuk olacak şekilde dolaptan çikariyorsun, robotun çırpici bölümüne aldigi kadar dolduruyorsun ve yağ cikana kadar cirpiyorsun ki yarim saati bulabilir düsükte çirp ve sonra ince süzgecten gecir kalani ister ayran olarak tüket ister kaynatip peynirini çikar afiyet olsun şimdiden :) yaptigim yag biraz beyaz oluyor hayvanlar mondofon cinsi oldugu icin yani aslinda daha iyi :)Bende sut zenginiyim ama hic tereyag yapmak aklima gelmemisti,nasil yapiyosun anlatirmisin
Cnm dün bana doktor epidural doğumu sorduğumda 4 cm açılman varsa olur dedi 1 2 cm önemli olmaz sanırım ama 2 cm acilma var sa sıcak duş yürüyüş vs bunlar 2 cm 4 e de çıkarır 5 e de yani dikkat etmek lazim1-2 cm acılsa da sorun olur mu kı, bılmıyorum valla atıp tutmayayım sımdı :)
daha kendı odanın yatagında sancı ve acılmaları beklerken, dogumhaneye ınemeden :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?