- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
yani inşallah artık bitiyor iş sorunsuz bir doğum olur inşallah işede nisan 20 de artık nasipse başlıyacam.
Canim yoğurdu mayaliyorsun sonra soğuk olacak şekilde dolaptan çikariyorsun, robotun çırpici bölümüne aldigi kadar dolduruyorsun ve yağ cikana kadar cirpiyorsun ki yarim saati bulabilir düsükte çirp ve sonra ince süzgecten gecir kalani ister ayran olarak tüket ister kaynatip peynirini çikar afiyet olsun şimdiden :) yaptigim yag biraz beyaz oluyor hayvanlar mondofon cinsi oldugu icin yani aslinda daha iyi :)
Aaa benim gibisin sende oturduğunda felan rahatsız oluyosun dimi ben hep uzanmak istiyorum bide her an adet olcakmis gibi his oluyo bende deisikhiç yukarı kaldırmadı en başından beri kafası aşağıda hem de çok aşağıda sürekli baskı yapıyor
Cnm dün bana doktor epidural doğumu sorduğumda 4 cm açılman varsa olur dedi 1 2 cm önemli olmaz sanırım ama 2 cm acilma var sa sıcak duş yürüyüş vs bunlar 2 cm 4 e de çıkarır 5 e de yani dikkat etmek lazim
Canim bir önceki dogumumda yaptim bunda hicbirseyi yapamadim esimin atamasina denk geldi tasinma vs basimiz hep kalabalikti ki dedigin gibi doktor bir farklilik sezerdi heralde insallah iyidir kizlarimiz :)şeker yuklemesı yaptrmadın mı canım?
ama sekerın yuksek olsaydı, bebegın boyutları normalden buyuk olurdu, suyu fazla olurdu, kadın dogumcun bı sekılde fark ederdı cnm.
Şekerin olmasın da kılo cok dert degıl.
Insaĺlah canım ins normal doğum yaparızıyı ozaman, anneden ıstek gelıyorsa senn bebıs doğsun :) benımkı 39 u beklesın bı de normal dogsun :)
Allah allah, doktorunu en son ne zaman gordun ve ne dedı acılma falan kontrol ettı mı?
Daha sancın da yok bence hemen stres olma cnm.
Aynen canım çantani hazirladinmi senevet onu ben de duydum sıcak dus acılmayı artırıyomus, o yuzden gebelıgı ılerlemıs anneler cok sıcak suda dus almamalıymıs.
benim en başından beri aşağıda eğer dr bir şey demediyse korkma sana söylenenlerin aynısı bana her gün söyleniyor artık alıştım bebekde sürekli aşağıda oyun oynuyor artık nerelerimi oyuncak yaptıysa kendine :)
ama korkarsan dr git baksın muhakkak
Canim nasil yaptigimi az once yazdim bi arkadasa goremezsen sanada yazarim tekrardan, 0 kan grubuna süt ürünleri iyi gelmiyormuş fazlasi tabi bende son günlerdeki ruh ve beden halimden şüphelendim araştirdim ve kan grubumla alakaliymiş bize iyi gelen kan yapan herşeymiş canim araştirabilirsin doktorunada daniş istersen, ayrica ben dogma büyüme karadenizliyim o yüzden yağ peynir bizim hep bildiğimiz şeyler :)benım de kanım 0rh pozitif yogurt süt bize iyi gelmıyor mu? tereyagını yoğurttan nasıl yapıyosun canım maşallah ben bunların hiç birinı bılmıyorum peynır yapmayı falan hamarat anne
cnm ben sezona gelcem o yüzden maassız izin patrondan ,rapor parası ile iadere etcez artık16 haftalık ızınle 20 nısana kadar nasıl ızınlı olacaksın cnm? Ben 21 kasımda ısten ayrılsam 16 haftalık ıznım 12 martta bıtıyo.
Ayakları yukarda olduğu için yukarı doğru ittiriyodur oyuzden gogsunu skistiriyo :))Benimkide öyle karnimin en altında böyle kimil kimil birşey oluyor sanki ama arada.göğüs kafesime de vuruyor anlamadım alttaki kafası sanırım sağa sola çeviriyor ama burdakiler telaslandirdi beni işte oturdugum zaman çocuk da.gobekle beraber dizlerim de.oturuyor sanki :))
oo bana bayram da sen kesin bugün yarın doğurursun diyen bile olduBenimkide öyle karnimin en altında böyle kimil kimil birşey oluyor sanki ama arada.göğüs kafesime de vuruyor anlamadım alttaki kafası sanırım sağa sola çeviriyor ama burdakiler telaslandirdi beni işte oturdugum zaman çocuk da.gobekle beraber dizlerim de.oturuyor sanki :))
Hayır canm benim ilk doğumum normaldi,ben doğumda çatala falan oturmadım.Doğum odasında yatakta oldu doğumun.İnanın çekilen sancılardan sonra doğum olayı hiç birşey.Hele bebek doğunca bir rahatlıyorsunuz ki ,dünyaya yeniden gelmiş gibi.O anda bütün çekilen acılar bile unutuluyor.Şimdiki doğumum mecbur sezeryan ben de onu düşünüyorun,sonrasındankorkuyorum.Normal doğumdan korkmayın derim,olumsuz düşünmeyin. Maşallah senin de bebiş 2 kg.a yaklaşmış.Sağlıkla kucağına almanı dilerim.Bu arada eşinin yorumunu merak ettim,benimki olsa sevinçten uçardı.Biraz acemice bir soru olacak ama doğumda da o çatala mı oturacağız? O sancılarla oraya nasıl çıkacağız?
Seninle tahmini doğum tarihimiz aynı. Ben de şimdi doktordan çıktım. Çalışabilir raporu aldım. Bebeğimin kilosu 1800 gr. Boyu 42 cm. Doktorum haftasıyla uyumlu, bir problem yok dedi.
Doğuma eşimle birlikte girecektik. Özel hastane olmasına rağmen kesinlikle eşleri almıyoruz dediler.
Canim peynirde harika oluyor dene bence zorlanirim diyorsan haftaya resimli olarak yapar yüklerim peynir çökelek oluyor ve çok güzel bi tadi var bebisler nasiplensin :)walla supersın, tamam yogurt yaparım da peynır brz zor :)
Canım hiç korkma ben ilk dogumumda 12saat sancı çektim tabi belirli aralıklarla 5dk düştügünde yola çıktık ben gider gitmez dogururum zannederken hiç açılma olmamış 2cm sonuç sezeryan doguramadım yani şimdi ikizlerimde doktoruma diyorum ya suyum gelirse evde hiç panik yapma duşunu al rahat rahat hazırlan 5-6saat vaktimiz var diyo hayırlısı valla hepimiz içinolurmu olur meltemcim ya zaten ben sürekli korkuyorum ya hastaneye yetişemezsek trafik olursa, ben hareket edemezsem diye seneryolar var kafamda
Biri varsa yanımızda girebiliyor mu bizle içeri?yat yat yat, sıkıldım yanı :)
benim ki ağrı değil de sanki değişik bir baskı basınç yapıyor ağrımı bu anlamdım ne yaptığını ve evet sürekli, uzanmak istiyorum dehşet çatı ağrım var penguen yürüşüne geçtim ben senin de değiştimi yürüyüşünAaa benim gibisin sende oturduğunda felan rahatsız oluyosun dimi ben hep uzanmak istiyorum bide her an adet olcakmis gibi his oluyo bende deisik
oo bana bayram da sen kesin bugün yarın doğurursun diyen bile oldu
boş ver sancın varmı kasılman varmı tatlım ona bak iyi değilsen dr git ama benim de arada göğüs kafesime baskı yapıyor arada da aşağıda olmadık yere sanki kafa atıyor gıdıklama gibi bir his oluyor iç organlarımız bebeklerimizin ilk oyuncakları oldu resmen yaramazlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?