- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
Kızlar benimde listem şu şekilde sizede umarım yardımcı olur.. Kırmızıları aldıklarımmm...
Doğuma hazırlık
Bebek kıyafetleri:
-2-3 takım yeni doğan seti
-Alttan çıtçıtlı body (0-3 ay)
-Bodylere uygun patikli pantolon
-Tulum
-Şapka
-Yelek (2-3 adet yeterli olacaktır)
-Çorap
-Patik (2-3 adet yeterli olacaktır)
-Mevsim kışa denk geliyorsa 1 adet kalın tulum, mont gibi olanlardan
-Mevsim kışsa bere
-Ağız bezi (bolca, çok fazla kullanılıyor)
-Omuz bezi
-Banyo sonrası için havlu (3 adet, çok uzun süre kullanacaklar)
-Değişik ebat ve kalınlıkta battaniye/örtü
Bebek bakım ürünleri:
-Şampuan Sebamed
-Vücut kremi-Losyonu Sabunu Sebamed
-Tarak
-Burun aspiratörü
-Tırnak makası Bebedor marka
-Küvet Kova-tas
-Küvet filesi
-Banyo süngeri
-Pişik kremi
-Yeni doğan bezi Prima care
-Yenidoğan ıslak mendil Unı baby -Chıco
-Emzik Phılıps Avent
-Biberon Phılıps avent Naturel - Dr.browns
-Biberon temizleme fırçası bebedor
-Bebek çantası
-Ateş ölçer
-Alt değiştirme örtüsü
-Bebek telsizi
Puset Ana kucağı
Bir de acil olmayan ama 2-3 aylık olduklarında kullanacaklar;
-Pusete oyuncak
-2-3 tane renkli ve yumuşak oyuncak
-Diş kaşıma oyuncakları
-Kanguru
Anne için:
-Göğüs pompası
-Göğüs pedi lansinoh
-Günlük ve normal ped
-Göğüs ucu kremi lansinoh marka
Kadina yazdim daha cvb vermedi musait olsa arar ama nebilim fenalik geldi sertlesip duruyor
benim 33. haftamda 1550 gr ama doktor cok iyi dedi hatta 2 hafta önce 1450 idi onda bile doktor iki hafta önce gözüküyor dedi iri filan dedi ama diger arkadaslara göre cok az kaliyor bu kilo ben anlamadim bu isi
Ama boylee kötü oluyo her şey hazır bebek yok beklemek çok kötü :)
Sabirla bekliyorum cnm bakicam artik isteyom bide zaten mdrle papazir izin almak bile zulumdöner sana canım merak etme, braz bekle. Sancın artarsa dırek ararsın.
boyunu hic demiyor doktorum sadece kilosunu söylüyor ben 32. haftada gittigimde mesela ultrasonda bebegi isaretliyor 34. haftalik gözüküyordu ve 1450 gr falandi hatta doktor da dedi 2 hafta ölce gidiyor diye ama kilosuna bakiyorum cok az acaba niye öyle diye aklim almadiwalla ben de anlamadım canım Acaba boy/kılo oranına mı bakıyolar ? benım 30+0 da 40 cm 1465 gr dı Senın bebıs 1550 gr ıken boyu kaç cm dı?
Oda olmuyo insan herseyi hazır olsun istiyo gerçekten :)heh he :) bı kısmını da sona bırakın mı dıyorsun yanı :)
Aynen asit dökmüşler gibi inledim resmen yanmadan ya eşim de üzüldü anlatamıyosun bi de nasıl bir şey olduğunu ağrı sızı gibi değil kiay benimde çok yanıyor ama gece rahatsız etmiyo beni gün içinde mafediyor asit dökmüşler sanki boğazıma o kadar yanıyo yani
Cnmm sevndm sütle gecmesine bnmki sütle gecmiyo malesefDoktorum devam ederse bişiler yazıcam dedi şimdilik sütle idare ediyorum yarım bardak süt baya düzeltio bi müddet
Canım bebeğin 2 kiloyu geçmiştir ultrason genelde yaniliyor. İnşallah günün de gelir bebisin şimdi gelirse de sağlıkla dogsunn insallahKızlar şu anda hastanedeyim.
Servikal uzunluk 2 cm düşmüş çalışamaz raporu verdi doktor.
Doğumhanede uzun nst çekiliyor sancı çıkarsa yatış verecek ne olur bize dua edin.
Bebeğim daha 1900 gr
başlar tabı canım sancı bebek donmese bıle makat gelıslı bebeklerde nasıl başlıyo benım kucuk oglum belinden dogmaya kalktı ebe daha karnımdayken cevırdı kafasından cıkarmak ıcın pazartesı gunu dıycem doktoruma bakalım ne sancısı bu bende merak eder oldumelıfcım bebek donmeden sancı baslar mı kı? Daha donemmıs bıle, dogamaz kı, neyın sancısı olacak?
Bana doktorum son kontrolde anlattı. Kiloya göre değil baş ölçüsü, Göbek ölçüsü ve üst bacak ölçüsüne göre 3 değer çıkıyormuş. ( örneğin Göbek 2 hafta önde, baş 1 hafta önde SAT'a göre diyebiliyorlar ya) bu değerlerin ortalaması olarak bir kilo tahmininde bulunuyormuş makina. Asimetrik bir büyüme ya da küçük kalma olduğu sürece sorun yok genetik Faktörler artık devrede. Her insanın boyu, posu vs farklı. ( bu haftasından önde, arkada olmasının normal sayılma durumu 2 hafta ile sınırlı.) TR'de Kafkas ırkı verilerinin baz alındığı ultrasonlar kullanılıyormuş. Genele en uygun buymuş. ( bazen bazı usg makinelerinde Farklılıklar normalmiş. :) mesela biz karı koca kaç kuşak Balkan ailesiyiz. Benim tarafta Fransız mransız atalar var. Bizim bebek hep büyük kalıp. Doktor Türkiye'de hamileler Uzakdoğu usg ye girse bebekler dev gibi çıkar ya da Afrika değerleri ile Cüce :) dediwalla ben de anlamadım canım Acaba boy/kılo oranına mı bakıyolar ? benım 30+0 da 40 cm 1465 gr dı Senın bebıs 1550 gr ıken boyu kaç cm dı?
tamam canım benım doktor artık boyunu soylemıyo ama kılosunu sorcam muhakkakamın nılaycım, mınık olunca hersey cok guzel zaten :)
sütlenıyosun canım o ıgne batması gıbı sancı gelınce hafıf ucunu sık sıvı gelcek bı damla cıksa rahatlarsın cokta sıkma o bebegın en onemlı sutuDoktorundan ilaç iste canım benim ki devam ederse yazıcam dedi yazık bize ya uyuyamıyorum resmen buara göğüslerim de sızı da başladı neyin nesi anlamadım
hahahahayok leylacım ya sezeryan olursa zaten gunu saatı bellı, normal dogumda da ewde son ana kadar bekleyeyım demezsen, sancılar baya zaman alıyomus zaten, her turlu yetısırsn korkma.
Bizimelifeva gibi pandık yemeyeyım dıe, hastaneye son anda gıdersen ancak o zaman yolda dogurursun :)
boswer canım ya maddı durum musaıtse ozel en ıyısı, dediğim gıbı hassas bı donem, devlettekı gaddarlıkları cekemeyız bu donemde.
Dualarımız seninle...Kızlar şu anda hastanedeyim.
Doğumhanede uzun nst çekiliyor sancı çıkarsa yatış verecek ne olur bize dua edin.
Bebeğim daha 1900 gr
ALLAH yardımcın olsun.Kızlar şu anda hastanedeyim.
Bebeğim daha 1900 gr
yanı kulturde bakterı uremeyıp tahlılde enfeksıyon cıkması cdden cok garıp canm
ınsallah donerler cnm ya, cok sartladım kendımı ama bı yandan da sezeryana da alıstrmaya calısıyorum, normal olmazsa cok etkılenmeyeyım dıye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?