- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
gözün aydin canim senin adina cok sevindimmerak edip duruyordun.
Ben hickirigindan anliyorum kafasinin asagida oldugunu hep sol kasigimda atiyor hickirik ritimleri,sende dikkat et bakalim nerende atiyordu simdi nerede atiyor
Bdvde konunu okumustum cok uzulmustum Allah sabirlar versin,bu yawrunj sansa bagislasin.bende seker yok bisey diyemiycem birazdan arkadaslar yardimci olurlarSelam in aleykum...
Biz cok kotu seyler yaşadık 2 bucuk ay önce... 5 aylık hamileyim o zaman... hastane gunlerimizde bi yavrum yoğun bakımdayken benide surekli acile tasidilar... suyu azalmis sitres girmişti bebekte hergun serum sakinleştirici verdiler... sonra yavrumuza kaybettik... 2 hafta sonra biraz yürüyebilecek hale gelince kadın doguma gittik bebeğim iyiydi... testler yapıldı şekerim yüksek cikti 184... sonra bi haftalik diyet ve gunde 6 kez ac tok ölçüm verdiler... ölçtük gittim... dahiliye diyetisyen yolladi... bi aylik bi diyet verdi... ne kadar uymaya çalışmada olmuyordu çünkü evimize giremiyoruz akrabalarimizda kalıyorduk herkezin düzeni başka yapabildiğim kadar yaptim gece uyuyamiyodum sabahlara kadar... bi ay diyet ve gunde 6 kez ölçüm yapıp her ogun ne yediğini yazarak gittim...
Aslında yediklerimle alakası yoktu uzuntudende olabilir demişti ki oyle ne zaman iyice maf olsak tansiyon seker oynuyodu...
Dahiliye doktoru arada yüksek değerler var ama iyi dedi uzulmemeye calis dedi... ölçüm yapma arada olc dikkat ederek devam et dedi... kadın dogum doktoru da oyle dedi...
Şimdi ben çok dikkat etmiyorum zaten ekmek felan çok yiyen insan degilim... 58le hamile kaldim 65tim sanirim en son kilo çok almıyorum... abarttigim bi meyve olabilir arada reçel ev yapımı meyve suyu felan... çok nadir disardaysak pizza pogaca gb yicekler...
Sekeri çıkan arkadaşlar varmi? doktorun yüksek dediği ve diyet verdiği değerlerimiz kac ti? Ve ben çok mu dikkat etmeliyim? Bu yavrumu da kaybetmek istemiyorum çok korkuyorum... tek tutunacak dilimiz karnımdaki yavrumuz esimin de benim de...
Yiceklerden değil gb diyet atarken bi güveçte helva yediğimde 120 çıkıyordu ama normal birşeyler yedek de uzulünce 140/150/180... uzulmememiz imkansız dayanmaya çalışıyorum sadece bi yavrum gitti 2. Için ayakta durmaya çalışıyorum...
Şimdi ben o diyet gb mi dikkat etmeliyim... siz neler yapıyorsunuz sekeri çıkanlar...
Ben dikkat ettim oyle oluyor,bizde hickirinca en cok agiz kismimiz sarsiliyor,aaa ben onu bılmıyordum bak, aşağıda atması gerekıyor yanıi pekı takıpte olayım pınarcım :)
Ahh canım keşke kimse yaşamasa ama kaç çeşidi var. Amin tatlımhımm anladım canım, bi de iç ve dış hemeroid diye bişi var yani
Allahım hepimizin yardımcısı olsun, hastalıklar zor
Bora abi nasıl, kardeşi için heyecanlı mı :)
Insallah vermez canim,daha cok dolanadabilir o dolaniklik aciladabilir.doktorum hareketlerini say 10 dan az olursa hergun nst ye girmen gerekir dedi.ona canim sıkildi birazboyu kılosu gayet guzel cnm masallah :)
kordon zarar vermeyecek bebege degıl mı?
Napalm cnm bizi dnlemyr babasni dinlerha ha :) şimdiden babaya sıkayet desene :)
tabı canım donerse rahatlarsın sen de.
Canım Ayşe'miz için güçlü duracaksın az ama sıksık yiyeceksin bol su üzüntüden seninki insülin direncin zayıf meleğimiz Zeynep'imiz için bol dua ayşemşz içinde bol moralli olacaksın uzaktan davulun sesi hoş Allah yar ve yardımcın olsunSelam in aleykum...
Biz cok kotu seyler yaşadık 2 bucuk ay önce... 5 aylık hamileyim o zaman... hastane gunlerimizde bi yavrum yoğun bakımdayken benide surekli acile tasidilar... suyu azalmis sitres girmişti bebekte hergun serum sakinleştirici verdiler... sonra yavrumuza kaybettik... 2 hafta sonra biraz yürüyebilecek hale gelince kadın doguma gittik bebeğim iyiydi... testler yapıldı şekerim yüksek cikti 184... sonra bi haftalik diyet ve gunde 6 kez ac tok ölçüm verdiler... ölçtük gittim... dahiliye diyetisyen yolladi... bi aylik bi diyet verdi... ne kadar uymaya çalışmada olmuyordu çünkü evimize giremiyoruz akrabalarimizda kalıyorduk herkezin düzeni başka yapabildiğim kadar yaptim gece uyuyamiyodum sabahlara kadar... bi ay diyet ve gunde 6 kez ölçüm yapıp her ogun ne yediğini yazarak gittim...
Aslında yediklerimle alakası yoktu uzuntudende olabilir demişti ki oyle ne zaman iyice maf olsak tansiyon seker oynuyodu...
Dahiliye doktoru arada yüksek değerler var ama iyi dedi uzulmemeye calis dedi... ölçüm yapma arada olc dikkat ederek devam et dedi... kadın dogum doktoru da oyle dedi...
Şimdi ben çok dikkat etmiyorum zaten ekmek felan çok yiyen insan degilim... 58le hamile kaldim 65tim sanirim en son kilo çok almıyorum... abarttigim bi meyve olabilir arada reçel ev yapımı meyve suyu felan... çok nadir disardaysak pizza pogaca gb yicekler...
Sekeri çıkan arkadaşlar varmi? doktorun yüksek dediği ve diyet verdiği değerlerimiz kac ti? Ve ben çok mu dikkat etmeliyim? Bu yavrumu da kaybetmek istemiyorum çok korkuyorum... tek tutunacak dilimiz karnımdaki yavrumuz esimin de benim de...
Yiceklerden değil gb diyet atarken bi güveçte helva yediğimde 120 çıkıyordu ama normal birşeyler yedek de uzulünce 140/150/180... uzulmememiz imkansız dayanmaya çalışıyorum sadece bi yavrum gitti 2. Için ayakta durmaya çalışıyorum...
Şimdi ben o diyet gb mi dikkat etmeliyim... siz neler yapıyorsunuz sekeri çıkanlar...
Selam in aleykum...
umarım meltemcim ya ama dr bu sağı solu belli olmaz
afiyet olsun önemli olan biz ne yediğimizin bilincindeyiz sürekli yemiyoruz bu tarz şeyleri sürekli yesek vicdan azabı duyardık ama arada olur boşver ve dr söyleme sakın :)
tosun olmuş pınarcım oğlun maşallah , umarım enfeksiyonda çıkmaz kordon dolanınca nasıl sayılıyor peki hareketleri bir saatte yaptıklarınımı sayacaksın yoksa bir günde yaptığı hareketlerin mi sayacaksınBende geldim bizde 43 cm 2200 olmusuz,kafa hala asagida ama boynuna 1 tur kordon dolanmis,hareketlerini say dedi,grip asisi yaptirma artik riskli dedi,saat 1 de de gidip nst ye giricem bide idrar tahlil verdim insallah enfeksiyon cikmaz
kızlarrr selam napıyorsunuz çok nadir yazıyorum ama hepinizi takipteyim:)
ben dün kabız olmuştum uzun süredir olmadım bu kadar zorladım azcık makatın oradan biraz şişti ama bu sabah bayağı inmiş inşallah bir daha kabız olmam :) bebeğimi görmek istiyorum yaaaa özlüyorum hep yüzünü görmek ellerine dokunmak kokusunu almak istiyorum . oyyyy tombiş yavrum benimmm:) 2 kasımda inşallah randevumuz bakalım nasılmış:) ben daha birşeyleri yıkamaya başlamadım aslında yağışlar soguk başlamadan yıkasam dıyorum zor kurur yoksa bilemedim yawwww:)
bide doğum anında normal doğumda hemoroıd olma ihtimali varmı zorlanıyormu orasıda dıye düşünmeye başladım ama nedense artık normal doğumları okuyunca korkum azaldı bir şekilde sancıyla cıkıverıyor cocuk galıba :) yada bana öyle geldi:) duyduklarımdan okuduuklarımdan
Massallh cnm bebisine kordon dolnms derkn sorunmu vr cnm dikkat et cnmBende geldim bizde 43 cm 2200 olmusuz,kafa hala asagida ama boynuna 1 tur kordon dolanmis,hareketlerini say dedi,grip asisi yaptirma artik riskli dedi,saat 1 de de gidip nst ye giricem bide idrar tahlil verdim insallah enfeksiyon cikmaz
Ben dikkat ettim oyle oluyor,bizde hickirinca en cok agiz kismimiz sarsiliyor,
Ahh canım keşke kimse yaşamasa ama kaç çeşidi var. Amin tatlım
Bora abi çok heyecanlı, her sabah ilk önce kardeşini sevip konuşuyor onunla. Okula götürdüğümde de görüşürüz kardeşim diyor =) O kendi istedi kardeşinin olmasını, hatta kız olmasını. Şükür Allah kalbine göre verdi.
selam kızlar bugun kontrolum vardı kızım 1960 gram olmus ama bacagındakı kısalık yarım yarım hafta daha ılerlemıs doktorum sorun yok dedı yapısal ozellıgıdır dedı nstye yolladı geçenkı kasılmalarımı soyleyınce cok sınır bıse sonucu gostermeye fırsatım olmadı buyuk oglan okuldan gelcek dıye beklemedım oglen paydosunu eve geldım nst ye gırcek olan arkadaslar gıtmeden once yemek yıyıp ustune cıkolata ve meyve suyu ıcın yoksa fazladan yarım saat bekletıyolar
Insallah vermez canim,daha cok dolanadabilir o dolaniklik aciladabilir.doktorum hareketlerini say 10 dan az olursa hergun nst ye girmen gerekir dedi.ona canim sıkildi biraz
canım, oncelıkle basınız sagolsun, cok uzuldumdedıgın gıbı dıger yavrun ıcın ayakta kalmak zorundsınız.
Sayfamızda yukleme sırasında sekerı en yuksek cıkanlardan bırı benım. Yukleme sonrası 1.saat sonunda 193, 2. saat sonunda 198 cıktı. Ben de aynen senn gıbı dıyabet doktoruna gttım (dahılıyenn seker kısmıda uzmanlasmıs doktoru), o da dıyetısyene yolladı, onlar bı lıste verdıler, eczaneden makına aldım, her gun sabah oglen aksam sureklı aclık ve tokluk olçtum. Biliyorsun aclık 95 i tokluk 140 ı gecmemelı. Benım bazı gunler tokluk degerlerım 140 ı gectı, 160-170i falan buldu. Fakat ben makınanın, hastane laboratuvarlarına gore bı mıktar yuksek cıkardıgından emınm cunku aynı anda hem kan verdım hem makına ıle olctum. Ayrıca dedıgın gıbı, olcum yaparken terledım, elım ayagım tıtredı, cok stres oldum ve o streslı değerlerım hep yuksek cıktı.
Daha sonra degerlerımı kadın dogumcum gordu, "bu degerler gebeler ıcın normal, dıyabet doktorun ınsulıne baslatsa da alma ve olcumlarını bı gun yap bı gun yapma" dedı. Ben tabı doktorumdan bu lafları duyunca baya rahatladım ve dıyabet doktorunun yazdıgı ınsulını almadım, su anda gun asırı, sabah aclık ve tokluk, oğlen tokluk aksam tokluk olcuyorum ve ınan doktorum benı rahatlattıktan sonra degerlerım asırı dustu. Dun yarım dılım pasta yedım, 1 sa sonra olctum 103 cıktı. Yanı seker olayı bya baya strese baglı bence.
Şekerının olması demek bebegının fızyolojık olarak saglıksız olması demek degıldır canım, iri bı bebek olarak dogar sadece, ama okudugum kadarıyla bebekte ılerde seker hastalıkları gıbı bazı hastalıkları cıkarabılırmıs.
Sana uzulme dıyecegım ama ne mumkun, cocugunun kaybını yasamısken, ama sen yıne de hamur ısı falan yeme, meyveyı cok abartma, meyve suyu da ıcme. Bunlar yasak. Insallah sorularına cevap verebılmısımdır, bebısıne ve kendıne dıkkat et cnm.
maşşallah bebeklerımıze canım hayırlısıyla bı gelselerde sevsekbenımkı de 1980 :) o zaman kılolar ıyı demek kı elıfcm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?