Meltemcim inan çok düşündüm bu konuyu neden diye ama sonra vazgeçtim mantık aramaktanamaaan o nasıl bi insanmış öyel, daha doğrusu insan mı ya o. Ne kadar idiotça bi tepki, ayrıca neye tepki, hamile kalmana mı tepki? Allahtan bulur o canım, sen merak etme.
Neyse canm kısmet değilmiş.Sağol ilgin için.İsteyin Numune Gönderelim diye bir link vardı canım , bende baktım yeniden bulamadım, kaldırmışlar maalesef
Kafatası doğum sırasında şekil değiştirebiliyormuş, küçülebiliyormuş, çatıyı geçebilmek için. Yani 10 cm den büyük de olsa eğer bedenin sıkıntı yaşamıyorsa bebek normal doğabiliyor o an .Benim doktorum o sebepten önceden seeryan kararına karşı. "Her beden farklı, doğum başlasın bebeğin kafasının çıkıp çıkamayacağını net o zaman anlarız" diyor. Eğer sıkıntı olacaksa o zaman sezeryana geçeriz diyor. Eğer normal doğum istiyorsanız aklınızda olsun. Birçok doktorun sezeryana önceden karar vermek gibi bir kötü alışkanlığı var ülkemizde maalesef, bunun içinde çeşit çeşit bahaneler, bitmiyor. Herkes marazlı, herkesin problemi var gibi davranıyorlar mübarek :) A, Ama tabii anne tercih ediyorsa ona saygım sonsuz.caanım benimde 3 hafta önde gidiyor e.a. hastanesinde kontrol oluyorum doktor perinatolojiye yönlendirdi beni makrosefali olabilir diye perinatolojide uz. dr. baktı bizim ailede biraz koca kafalıdır bende öyleyim yani doktor bir problem olmadığını söyledi ama işte hep böyle önde gider ve 1o cm i bulursa normal doğum olamıyor malesef çünki çatı en fazla 1o cm açılabiliyormuş. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun gönlünü ferah tutmaya çalış canım.
bizimkide beyaz geldi fabrikada öyle yapılmış bende sarı gelecek diye bekliyordumYikamak kolay canim utulemeside cok zevkli,hic oyle gozunde buyutme eminim cok keyif alacaksin.
Ben 70e130 saniuordum bizim yatagi bizimkide 70e 140mis.biz joiujoiu modelini aldik,ellerinde vardi alip geldik.sizin aldiginiz yatakda cok guzel sizinki krem rengi bizimki beyaz.baska magazalarada baksaydiniz hemen bulurdunuz belki
Aynen cnm yolda eve gelirken gözlerim doluyodu nasıl insanlar var bu hayatta diye. Kapımda teyzeyi görünce elinde aşure Allaha kaç kez şükrettim bana mükafatı için
ben korkuyorum sezaryandan zaten o iğneden özellikle normal doğum istiyorum tabi ki ama hakkımızda hayırlısı kaderde ne varsa onu yaşayacağız zaten inşallah kolay bir doğum ve emzirme dönemi yaşarız hep birlikte :)Kafatası doğum sırasında şekil değiştirebiliyormuş. Çatıyı geçebilmek için. Benim doktorum o sebepten önceden seeryan kararına karşı. "Her beden farklı, doğum başlasın bebeğin kafasının çıkıp çıkamayacağını net o zaman anlarız" diyor. Eğer sıkıntı olacaksa o zaman sezeryana geçeriz diyor. Eğer normal doğum istiyorsanız aklınızda olsun. Birçok doktorun sezeryana önceden karar vermek gibi bir kötü alışkanlığı var ülkemizde maalesef, bunun içinde çeşit çeşit bahaneler, bitmiyor. Herkes marazlı, herkesin problemi var gibi davranıyorlar mübarek :) A, Ama tabii anne tercih ediyorsa ona saygım sonsuz.
uyuşukluk değilde şişkinlik oluyor bazende elimde bişey tutarken kramp giriyor parmaklara açamıyorum ellerimi :/kızlar benim sabahları ellerim uyuşuyor sızde de var mı
Aynen öyle :) Bakalım neler olacak:) Ben normal olmasını çok arzu ediyorum, sezeryan korkum yok ( başka sebeplerden çok ameliyat olsum bana kolay geliyor sezeryan :)) Ama kader, kısmet o an ne gösterecek yaşayıp öğreneceğiz. Bizim ve bebişlerimizin sağlığı en önemlisi.ben korkuyorum sezaryandan zaten o iğneden özellikle normal doğum istiyorum tabi ki ama hakkımızda hayırlısı kaderde ne varsa onu yaşayacağız zaten inşallah kolay bir doğum ve emzirme dönemi yaşarız hep birlikte :)
Canimmmcanım kasım annelerindendi nicki laden'di. dur bak sana yazdığı bi mesajı atayım atabilirsem :http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?posts/43122732/
Bilincli olmak farkli bisey canim,herkesin dedigine kulak asarsak yasamayalim direkt olelim zaten bizEtraf felaket tellalı dolu hep negatif. Ben farklı miyim sanki. Bir çocuk hiç çocuk ikincide göreceksin. Huniyle gezeceksin. Büyük cesaret. Off eyvah eyvah vah vah
Tanımadığım benim gibi kısa aralıkla doğum yapmış birçok kişiyle karşılaştım. Çok güzel şeyler söylediler.
Herkes kendi yaşadığını biliyor.
Anne baba farklı bebek farklı bunu hesaba katan yok. Ben onlar gibi ayağımda sallamiyorum ben ona yemek yedirmiyorum. 8:30 dan sonra her akşam bebeğim yatar. Bilerek planlı bir hamilelik olduğuna bile çoğu inanamıyor hatta inanmıyor. Herkes kendi gibi sanıyor anlayacağınız. Bebeğine acimadin mi diyen bile var. Niye aciyim emmeden keseceksin ya diyorlar neye göre dedikleri belli değil hurafeler hep bilmeden konuşan dolu. Yok zehirler yok rengi değişir yok yaramaz yok bebeğin gelismez. Ve hepsi birer hurafe. Bebeğim hala emiyor, yeni doganla beraber ınş.emmeye devam edecek. Buna tandem nursing deniyor. Risksiz gebeliklerde emzirmenin hiçbir sakıncası yok. Bunu bilmiyor olsam hamile kalmayı düşünmezdim. O yüzden en iyisi hehee deyip geçmek :)
Canim perinotolog degil de dun docent doktor bakti ve kendi doktorum bakti kafada su veya kitle gorulmedi sukur ama ben yinede bir perinatologa gitmek istiyorum doguma 45 50 gun var bu dusunceyle gunler gecmezcaanım benimde 3 hafta önde gidiyor e.a. hastanesinde kontrol oluyorum doktor perinatolojiye yönlendirdi beni makrosefali olabilir diye perinatolojide uz. dr. baktı bizim ailede biraz koca kafalıdır bende öyleyim yani doktor bir problem olmadığını söyledi ama işte hep böyle önde gider ve 1o cm i bulursa normal doğum olamıyor malesef çünki çatı en fazla 1o cm açılabiliyormuş. hakkımızda hayırlısı neyse o olsun gönlünü ferah tutmaya çalış canım.
Havalardandir belki canim havalar birden sogudu ve kapali,havalar beni cok etkiler.utu yapicam bende simdi sonrada yemekbizimkide beyaz geldi fabrikada öyle yapılmış bende sarı gelecek diye bekliyordumaman neyse geldi ya bebişler rahat uyusun artık önemli değil
umarım dediğin gibi olur hiç keyfim yok pınar içimden bir şey yapmak gelmiyor nedense umarım dediğin gibi keyifli olur gerçekten enerjiye çok ihtiyacım var bugün
Ne demek tatlım içinin azıcık rahatlamasına sebep olduysam çok sevinirim.ladenin son mesajlarını okursan diğer doktorun onu rahatlattığını,değerinin normal olduğunu yazıyor.Sen de içini ferah tut Allahın izniyle sağlıcakla alacaksın bebeğini kucağına.Canimmm
Ilgin icin cok tesekku ederimvyazdim arkadasa ozelden simdi cok cok sagol
doçent görmüş ve kitle su yok demişse bence içini ferahlatmalısın perinatologda aynı şeyi söyleyecek çünki ama sen bilirsin yinede zaten aile öykümüzde de var demişsin sanırım bu genelde genetik oluyor zaten diğer sebepleri hidrosefali(kafada su birikintisi) ve kitleler kendini sıkma hiç içini ferah tut.Canim perinotolog degil de dun docent doktor bakti ve kendi doktorum bakti kafada su veya kitle gorulmedi sukur ama ben yinede bir perinatologa gitmek istiyorum doguma 45 50 gun var bu dusunceyle gunler gecmez
oo hemde nasıl sürüsüne bereket olacak arkadaşlar zaten yeter aileler ooof düşününce bunaldım ya gerçekten
meltem derecesini sormadım sadece sancın çıkmış dedi dr ama artık normal bu süreçte dedi bazı tavsiyelrde bulundu kabız olma wc sonrası muhakkak uzan dinlen falan dedi...
2 hafta sonra gelmemi istedi aslında normalde 3 hafta sonra çağırırdım ama bebek aşağıda diye böyle yapalım program ondan sonra haftada bir olacak dedi
Kızlar benim seker düştü hatta diyeti bile bozdugumda bakıyorum yuksek çıkmıyor sizde varmı genel bir düşüş.
sagol canim yaaa iyiki varsiniz,burasi cok moral oluyor bana burasida olmasa yanlizliktan kafayi yerdim herhalde.
keske bu kadar agirlasmadan bulusup tanisabilseydik seninle,artik dogumdan sonra bizim kuzulari tanistiririz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?