2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425
selam herkese. ben de inşallah aralık ayı annesi olacağım.8, haftamın içindeyim. Biraz özel bi soru olacak ama doktorum bu konuda beni aydınlatmadı sormaya da çekindim. İlişki konusunda bi kısıtlamanız var mı hamilelik öncesi gibi normal mi davranıyorsunuz?

Günaydın herkese benimde pek bulantım yok yada daha başlamadı arada cok az bulaniyor ve hemen geciyor oglumda daha kötüydüm.
Ah sağ salim gelsinlerde varsın bulansın 4 yıl bekledim onu

Arkadaşlar benim ara ara azcık burnum kanıyor. Druma sordum olabilir dedi. İnternette de araştırdım, burun içi damarlar genişlediği için olabiliyormuş. Oğlumda hiç yaşamamıştım böyle birşey. Aranızda yaşayan var mı ?

Bugun randevum vrdi. Dr a asiri bulantimdan va acligimdan bahsettim. Uc gundur hicbirsey yiyemedigimi ama dramamine ile simdi iyi oldugumu soyledigimde gayet net cvp geldi keske iyi olmasaydin. Cunku bulanti hamileleigin iyiye gittiginin isareti dedi. Yaniyiyebildigini ye yiyemedigin kalsin
dedi . İlaci birakayim mi dedim zararli mi yani birsey ama bulanti iyidir dedi.
Pazartesi gecesi acile gitmistik 7 haftalik kalp atisi henuz yok denilmisti baska bi hastane. Burada ise 5-6haftalik dedi.

Durup durtken kanama degilde burnumu sildigimde sabahlari azicik kan damlasi gelio ama cok az..

benim de bulantım var ama öyle çok yedirmeyen tarzda değil.
bir yazı buldum..
şunu söylemeliyim ki bir çok tanıdığım (mesela kayınvalidem) bulantısız geçirmişler ve çok sağlıklı doğumlar yapmışlar. yani tartışılır bir konu
Gebelikte Bulantı ve Bebeğiniz
Bazı kadınlar kusmanın doğacak bebeğe zarar vereceğinden endişe ederler. Kusma ve öğürme karın kaslarını gerebilir, bölgesel ağrı ve acıya neden olabilir. Ancak kusma sırasında yaşanan bu tip fiziksel belirtilerin bebeğe bir zararı olmayacaktır. Cenin, su kesesi (amniyon sıvısı) içinde mükemmel bir biçimde koruma altındadır.

Yapılan bazı çalışmalar, normal kabul edilen şiddetteki bulantıların, düşük yapma riskinin azaldığı anlamına geldiğini göstermiştir. Ancak vücudun susuz kalmasına ve kilo kaybına neden olan şiddetli bulantılar bebeğin yeterince beslenememesine neden olarak düşük kiloda doğmasına yol açabilir.

Eğer bir türlü sonu gelmeyen bulantı ve kusma şikayetiniz varsa doktorunuzla konuyu mutlaka görüşmelisiniz.

Ne Zaman Doktora Görünmeli?
Aşağıdaki belirtiler ortaya çıktığı takdirde hamile bir kadın vakit geçirmeden doktora başvurmalıdır. Bu belirtiler şiddetli bulantı ve sık kusma sonucu su kaybı ve benzeri nedenlerle doktor müdahalesi gerektiğine, yani hiperemezis gravidaruma işaret ediyor olabilir:

• Yemek yemeyi ve sıvı almayı engelleyecek şekilde gün boyu süren bulantılar
  • Gün içerisinde 3-4 kez kusma ve midede hiçbir şeyin tutulamaması
  • Kahverengimsi renkte ya da kanlı kusmuk
  • Kilo kaybı
  • Bayılma ya da baş dönmesi
  • Kafa karışıklığı
  • İdrara az çıkma
  • Nabız artışı
  • Tekrarlı baş ağrıları
  • Hoş olmayan ağız ya da vücut kokusu
  • Aşırı halsizlik
- See more at: http://nedenolur.net/gebelikte-mide-bulantisi/#sthash.wLocl2Dn.dpuf

- See more at: http://nedenolur.net/gebelikte-mide-bulantisi/#sthash.wLocl2Dn.dpuf
Bende de canım durup dururken değil burnumu sabah temizlerken 3-4 damla kadar hemen hemen geliyor.

benim yok öyle birşeyim. ama genişleyen kılcal damarlar kanama yapabiliyormuş.oluk oluk olmadığı sürece sorun yok diye biliyorum

tum kuruntular kralicelerine gunaydin :) herkese saglikli guzel bir gun diliyorum..

Bedeninizde sıra dışı bir şeylerin olup bittiğini hissettiğiniz her an kafanızın içinde tehlike çanları mı çalıyor?

Hamileyken bedeninizde olup bitenlerin sizi endişelendirmesi çok doğal. Hepimiz doğacak bebeğimizin iyi olmasını isteriz. Bu yüzden, onlar daha doğmadan dişi bir aslanın yavrularını koruma içgüdüsüyle hareket ederiz! Çoğu anne adayı bu dönemde ufak panik ataklar yaşar yani kuruntular kraliçesi olmaktan korkmayın! Sezgilerinize güvenin. Eğer bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız, doktorunuza danışmaktan çekinmeyin ve her zaman olaylara olumlu yanından bakmayı da ihmal etmeyin.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanımız Op. Dr. Kağan Kocatepe’ye sizin için danıştık.

Hala mide bulantılarım yok?
Etrafınızdaki herkes hamileliklerinde mide bulantılarından muzdarip olmuşken siz henüz mide bulantısı ne demek tecrübe etmediniz mi?

NELER OLUYOR? ‘Mide bulantıları anne adaylarının yalnızca yarısında olur.’

NE YAPABİLİRSİNİZ? ‘Bebeğin doktor tarafından değerlendirilmesi olumlu olduğu sürece bulantı olmaması herhangi bir olumsuzluk ifade etmez. Kafanıza takılacak bir durum yok.’

‘Yemek yiyemeyecek kadar rahatsız hissediyorum’
En ufacık lokma bile midenizi altüst mü ediyor?

NELER OLUYOR? ‘İlk 10 haftada hiçbir anne adayı ideal beslenemez ve bu nedenle endişelenir ya da çevresi tarafından yemek yemeye zorlanır.’

NE YAPABİLİRSİNİZ? ‘Hamileliğin erken dönemlerinde görülen bulantıların en önemli işlevi, organlarının geliştiği bu evrede bebeği toksik maddelerden korumaktır. Çoğu tiryaki anne adayı sigaradan bu dönemde tiksinir ve kötü kokulara duyarlı hale gelir. İlk 10 haftalık dönemde bebeğin besin ihtiyaçları da çok az olduğundan kötü beslenme bebeğinize zarar vermez.’

Hamilelikte öksürük bebeğe zarar verir mi ?
Öncelikle gebelikte şiddetli, kuru öksürüğün ve karın bölgesinde yarattığı baskının anne karnındaki bebeğe her hangi bir zararı olmaz çünkü rahim içindeki suyun koruyucu özelliği yastık özelliği göstererek bebeği korur.

ben çok öksürüyorum belki benim gibi tedirgin olanlar vardır diye paylaşıyorum kızlar

Saol cnm paylaşım için benimde çok öksürüğüm var bende korkuyorum bişide yiyemiyorum zar zor peynir kaşar ekmek falan sadece Allah hepimizin yardımcısı olsun

kızlar birde dr.bana progestana 3 ay bitene kadar devam dedi + folidoce içiyorum birde 3.ayda bekliyorum kontrole dedi ve bir dolu test istedi sizdende istedimi

benim 1-2 defa midem bulandı sabah kalkınca ama hiç öğürme falan olmadı cumartesi doktora gidicem herşey yolundadır umarım

birde istanbulda olanlar hangi hastanelere gidiyorsunuz acaba ben şuan afiyet hastanesi ümraniyeye gidiyorum ama Kadıköy florance olarak değişitricem , afiyetteki dr.şeker yüklemesi şart dedi ama benim arkadaşlarım yaptırmadı floranceta bende yaptırmak istemiyorum

Bende sabah kalktigimda peceteye sildigimde anliyorum gece uykuda kanadigini bendede var canm o durum.

günaydınnn güzel annelerrrr
bugün 9 haftalık oldu benim cülükler teyzeleriiii
zaman hiç geçmiyor gibi gelsede aslında geçiyor ben öğreneli 5 hafta olmuş mesela
burun kanaması sabahları bende de oluyor
iki taraflı kramplarım var birde iğrenç bi mide bulantısı tiksinme yeri geliyor kocamdan bile tiksiniyorum kendine demiyom alınmasın diye ama elimde değil halbuki tertemiz adam

bende almanya dayim canim burdaki türk bakkalina gelmisti ama türkiyeden degil baska ülkeden gelmis cok büyük ve tadida cok güzeldiiii sende bak ben burda heryerde görüyorum tabi bilmiyorum icleri nasil ama aldigim cok iyiydi
Ben bakkalara filan ugrayamiyorum ama esime bi soylim baksin madem varsa yeriz :) yesil erik te istiyorum zaten

Günaydinnn masallah masallah Bendede öyle bir gaz sancisi oluyorki kivraniyorum cikarana kadar.Eslerimizede Allah yardim etsin 1 aydir ilgilenemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…