2015 Aralık Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    425

açıkcası ben o tarz düşünceleri kimin paylaştığını dahi bilmiyorum.ben kimsenin şahsına yönelik yazmadım.benle aynı fikirde olan arkadaşın yorumuna cevap olarak yazdım.çünkü amacım kimseyi kırmak değil.sana yönelik yazmak istesem senin yazdıklarına alıntı yapar öyle yazarım ondan çekinecek bir insan değilim.ama dediğim gibi kimseye yönelik yazmadım ben.üstüne alınman üzücü.

Kizlar bende cok siddetli bas agrisi var. Şuan 7 haftaligim dun ilk kez kalp atisini duydum. Yanliz normal adet tarihime gore 8 haftalik olmam lazimdi. Bebek geridenmi geliyor boyle olan varmi.Rabbim tamamina erdirsin inş.

Mrb arkadaslr ben de Rabbim nasip ederse Aralik da on bese geliyor dogumum Rabbim hepimizin kucagina almayi nasip etsin insallah

o zaman bende hiç işe yaramadı bu iş ben birde önceden başladım folik asite ocaktan beri kullanıyorum ama bulantıdan ölecem
dr az beslenenlerde, bulantıdan dolayı iyi beslenemeyenlerde ağır geçiyrmuş bulantı, mideyi boş tutmamak lazımmış,kraker işe yarıyor diyorlar :) bu arada karnımın sağ tarafında ağrı var. bu ay pek ümitli reğililm ya hadi hayrlısı

kızlar mide bulantısı beni bitiriyor..bu gce de uyutmadı çok kötüyüm okula sürüklenerek gidiyorum..kendimde değilim burayı bile takip edemiyorum akşam 8de yatış ..bugün doktora gidecem konrol için bakalım ne diyecek ..tahlil ister mi acaba

herkese gunaydin :)

8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER)

• Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazıanne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
  • Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılaroluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.
  • Bu haftalarda uykuya aşırı eğilim, yorgunluk hissi, unutkanlık, göğüslerde dolgunluk, sık idrara çıkma, karnın adeta "davul gibi şişmesi" gibi belirtilerin olması tümüyle normaldir.
  • Bazı anne adayları da hiç bir değişiklik hissetmediklerinden bebeklerinin sağlığı ile ilgili endişe duyarlar. Gerçekte ise anne adaylarının yaklaşık %20 kadarı bebekleri sağlıklı gelişmesine rağmen gebeliklerini bu şekilde sürdürürler.

MERAK EDİYORUM ARKADAŞLAR, KAÇ KERE ULTRASON ÇEKİLDİNİZ? AMERİKADA BELİRGİN ANORMAL ŞİKAYETLER(KANAMA ANORMAL SANCI VS.) OLMADAN 11. HAFTADAN ÖNCE ULTRASON ÇEKİLMİYORLAR. EĞER BİRKAÇ KEZ DÜŞÜK KİMYASAL GEBELİK YAŞAKMIŞSA 35 YAŞIN ÜSTÜNDE VE BAŞKA RAHATSIZLIKLARI VARSA VE KANAMA YOKSA EN ERKEN 7. HAFTADA BAKIYRLAR. BİZDE DAHA 4 HAFTALIKKEN 11 HAFTAYA KADAR 4-5 KEZ ULTRASON ÇEKİLİYR İNSANLAR.

Bence ultrasona kadar bi dünya şey var telefonlar her dk elimizde sadece radyasyon bilgisayarlar baş ucumuzda internetteyiz bence çok daha fazla zararlı

Bence ultrasona kadar bi dünya şey var telefonlar her dk elimizde sadece radyasyon bilgisayarlar baş ucumuzda internetteyiz bence çok daha fazla zararlı
ÖYLE EVET, BİZ KULLANMASAK BİLE ÇEVREMİZDE HERKES KULLANIYOR. ŞU ANDA FRANSADA ANAOKULLARINDA Wİ-Fİ YASAK, DEVLET ORDA YASAKLAMIŞ. BU BİLE GÜZEL BİR ADIM BENCE.

ben suana kadar sadece 1 kere ultrasona girdim gecen hafta ,ondada sadece keseyi gorduk. 6 mayisa randevu verdi ozamanda kalp atisini duyariz dedi. bende cok merak ediyorum herkes kalp atisini duydu bebegi gordu surekli doktrou ariyorum oda diyorki eger gelismeyecek ise zaten bu sure zarfinda gelismez ultrasona girmen bu durumu degistirmeyecek, Acik renk ve yogun bir kanaman olmadigi surece endise etmene ve bana gelmene gerek yok diyor. Bende bugun baska bir doktora gidip ultrasona girip gelisimini gorsem mi diye aklimdan geciriyordum acikcasi ..

Arkadaşlar bebeklerinizin kalp atışlarını duyabildiniz mi? Ben daha yaşayamadım o muhteşem duyguyu cumartesi günü randevumuz var inşallah duyarım son günlerde çok endişeleniyorum bu konu hakkında
salı gunu bende gittim ama bende duyamadım pazartesi gidicem inşşallah sağlıkla duyarız

DOKTORUN İYİ BİR DOKTOR BENCE. ÇÜNKÜ HAMİLELİKTE YA HEP YA HİÇ KURALI VARMIŞ. GEBELİK GELİŞİMİNİNKÖTÜ GEÇTİĞİ EN ÖNEMLİ BELİRTİSİ NORMAL OLMAYAN KANAMAYMIŞ ANORMAL SANCIYMIŞ. HER ŞEY NORMALSE AKIŞINA BIRAKMAK VE HAMİLELİĞİN TADINI ÇIKARMAK EN İYİSİ. DOKTORUM ESKİDEN ULTRASON YOKTU KAYGI DA YOKTU DEDİĞİ AN ONUN RAHATLIĞINI ANLADIM. DOKTORUNUN ÖNERİLERİNİ DİNLEMELİSİN ANORMAL DURUM İNŞ OLMAZ ALLAHIN İZNİYLE.

kızımı 7+5 de duymuştum pazartesi gidince duyulması konusunda umudum olur ama duyulmayınca da önceelerde yaşadığım hüsran

Evet cok haklısın sabah yanınızda kraker grısını gıbı seyler bulundurun ve yıyın.bulantı bırkez oldu mu surekli yasanıyor genelde ve gercekten cok sıkıntılı
ben sabah yataktan kalkmadan 5 dk önce uyanıyorum ve çubuk kreker yiyorum hatta tüm gün elimde çubukla dolaşıyorum ama ne fayda o dedikleriniz hafif bulantıları bastırıyor sadece başlarda bende de işe yaıryordu ama artık banamısın demiyor malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…