Değil ama uyuYo sıpa emmiyomeme ucu küçük müğ ben meme ucu çıkarıcı kullandım onunla yakalı sonrada kendisi büyüttü zaten ucunu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Değil ama uyuYo sıpa emmiyomeme ucu küçük müğ ben meme ucu çıkarıcı kullandım onunla yakalı sonrada kendisi büyüttü zaten ucunu
Ama sende 15 yazıyorEtti alti kiz cok ileriymis hee benden 1 gn sonrasincilgin
Bu sorunun cevabını ben de merak ediyorumkızlar sancınızın gelmesi ve açılmanızın daha kolay olması için yaptıgınız seyler varmı benim bildiğim merdiven cıkmak ve hurma açılmaya iyi geliyormuş
hurmanın faydası rahim kaslarını uyardıgı için açılmayı kolaylaştırıyormuş. bende 3. katta oturuyorum 4-5 kere günde merdiven inip cıkıyorum evin içinde cok hareketliyim genel temizlik cam silme kalebodurlar mutfak dolapları hepsini kendim yaptım o derece hareketliyim yaniBu sorunun cevabını ben de merak ediyorum
Doktor bana yürüyüş yap dedi
Doğumun gecikmesin dedi
Çünkü bebek yukarıda
Şu son ayıma kadar aşağıdaydi
Yukarı tırmandı sanki
Asagidaki baskı ve ağrılarım azaldı
Oğlumun hamileliginde hep yukarıdaydi
Ve doğuma kadar inmedi
Sancılarım başlayınca hastaneye gitmiştik
Evet normal doğurdum
Ama bilmem kaç kişi bastirdi karnima doğum esnasında
Bunda da kendiliğinden aşağı insin diye çabalıyorum
Burda havalar acayip soğudu
Buna rağmen iki gündür tempolu yürüyorum dışarıda
Umarım hasta olmam
Evim 4.kat
Her fırsatta bi yere gidiyorum ki merdiven inip çıkmış olayım
Hurma sadece sancilari mi tetikliyor
Ya da rahim kaslarını mı güçlendiriyor
Benim durumuma bi çaresi olur mu
Kızlar bi akıl verin
Evde napabilirim bu durum için
Cok hareketli biriyim zaten
İş üretirim kendime sürekli
Doğum yaklaşıyor diye genel temizlik yaptırdım
Ama geriye kalan ivir zivir bütün işi ben yaptım
Doğumda gelenlere ikram ederim diye buzluga bişeyler yapıp atıyorum
Yani genelde ayaktayim
Yok canim şeker yok çok şükürHadi bakalim inş canm, sekerden dolayı mı su fazla?
Ben 16 gunu ayin 16 si diye okudum ,))) hahaaa benm kafa goz iyice dagilmis ben gitmisimAma sende 15 yazıyor![]()
Maşaallah sana tatlım bebeğine Rabbim güzel ömür versin inşaallah Senin bebeğin kanala girmişmiydiDoğum Hikayem...
01 Aralık Salı günü akşam 07:30 gibi nişanım geldi. Doktorum sancını bekle olmazsa ertesi gün öğlen gel yatışını yapalım dedi. Çok hafif adet ağrısı şeklinde ağrım vardı. Duş aldım hiç ağrım kalmadı.
Gece saat 12:30 da koltukta otururken bir anda suyum geldi. Hemen doktoru aradık gelin dedi. Üstümü değiştirip hazırlanırken sancım gelmeye başladı. Saat 12:45 gibi sancılarım 3 dk aralıklarla başladı. Saat gece birde yola çıktık. Saat 2 de hastaneye vardık. Suyum gelmeye devam ediyordu. İlk muaynede açıklığım 1.5 cm di. Nst de sancım 70 lerdeydi. En zoru nst ye bağlıyken sancı çekmek. Saat 3 gibi tekrar muayene edildi açıklık 4 cm di. Epidural istedim. Anestezi uzmanı gelinceye kadar açıklığın çok ilerliyeceğini artık yapılamayacağını söylediler.
Saat 5 gibi ebe geldi muayne etti. Açıklık 7.5 cm olmuştu. Bende ıkınma hissi başladı. Hemen doğuma hazırlığa başladılar. Doğumhaneye aldılar. Doktorum açıklığın hızlı ilerlediği için doğuma zor yetişti. İlk doğumlarda bu kadar hızlı olmuyormuş.
Doğum sırasında sancılardan çok yorulduğum için ıkınmaya gücüm kalmamıştı. Ebe ve doktorum çok yardımcı oldu.
Şimdiye kadar bütün ultrason görüntülerinde bebeğin eli hep başının yanındaydı. Doktorum bu konu hakkında hep espri yapardı. Doğum sırasında kafasıyla beraber elide geliyordu. Eli de doğum kanalına girmişti. Doktorum bir süre ne yapacağını düşündü. Sonra çocuk doktorunu aradı sezeryana karar verildi.
Doktorlar beklenirken birden bende çok güçlü ıkınma hissi oldu. Bütün gücümle ıkındım. Doktorumda bebeğin elini kurtardı o sırada ve oğlum doğdu.
Hayatın en güzel şeyi..
Doğunca bütün sancılar bir anda kesiliyor.
Yeniden doğmuş gibi oluyorsun.
Onu kucağıma verdiler kokladım..
Tarifsiz bir duygu..
Saat tam 06:20 de dünyaya geldi.
Yaklaşık beş buçuk sancı çektim.
Son 1 saat zor oldu. Ama dayanılmayacak gibi değil. Kesinlikle normal doğum tavsiye ediyorum..
Hemen sütüm geldi. Bebeğimle ilgilendim. Oturup kalkmam yürümem çok kolay oldu.
Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin inşallah..
Takvimin görünmüyor canımArtik sabrim tahammulum kalmadi 3 cuma oncesini hatirliyorum bebek cok asagidaydi goren 2 gune dogurursun sen diyordu olmuyo sancim gelmiyo ustune birde grip oldum hic halim yok hic gucum yok kendi kendime bakip agliyorum karnim cok asagida artik bebek icinde endise ediyorum.sabah esim ise giderken beni optu ben tirlatmis gibi hic aklimdan cikmiyo diyerek aglamaya basladimnedir aklindan cikmayan diye sordu doguramiyorum ben dedim
sabaha kadar gun saydim su kadar gunum kaldi nisan gelmedi sancim gelmiyo diyerek kendi kendime konustum uykumda
Sanirim bunalima girdim
Kusura bakmayin bunlari kimseye anlatamazdim kimseye yasadiklarimin ne denli oldugunu hissettiremezdim. Belki beni anlayabilirsiniz diye buraya yazmaknicimi dokmek istedim![]()
Masallah beyza kizimiza insallah gozler renklidir zeynepcim anasi gibiBu da bizim Minik beyzamız ..
canim doktorla görustum pazartesi sen böyleyken yapamam dedi sezeryani carsambaya erteledi.meltemcivdoktist: 43897853 .!.:Tatlim benm ya, cok uzuldum yazdıklarini okuyunca
Sikma canını, bak kaldi 2-3 gün, hem ilaçlarini kullanrsn gribin gecer tam saglıklı bi şekilde pzt bebegine kavusursun.
Tekrar gözün aydin canim Allah bidaha ayirmasin saglikla buyut yavrunuÇok şükür efe oğlum eve geldi. Resmen ev dolu dolu oldu canım oglum gelince
Takvim falan kalmadi cunku takvimimiz bitti takvimde 26 kasim yaziyorduTakvimin görünmüyor canım
Ben hic iyi degilim sabahtan beri agliyorum kendime baktikca agliyorm hicbisey yapmak istemiyorum artik tahammulum kalmadi@NzLi canım nasılsın? Var mı gelişme? Ben bütün evi tepeden tırnağa temizledim. Kafam dağıldı baya, iyi geldi. Hala gelen giden yok bizde :)
Canım sakin ol. Bana da geliyorlar bazen. Artık oluruna bırakmaya karar verdim. Bebeklerimiz nasıl isterlerse öyle gelecekler. Biz ne yapsak ne duşunsek boş. Kendimi sezeryana dahi hazırladım. En istemediğim şeydi. Gebeliğin başından beri yok yoga yok hypnobirting araştırmaktan çalışmaktan canım çıktı. Hiçbir anlamı kalmadı gibi bişey. Her şey nasip kısmet... Başka bir şeylere odaklanmaya çalış. Sakın ağlama bebeğin de hissediyor unutma canım.Ben hic iyi degilim sabahtan beri agliyorum kendime baktikca agliyorm hicbisey yapmak istemiyorum artik tahammulum kalmadi
Canım sakin ol. Bana da geliyorlar bazen. Artık oluruna bırakmaya karar verdim. Bebeklerimiz nasıl isterlerse öyle gelecekler. Biz ne yapsak ne duşunsek boş. Kendimi sezeryana dahi hazırladım. En istemediğim şeydi. Gebeliğin başından beri yok yoga yok hypnobirting araştırmaktan çalışmaktan canım çıktı. Hiçbir anlamı kalmadı gibi bişey. Her şey nasip kısmet... Başka bir şeylere odaklanmaya çalış. Sakın ağlama bebeğin de hissediyor unutma canım.
MasaAllah Rabbim anali babali büyütsün hayirli sağlıklı bi evlat olsunBu da bizim Minik beyzamız ..
Ayy bende varim ama benim kizinda gelmeye niyeti yokkk hic keyfi yerindeeAha bitane daha sayimiz kac oldu 5 mi anamm)) superiz valla sonumuz 42 ye dogru gidiyor bakiciz ben bgn masallahim var tosun gibi calistim kek yaptom kurabiye yaptim yemek yaptim evi ocagi supurdum anam yine gelmiyor delircem delircem ,)