Suni sancı kötü değil canım aynı normal sancı gibi normal olmayınca veriliyor işin tek kötü yanı normal yada suni sancıyı çekip doğumun olmaması sezeryan olması ozaman yıkılıyor insan boşuna çektim diye çünkü bazıları sezeryanı çok rahat atlatıyor o psikolojiylede suni sancının canını daha çok yaktığını düşünüyorSuni sanci kotu bisi mi banada verebilir Dr.um
İnşallah o zaman kadar gelecek annesi :)Kızlar doktordan geldik, bebek kanala inmemiş, sancı da yok
Doktor, 41 sonuna kadar bekleriz, daha beklemeyi tavsiye etmiyorum ama imza vererek bekleyebilirsin dedi. 41 sonuna kadar ins gelir, gelmezse ben de daha beklemeyi tercih etmem sezeryan olurum büyük ihtimal.
Valla benimki yapma demiyor ( perine mesajı) , sonucu çok etkileyeceğine inanmıyor. İsteyen yapsın tabii :) Doktorumu da yedirtmem, senin o sövdüklerin gibi değilkızlar, hurmanın hormon anlamında etkisi büyük. bence doktorlarınız uğraşmak istememiş. ya da sadece normal doğumcular doğal doğumcu değil. hangi doktor perine masajı yapma der ki! cidden üzüldüm. bilimsel yaklaşıcam diye tüm alternatif yöntemleri bir kenara itip, anneyi doğum anında bir sürü komplikasyonlara sürükleyen doktorlar bunlar..
hurma: http://www.hamilelikvegebelik.com/hamilelikte-hurma-neden-yenir/
Doğumu kolaylaştırma etkisi; oksitosin barındırması nedeniyle gerçekleşmektedir. Yani zarar değil fayda sağladığı bilinmektedir. (şekeriniz varsa kullanmayın diyebilirim yalnızca)
Oksitosin ile doğum indüksiyonu:
Normal doğumda indüksiyon yani halk arasıdaki yaygın kullanılan ismi ile suni sancı için ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan yöntem oksitosin yöntemidir. Oksitosin normalde de kadın vücudunda beyinde salgılanan bir hormondur ve rahim kasılmalarını sağlar. Suni sancı uygulanmayan doğumlarda da annenin rahim kasılmalarını ve doğumun ilerlemesini sağlayan hormon beyindeki hipofiz bölgesinden salgılanan oksitosin hormonudur.
http://www.jinekolojivegebelik.com/2012/06/dogumda-suni-sanci-nasil-verilir.html
daha geçen gün doktorum "hurma yiyebilirsin içinde oksitosin olması nedeniyle doğumu kolaylaştırır ama tabi başlı başına bir mucize değildir." dedi.
perine masajı hakkında:
http://jinekoloji.com/7-maddede-perine-masaji/
Epizyotomi, vajinal doğum sırasında, doğumun 2. aşamasını kolaylaştırmak ve annenin perinesinde yırtık oluşmasını engellemek amacıyla yapıldığı ifade edilen doğumdaki müdahalelerden biridir. Epizyo, perine bölgesinde kontrollü kesi ile yırtılmaları önlemek için yapılmaktadır ülkemizde. Doğum sırasında da annenin tercih hakkı olan bir müdahale olduğu halde bunu anne adayı bilmiyorsa, tamamen doktorun inisiyatifi ile uygulanır. Amaç elbette uygulayan uzman açısından kesinlikle çok iyi de olsa, epizyotomi gerekmemesi için önceden anne adayının da bilinçlenmesi ve yapması gerekenler vardır.
Bunlar:
Kegel Egzersizleri,
Perine Masajı,
Doğru Ikınma Yöntemi ve
Doğru Nefes Kullanımıdır.
Ve elbette bebeğin çıkış aşamasında ebenin veya doktorun bebeğin çıkışını ve hızını kontrol amaçlı olarak elleriyle yapacağı müdahale ve anneye vereceği ıkınma ve ıkınmama talimatları da önemli.
aklım almıyor cidden, hangi doktor perine yapma der! perine masajı vajinal kesi denilen epizotominin engellenmesinde mucizevi bir yöntem.
epizyo yapılmış biri olarak bu doğumumda harıl harıl perine yapıyorum. ne kadar zor olduğunu anlatamam. bizim gibi geri kalmış ülkelerde değilde, cidden kadına verilen değerin yüksek olduğu ülkelerde eve gelen ebeler kadınlara perine masajı yapıyor. bizde ki çok bilmiş doktorlarda, gelmesinde normal doğum ne olursa olsun. eğer gelirse 1 kesi atarım olur biter derdindeler.
kızlar kusura bakmayın. çok kızıyorum bu tarz doktorlara. müdahale delisi doktor diyorum ben bunlara
Hayırlı olsun cnm gözünüz aydın, maşallah yavruya daKızlar cuma akşamı 21.20de genel anestezi ile sezer yan ameliyatı oldum oğluşum dünyaya merhaba dedi.3800 kg 56 cm boy benim ağrım çok kordonlarımı bağlattım biz hem bebekke hemde küçük kızımla ilgileniyoruz
Masallah bebişineKızlar cuma akşamı 21.20de genel anestezi ile sezer yan ameliyatı oldum oğluşum dünyaya merhaba dedi.3800 kg 56 cm boy benim ağrım çok kordonlarımı bağlattım biz hem bebekke hemde küçük kızımla ilgileniyoruz
Maşallah maşallahbuda bebisim kizlar 2990 48 cm dogduk
Cok haklisin cnm bekliuoruz sabirla hersey insallah minnak gelince duzelir buyudukce buyuyor leblebi yutmus solucan gibi dolaniyorum ortalikta kendimi gordukce gulesim geliyorhakkında hayırlısı olsun nurcan ama ben doğum yaptığım gün öyle ter attım ki anlatamam bence sende normal doğuma doğru gidiyorsun dr ağız birliği yapmışız gibi oldu ama bence doktoruna inan ve güven ne güzel seni motive diypr ama o ağrılar gerçekten çok fena hamileliğin son dönemi çok ağır geçiyor ama doğumdan sonra nasıl bir enerjiyle doluyorsun anlatamam azıcık sabret sadece herşey güzel olacak
Büyük ihtimalle tatlımBelkide bebişler olmadan son haftasonumuz
Bende doğurup kucagımda olsun istiyorum artık yalancı sancı oluyor ama hep yalancıktanSende nasıl cnm durum? Her şey yolunda mı, nasıl gidiyor?
Maşaallah kuzuyaKızlar cuma akşamı 21.20de genel anestezi ile sezer yan ameliyatı oldum oğluşum dünyaya merhaba dedi.3800 kg 56 cm boy benim ağrım çok kordonlarımı bağlattım biz hem bebekke hemde küçük kızımla ilgileniyoruz
Minik koala gibi yapışmış annesine yani :)) yerim onun makarna parmaklarini :)Bende hatırladım o muhabbeti ama kimdi hatırlayamadım baya konuşmuşlardı evet :))
Duru şu an omzumda elleri dayamış çenesinin altına keyif yapıyo
Bende kokluyom arada teyzesi Allah nasip etsin sizlere de çok güzell bu kuzular yaaa
Canım çok çok gecmiş olsun haber et bize nasılsın diyeAynen oyle artik son demindeyiz
Gözün aydın canm, biz korkmuyoruz da bebekler gelmiyor iştebizim bebeğimizde 36+5 günlük olarak doğdu henüz doğum iznine bile ayrılmamıştım iyi ki de geldi henüz doğum yapmamış olanlara tavsiyem normal doğum yaptım kolaydı hiç korkmayın o an bir kolaylık oluyor herkese kolay doğumlar aralık anneleri dualarım sizlerle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?