- 25 Şubat 2015
- 2.202
- 1.325
- 88
Canım senin ilk doğumun nasıl oldu? Sezaryen mi? Benim günüm doldu. Şimdiye kadar hamilelikle ilgili en ufak bir sorun yaşamadım. Şimdi günüm dolmasına rağmen ne sancım ne açıklığım var, ne de nişanım geldi. Ama bebeğimin suyu azalmış. Doktorum 41.haftanın sonuna kadar bekleyecekti ama suyum azalınca vazgeçti. Pazartesiye kadar doğum olmazsa sezaryenle alacak.
Yaaa kim nerden ogreniyosa daha acik yazsin nesi varki gulayin,canim benim yaaa Allahim yawrularina bagislasin
kızlar gülayın mesajını kopyaladım size rahat olunDenize ve leyloşa face den mesaj atıyo sanrm , amin canm ya, bi an once toparlansin da kuzularıyla ilgilensin Ben de cok korktum ama face girip durumuyla ilgili yazabildiğimne göre iyi şu anda snrm
Doktoruma güveniyorum zaten. Öyle dediyse bir bildiği vardır. Sadece beklemediğim için şok etkisi oldu. O nedenle moralim çok bozuldu. Sağolsun forumdaki kızların destekleriyle kendime geldim. Şimdi iyiyim. Pazartesi olsun da bebeğime kavuşayım.evet ya takvimin bitmiş yeni gördüm üzülme sen dr na güven ne yapılacağını onlar daha iyi bilir şartlandırma kendini
39.haftada bile suyum normaldi. Doktorum da hep normal doğum bekliyordu. 40 hafta dolup suyum azalınca ve doğuma dair hiçbir belirti olmayınca aniden sezaryena karar verdi. Internetten araştırdım. Bu durumda normal doğum imkansız değil ama riskli imiş. Pekçok doktor da bu riski almak istemiyormuş.Canım yapabiliyorsan suni sancı ile normal doğum. Ben sezaryen oldum ama çok içimde kaldı normal doğum.Keşke yapabilseydim. 42. haftaya kadar normal bakılıyor gecikme. Suyun azalması da normal gibi geldi bana. 38. haftadan sonra su azalması normal diye biliyorum.
canım sen üzülme sana bunu söylerse burası eşimle benim odam de sadece biz yatarız bu odada diye kibarca söyle benimde bebek ağlarken odama paldır küldür girdiler bende sinir oldum sen emzirmeye girince odanın kapısını kapat ve başına birdaha bu gelirse üstümü değiştiricem lütfen müsaade edin de sinirle fevri davranıp haklıyken haksız olma pınar soğuk kanlı davran ki bütün yollarını kapat kadının hiç olmadı annene tembihle emzirirken hadi çıkalım kız rahatça emzirsin desin bir iki defa bak nasıl anlar ve bence sen bebeğinide hastaneye götür tatlım ben sıkı sıkı sarıp onuda götürüyorum hemde heryere sonuçta alışmak zorundalarFirsat kolluyo zaten,o kucuk beyniyle benimle yatak odasinda yatma plani yapiyor,bugune kadar oyle bisey teklif ederse ayip olur hayir diyemem diyordum bugunden sonra ayip mayip dinlemem.yarin hastaneye gidecektim onada gitmiycem yanliz birakniycam
canım ya dr güvenmen çok güzel sıkma canını artık beklemek yok bebğin kucağına kısa zamanda gelecek öyle düşün sende bakalım pazartesi ne diyecek dr güzel haberlerini bekliyoruz artıkDoktoruma güveniyorum zaten. Öyle dediyse bir bildiği vardır. Sadece beklemediğim için şok etkisi oldu. O nedenle moralim çok bozuldu. Sağolsun forumdaki kızların destekleriyle kendime geldim. Şimdi iyiyim. Pazartesi olsun da bebeğime kavuşayım.
pınar ya sizin hastane kapanıyormuş haberin varmı tatlım dr nereye gidecek sor öğren bence sende oraya gidersin kontroller için ya ne ters oldu bu ya hastanemi kapanır bu devirde ne şans sizinki deFirsat kolluyo zaten,o kucuk beyniyle benimle yatak odasinda yatma plani yapiyor,bugune kadar oyle bisey teklif ederse ayip olur hayir diyemem diyordum bugunden sonra ayip mayip dinlemem.yarin hastaneye gidecektim onada gitmiycem yanliz birakniycam
39.haftada bile suyum normaldi. Doktorum da hep normal doğum bekliyordu. 40 hafta dolup suyum azalınca ve doğuma dair hiçbir belirti olmayınca aniden sezaryena karar verdi. Internetten araştırdım. Bu durumda normal doğum imkansız değil ama riskli imiş. Pekçok doktor da bu riski almak istemiyormuş.
Cnm bnm ya Rabbim acil sifalar versn o haliyle bizimi dusunuyr Allahim evladina esine bagislasin insİç kanama olmuş apar topar tekrar ameliyata alınmış dün akşam( haber alırsam yine yazarım bol dua edelim biz üzülmeyelim diye foruma yazmamış daha doğurmayanlar var korkar fln diye @DuruveAnnesi
Önce suni sancı sonra sezaryen oldun sanırım. Geçmiş olsun. Özelde mi devlette mi oldun? Doğum belirtileri başlamış mıydı? Açılman sancın var mıydı? Doktorun mu öyle uygun gördü? Yoksa sen mi istedin?
Özelde oldum. Doktorum normal olması için elinden geleni yaptı. Suyum geldi ama sancım yoktu. O yüzden suni sancı vermek zorunda kaldılar. Zaten bebeğim 41+5 te doğdu. Açılmam uzun uğraşlar sonunda 20 saate yakın 10 cm oldu ancak bebek aşağı inmedi. Stres olmasın diye gece 12 civarı epiduralli sezeryan oldum. Böyle işte...
Aaa geçmiş olsun. Piyasadaki içeriği en temiz olan ıslak mendil diye biliyorum. İnternetteki yorumlar hep olumlu.
Belki şu an cildi çok hassas olduğundan böyle olmuştur. Biraz büyüyünce birşey olmaz.
bende bilmiyorum gül daha hiç sağmadım ama sağmaya başlamak gerekli
Bugun cikmid kapatma karari zaten,benide yarinAa niye kapatiliyomus Pers.günü gel dedi bana
Ay sorma Allahtan dogum sonrasina denk geldi,gerci bornovaya yonlendiriyorlar ama olsun 9 sube nasil sigsn bornovaya.sabah servis kaldiracaklarmis bornovaya gitmem gelmem cok uzun surer,arabam yok maalesef esimde gelemez,gitmiycem artik ne yapayim.yakinca iyi oluyordu,cocuk doktorunuda begenmistim.insallah en kisa zamanda acilir tekrar.pınar ya sizin hastane kapanıyormuş haberin varmı tatlım dr nereye gidecek sor öğren bence sende oraya gidersin kontroller için ya ne ters oldu bu ya hastanemi kapanır bu devirde ne şans sizinki de
Canim ilik suyun icine koyup isitiyorsun,direkt atese koymayacaksin.biberondaysa sicak suyun icine koyabilirsin,posetteyse ilik su yeterli olur bence.cok dicak ve kaynar su icindeki proteinleri olduruyor
Canım ben buzluktan çıkarttığım sütü 10 dk kadar bekleyip keyıda su kaynatıyordum sonra bu kaynattığım suyun içinde bekletiyordum çözülünce bilrğime damlatıp ısısına bakıp öyle veriyordum ya nette araştır veya çocuk dr sor o anlatır bize böyle tavsiye etmişti dr
canım ya Bornova sana çok ters başka yere gidersin sende ayrancılard medifema var olmazsa oraya git bornovadan daha yakın ve oradaki baya dr çok iyiymiş diye duydum ben çocuk dr eğe üniv götürdüm orada hoca var çok iyi beğendimde ama sana ters maalesef bende artık araba kullanamıyorum kıza bakıyorum arka koltukta gidip geliyoruz resmen eşim bize şöfirlük yapar oldu sende gerekytiğinde zorla eşini bebek ve sen işten daha önemlisinizBugun cikmid kapatma karari zaten,benide yarin
Ay sorma Allahtan dogum sonrasina denk geldi,gerci bornovaya yonlendiriyorlar ama olsun 9 sube nasil sigsn bornovaya.sabah servis kaldiracaklarmis bornovaya gitmem gelmem cok uzun surer,arabam yok maalesef esimde gelemez,gitmiycem artik ne yapayim.yakinca iyi oluyordu,cocuk doktorunuda begenmistim.insallah en kisa zamanda acilir tekrar.
kaç poşet attn pınar şimdiye kadra bend ah hiç atmadım yaaCanim ilik suyun icine koyup isitiyorsun,direkt atese koymayacaksin.biberondaysa sicak suyun icine koyabilirsin,posetteyse ilik su yeterli olur bence.cok dicak ve kaynar su icindeki proteinleri olduruyor
Kesinlikle haklısın tepkinde 20 dk oyalayamadılar mı evin içinde gezdirseler iki pışpış yapsalar tatlı tatlı konuşsalar bterdi 20 dk zaten yuhhKizlar cok fena sinirlerim tepemde ellerim titriyor sinirden.demin esimle ignemi yaptirmaya hastaneye gittik mesafe 1km kadar ve arabayla gittik geldik kisa surecek bisey yani.gorumcemler bizdeydi neyse kv ve annemde bizde tabi.gittik geldik 20dk surmustur en fazla.bu 20dk icinde bebegim cok aglamis bunlarda bana sormadan benim 2 gundur buzluga attigim sutten cikartip isitip icirmisler geri kalanini da geri buzluga koymuslar annem soyledi ama kotu bir niyetle degil.o buzluga geri koyduklari sutun sagliksiz oldugunu dusundugunden alip atayim icirmiyeyim diye soyledi.
Sanki donulmez yola gittim,bi arayip sorun ne zaman geliyosunuz cokmu surecek verelim mi diye.annem soylemese haberim olmayacak.bana soylemedi kv boyle oldu boyle yaptik diye gizli sakli is yapiyolar benden.buldum cope attim sutu posetiyle yarinda geri kalan sutleri karsi komsuya vericem.
Esim farketti suratimdan ne oldu dedi,soyledim.hemen anasini koruyacak ya verdilerse ne olmus öldü mü bebek dedi.vermeselerdi de ölmezdi dedim.donulmez yere mi gittim 5dklik yerdeyiz,konu benden gizli sakli sorulmadan verilmesi,yarin birgun olurum kalirim hastalanirim onun icin sakliyoru, ben o sutleri dedim.kesti sesini.cok sinirliyim.sizce yarin kvye nasil davranmali ne demeliyim
Canim gecmis seninki ne guzel daridi bizlerin basina.agiz bezlerini kuru olarak koyuyoruz demi memenin uzerine bide uzerine sutyen atlet takmiyormuyuz sadece bez koyup mu gezicez,Biz bugün 6 günlük olduk. Emzirmekle ilgili tecrubelerimi söyleyim birazcık. Belki faydam olur da Bi lohusa duası alırım. Benim memeler de ilk etapta yara oldu. Lansinoh surup kaljan takıyordum her emzirmeden sonra. Bazen e vitamini ampulu kırıyordum bazen ayva çekirdeği jolesi suruyordum ama geçmek yerine daha beter oluyordu. Hastanedeki emzirme danışmanı dedi ki asla kalkan takma. Krem surme hiç gerek yok. Yalnızca emzirdikten sonra sutunle silebilirsin. Kuru kalmasına özen göster bebeğin ağız bezlerinden koy üstüne ki hava alsınlar. 2 günde geçti. İltihaplı memem hemen kurudu. Boşuna dokmuşum paralar o kalkanlara kremlere. Kalkan devamlı memeyi uyardığı için sıkıntı yaratıyormuş. Benden bu kadar sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?