- 31 Mart 2015
- 11.774
- 7.150
- 198
- 38
Arkadaslar Merhaba. Takvimim gitti mi bilmiyorum; ben 40+1 oldum. Bugün doktor çatı muayenesi yaptı; sınırda dedi. Doguramazsin demiyorum ama, zor olabilir dedi... sonra aynı hastanede doğum yapan bi arkadaşıma sordum; orada genelde tüm hastalara öyle diyorlar dedi... ben yine de önce normal doğumu deneyip, olmazsa zaten doğumdan döndürüp sezaryana alırlar diye düşündüm. Sizler çatı muayenesi oldunuz mu? Gönül diyor ki kontrole montrole gitme, evde doğur...
Kuzum yaKızlar sarılık için oğlum takibe alındı Canım sıkıldı inşaallah yatmak zorunda kalmaz
İnş gülcüm inşCanım inşaallah emeğinin karşılığını alacaksın
esra varya aynı dert bende var bir gece sinirden ağlama krizine girdim resmen içerde misafirler ben odamda salya sümük ağladım birde biz bu insanlara enfeksiyon riski var dedik bebeğe yaklaşmadılar ama ev doldu taştı ve hala aynı hepsini evden kovasım geldi ama yapacak bir şey yok ben başkasın yapmıycam bana yapılanıKizlar su an evde rahat 25 kisi var coluk cocuk curcuna bn anca smdi odama cekilebildim sabahtan beri sunu farkettim yorgunluk gurultu kalabalik suu etkiliyor sagiyordum resmen cikmadi birsey gelenlere bisey demiyrm tabikide gelecekler turk toplumu bizimki cuma gunu hemsire esimin yaninda demisti ama misafir kabul etmeyin anne ile bebek yalniz kalsin cocuk mememi tutmuyor cunku ; (( savas veriyorumm
Canim kaç cc veriyorsun ki mama?bir de kendin kaç saate bir emziriyorsunSağol canım doğdu doğmasına da ben kendimi çok yetersiz hissediyorum sütüm yetmiyor die mamaya başladım mama verdiğim ölçü de az geliyor galiba benim minige hep aç hep ağız aranıyor hep ağlıyor mamayı mı artırSam die düşünüyorum ya da ben memeyi mi az veriyorum acaba sen ne kadar süre emziriyorsun bir de su veriyor musun?
evet hastanedeyim sabahtan beri. Açılma yok sancı yok gibi bişey ne olacak böyle bilmiyorum. Sırada suni sancı var sanirim
Aylin normal doğum yapti, folık hastanede brazdan yapar, huzurluvemutlu da bugun sezeryan olacaktİmeltem cim son durum nedir kuzum dr un ne dedi bu arada iki gündür bakamadım kimler doğum yaptı
Şimdilik hazır ve kaynamiş su kırkımız çıktıktan sonra normale doneriz inşâllahKizlar bebegi kaynamis suyla ji yikiyorsunuz normal musluk suyuyla mi
Hadi bakalim doğumun ayak sesleri bunlar meltemcimAylin normal doğum yapti, folık hastanede brazdan yapar, huzurluvemutlu da bugun sezeryan olacaktİ
Dun gece sanci ike uyandim, 2 ile 5 arasi yarm saatte 5-6 sanci girdi cıkti, uyudum uyannca bişeym kalmamişti, bugun doktora gttk, 1 cm acilmam varms ama yetersz dedi doktorum, bakalim leylos ya bı umut oldu bana bu minik şeyler .
Ayni benim durumum cnm deliler gibi yürü dediArkadaslar ben de bugun kontroldeydim ne acilma ne kanala inme ne sanci hi bisey yok aksine suyum da azalmis bu aralar dogurman lazim dedi dr oglum 3900 olmus ama cok yukarda dedi cumaaya kadar bol bol yuru dedi insallah suni sanci vermek istemiyorum kendi sancin gelir dedi poff baska ne yapmam lazim kizlar sanci acilma fln olmasi icin
Karnimin alt taraflari vajina bolgesine yakinalt taraflar derken canım? mesela giriş kısımlarında mı
Ay canım dogdumu hayırlı olsun ağzının aranması gazdan da oluyor canımSağol canım doğdu doğmasına da ben kendimi çok yetersiz hissediyorum sütüm yetmiyor die mamaya başladım mama verdiğim ölçü de az geliyor galiba benim minige hep aç hep ağız aranıyor hep ağlıyor mamayı mı artırSam die düşünüyorum ya da ben memeyi mi az veriyorum acaba sen ne kadar süre emziriyorsun bir de su veriyor musun?
kemikler artık açılmaya başlıyor yavaş yavaş o yüzden oluyo bende de oluyo özellikle alaturka tuvaleti kullanırkenKarnimin alt taraflari vajina bolgesine yakin
Canım dr dinle bende inatlastim illa suni diye bebek kanal girmediği halde aldım suni yi bebek iyice yukarı çıktı boşuna sanci yedim gerçi o da etki etmedi ağrım olmadiWalla ben de anlamadim ki aslicm, bazilarinn doktoru direk suni ile doğum yaptıracakmiş gibi konusmus Benm doktorun da belli şartlarin olusmasi gerek dio
Analı babalı sağlıkla büyütün inşallahKizlar merhabalar :)
Ben dogum yaptim bugun tam 1 hafta oluyor . Size hemen dogum hikayemi anlatiyim.
Gece 2 gibi uyumak icin yattim . Ama sag bacagimda bir kramp gibi damar damar ustune binmis gibi bi his vardi . Uyuyamadim kalktim plates lastigiyle hareketler yaptim gecmedi . Dedim sabaha mos mor uyanicam heralde ben uyuyana kadar saat 3.30 oldu. 5.30 da uyandigimda altimda bi islaklik hissettim megersem suyum geliyomus :) hemen hastaneye gittiik. Hemen kontrol edildi 2 ccm aciklik bekliyicez diye. Beni sanci odasina aldilar . Hafif bir sancim vardi. Beklemeye basladik 8.30da suni sanci vermeye basladilar doktorum geldi kontrol etti. Ohh kafasi elime geliyo 2 gibi dogurursun dedi . Sancilar sıklasti.. Acici igne yapicaz biraz basin donucek dediler . Allahim beynimi bulandirdi o igne 4 tane daha yaptilar benim durumumu siz dusnun.. Hem yatma yuru dediler ayakta duurucak halim yok sancinin acisinin tarifi yok ( daha bir suru sey.. Yazmak istemiyorum cok zordu.) en sonunda saat 5 oldu dedim artik yeter kesin alin nasil aliyosaniz alin tukendim ben burda dedim . Epidural yapin bana oyle doguriyim dedim. Epidural yapildi. Aciklik 8 cmdi. Ondan sonra biraz daha rahatladim. 5 dakika icinde beni dogumhaneye aldilar :) 3 ikinmada bebegim 17.19 da dunyaya geldi . ( cok acili sancili bir dogum oldu. Benim icin sonrasi daha kotuydu karsimda dikis atarlarken bile inanilmaz psikolojik olarak etkilenmisim.) her neyse herseye tum aciya tum agrilara ragmen bebeginizin tarifi olmayan cennet kokusuna deger :)
Bu kadar agri siziya sanciya ragmen Normal dogumu tabikide siddetle tavsiye ediyorum ben 3. Gunu normal hayata dondum. Sadece otururken biraz aci oluyor . Onun disinda hic yatmadim diyebilirim. Allah herkesin bebegini korusun bagislasin . Saglikli mutlulukla buyutmeyi nasip etsin canim arkadaslarim:)
Suniylede oldugu zaman sezeryan olma olasiligi yuksek cnm acilmadimi suyun azaliyr hop sezeryan ablamada oyle yaptilr suniyi dayadlr garibim hem sanciyi cekti hemde suyu bitince hop sezeryan suniyi vernce bide kaldrmiyrlr yattigi yerden cekti aciyiValla ben suniye de raziyim, normal olsun da, tabi sağlık sıkıntısız
Bilmiyorum ki ilk dogum olunca insan cok cahil oluyorkemikler artık açılmaya başlıyor yavaş yavaş o yüzden oluyo bende de oluyo özellikle alaturka tuvaleti kullanırken
En kisa zamanda sende doğum yaparsin benim 1cm acilmam vardi 3gun sonra dogum gerçekleştiAylin normal doğum yapti, folık hastanede brazdan yapar, huzurluvemutlu da bugun sezeryan olacaktİ
Dun gece sanci ike uyandim, 2 ile 5 arasi yarm saatte 5-6 sanci girdi cıkti, uyudum uyannca bişeym kalmamişti, bugun doktora gttk, 1 cm acilmam varms ama yetersz dedi doktorum, bakalim leylos ya bı umut oldu bana bu minik şeyler .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?