Canım doktor kadar ebe de önemli. Ben gittiğimde Fatma Ebe vardı. O yapıyodu çatı muayenesi saat başı. İnan hiç acıtmadı. Yalnız kotu haber Ümit Hoca arada uğruyor. Başka Bi doktor ilgileniyor doğum boyunca. Sonra Fatma Ebenin mesaisi doldu. Başka Bi ebe geldi. Adını bile unutmuşum. Sinir etti. Bi o sokuyo bi diğer doktor. En sonunda bağırdım. Sen bakıyosan o niye bakıyo, o bakıyosa sen ne işe yarıyorsun diye. Ger ger gerdiler beni. O kadar zor açıldım ki bunlara sinirlenmekten. Umarım Fatma Ebe'ye denk gelirsin cnm. O bir melek bence...canım bebeiş nasıl napıyor bakalım ne güzel kavuştun bende bekliyorum . gecen gece bir damla kan geldi ümit beyi aradım kontrol etsinler hastaneye git dedi orada saçmA sapan bir doktor vardı afedersin hayvan gibi davrandı bu hafta doktoruma söylüyeceğim . o durum beni gerdi şimdi hep gece gidince doktorum yokken oyle insanlar olursa ben gerilirim ama gece de doğum başlamazsa tabıkı doktorumuz gelmiyor malesef . o durum beni, doğumdan soguttu yaaa. nasıl piskolojim düzelcek bilmiyorum gerildim artık . doktorum Allahtan melek gibi seviyorum onu . doktor ne kadar öneml i yaaaa
Benm senden farkli sadece suyum gelmedi ama eve gelince ic camasirimda kan vardi cok az degistrdm gene azcik gelmis ama baska sivi gelmedi acaba vajinal muayeneden dolayi mi yoksa nisan fln degildir dimi ilk olinca bileniyorum nasil oluyoCuma mi bana fazla bekleyemeyiz dedi dr. Geceye kadar bile bekleyeceğini sanmam ebeye sordum su geldikten sonra 24 saat içinde dogurtmaliyiz dedi. Keşke ben de beklesem
Bana da bol bol yuru dedi baska ne yapayim dedim cok yuru dediAyni benim durumum cnm deliler gibi yürü dedi
Zorladıysan ondan da olabilir cnm, ben de geçen hafta pilates yaptım benden de gelmişti. Doktora sordum sancın yoksa bebek hareketliydi sıkıntı yok dedi.Bana da bol bol yuru dedi baska ne yapayim dedim cok yuru dediyuruyusten sonra eve gelince ic camasrim da cok.kucuk kan vardi bu nisan degildir dimi
Sağolun kızlar, nst'de gerçek ve düzenli sancım çıktı. Dr vajinal kontrol yaptı, 4 cm açılma varmış. Saat 5 gibi açılmanın tamamlanacağını öngördü, kalabilirsin dedi. Evim yakın diye gelmek istedim ve geldik, duş aldım, son hazırlıkları yapıyoruz. Sancılarım 5 dakikada 1 ama artarak devam ediyor. Darısı başınıza. İnşallah kolay olur
Çok teşekkürler kızlar, dualarınız için Allah razı olsun, darısı bekleyenlere olsun inşallah, batma gibi değil kasıklarımda başlayıp belime yayılan periyodik ağrılar. Şiddeti artıyor vakit ilerledikçe elbet ama dayanılmıycak gibi değil, saatlere yayılıyor olması yoruyor sadece diye düşünüyorum. 4 dakikada 1 dvm ediyor. 3'te yatışım yapılacak. Sizi de karanlık tarafa beklerim geçince :)
Ben de öyle yaptım. Başka doktora gittim, muayene etmedi bile; biz çatı muayenesini doğum başlayınca yapıyoruz dedi. Dogurup doguramayacagin ancak doğum başlayınca belli olur dedi. O değil de, ben buraya yazdıktan sonra nst em iyi çıkmadı, serum takıldı, serum giderken benim ağrım başladı. Sonra nstde de sancı çıktı. Ebe baktı, açıklık yok... açıklık olmayınca eve yolladılar :) ama bu sancı devam edecek gibi... sabaha açıklığım da olur belkiBaska bi doktora daha gözüksene tatlm
cahil olma canım niye cahil olasın ki internet den araştır merak ettiğin herşeyi ben çoğu şeyi öyle öğrendimBilmiyorum ki ilk dogum olunca insan cok cahil oluyor
Valla ya, psikoloji msikoloji kalmadı artk[/QUOTE
Bugün de nst de yine sancı falan çıkmadıki bu cuma sat a göre son tarih ve bizim cadının keyfi gayeet yerindeymiş , suyu bol plesantası hala genç :)) doktorumuz cuma Gününe kadar gelmezse sonraki cumaya kadar bekler , olmadı suni sancıyla müdahale ederiz dedi . Beklemeye devam meltemcim , hakkaten grubun bekçileri olduk
Evet ordandan bakiyorum canım burda da dogum yapan arkadaslarimiz var belki ayni şeyleri yasamislardir diye sordum hastaneyi aradim ebeyle görüştüm su, kanama, sancilar 5 dk bir olursa gel dedi benim su an agrim gecti sagol canım ilginecahil olma canım niye cahil olasın ki internet den araştır merak ettiğin herşeyi ben çoğu şeyi öyle öğrendim
Hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun.darisi bizim basimiza dogum hikayenide anlatirsan sevinirim bizde bekliyoruz sanci gelmesini ama hic birsey yok.kızlar dualarınız için teşekkür ederim. 12.12.15 te normal doğumla oğlumu kucağıma aldım.
Sağol canım doğdu doğmasına da ben kendimi çok yetersiz hissediyorum sütüm yetmiyor die mamaya başladım mama verdiğim ölçü de az geliyor galiba benim minige hep aç hep ağız aranıyor hep ağlıyor mamayı mı artırSam die düşünüyorum ya da ben memeyi mi az veriyorum acaba sen ne kadar süre emziriyorsun bir de su veriyor musun?
İnş zuhalcim ya, bana da bi umut oldu bunlar.Hadi bakalim doğumun ayak sesleri bunlar meltemcim
Kizlar merhabalar :)
Ben dogum yaptim bugun tam 1 hafta oluyor . Size hemen dogum hikayemi anlatiyim.
Gece 2 gibi uyumak icin yattim . Ama sag bacagimda bir kramp gibi damar damar ustune binmis gibi bi his vardi . Uyuyamadim kalktim plates lastigiyle hareketler yaptim gecmedi . Dedim sabaha mos mor uyanicam heralde ben uyuyana kadar saat 3.30 oldu. 5.30 da uyandigimda altimda bi islaklik hissettim megersem suyum geliyomus :) hemen hastaneye gittiik. Hemen kontrol edildi 2 ccm aciklik bekliyicez diye. Beni sanci odasina aldilar . Hafif bir sancim vardi. Beklemeye basladik 8.30da suni sanci vermeye basladilar doktorum geldi kontrol etti. Ohh kafasi elime geliyo 2 gibi dogurursun dedi . Sancilar sıklasti.. Acici igne yapicaz biraz basin donucek dediler . Allahim beynimi bulandirdi o igne 4 tane daha yaptilar benim durumumu siz dusnun.. Hem yatma yuru dediler ayakta duurucak halim yok sancinin acisinin tarifi yok ( daha bir suru sey.. Yazmak istemiyorum cok zordu.) en sonunda saat 5 oldu dedim artik yeter kesin alin nasil aliyosaniz alin tukendim ben burda dedim . Epidural yapin bana oyle doguriyim dedim. Epidural yapildi. Aciklik 8 cmdi. Ondan sonra biraz daha rahatladim. 5 dakika icinde beni dogumhaneye aldilar :) 3 ikinmada bebegim 17.19 da dunyaya geldi . ( cok acili sancili bir dogum oldu. Benim icin sonrasi daha kotuydu karsimda dikis atarlarken bile inanilmaz psikolojik olarak etkilenmisim.) her neyse herseye tum aciya tum agrilara ragmen bebeginizin tarifi olmayan cennet kokusuna deger :)
Bu kadar agri siziya sanciya ragmen Normal dogumu tabikide siddetle tavsiye ediyorum ben 3. Gunu normal hayata dondum. Sadece otururken biraz aci oluyor . Onun disinda hic yatmadim diyebilirim. Allah herkesin bebegini korusun bagislasin . Saglikli mutlulukla buyutmeyi nasip etsin canim arkadaslarim:)
Canım dr dinle bende inatlastim illa suni diye bebek kanal girmediği halde aldım suni yi bebek iyice yukarı çıktı boşuna sanci yedim gerçi o da etki etmedi ağrım olmadi
Benimde mide Bulantim çoktu tatlı bisey yiyemiyodum ama maşallah topaç gibiyimcanım ilk dört ay kusarak geçtiği için böyle oldum :)
Suniylede oldugu zaman sezeryan olma olasiligi yuksek cnm acilmadimi suyun azaliyr hop sezeryan ablamada oyle yaptilr suniyi dayadlr garibim hem sanciyi cekti hemde suyu bitince hop sezeryan suniyi vernce bide kaldrmiyrlr yattigi yerden cekti aciyi
En kisa zamanda sende doğum yaparsin benim 1cm acilmam vardi 3gun sonra dogum gerçekleşti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?