Leylacim nane disinda bol yesillik tuket özellikle dere otu. Ben herseyden yiyorum. Bide annemin getirdiği baharat karışımı var. Bizim orda kaynar deniyor. Hem bebegin gazi için faydalı oluyor hemde sut yapıyor. Akşam otururken kaynarin yanında kuru incir ceviz yiyorum. Bir bardak boza iciyorum ve malum bol su Protein içerikli yemegin yanında bulgurdan yapılmış bişey yiyorum. Süt yapar diye ayva yiyorum açıkçası sut yapar diye annem önüme ne koyarsa yiyorummercimek bizde deli gibi gaz yaptı maalesf yenebilecek o kadar az şey varki anlatamam dönüp dolaşıp aynı şeyler et balık bir kaç sebze makarna çok sinşr bozucu tek yönlü besleniyormuşum bebeğe faydalı değil gibi gelmeye başladı bu arada siz kaç günlük oldunuz
Kilo aliyormu canim. Bide bu yarım saati uyanikken mi emiyor. Bide cisini takip et bez dolu dolu oluyorsa sıkıntı yokBizim bazen 3-4 saati buluyor emme sıkligi,emdigi zamanda en az yarim saat emiyor yetersiz mi acaba
Canim günde 25 gr alması lazımmış bebeklerin. Bide çis miktarindan anlasiliyormus doydugu. Ben emziriyorum üstüne sutumu sagip veriyorum bide üstüne mama veriyorum.Uyeyim zaten cnm bugun biraz daha iyi emmesi
Sag gogsumu emiyor sol gogsumu sagiyrm onu almiyor sagdimda 20 30 cc cikiyor sagida emiyor ama hala agzi araniyor 8 gunluguz smdi emzik verdm nasil anliycm doydugunu
Canim sadece mamaylami besliyorsun. Ben 30 cc anne sütü 30 cc mama şeklinde veriyorumYok canım o demedi mamanın üzerinde ilk 2 hafta 60 ml yazıyor çok mu?
Doguruynmu cnmKapı susumde hazır ablamızıda susledik
3 saatte bir 60 cc veriyorum 23 gunluk bebegimKızlar çocuk doktorumuza sormayı unuttum ilk gidişte ikinci gidışimize de daha var, bebeğine sütü az gelip mama verenler, kaç saatte ne kadar veriyorsunuz?
yaa varya benim evim doldu doldu taştı ama ben bebeği hiç odadan çıkartmadım ama odama girdiler yatağıma oturdular evim resmen şuanda mikrop yuvası sinir oldum birde enfeksiyon riski var dedik biz bu insanlara ama nafile
aslında o kadar dolu ve sinirliyim ki düşünmek bile istemiyorum gerilimim kızıma geçer diye şu kırk çıksın ben de bir patlayacağım hemde nasıll varya herkesle ipleri koparıcam resmen okadar doluyum
Bnm ailemde 2 kere geldi bir kerelik oldu artik olmaz sanirim bizede dedi doktor misafir almayin bebege dokunmayin diye ama iste bizim insanimiz yine yapiyor yani) bn sakin olunca sutum oluyor valla kafa rahat meme rahat onu anldm
Hmm masallah biz en son cuma tartildik artik yrn yine tartilmaya gideri belki smdi 2 saatte bir sag gogus emiyoe sol gogus 20 cc sabit hic artmadiCanim günde 25 gr alması lazımmış bebeklerin. Bide çis miktarindan anlasiliyormus doydugu. Ben emziriyorum üstüne sutumu sagip veriyorum bide üstüne mama veriyorum.
Canimmmm bebisim doğdu 3840 olmuş kilosu daha da alırdı bir hafta daha beklesemcanim gozlerin aydin ben de yarun sezeryana gun alicam dualarim seninleydi sabah aklima geldin dun dedim suan sezeryanda insallah guzel gecmistir. Dedijleri gibi iri dogdu mu bebisin
Kızlar birde her emmede tek göğüs verilmeli yazıyor netteHmm masallah biz en son cuma tartildik artik yrn yine tartilmaya gideri belki smdi 2 saatte bir sag gogus emiyoe sol gogus 20 cc sabit hic artmadi
Nerden biliyorsun cikmadiIste insan yasamayinca anlamiyor yahu bnm sutum gelmiyor artik buna baglamak istemyrm ama yiyorum iciyrm ayni seyleri cikmiyor sasirdim valla ; ((((
Herkes almiyor alanda 1dk sonra geri veriyorlar oyle opup minciklamiyorlaray ne anlayisli misafrilerin varmis cnm gelip bebegi kucaklarina almak istemiyolar mi ki :)
heralde ben deli olurdum daha yeni doğmuş bebişi öpüp mıncıklarlarsa. bence kırkı çıkmadı bebek görmeye gelmek bile saçmaNerden biliyorsun cikmadi
Herkes almiyor alanda 1dk sonra geri veriyorlar oyle opup minciklamiyorlar
neden çok ki benimki bi oturuşta 300 ml emiyor üstüne birazcık kusuyor tekrar emiyor. gerçi mama belki farklıdır
gayet yeterli canım benim doktorum 10 dk bi göğüs 10 dakka diğer gögüs demişti 10 dakkadan sonra emzik niyetine kullanıyormuş ama ben yinede 1 saat emzirdiğimi hatırlıyorum kıyamıyorum ayırmaya
Sag gogsumu emiyor sol gogsumu sagiyrm onu almiyor sagdimda 20 30 cc cikiyor sagida emiyor ama hala agzi araniyor 8 gunluguz smdi emzik verdm nasil anliycm doydugunu
Kilo aliyormu bilmiyorum yarin saglik ocaginda boy kilo kontrolumuz var. gogsumde gozleri kapaniyor ama emmeye devam ediyor arada durunca memeyi cekiyor gibi yapiyorum tekrar emmeye basliyor yarim saat kadar boyle devam ediyorKilo aliyormu canim. Bide bu yarım saati uyanikken mi emiyor. Bide cisini takip et bez dolu dolu oluyorsa sıkıntı yok
Az once tek gogus verdim digerni sagdm onu 2 saat snra vercm.yetisemyrm cok gelmiyor sutum ; (((Kızlar birde her emmede tek göğüs verilmeli yazıyor nette
8 gunluguz cikiyor annem diyorki doydugu ve kilo aldigi icin oluyor dedi ne kdr dogru bilmemKızlar Bebekleriniz in yüzünde sivilce gibi çıkıyor mu
Sagiyordum cnm ama bugun emmeye basldi sag veriyorum sol sagiyrm sagdidimdn 20 cc cikiyr 2 saatteNerden biliyorsun cikmadi
Herkes almiyor alanda 1dk sonra geri veriyorlar oyle opup minciklamiyorlar
Yarin hicbosryin kalmayacak merak etme.normal dogumdada alttaki dikislerin acisi oluyor oturup kalkarken.hersryin bir zorlugu varCanimmmm bebisim doğdu 3840 olmuş kilosu daha da alırdı bir hafta daha beklesem
Anne olmak cok guzel Bebis cok tatlı ama Sezeryan ilk cok kolay geliyor insana iyi ki diyorsun ama anestezinin etkisi geçince ve ayağa kalkmalarda zorlanınca anlıyorsun beden insanların normal dogum yapın dediğini
Ah diyorum Keske beklesemiydim
Ha bu arada öyle korktuğum gibi bir göbekte kalmıyor en azından buna seviniyorum
Canım Ümit Hoca doğuma geliyor tabi ki. Gün içinde arada muayene de yapıyor. Ama bir doktor daha var, asistan tahminimce. O, doğum anıma dek daha çok ilgileniyor diyebilirim. Önce servisteki odaya giriş yapıyorsun, sonra bana suni sancı verdikleri için doğumhaneye indirdiler. Sabah 5 te odadaydık Ûmit Hoca 7 gibi geldi indirdi doğumhaneye. Çok fazla doğumu düşünme biliyorum zor ama. Sancılar bir an geliyor sonra gidiyor. Gittiği an rahatlıyorsun. Benimkinin eziyeti suni olması ve çok uzun sürmesiydi canım.nasıl yani doğum yaptırmaya ümit hoca gelmiyor mu
bide canım evet fatma ebe çoookk tatlı bir kadın Allah razı olsun ondan . ama bir bayan vardı gece gitttiğimde afedersin hayvan gibi daavrandı bana. ha birde her alttan kontrolden önce o bir tane bir alet gbii birşy var onu sokup cıkarıp sonra elle kontrol yapıyor dimi ama her seferinde onu takıp cıkarıyor mu bilmiyorum yoksa direk elini mi sokuyor .
evet o gece bile bende gerildim doğurasım kactı ümit hocamın iyiliği sayesinde katlanıyroum yoksa doktor çook önemli ya o aksam ki doktor olsa herhalde dayanamazdım hiç bir şey e . birde birşey sorucam sancıyı doüumhanede mi gecirdin yoksa önce odaya aldılar sonra yaklaşınca mı doğum haneye alıyorlar o içerdeki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?